Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba iki yıldır geçmeyen sürekli bagırsak ve karın guruldaması sıkıntım var bisürü doktora gittim endoskopi kolonoskobi oldum vs hiçbişey işe yaramadı geçmiyor günün uyanık oldugum zamanları %80 ses var hareketlilik var. işimi bıraktım bu yüzden ve uzun zamandır eve kapadım kendimi kimseyle görüşmüyorum evine bile gitmiyorum sessiz ortam olucak sesler duyulcak diye çok zor anlatamam size bununla yaşamak.benim gibi olan ve düzelen var mı
benim iki yıldır var, ben denemek amaçlı antidepresan da kullandım 1 yıl daha yeni bıraktım cunku 0 değişiklik oldu ve psikiyatri ilacı yazarken de ihtiyacın oldugunu sanmıyorum ama dene istersen dedi. bisey değişmeyince de bıraktım. hiç depresyon veya ansiyetem olduğunu dusunmedim ve birden basladı agrılarla birlikte.Sizi çok iyi anlıyorum haklısınız. İnsan sessiz ortamlara girmekten korkuyor gerçekten ki kaç kaç nereye kadar illa ki sessiz ortama da giriyoruz, sınava da.
Tabii eser miktarda gluten tüketiyorum mecburen ama özellikle ekmek tüketmiyorum mesela ekmeği çıkarttım tamamen hayatımdan. Hiç ama hiç yemiyorum. Haliyle hamburger, hamur işi vs de tüketmiyorum. Sizin ne zaman başladı bu rahatsızlığınız? Hep mi vardı yoksa birkaç ay birkaç yıl falan mı oldu? Malum biliyorsunuz bağırsaklar vücudumuzun ikinci beyni ve psikolojik rahatsızlıklar da bağırsakların bir takım semptomlar vermesine sebep olabiliyor. Anksiyeteniz, depresyon geçmişiniz, panik atağınız var mı? Bunlar mı tetikliyor acaba?
Bende sıfır grubu ve bağırsaklarım malesef böyle..gluten içeriğinden uzak durunca şişkinlik ve hareketlilik nerdeyse olmuyor.. alerjik bir yapının sonucu aslında.. bazı hatta pek çok gıdayı tüketmemek sorunu çözüyor.. siyah çaya bile alerji m var mesela..malesef fedakarlık gerektiren durumlar bunlar0 kan grubu insanalar diğerlerine göre bu konuda daha hassas.Özellikle gruten içeren yiyecekler, süt ve süt ürünleri, kükürt içeren kayısı, karnıbahar gibi sebze ve meyvelerden uzak durmak gerekiyor...
sesler geçtimi diyet ile birlikte ve ne kadar süre sonra etkisini gördünüz acaba? cok istiyorum benimde böyle olmasını keske diyetle az da olsa gecse cok mutlu olucam. yogurt hatta sütle yaoılan hersey yasak maalesef ama probiyotik kullanıyorum onun yerineEşimde vardı eskiden, gıda intöleransı çıktı, domates, beyaz ekmek, beyaz undan yapılmış gıdalar, beyaz pirinç ve süt dokunuyor. Gastroentoroloji uzmanına gitmiştik o zaman kolonoskopi yapıp teste numune göndermişti. Bu gıdaları 2 yıl tüketmeyeceksin demişti doktor, birde gaz için ilaç kullandı üç ay. İki yıl dikkat etti şimdi herşeyi yiyebiliyor, belki öyle bir durumdur sizinki de
Birde ev yoğurdu çok iyi gelmişti o dönem, ben midem için o barsakları için hala devam ediyoruz. Şimdilerde sadece uykusuz kaldığında bozuluyor barsakları
alerjen gıdalardan uzak duruyorum da henuz gelişme yok sizde hemen mi etkisini gosteriyor glutensiz besleninceBende sıfır grubu ve bağırsaklarım malesef böyle..gluten içeriğinden uzak durunca şişkinlik ve hareketlilik nerdeyse olmuyor.. alerjik bir yapının sonucu aslında.. bazı hatta pek çok gıdayı tüketmemek sorunu çözüyor.. siyah çaya bile alerji m var mesela..malesef fedakarlık gerektiren durumlar bunlar
sesler geçtimi diyet ile birlikte ve ne kadar süre sonra etkisini gördünüz acaba? cok istiyorum benimde böyle olmasını keske diyetle az da olsa gecse cok mutlu olucam. yogurt hatta sütle yaoılan hersey yasak maalesef ama probiyotik kullanıyorum onun yerine
ben gidiyorum hatta daha dün kontrole gittim hep özele gittiğim için randevu sıkıntısı olmuyorŞimdi doktora da gidemiyoruz covid yuzunden randevular iptal oluyor, kabul etmiyolar hasta
süt ürünlerinde eger alerji sütteki laktoz ise yogurt yenebiliyor cunku yogurt olunca mayalanırken laktoz parçalanıp gidiyor ama benim laktoz değil sütteki kazeine alerjim var ve yogurt yapılınca değişime filan uğramıyor kalıyor o yüzden yasak, belki sizin kazein değildir ondan önermiş olabilir. bu iyi bişey cunku yogurt kullanmak baya hem tok tutuyor hemde birsürü tarif yapılabiliyor :)Şikayetleri geçti, artık gazı olmuyor ancak doktor bize yoğurdu süt gurubuna sokmuyoruz, probiyotiktir demişti o yüzden yoğurda yöneldik. İkimize de iyi geldi ancak hazır yoğurt olmuyor, evde yaptığımız yoğurt iyi geldi. Şimdi gıdalardan yana bir sıkıntısı kalmadı eşimin sadece uyku düzeni bozulduğu zaman gazı oluyor, uyku da çok önemli
süt ürünlerinde eger alerji sütteki laktoz ise yogurt yenebiliyor cunku yogurt olunca mayalanırken laktoz parçalanıp gidiyor ama benim laktoz değil sütteki kazeine alerjim var ve yogurt yapılınca değişime filan uğramıyor kalıyor o yüzden yasak, belki sizin kazein değildir ondan önermiş olabilir. bu iyi bişey cunku yogurt kullanmak baya hem tok tutuyor hemde birsürü tarif yapılabiliyor :)
çok antibiyotik kullanıyorum belli aralıklarla o yüzden düzeltsem de düzgn kalmıyordur :)Bağırsak florasının bozulması ciddi hastalıklara sebep olduğundan o florayi korumak lazımmış ya, belki onu deneseniz işe yarar mı? Kelle paça, işkembe gibi yiyecekler durumunuza olumlu etki ediyor mu denediniz mi?
tebrik ediyorum cidden o kadar zaman diyete uymak büyük basarı :) umarım birdaha olmazİçindeki maddelerden hiç söz etmedik, doktor söyleyince denedik şansımız yaver gitti demek :) Çok can sıkıcı bir durum eşim o dönem çok zorlandı , onun bu hali bir anda ortaya çıktı, öncesinde bir sorunu yoktu, sonradan nüks eden bir durum yani ama tam iki yıl diyetine uydu, pirinç tanesi bile sokmadı ağzına sonra da geçti. Şimdi abartmamak kaydıyla domateste yiyor, pirinçte, hamur işi de ama mesela bugün domates yediyse ertesi gün yemiyor ara veriyor dikkat ediyor korkusundan
tebrik ediyorum cidden o kadar zaman diyete uymak büyük basarı :) umarım birdaha olmaz
bende cıkaramıyorum baya da gaz için ilaç içtim yine de cıkaramadım amaba bende mi sorun eger diyet iyi giderse takviye olarak yine baslarım spasmomen veya simflat tarzı bişey. sizin ilaç neydiİnşallah olmaz çünkü çok sıkıntılı bir durum, gaz oluyordu ama çıkaramıyordu, kaç kere kalbi sıkışıyor nefes alamıyor şikayeti ile acile koştuk, gaz olduğunu bilsekte yine de korkuyor insan, doktor ilk üç ay çıkarabilmesi için ilaç verdi, sonra düzene girince o sorun kalmadı, o kadar zorlandı ki mecburen diyete uydu
bende cıkaramıyorum baya da gaz için ilaç içtim yine de cıkaramadım amaba bende mi sorun eger diyet iyi giderse takviye olarak yine baslarım spasmomen veya simflat tarzı bişey. sizin ilaç neydi