Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aç tok her zaman oluyor bende ama tokken daha fazla ve sabah uyandığımda baya sesler de oluyor, nasıl ortaya cıktı sizin, ben test yaptırdım. 1 bucuk aydır intoleransım olan seyleri yemiyorum ama henuz degişim olmadı sizde keser kesmez gecti mi?Benzer durumu bir ara ben de yaşadım. Herkesin karnı açken guruldar benim karnım tokken gurulduyordu. Sonrasında da zaten gluten hassasiyetim olduğu ortaya çıktı. Glutenli ürünleri tüketmeyi bırakınca karnımın guruldaması da geçti. Eğer sizde de açken değil de tokken guruldama varsa muhtemelen bir besine karşı alerjiniz/ hassasiyetiniz vardır ve sindiremiyorsunuzdur. Gözlemlediniz mi onu açken mi yoksa tokken mi karnınız gurulduyor?
sizde kaç yıldır var? hiç azalma da mı olmadı?Ben de bu konuda çok sıkıntı yaşadım, hangi doktora gitmek lazım? Yemek yedikten sonra şişkinlik, bağırsak sesleri vs ben de uzun senelerdir yaşıyorum. Seboreik dermatit var bir de.
merhaba iki yıldır geçmeyen sürekli bagırsak ve karın guruldaması sıkıntım var bisürü doktora gittim endoskopi kolonoskobi oldum vs hiçbişey işe yaramadı geçmiyor günün uyanık oldugum zamanları %80 ses var hareketlilik var. işimi bıraktım bu yüzden ve uzun zamandır eve kapadım kendimi kimseyle görüşmüyorum evine bile gitmiyorum sessiz ortam olucak sesler duyulcak diye çok zor anlatamam size bununla yaşamak.benim gibi olan ve düzelen var mı
Daha önce de ara sıra oluyordu endoskopi yaptırdım hiçbir şey çıkmadı. Doktorum bağırsaklarla alakalı olabilir demişti kolonoskopi yapılacaktı ama işte araya pandemi girdi yapılamadı. Huzursuz bağırsak sendromu ya da gluten alerjisi olabilir diye tahmin yürütmüştü doktorum o ara. Ee araya pandemi de girince ben sürekli yemek yemeye başladım. 52 olan kilom 58’e çıkınca midem gurul gurul guruldamaya başladı. Baktım karnım açken değil tokken gurulduyor dedim bu galiba doktorun dediği gibi mide ile alakalı değil bağırsakla alakalı. Glutenli ürünleri keseyim belki gerçekten glutene alerjim vardır dedim. Ve gluten tüketmeyi bırakır bırakmaz 1 aya guruldamalarım geçti, kilo da verdim o ara tamamen geçti artık guruldamalar çok şükür. Bir deneyin isterseniz siz de gluteni tamamen çıkartın hayatınızdan, hatta kilonuz varsa bir diyet programına başlayın bakalım belki de geçer sizin de.aç tok her zaman oluyor bende ama tokken daha fazla ve sabah uyandığımda baya sesler de oluyor, nasıl ortaya cıktı sizin, ben test yaptırdım. 1 bucuk aydır intoleransım olan seyleri yemiyorum ama henuz degişim olmadı sizde keser kesmez gecti mi?
çok sevindim geçtiğine, acaba nasıl geçti keske benimde geçse gluten yemeyi bıraktınız mı o dönemYaa seni okadar iyi anliyorumki. Bir donem bende bunu yasadim. Bir donem diyorumda bir 6 yil felan surdu. Hatta sinav gunu koskoca salonda 100 kisiyiz bir benim bagirsaklarimin gurultusu duyuluyordu. Sinavimi yapamadan yarim birakip cikmistim. Zamanla azaldi gecti. Doktora hic gitmedim neden boyle bir rahatsizlik cektim ozaman bilmiyorum ama stressin cok etkiledigini farketmistim
Ustte yazildigi gibi bende glutenli yiyecklerdem rahatsizlaniyprum. Doktorum yuksek ihtimalle test sonucu negatif cikacak ama gluten alerjin olmadigi anlamina gelmez demisti. Dusundugu gibi negatif cikti bende. Hafif bir hassasiyet bile rahatsizlik verebilir dedi. Negatif sonuc aldigi halde dikkat eden hastalari varmis rahatsizliklardan kurtulan. Bir kac ay denemem gerektigini soyledi. Oyle bir kac hafta dikkat etmeyle anlamazsin demisti.
arada eser miktarda gluten tuketmiyormusunuz? şu yuzden soruyorum ben glutensiz besleniyorum ama bazen paketli bişey aldığımda yada dısarda ufacık içine kaçabiliyor mesela mercimek corbasına biraz un koymuslar bilmediğimden içtim gibi seyler, acaba bir bucuk aydır bu yuzden mi düzelme olmadı :/ cok sevindim geçmesine ceken bilir arada sırada olsa neyde de o kadar siddetli ki ses kamuflede edemiyor insanDaha önce de ara sıra oluyordu endoskopi yaptırdım hiçbir şey çıkmadı. Doktorum bağırsaklarla alakalı olabilir demişti kolonoskopi yapılacaktı ama işte araya pandemi girdi yapılamadı. Huzursuz bağırsak sendromu ya da gluten alerjisi olabilir diye tahmin yürütmüştü doktorum o ara. Ee araya pandemi de girince ben sürekli yemek yemeye başladım. 52 olan kilom 58’e çıkınca midem gurul gurul guruldamaya başladı. Baktım karnım açken değil tokken gurulduyor dedim bu galiba doktorun dediği gibi mide ile alakalı değil bağırsakla alakalı. Glutenli ürünleri keseyim belki gerçekten glutene alerjim vardır dedim. Ve gluten tüketmeyi bırakır bırakmaz 1 aya guruldamalarım geçti, kilo da verdim o ara tamamen geçti artık guruldamalar çok şükür. Bir deneyin isterseniz siz de gluteni tamamen çıkartın hayatınızdan, hatta kilonuz varsa bir diyet programına başlayın bakalım belki de geçer sizin de.
arada eser miktarda gluten tuketmiyormusunuz? şu yuzden soruyorum ben glutensiz besleniyorum ama bazen paketli bişey aldığımda yada dısarda ufacık içine kaçabiliyor mesela mercimek corbasına biraz un koymuslar bilmediğimden içtim gibi seyler, acaba bir bucuk aydır bu yuzden mi düzelme olmadı :/ cok sevindim geçmesine ceken bilir arada sırada olsa neyde de o kadar siddetli ki ses kamuflede edemiyor insan
merhaba ben süt ve süt ürünleri tuketmiyorum ve zaten günde en az 4 en fazla 8 kere tuvalete gidiyorum :) keske sorun laktoz olsa kabızlık olsaLaktoz intöleransın olabilir ben mesela hazır yoğurt falan yiyince çok gazım olur.
Hiçbirşeyin yoksa bağırsak tembelliğin olabilir hergün dışkılayınca gaz sorunu falan kalmıyor
çok geçmiş olsun sizin de mi hergün oluyor? benim tokken daha fazla. yine bravo hayat akışınıza devam edebiliyorsunuz ben eve kapandım maalesef cok can sıkıcı durumBenim 18 yaşından beri var, babam okb hastası ve aşırı öfkeli onun stresi, okul, aile, akraba stresi vs derken bir gün derste başladı. En ufak açlıkta sesler duymaya başladım. Bilmediğim için ne olduğunu sonra seneler sonra doktora gittim doktor stres dedi. İlaç verdi ama hala var, ben anksiyete olduğunu da düşünüyorum yeniden doktora gidicem ama şuan randevular iptal ediliyor hasta kabul etmiyolar pek. Beyaz unlu şeyler beni çok rahatsız ediyor ben bir de çok hızlı yemek yiyen biriyim, dikkat edicem bakalım ne olacak. Sınavlarda çok zor oluyor yarıda bırakıp çıkasım geliyor, bildim bileli hep sağlık problemleriyle uğraşıyorum sıkıldım...
gercekten geçtimi guruldamalar bunlarla? öyleyse sizin için cok sevindımbende aynı sorunlar var, hayatım boyunca mideden yana yuzum gulmedi, sinir stres ilk mideme vurur,yemek sırasında su ,içmemek yarım saat önce ve sonra içmek ballı propolisli kudret narı macunu aynısefa çayı activia probiyotik shot uzun suredir kullanıyorum, bana iyi geldi, sana da iyi gelir inşallah, artık stres yapsam bile mideme fazla vurmuyor, nedendir bilmem.
çok sevindim geçmesine, bende gaz cıkmıyor hiç cıksa belki sesler gelmicek. dönup duruyor barsaklardaBendede surekli gaz cikarma oluyordu hatta konum bile var.dusunun adim atsam gaz cikiyordu.gecen yildan beridir gazli icecek ve zararli yiyeceklerden uzak duruyorum.cok sukur duzeldi su an gayet normalim
gercekten geçtimi guruldamalar bunlarla? öyleyse sizin için cok sevindım
Sizi çok iyi anlıyorum haklısınız. İnsan sessiz ortamlara girmekten korkuyor gerçekten ki kaç kaç nereye kadar illa ki sessiz ortama da giriyoruz, sınava da.arada eser miktarda gluten tuketmiyormusunuz? şu yuzden soruyorum ben glutensiz besleniyorum ama bazen paketli bişey aldığımda yada dısarda ufacık içine kaçabiliyor mesela mercimek corbasına biraz un koymuslar bilmediğimden içtim gibi seyler, acaba bir bucuk aydır bu yuzden mi düzelme olmadı :/ cok sevindim geçmesine ceken bilir arada sırada olsa neyde de o kadar siddetli ki ses kamuflede edemiyor insan