- 2 Ocak 2015
- 6.425
- 15.437
Ben şimdi aynısını anneme yapıyorum, hoşuma gitmeyen bir şey söylediğinde gözlerimi belertiyorum şu şekil (gözlere odaklanalım sadece)Ay annem bana misafirlige gittimizde hic görmemis gibi yedigimde bi bakis atardi ...
Yada kuzenlerle cok bagristigimizda bi kafa sallardi dudaklarindan okurdum:" evde görüsürüz" diye
O günleri hatirladim
Ben şimdi aynısını anneme yapıyorum, hoşuma gitmeyen bir şey söylediğinde gözlerimi belertiyorum şu şekil (gözlere odaklanalım sadece)Sonra da nasılmııııış, hep böyle açıyordun gözlerini diye takılıyorum Bir de nasıl tuttururlardı zamanı, başka kimse görmezdi hedef çocuk dışında
zorla veriyorum eline ama bir elinde cep telefonu, diğer elinde kumanda sürekli haber okuyor. sonra da bana elinden telefon pc düşmüyor diye laf sokuyor aklınca.
umurumda değil de çocuklarıma bağırınca vicdanımın sızısı yakıyor beni
Ya evet bir de "abartıyorsun kavun kokusu" demez mi... Ne abartması, o misafirlik hiç bitmesin, eve hiç dönmeyelim isterdim; eve kadar siniri geçecek mi unutacak mı belli değilAynen!! Benden baska kimse görmüyordu hahay süperne korkuyordum eve gitmeye
Bende arada anneme bi cimcik atiom masa altinda hahaha onuda cok yapardi
Hic birini kötü ani oldugunu düsünmüyorum... Hatta anneme okudum size yazdiklarimizi: " ne zaman?" diye sordu
Ya evet bir de "abartıyorsun kavun kokusu" demez mi... Ne abartması, o misafirlik hiç bitmesin, eve hiç dönmeyelim isterdim; eve kadar siniri geçecek mi unutacak mı belli değil
Cimcik yemedim hiç, ama o gözler yeterdi. Bir de teyzelerim, malum anne yarısı, kendi annem yetmiyor gibi onların da lazerli gözlerine maruz kalırdım.
Dipçe: Konu geyiğe dönmesin diye buraya yazmayıp özel mesaj atacaktım ama profilinizde bulamadım, belki sadece listenizdekiler gönderebiliyordur.
Sen piskopatmisin ne diye bagiriosun bebeklere??? Cocuk bu daha anlamaz sen bebekken naptigini hatirliomusunda bagiriosun o kadar. O cocukta hatirlamicak biraz buyunce kucukken kardesine oyle yaptiginiKızlar vicdan azabı yaşıyorum kızlarıma her bağırdığımda.
Sabrım yetersiz kalıyor artık, eşimle, annemle en ufak bir şeyde tartışmaya başlıyoruz.
Mesela 28 aylık kızım yeni yeni adım atan 10 aylık kardeşini itip düşürüyor, sakince uyarıyorum, tekrarlayınca evi çınlatacak kadar yüksek sesle bağırıyorum bir anda.
Haliyle ikisi de korkudan ağlıyor.
Eşimle de onların önünde tartışıyoruz, sus dedikçe susmuyor adam, daha da öfkeleniyorum.
Annem zaten evlat ayıran biri, şimdi de torun ayırd ediyor, küçüğü ağlatacağım, büyük ondan önde diyor hep.
İkisi de evladım sakın öyle bir şey yapma diyorum, inatlaşıyor, öfkem kabarıyor.
Çalışmıyorum, yardımcı için imkanım yok, annem yardımcı olamaz, zaten iki çocukla bırakıp hava alamam hem çocuklar bensiz durmuyor, wc ye gitsem ağlıyorlar peşimden, baba da hep yorgun uykusuz olduğunu iddia edip yardımcı olmuyor.
İşe yarayacak önerilere açığım
adem güneş kitaplarını okumak ve programlarını dinlemek sizi rahatlatacaktır bir de pam leo nun çocuklarınızla el ele ebevyenlik kitabı szi daha sakin yapacaktır eminim... rabbim sukunet nasip etsin...Kızlar vicdan azabı yaşıyorum kızlarıma her bağırdığımda.
Sabrım yetersiz kalıyor artık, eşimle, annemle en ufak bir şeyde tartışmaya başlıyoruz.
Mesela 28 aylık kızım yeni yeni adım atan 10 aylık kardeşini itip düşürüyor, sakince uyarıyorum, tekrarlayınca evi çınlatacak kadar yüksek sesle bağırıyorum bir anda.
Haliyle ikisi de korkudan ağlıyor.
Eşimle de onların önünde tartışıyoruz, sus dedikçe susmuyor adam, daha da öfkeleniyorum.
Annem zaten evlat ayıran biri, şimdi de torun ayırd ediyor, küçüğü ağlatacağım, büyük ondan önde diyor hep.
İkisi de evladım sakın öyle bir şey yapma diyorum, inatlaşıyor, öfkem kabarıyor.
Çalışmıyorum, yardımcı için imkanım yok, annem yardımcı olamaz, zaten iki çocukla bırakıp hava alamam hem çocuklar bensiz durmuyor, wc ye gitsem ağlıyorlar peşimden, baba da hep yorgun uykusuz olduğunu iddia edip yardımcı olmuyor.
İşe yarayacak önerilere açığım
bu yüzden sende çocuklarına bağırmayacaksın annenden öyle gördün hiç gerilmeden büyüdün maşesef benim annemde çok bağırırdı açıkcası bu gibi durumlarda ne görüyorsak o gidiyor şimdi ben elimden geldiğince kendimi engellemeye çalışyorum sonuçta annem kadar bağırmıyorum kızımda benim kadar bağırmazsa bir sonraki kuşak saki olacakBagirmak insani kotu anne yapmaz elbette ama 'bagirmayan anne olmaz, bagirmiyorum diyene inanmam' iddiali sozler. Gercekten oluyor bagirmayan anne ornek olarak kendi annemi verebilirim. Ben annemin bize sesini yukselttigini hic hatirlamiyorum.
Ben de anneyim ve her konuda cok sakin mizacliyim. Sinirlenmem, sesimi yukseltmem. Esimle bile hic yuksek sesle kavga etmeyiz. Ben seslerin hic yukselmedigi bir evde buyudum ve yuksek sese tahammulum yok. Bu sebeple kizima hic sesimi yukseltmedim umarim da boyle devam eder. Cok zorlarsa beni derin derin nefes aliyorum ve dikkatimi tek noktaya odakliyorum kisa sureli. Mesela duvar saatine. Odak noktaniz degisince sakinlestiginizi fark edersiniz. Ya da baska odaya geciyorum 10-20-30 artik ne zaman rahatlarsam sayiyorum, sakinlesmeden yanina donmuyorum. Simdilik boyle idare ediyoruz.