Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hergece yatmadan önce iki tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumunu bir bardak suyla karıştırıpiçiyorum, üzerine bir bardak daha su içip yatıyorum. ertesi sabah tuvaletimi rahatlıkla yapıyorum. kronik kabız biri olarak en iyi sonucu keten tohumundan aldım. kayısı incir, sinameki, form çayı hepsi boş çıktı bende.
Arkadaslar merhaba. Ben de son 3-4 senedir bu sorunu yasiyorum. Asiri kabizli ve gaz sorunu var. Kac kere doktora gittim, tedavi etmeye calistilar amama sonuc yok. Hem bende bagirsak uzamasi da varmis. Zaten kabizlik uzun sure devam ederse bagirsak uzamasi kacinilmaz oluyor. Tum yontemleri denedim. Ister ilac, isterse de gunluk yasamda kullandigimiz seyleri. Bir kacini soleyim mesela: kuru kayisi, incir, erik yemek, uzerinden bolca su icmek, aktivia, elma sirkeli su, zeytinyagi, limonlu su,fitil ve s. Yani tum yontemleri denedim. Ilac da cok kullandim. ama hic bitmiodu bu sorun. Ta ki DOGADANin forum caylari ile tanisana kadar. 2 bucuk sene once basladim kullanmaya yaklasik, cok faydasini gordum. Sinameki zararli , bagimlilik yapiyor. Bu bahsettigim caylarin icinde de sinamekinin de adi geciyor. Ama ben 1 sene kadar kullandikdan sonra biraktim bu caylari. Bagirsaklarim duzene girdi. Normal insan oldum :)) ama simdi 1 aydir basladi gene kabizlik sorunum, asiri stres, yeme ve uyku duzensizliginden. Gene bi cok yontem denedim. Sonra bu caylar aklima geldi gene. Simdi kullaniyorum ve cok faydasi var inanin.En cok da kayisili form cayinin. Eger hic denemediyseniz, aksam 1 fincan icerek baslayin. Ama ben soyle ediyorum:
Aksam 9-10 gibi 1 poset dogadan rezene cayi+ 1 poset dogadan limonlu form cayi uzerine coook sicak su dokuyorum, fincanin agzini bir seyle kapatip 5-6 dk bekletip sonra iciyorum. Hemen uzerinden 1 fincan da dogadan kayisili cay iciyorum. Sabaha bi guzel rahatliyorum. Hatta bazen sabahi beklemeden gece 4-5 gibi uykudan uyanip wcye kosuyorum
Tekrar ediyorum. Eger hic denemediyseniz once hemen ole 2-3 fincanla baslamayin, cunki bende kabizlik 3-4 seneyi buluyor ve hic bi mudahele yapmazsam 6-7 gun disari cikamiyorum. Ha bide soledigim caylari gece icerseniz sabaha bosalir bagirsaklar, ama gun icinde kullanirsaniz dikkat edin cunki disarda falan oldugunuzda aniden kramplar girebilir ve wcye kosma geregi duyabilirsiniz
ayy cok uzun yazdim ama gercekten okuyanlar faydalansin istedim. Cunkibu sorun yuzunden geceler cok agladim, Allaha cok yalvardim. Cok sukur bu sorunuma care bulundu. Bu caylari uretenlerden Allah razi olsun ( reklamci falan degilim, yalnis anlamayin )
Her kese saglikli gunler dilerim.
Denemekte fayda var :) Peki sürekli bir karın şişkinliğin varmı normalde? Bunları içerek şişkinlikten kurtulup dümdüz bir karına sahip olabildin mi ?
merhaba benim kardeşimde de aynı sorun küçüklüğünden beri hangi doktora gittiniz acaba ?merhaba arkadaşlar konuyu görünce bir şeyler yazmak istedim 4 yaşındaki kızım 2.5 sene aynı şikayetteydi ki haftada bir kere lagmanla ben yaptırıyordum korkunç acılar çekiyordu onu görünce ben kendim onu doğum yaptığım zamanı hatırlıyordum okadar sancılanıyor acıdan yavrum kıvranıyordu çok şükür 1.5 senedir çok rahatız 2günde 1 tuvaletini yapıyor nasıl yaptınız derseniz bizim doktorumuz bize diyet verdi aslında bence saglıklı beslenme bunun adı ama bunun yanında yenmemsi gerekenleride söyledi ve osmalak verdi 15ml.günlük veriyordum inanın bana bu diyetin ardın 1 hafta sonra kıızım normale döndü ama 8 ay kadar devam ettik hani hepimiz diyoruzya ben herşeyim yerim saglıklı beslenirim aslında öyle degil bir kere 3 öğünü kesintisiz atlamadan mümkünse aynı sattlerde yiyeceksiniz bol bol kuruyemiş özellikle ay çekirdegi ve patlamış mısır herkün bir kase kadar ve hergün sabah aç karnına 2 incir ve 2 kuru kayısı ve inanın enginar ve brokoli mucizevi bir bitki bu konuda bizim diyet listemiz tamamen zeytinyağlı ve çorbalardan oluşuyordu bol bol su ama konstre içeçekler hariç yenmemesi gerenler içinde elma,ayva.patates.pirinç.makarna beyaz ekmek. pişmiş havuç.nar.muz vs..içeceklerden kola,süt yogur,ve tüm mayalı yiyecekler tarhana gibi mesela ve mutlaka çavdar ekmegi tüketin kepek degil sade çavdar ekmegi sadece bir hafta bunu deneyin ve inanın farkı göreceksiniz benim kızım şimdi brokoli yediği zaman tuvalete ikikere çıkıyor hepinize geçmiş olsun bu biraz sabır ve zahmet gerektiriyor ama saglınız için yapın bunun ilerisi çünkü bagırsak iltahapları ve ileri bıyutta hemoroit devamlı kabızlık ayrıca kişiyi agresif sinirli huzursuz birisi yapıyor
Arkadaşlar benim çok vahim durumda bir Bağırsak Tembelliği hastalığım var. Doktor yok dedi, su iç filan dedi.
Ama istersen 2,5 litre su içeyim olmuyor... :1no2:
İnanır mısınız ben 1 hafta hiç lavaboya gitmeden yaşadığımı bilirim...
Bu sürede de rejim yapmıyordum normal düzenli yiyordum.
Kuru gıdalar yemeyi de sevmem. Tencere yemeğinden hoşlanırım.
Gene de durum bu.
3 günde 1 gittiğimde seviniyorum o haldeyim ya bıktım. :1no2:
Lütfen yardım edin...
Ben de aynı durumdayım ve 15 gün lavaboya çıkamayıp makattan oluk oluk kan geldiğini, günlerce karın ağrısından uyuyamadığımı bilirim.Bende sorun şöyle,dışkının büyüklüğü ve sertliği yüzünden günlerce tuvalete çıkamıyorum.
Doktor sağlıklı beslenmemi söylüyor fakat evdekilerle aynı şeyleri yememe rağmen bu benim başıma geliyor
Arkadaşlar benim çok vahim durumda bir Bağırsak Tembelliği hastalığım var. Doktor yok dedi, su iç filan dedi.
Gene de durum bu.
Lütfen yardım edin...
:çok üzgünüm:
Gene de durum bu.
Lütfen yardım edin...
Gene de durum bu.
Lütfen yardım edin...