bahar temizliği? yardım!

eniyikadinoyuncu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2014
6.345
5.659
198
arkadaşlar yeni evliyim. bu benim ilk bahar temizliğim olacak. tecrübeli bayanlar yaptığınız bahar temizliğini, püf noktalarını vs. yazar mısınız? şimdiden teşekkürler. :3::16:

arkadaşlar yeni evliyim. bu benim ilk bahar temizliğim olacak. tecrübeli bayanlar yaptığınız bahar temizliğini, püf noktalarını vs. yazar mısınız? şimdiden teşekkürler. :3::16:

:14::14::14::14::14::14:
valla utandım
gençkızken annemle birlikte yapardık
o söyler ben yardımcı olurdum
sonrada birdaha hiç öyle bahar temizliği kış temizliği filan yapmadım

anlayan bilen birine yaptırdım

:37:

halıları yıkamaya ver..camları sıl,tullerı perdelerı yıka..

evı dıp kose temızle,mutfak dolaplarını boşalt sıl..

banyo tuvalet temızlıgını yap,yazlıkları çıkar,kıslıkları kaldır..

nevresımlerı degıstır,yorgan yastıkları havalandır..

bunlar benım yapmayıp,yapılmasını tavsıye ettıklerım..

annemle hep bu konuda tartışırım.
tüm odaları havaya kaldırır.. en nefret ettigim şey...
yatak odasınımı yapıcaksın. diger odaların düzenli kalsın. cat kapı misafir gelir.gelebilir...

tek tek odalarını günlere yay o şekilde yap. halılarınıda tabi önceden yıkamaya ver yada kendin yıkıcaksan yıka bi an önce.
sonrada odaları elden gecirirsin. cam silmeydi. duvar yıkama yada silmeydi. :ssz:

halıları yıkamaya ver..camları sıl,tullerı perdelerı yıka..

evı dıp kose temızle,mutfak dolaplarını boşalt sıl..

banyo tuvalet temızlıgını yap,yazlıkları çıkar,kıslıkları kaldır..

nevresımlerı degıstır,yorgan yastıkları havalandır..

bunlar benım yapmayıp,yapılmasını tavsıye ettıklerım..

tam bende bunları yazacaktım vallahi :1:
aynen yapmadığım yapmak istediğim ama çalışınca nasıl ne zaman yapacağımı kara kara düşündüğüm işler :37:

Burada bahar temizliği için pratik bilgiler vardı. adını unuttum.
Perde yıkarken güneşliklerin stor değilse, hani kornişlerin takıldığı tepe noktası var ya tavana asılan kısmı, hah işte onları yıkarken mutlaka bulaşık deterjanı (sıvı olanlardan) ile üstünden geçiniz, ilk yıkamada gri kalırsa, asla beyazlamıyor.
Duvarlarının temizliği için LOC kullanabilirsiniz. İçine ASPİRİN ve çamaşır suyu katabilirsiniz.
Gitmeyen lekeler için cif (durulama olur ayrıca bunda) kullanabilirsiniz.
Kireç lekeleri için BORCÖZ kullanabilirsiniz, (dikkat fayans aralarını, alçıları da söker, hemen durulanmalı.)..

Her hafta bir odayi yap bence ama her gun evdeyseniz gunlere bolun. Halilari yikamaya ver, duvarlar kapilar camlar, avizeler, buzfolabi arkasi falan ... Koltuk ortuleri, koltuklar .

Sent to my Iphone using Kadinlar Kulubu

Back