- 27 Haziran 2010
- 3
- 0
o kadar kastimkki karnimi wuuu acidan geberiyorum sandim. bu sekilde gdersem rht 1 haftada etkiyi gorcem eminimki
cnm ztn ebru bizi hazirliyo kaydirigubbakcemile2
google a tv 8 pilates 141 yaz ordaki link soyler sna hangi tarihin videosu oldugunu boshayallersmile
selamlar arkadaşlar
başlığı görünce hemen atladım kaydirigubbakcemile3 aynı sorun bende de var tipik Türk kadını
cecily pilates videolarının burda olduğunu bilmiyordum tarifin için çok sağol, en kısa zamanda başlıyorum ben de. iki sorum var;
1. yalnız bacaklar için 141 nolu video malesef şuanda yok sayfada, ben göremedim. linki varsa özelden göndermeniz mümkünmü?
2. bu hareketlerden önce herhangi bi ısınma hareketi yapıyormusunuz yoksa direkt başlıyor musunuz?
teşekkürler hepinize a.s.
Cecily! Önerilerin için çok teşekkürler :) Bende bugün sipariş verdim umarım işe yararKolları inceltmek içinde bi önerin var mı?
cecily felaketm bn ya karin gunumdu bugun cok mu kastim ne? yuruyuste bile uyusuk uyusuktum.enerjm tukendi pilim bitti sanrm :) agir kacti galiba
Yok yok gayet iyi.İlk zamanlar fiziksel yorgunluk ya da kaslarda spor sonrası ağrı normaldir.Hatta kalça günü yaptıktan sonra ağrıdan oturamayabilirsin bu gayet normal.Aslında garip gelecek ama böylesi canını acıttığın için seni tebrik etmem gerek çünkü bu kaslarını çalıştırdığın ve karın bölgesindeki yağları yaktığın anlamına gelir ki bunun gözle görülür sonuçlarını(başta sıkılaşma sonra incelme) yarın uyandıktan itibaren görebilirsin.Bu arada daha önce belirttiğim gibi beslenmene vücudun pilatese uyum gösterene kadar özen göstermeyi unutma.Enerji değeri yüksek besinler tercih et, bol sıvı tüket(tercihen yeşil çay), ayrıca yorgunluk halsizlik yapıcı yağlı hamur işlerinden uzak durmayı unutma...
cecily ebrunun plates 2 dvd si hakkında ne düşünüyorsun
ben aldım ama pek memmun kalmadım sebep streçbant ve topla yapılan hareketler kısıtlı biraz daha geniş olmalıydı.
tv 8 videolardaki gibi daha geniş bir dvd olur diye bekledim ama beğenmedim işte:umursamaz:
cecily bi anormallik var cnm ya karnmin ici yaniyo resmen yatip kalkarken bile elimle destek almam gerekyo. bi tane kirmizi yirtk gbi bsy buldm gobisimde korktmda acikcasi dha once varmydi blmyorm ama ohaoldumsmile
bugun kalca gunumdu dunku kdr yanmadim aaama cok terledm bugunde. bilemyorm neden hala karn agrisi cekyorm bn ins normal bi durumdr :sm_confused:
Merak etme bir terslik yok.Karın kasların ham olduğu için birden bu kadar çalıştırınca haliyle tepki verdi.Bu karındaki kasıntı 5-7 gün arası azalarak sürebilir.Mesela anneme pzt-salı-per-cuma pilates yaptırıyorum kendisi karın hareketlerine alışıktır sonra ilk defa geçen gün kalça hareketleri yaptırdım 3 gündür sızlanıyor kemiklerimin ağrısından duramıyorum; bacaklarımın arkası feci acıyor yürüyemiyorum diye:)Dediğim gibi sadece karına yüklendiğin için bu durum ortaya çıkmıştır.Bir de bazı insanların çeşitli kasları daha sağlam olur bazı bölgesel hareketleri daha kolay, zorlanmadan yapar mesela bugünkü kalça hareketlerinde zorluk çekmemen gibi.Demek karın bölgesi diğer kaslara oranla daha az çalışmış şimdiye kadar.Çünkü yürüyüş yaparken ister istemez kalça ve bacak kasları çalışır ama karın sen çalıştırmadıkça çalışmaz.Kısacası dediğim gibi bu ağrı zamanla azalır ve sonra tamamen geçer.Zaten bu durum spora uzun ara vermediğin sürece sadece ilk sefere mahsus bu süre zarfında uzmanlar genellikle ağrıyan kasların üzerine gidilmemesi,dinlendirilmesi konusunda tavsiye de bulunurlar...
Merak etme bir terslik yok.Karın kasların ham olduğu için birden bu kadar çalıştırınca haliyle tepki verdi.Bu karındaki kasıntı 5-7 gün arası azalarak sürebilir.Mesela anneme pzt-salı-per-cuma pilates yaptırıyorum kendisi karın hareketlerine alışıktır sonra ilk defa geçen gün kalça hareketleri yaptırdım 3 gündür sızlanıyor kemiklerimin ağrısından duramıyorum; bacaklarımın arkası feci acıyor yürüyemiyorum diye:)Dediğim gibi sadece karına yüklendiğin için bu durum ortaya çıkmıştır.Bir de bazı insanların çeşitli kasları daha sağlam olur bazı bölgesel hareketleri daha kolay, zorlanmadan yapar mesela bugünkü kalça hareketlerinde zorluk çekmemen gibi.Demek karın bölgesi diğer kaslara oranla daha az çalışmış şimdiye kadar.Çünkü yürüyüş yaparken ister istemez kalça ve bacak kasları çalışır ama karın sen çalıştırmadıkça çalışmaz.Kısacası dediğim gibi bu ağrı zamanla azalır ve sonra tamamen geçer.Zaten bu durum spora uzun ara vermediğin sürece sadece ilk sefere mahsus bu süre zarfında uzmanlar genellikle ağrıyan kasların üzerine gidilmemesi,dinlendirilmesi konusunda tavsiye de bulunurlar...