Bağırmadan annelik mümkün mü? Nasıl?

zor yaa...bende yapiyorum bazen...buyuk olan daha 3 yasinda bile degil..guyya olgunluk bekliyorsun o anda...ama diger bebegin olmasaydi ilk cocuk bebek muamelesi goruyor olacakti.. -ki o da daha cok kucuk bebek yani...hatta onun yasadigi daha zor belkide...tek cocukken ona sormadan etmeden kardes istiyorum diyemeden bi rakip geldi yanina...kolay degil..kucucuk kafasiyla anlamaya bile vakit olmadi belkide...hersey ilerisi icin onlar icin diye dusunup sabretmek lazim herhalde..baska yolu yok..bu bi surec ve hic birsey kolay degil..heleki cocuk yetistirmek hic degil..

Cocuklarla bu yasta sakin konusmak cok önemli , kizini karsina alip sakince defalarca gerekirse günlerce yaptiginin yanlis oldugunu anlatmalisin ..
Bagirarak cocuga bisey anlatamazsin..

Ay annem bana misafirlige gittimizde hic görmemis gibi yedigimde bi bakis atardi ...
Yada kuzenlerle cok bagristigimizda bi kafa sallardi dudaklarindan okurdum:" evde görüsürüz" diye
O günleri hatirladim

hepiniz haklısınız hanımlar.
bunları ben de biliyorum.
eskiden çocuğu dayakla terbiye etmek normaldi diye annemlere geçmişe yönelik kırgınlık dahi duyuyorum. Annem bağırma deyince sen bizi dövüyordun bile diyorum, herkesin beni anlamak yerine eleştirmesi canımı sıkıyor. ben zaten hatamın farkındayım, sebeplerim ortada.
inşallah daha sabırlı olacağım.

peşpeşe hamilelik ve uykusuz geceler olunca sabır tükeniyor. gerçi bu benim sığındığım bir bahane olabilir. sonuçta çocukların hiçbir kabahati yok.

Erkekler böyle davrandığı sürece bu sorunlar hiç bitmeyecek. Teyzem de 2 çocukla sinir hastası olmuş durumda eniştem sagolsun evle ilgili herseyde hayalet gibi olunca.
sinir hastası olmam inşallah
sizin söylediklerinize katılmıyorum ayrıca burada yazdığım iki cümleden eşimin adamlığını sorgulamak size düşmez. belki istediğim kadar yardımcı olmuyor ama onun haricinde iyi bir insan.

amin canım cümlemize.

zaten her kelimem canım gülüm balım diye. sinirlensem de bu değişmiyor. sonra gönlünü alıyorum. ama yine de bağırmadan çözmek istiyorum sorunları.
Sen piskopatmisin ne diye bagiriosun bebeklere??? Cocuk bu daha anlamaz sen bebekken naptigini hatirliomusunda bagiriosun o kadar. O cocukta hatirlamicak biraz buyunce kucukken kardesine oyle yaptigini
siz gebelikte bu kadar asabi iseniz doğum sonrası bebeğinize davranışlarınızı merak ettim doğrusu. Allah yardımcınız olsun.

en önemli hatam o galiba.
2 yaşındakini büyümüş sanıyorum çoğu zaman. dediğiniz gibi o da daha bebek. inşallah daha sakin atlatırım bu dönemleri.
bu afrika sıcakları öncesi hergün parka iniyorduk ama şimdi gidemiyoruz. evde de bunalıyoruz sıcaktan.
bir de büyük kızım parkta tehlikeli hareketlere kalkışınca iyice geriliyorum. bazen çıkmazda hissediyorum kendimi.

sakinleşmek için diğer odaya geçiyorum, kızım da peşimden geliyor. bazen inadıma yaptığına dair saçma düşüncelere kapılıyorum.
sizin gibilere imreniyorum. inşallah ben de başarırım.

Bu saat oldu 2den beri uyanığız ben be yapıyım..
aynen ya. küçük 23 te uyudu. 1 de uyandı 3 e kadar karanlıkta oynadı, uykusuzum

eşim zaten yeterince yardımcı olsa belki bu kadar asabi olmam.

afrika sıcakları bir geçse yine çıkacağım parka çocuklarla. ama dehşet sıcak.
kocama diyorum sinirliyken sus, sakinleşince konuşalım, adam anlamıyor ki.

ah ah. aynı şekilde düşünüyorum.
Rabbim çocuklarımıza sağlıklı huzurlu uzun ömür versin hep beraber, bizlere de sabır versin.

afrika sıcakları bir geçse yine çıkacağım parka çocuklarla. ama dehşet sıcak.
kocama diyorum sinirliyken sus, sakinleşince konuşalım, adam anlamıyor ki.[/QUOTE]
ben asabi bir insan değilim
kocam kızım 7 günlükken aşıya götürdüğümüzde sürekli ağlıyor diye nasıl bağırmıştı ufacık bebeğe.
ben bağırmayı ve bağrılmasını sevmiyorum inanılmaz rahatsız oluyorum .
kendi yaşanmışlıklarımızın acısını çocuklardan çıkarmaya hiç hakkımız yok

yapısal olarak fazlamı gerginsin?
yardım almayı denesen faydası olabilir.

canım ALLAH YARDIMCIN OLSUN AL BENDEDE OKADAR YORGUNUM DER ILGILENMEZ,ALLAHTAN BENM KAYINVALIDEM ILGILI AMA BAGIRMA GÜZELLİKLE ANLAT YAVRULARINA ONLAR ŞUAN IYIYI KOTUYU AYIRT EDEMEZ KENDILERININ FARKINA VARMAYA BASLIYOR ÖPEREK ANLAT SEV SENIN SİNİRLERN YIPRANMIS ÇOÇUKTAN ÇIKARIYORSUN HER SORUMLULUK KADINDA ÇOK HAKLISIN

En güzeli kendine vakit ayırman, eşini yavaş yavaş alıştır. Anneanneleriyle kalmaya başlasınlar, ben olmazsam durmaz diyorsun ama ya çalışsaydın? Yani alışırlar Bi süre sonra.

Bu biraz yapi meselesi, ben en sinirli animda bile kimseye bagirmam normalde de sakin sakin hatta gulerek biraz da ironi yaparak konusurum. Bu yasima kadar annem babam kardeslerim dahil kimseye bagirmis degilim. Ona ragmen diyorum ya 3.5 yilda 3-5 kere de olsa kizima bagirmisimdir, birinde elimi birakip yola firlamisti birinde avm de kacip saklanmisti falan.yani mumkun degil yuzde yuz sakin olmak.
Sadece onlarin ne kadar kucuk masum savunmasiz ve muhtac oldugunu dusunun. Sizden 5 kat buyuk birinin karsiniza gecip ofkeyle size bagirdigini ve karsilik verecek gucunuz olmadigini düşünün. Onlarin hayattaki en guvendigi en sevdigi sey sizssiniz bu guveni zedelemeyin. Gerekirse terapi gorun, en buyuk zarari kendinize veriyorsunuz zaten.

konu sahibi geçen sene süper dadı diye bir program vardı tv de.izlediniz mi bilmiyorum.internetten o programı izlerseniz faydalı olacağını düşünüyorum.oradan birşeyler öğrenebilirsiniz.bence çok başarılı

gerginsin yardım alman lazım vs denmiş ama kızcağız çok yalnız bırakılmış kimseden destek yok şuan evlatlarının en hareketli ve laftan anlamadıkları dönem..ama GEÇECEK geçincede rahata ereceksin grill ...benimde çocuklarımın arasında 3 yaş var ve bende çok yalnızdım eşim yardımcı oluyordu ama yoğun çalışıyordu ..annelerdende fayda yok..şuan küçük 3 buçuk büyükte altıbuçuk yaşında .oyun arakadaşı aramıyorlar beraber oynuyorlar tek sıkıntı şuan zaman zaman alevlenen kıskançlık .ben küçüğüm 2 yaşındayken işe geri döndüm ve inanılmaz rahatladım çünkü evde bunaldığım içinde onlara kaliteli annelik yapamadığım zamanlar oluyordu .şimdi daha iyi vakit geçiriyoruz ..senin yavrularında hep böyle kalmayacak sonuçta eninde sonunda büyüyecekler inşallah ..kreşe beraber gidecekler çok değil 2-3 sene sonra..kendine olumlu telkinlerde bulun sabırlı olmayla ilgili sen hırçın yaklaşırsan onlarda hırçınlaşır sende ne görürse o şekilde tepki verir.çocuk eğitimiyle ilgili kitaplar okuyabilirsin motive olursun hem

Büyük 2 yaş sendromu geçiriyor.
Kardeş gelmiş onun travmasını yaşıyor.
Kardeşine yaptıklarını normal kabul etmekten başka çareniz yok.
Siz bağırarak onları korkutuyorsunuz ve güven duygularını zedeliyorsunuz.
Çocuklar anne ya da babayı rol alıyorlar.
Nasıl çocuklarınız olmasını istiyorsanız öyle davranacaksınız..

ben de sevmiyorum bağırmayı,bir anda kendimi bağırırken buluyorum.

yapısal olarak fazlamı gerginsin?
yardım almayı denesen faydası olabilir.
aksine çok rahat bir insandım iki çocuktan önce. hani derler ya dünya yansa bir çuval samanı yanmaz. öyle biriydim.

sürekli öpüp koklama halindeyim, sakin olduğum anlarda konuşarak anlatmaya çalışıyorum ama sabrım tükeniyor bir yerde.
En güzeli kendine vakit ayırman, eşini yavaş yavaş alıştır. Anneanneleriyle kalmaya başlasınlar, ben olmazsam durmaz diyorsun ama ya çalışsaydın? Yani alışırlar Bi süre sonra.
annem büyüğü bırak bana diyor ama bu sefer de kendini terkedilmiş hisseder, kardeşine bana düşman olur diye korkuyorum. ikisine bir arada bakamam diyor çünkü.

bir ara psikoloğa gitmiştim, çocuklar doğmadan önce. psikolog etrafımdakilerden uzak durmamı öğütlemişti. tepkilerimi aşırı değil normal bulmuştu. şimdi belki abartılı bulabilir. bilemiyorum.

o programı sevmedim ben.

ah canım kitap okumayı çok severim, okurum da ama kendimle başa çıkamıyorum. sakin ol diye telkindeyim sürekli ama patlıyorum bir yerden sonra.

ben çocuklarımın her hareketini normal karşılıyorum zaten. sorun öfkelenmem. onu da aşsam bi.

Tek tavsiyem ''la havle vela guvvete illa billahil aliyyül azim'' çekmek.30 aylık kızım var bazen gerçekten çileden çıktığım oluyor.Anca ya ''la havle çekiyorum yada hasbinallü veli vel vekil ,hasbinallahü ve niğmel vekil'' diyerek kendimi sakinleştiriyorum.
Çok mu çok çileden çıktıysam başka oda,wc neresi olursa orada hönküre hönküre ağlıyorum.
Bir rahatlama geliyor ki sorma gitsin.

hmmmsss bi deneyeyim bakalim....

Sinirlenince başka odaya geçin,5 dakikada olsa. İse yarıyor sakinlesmekte.
Bugün kızım eline pudra kutusunu almış,yatak odama girmiş güzelce boca etmiş heryere ki normalde uslu bir çocuktur ama bugün coşmuş nedense,benimde mutfakta 5 dakika işim vardı,sesi çıkmayınca bir bakıyım dedim ,inanın kabus gibiydi yatak örtüsü, yerler, kızımın saçi,üzeri aklınıza gelen her yer bembeyaz pudra,odaya girince kızım büzdü dudağını tabi farkında yaptığının,içten içe delirdim ama ona hiç birşey demedim,yıkadım giydirdim,aldım elime süpürge kova vs temizledim,gittim yanına konuştum ,anlattım yaptığının yanlış olduğunu beni çok üzdüğünü,yorduğunu güzelce, özür diledi barıştık.
Ben bağırsaydım sadece korkacaktı ve inadıma yapacaktı belkide beni sinirlendirmek için.
28 aylık bebeginiz artık konuştuklarınızı anlıyordur,sakinleşince güzelce konuşmaya çalışın, bağırmak hiç bir işe yaramaz. Dikkat çekmek için daha fazlasını yapabilir belkide kardeşi olduğu için. Çok zor iki bebekle biliyorum ama sakin olmanız gerek.
Allah kolaylık versin.

bu büyükler nasıl yapmış yani eski insanlar ? 9 tane çocuk doğururlarmış tarlada çalışırlarmış sonra gelip evin işi kocaları tabi çocuğa bakmazmış zaten eski insanlar da kocasından çocuğa bakmasını beklemezmiş herkez '' görevini '' bilirmiş,
insanlar yaşam değişti artık şimdi kk daki kadınların %100 ı eşinin ev işlerinde yardım etmemesi ya da çocuğa bakmaması kosunda dert yanıyor ve bunları eşinden bekliyor
bu kafa yani eskikafa değişmediği sürece durum düzelmez ve bu kafa da kaç nesil sonra değişecek ?

geçen gün bizim bi komsumuz konuşuyordu duydum ben de
bu komşumuz oğlunu evlendirdi şimdi gelini doğum yaptı
gelin dıyormuş eşine '' ben yoruldum biraz da sen bak '' diye komşumuz küplere binmiş şekilde anlatıyor
'' biz de çocuk yaptık biz de çocuk baktık bir kere kocama demedim sen bak diye '' falan dıyor

yanı düşünün bir kadın bu şekilde konusuyor
eski kadınlar kabullenmişler çocuga bakmıyor ilgilenmiyor diye eşlerine söylenmemişler bu yüzden evlerinde kavga huzursuzluk çıkmamış ya da çocuğa balmaktan bunaldım evden dısarı cıkamıyorum deyıp bunalıma girmemişler ve ağlamamışlar

bizde mi var kabahat yoksa süregelen bu düzende mi bilemedim
bu arada ben de bu yüzden cok bunalımlara gırdım esımle kavga da ettım yanlıs anlasılmasın ılk mesaj benım hatta

hahaha evet zaten sesleri cikmiyorsa korkun onlardan birde aslinda bagirmak gercekten cozum degil o an dusunmemiz lazim...cunku gene ortaligi biz temizliyoruz gene biz yani..degisen bir durum yok..cocuk bu merak edecek karistiracak, ortaligi halledecekte...ama iste..öfke geliyor göz karariyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…