- 19 Kasım 2013
- 18.659
- 33.644
Aynen ya,iki gün öncede banyoya girmiş,küvetin önündeki basamağı çekmiş lavabonun önüne,sabunu almış suyu açmış göya el yıkıyorken yakaladım eli dışında heryeri yıkamış sagolsun.hahaha evet zaten sesleri cikmiyorsa korkun onlardanbirde aslinda bagirmak gercekten cozum degil o an dusunmemiz lazim...cunku gene ortaligi biz temizliyoruz gene biz yani..degisen bir durum yok..cocuk bu merak edecek karistiracak, ortaligi halledecekte...ama iste..öfke geliyor göz karariyor..
evet iki cocuk daha baska canim...heleki biri digerini fiziksel olarak eziyorsa...iki kardes olunca dahada dikkat cekmeye calisiyorlar cunku..ne diyelim Rabbim bizlere kolayliklar versin...Aynen ya,iki gün öncede banyoya girmiş,küvetin önündeki basamağı çekmiş lavabonun önüne,sabunu almış suyu açmış göya el yıkıyorken yakaladım eli dışında heryeri yıkamış sagolsun.
Canı sağolsun deyip geçiyorum artık napayım,ne bana faydası var ne kızıma yararı olur bağırmanın.
Yan odaya geçip agladığımı bilirim. Ama ona yansıtmamaya çalışıyorum.
Konu sahibinin iki çocuğu var,ikiside küçük Rabbim sabırlar ,kolaylıklar versin inşallah.
annem de sizin gibi diyor :)bu büyükler nasıl yapmış yani eski insanlar ? 9 tane çocuk doğururlarmış tarlada çalışırlarmış sonra gelip evin işi kocaları tabi çocuğa bakmazmış zaten eski insanlar da kocasından çocuğa bakmasını beklemezmiş herkez '' görevini '' bilirmiş,
insanlar yaşam değişti artık şimdi kk daki kadınların %100 ı eşinin ev işlerinde yardım etmemesi ya da çocuğa bakmaması kosunda dert yanıyor ve bunları eşinden bekliyor
bu kafa yani eskikafa değişmediği sürece durum düzelmez ve bu kafa da kaç nesil sonra değişecek ?
geçen gün bizim bi komsumuz konuşuyordu duydum ben de
bu komşumuz oğlunu evlendirdi şimdi gelini doğum yaptı
gelin dıyormuş eşine '' ben yoruldum biraz da sen bak '' diye komşumuz küplere binmiş şekilde anlatıyor
'' biz de çocuk yaptık biz de çocuk baktık bir kere kocama demedim sen bak diye '' falan dıyor
yanı düşünün bir kadın bu şekilde konusuyor
eski kadınlar kabullenmişler çocuga bakmıyor ilgilenmiyor diye eşlerine söylenmemişler bu yüzden evlerinde kavga huzursuzluk çıkmamış ya da çocuğa balmaktan bunaldım evden dısarı cıkamıyorum deyıp bunalıma girmemişler ve ağlamamışlar
bizde mi var kabahat yoksa süregelen bu düzende mi bilemedim
bu arada ben de bu yüzden cok bunalımlara gırdım esımle kavga da ettım yanlıs anlasılmasın ılk mesaj benım hatta
,Aynen ya,iki gün öncede banyoya girmiş,küvetin önündeki basamağı çekmiş lavabonun önüne,sabunu almış suyu açmış göya el yıkıyorken yakaladım eli dışında heryeri yıkamış sagolsun.
Canı sağolsun deyip geçiyorum artık napayım,ne bana faydası var ne kızıma yararı olur bağırmanın.
Yan odaya geçip agladığımı bilirim. Ama ona yansıtmamaya çalışıyorum.
Konu sahibinin iki çocuğu var,ikiside küçük Rabbim sabırlar ,kolaylıklar versin inşallah.
amin canım.evet iki cocuk daha baska canim...heleki biri digerini fiziksel olarak eziyorsa...iki kardes olunca dahada dikkat cekmeye calisiyorlar cunku..ne diyelim Rabbim bizlere kolayliklar versin...
Ikisinide nasıl emzirebiliyorsunuz maşallah size,muhtemelen büyük kızınızı kötü hissetmesin diye kesmiyorsunuz sütten ama 28aylık olmuş artık yavaş yavaş başlasaniz mı acaba? O süreçte zor Allah kolaylık versin. Çok ama ćok haklısınız eminim yıpranıyorsunuz ama inanın o vicdan azabını çekmektense sakin kalabilmeye çalışmak daha az zarar verir size.annem de sizin gibi diyor :)
ama eskiden mecburen sesiniz çıkmıyordu diyorum. koca döver, kaynana döver, sonra da ana gelir çocukları döver. çünkü eskiden dayak da normaldi herkes için. eskiden babamız ilgilenmezdi ,tüm yük annemdeydi ama yediğimiz dayaklar, o dayakların yaşattığı manevi acılar hala aklımda.
eski kadınların çoğu çabuk çökmüş, çaresi olmadığı için mecburen bu yaşam tarzını kabullenmiş. eski kadınları dinliyorum da mutlu oldukları anlar çok az. istemedikleri adamlarla istemedikleri evlilikler, bir sürü çocuk, iş güç, koca, kv kp derken kendilerini unutmuşlar.
,
tek çocukken ne rahatmışım diyorum. kızım daha sakindi, kendi başına oynardı, yapma kızım deyince inatlaşmazdı, şimdi çığlıklar, kardeşine cisim fırlatmalar, tekmelemeler neler neler. küçük zaten kendini savunamıyor. o da bazen ablasını tırmalıyor, saçını çekiyor savunma iç güdüsüyle.
ikisi de emiyor, büyük bezi bırakmayı, konuşmayı reddediyor, bir de üstüne eşimle annem eleştirince haliyle sinirleniyorum.
amin canım.
büyük kızım 1 yaşına girince kendi bıraktı memeyi. hamilelikte karnım büyüdükçe, kardeş geliyor dedikçe yeniden emmek istedi. ki sütüm kesilmişti bile. renksiz bir sıvı akıyordu sadece. o neydi bilmiyorum. kelimelerimizi taklit ederdi, onu bıraktı.Ikisinide nasıl emzirebiliyorsunuz maşallah size,muhtemelen büyük kızınızı kötü hissetmesin diye kesmiyorsunuz sütten ama 28aylık olmuş artık yavaş yavaş başlasaniz mı acaba? O süreçte zor Allah kolaylık versin. Çok ama ćok haklısınız eminim yıpranıyorsunuz ama inanın o vicdan azabını çekmektense sakin kalabilmeye çalışmak daha az zarar verir size.
Büyük kızınızla konuşarak sen ablasın,sen kocaman oldun,kardeşinin bezini getirirmisin beraber temizleyelim altını vb telkinlerde bulunmak işe yararmı acaba? Hani daha fazla sahiplenebilir belki,daha farklı bir gözle bakabilir kardeşine diye düşündüm ama tabi belkide uyguluyorsunuz bunu zaten bilemedim.
Allah kolaylık versin
evlat bambaşka. yalnız benim gibi yapmayın araları en azından 3 yaş olsun :)işte bende çocuk yapıp bunları yaşamaktan korkuyorum Allah yardımcınız olsun
yok ben sadece bağırıyorum, şükür o kadar çıldırmadım.Valla daha geçen hafta gorumcemi 1.5 yaşındaki cocugunun kafasını sıkarken gördüm sinirden. Çocuk durmuyor diye.Ustelik bunu yapan insan yine 9 aylik hamile. Böyle örnekler cok
evlat bambaşka. yalnız benim gibi yapmayın araları en azından 3 yaş olsun :)
ikisi de 8 yıllık evlilik sonrası sürpriz oldu.ikinci çocuk deyip soranlar bunları okusun madem zor durumdasın neden 2. çocuk
Çok zor ya. İnan çok üzüldüm. Peki kızını yarım gün kreşe gönderme imkanın olmazmı? Oyun grubu yada sabahtan öğleye kadar gidebileceği,biraz sosyalleşir,arkadaş edinir,seninde yükün hafifler biraz.büyük kızım 1 yaşına girince kendi bıraktı memeyi. hamilelikte karnım büyüdükçe, kardeş geliyor dedikçe yeniden emmek istedi. ki sütüm kesilmişti bile. renksiz bir sıvı akıyordu sadece. o neydi bilmiyorum. kelimelerimizi taklit ederdi, onu bıraktı.
bazen kardeşi için bir şeyler talep ediyorum ama genelde reddediyor, iyi günündeyse kardeşiyle paylaşım içinde ama bazen bakıyorum elindekileri zorla alıyor, kulağının dibinde çığlık atıyor, küçük de çığlıklarla karşılık veriyor. sonra beraber bağıra çağıra ağlıyorlar. biri memede, biri ayakta uyuyor.
bazen birini babaya veriyorum, ikisi de ağlayarak bana geliyor.
bildiğim kadarını yapıyorum ama işe yaramıyor.
demek ki çocuk da olsa insanlarla uğraşmak gerçekten yıpratıyor sinirleri.
buna da şükür ne diyeyim. onlar sağlıklı mutlu olsun yeter ki.
araştırdım bana yakın olanlar çok pahalı.Çok zor ya. İnan çok üzüldüm. Peki kızını yarım gün kreşe gönderme imkanın olmazmı? Oyun grubu yada sabahtan öğleye kadar gidebileceği,biraz sosyalleşir,arkadaş edinir,seninde yükün hafifler biraz.
dincinin önde gideni o adamı hiç sevmiyorumAdem gunesi oku videolarini dinle
Butun cevaplarin onda
ee yani?dincinin önde gideni o adamı hiç sevmiyorum
evet evlatlar herşeye değer o konuda birşey demedim ama siz ve çocuklarınızın psikolojisi için çok yanlış bir seçim oda kesin kaza ile olmuşturikisi de 8 yıllık evlilik sonrası sürpriz oldu.
ben de bu kadar sık beklemiyordum.
8 yıldan sonra oldu ama iyi ki varlar.
zorluğu çok fazla ama her şeye değerler.