• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacaklarimda Batik Kil Sorunu Var ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi Pamuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım ebnmimde batık sorunu var özellikle makina çok kötü ettti bacaklarımı kahverengi kahverengi oldu hep şimdi kartuş sir kullanıom yavas yavas geçmeye baslaıd birde hiç oynamıyorum ayy feci bi görüntüsü vardı yavas yavas geçio ama tamamen elekeler gitmio onun için ne edebilirim kıslar

ben bir siteden iki tane tarif buldum eğer papaya bulursam denemeyi düşünüyorum ;
-Papaya maskesi cildi soymakta çok etkilidir.Bir adet orta boy papaya ile hazırlayacağınız maskeyi en az iki ay kullanabileceğiniz bir tarif veriyorum.
İyice yumuşamış olan meyveyi dörde bölün.Çekirdekleri kavun çekirdeği gibi merkezi yerleşmiştir,çekirdeklerini temizleyin.Kabuğunu soyun ve öğütücüden geçirerek macun kıvamına getirin.Bir tane limonun suyunu sıkın ve bu limon suyu içinde üç tane 500 mg. lık aspirini eritin.Papaya püresine ekleyin ve iyice karıştırın.cam kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın.Maskeyi kalınca bir tabaka halinde sürün.En az 10 dakika bekleyin ve soguk su ile yıkayın.Yıkarken duş jeli sabun vs kullanmayın.Sadece su ile bölgeyi yıkamanız yeterlidir.Uyguladığınız bölgede soyulma olacaktır.Bu şekilde ölü deri atılır ve batık oluşumunun önüne geçilir.
Papaya maskesi batık oluşumunu önlediği gibi batık lekelerini gidermek,batık lekelerinden kurtulmak için de çok etkili bir maskedir.Ayrıca epilasyondan kaynaklanmış cilt kararmalarında da gözle görülür şekilde renk açılması sağlar
-Aspirin suyu ile batık bölgelerine masaj yapın.Kimyasal peeling işleminde kullanılan soyuculardan bir tanesi TCA da denen trikloroasetikasit kimyasal yapı olarak ta etki olarak ta aspirinin akrabasıdır.Bir çay bardağı kaynamış soğumuş suda bes adet 500 mg. lık aspirini eritin.Dibe çöken tortu dışında eriyiği spreyli şişeye alın.Haftada iki gün bacaklarınıza uygulayın.En az iki saat bekletin ve sadece su kullanarak durulayın.Bu da soyma yoluyla batık oluşumunun önüne geçer ve batık lekelerine,ağdadan yada jiletten cilt kararmalarına faydalıdır.

morsalkim canım sir ağdaya geçmekle çok iyi yapmışsın sir ağdaya dewam et hiç epilasyon aleti jilet flan vurayım deme birde batıklar için stopinrow kıl dönmesi spreyi var çok etkili ben kullanıyorum hiç kalmadı eski izleri bile geçirdi ağdadan sonra bir hafta sür sürekli geçer bakimliolmak.com diye bir sitede satılıyor

bence en iyi çözüm keseee. ben her banyoda ilk önce güsel biıslanıyorum sonra keseyapıyorum o kadar iyi geliyoki bacakalrımda oluşan siyah benekler ve batıklar şuanda yok ve bende siyah benekler çok olur inan şuanda hiç yok deneyin :)

bende yıllarca batıkla ugrasdım sonunda ıstısnasız her hafta keseledım kese olu hucrelerı temızledıgı ıcın batık ıcın dogal bır peleng olmuyo artık

ne yazıkki bu kahrolası sorun bendede var hele bi ara tam iç çamaşırımın kenarlarına denk gelen bölgelerimde çıktı uzun süre geçmiyor iç çamaşırı pantolon giymek işkence gibiydi;((( makinayla ve ağdayla alınca sürekli devam ediyor;((( jilet kullandım bi kaç kez bu sefer batıklar geçti fakat kıllar güçlendi:SSS aslında en iyisi lazerli epilasyon kesin çözüm her ay bu kıllarla uğraşılmıyorki yaa;( lazerli epilasyon bölümünü okursanız baya kişi memnun bu durumdan ve çok rahatlar:SSS paraları biriktirip kurtulmak en mantıklısı gibi sanırım.böylece ciltte tahriş olmuyor bebek teni gibi.bu arada ağda sarkma yapmıyor demişler bende yaptı;((( bunun içinde ilerde bi cerrahi operasyon düşünür hale geldim;(

bu sorun bende de var kese pek işe yaramadı ya da yaraması için çok güç sarfetmek lazım onda da ben korktum tahriş olur diye şu ponza taşını bi deneyelim bakalım. alıyosunuz bacaklarınızı tertemiz bebek gibi bi cilt beklerken batıklarla lekelerle doluu bi ciltle karşılaşıyorsunuz berbat bişey bu ya mafoldumben

Jilet,makine falan hiç değdirmeyin bence. Sir ağdadan devam. Ben alıştım artık kartuş alıp kendim yapıyorum.
Kuaföre gittiğim dönemlerde bana bol bol nemlendir demişlerdi. Kurudukça benekler daha çok ortaya çıkıyor çünkü. Ellemeyin,kremleyin bol bol nemlendirin özellikle gece yatmadan mutlaka yapın ki sabaha pambık gibi bi ciltle uyanın. Elbette bir anda yok olmaları mümkün değil ama ellemediğiniz sürece bacaklarınızın daha hoş görüneceğini farkedeceksiniz. Kendinizi telkin edin,baktınız dayanamayacaksınız hemen bol bol krem veya yağ sürün ya da külotlu çorap giyin ki ellemeniz mümkün olmasın :):)

Ben kıştan beri çok yol aldım en azından bisürü bisürü yaralar lekeler yok artık,daha da güzel olacak eminim..

Kızlar bende aynı dertten muzdarip sayılırım benim sadece bacak aramda var biraz ama yara oluyordu ve kötü görünüyordu bende doktora gittim bana kerasol ve üstünde isim yazmayan bi ilaç verdi.pek kullanmadım ama bacağım çok rahatsız etti ve ne kapri ne elbise giyebildim regl olduğum için tüylerimi almadım birazda uzadılar haliyle ve batıklarıma hiç dokunmadım biraz yaralar iyileşsin diye ve doktorumun verdiği kremleri uygulamaya başladım kremi sürdükten sonra keseyle ovaladım sonra ölü deriler gitsin diye hafif bi şekilde ponza taşıyla temizledim ve gerçekten %75 görüntüsü düzeldi ve 3 gündür hep kapri giyiyorum :D ve giyemediklerimin acısını çıkarcam herkese kolay gelsin (:

bende de çok batık var kızlar çok beyaz tenliyim çok belli oluyor jiletle de almayı denedim işe yaramadı kese yaptım yine gitmedi böyle nokta noktalar ne alabiliyorum ne de uzuyorlar kafayı yiyeceğim... sally hansen falan kullansam kapatır mı?

bende de war bu sorun siyah nokta gibi duruyo beyaz tenliyim bi de bacaklarım pütür pütür pürüzsüz olsun istiyorum herkes bişe söylüyo ne yapacağımı şaşırdım yaa :43:

epilasyon aleti çok fena batık yapıyo benimde bacaklarımı çok zorda kalmadıgım sürece kullanmıyorum zaten:34:
sürekli sir ağda yapılırsa batık sorunu ortadan kalkıyor bide banyoda kese ve ponza taşıyla bacaklara masaj yapmak lazım onunda güzel etkisi var:8:

arkadaslar benim bacaklarimdada kil donmesi var ve bu yuzden bacagima dokundugum zmaan potur potur sanki sivilce gibi doktora gittim cok ilaclar denedim ise yaramadi.sizler yazmissiniz bir ay boyunca almayin felan ben bir ay almasamda o cikamayan killar zaten cikmiyo o yuzden ne faydasi olcakki .birde bu ponza tasi tam olarak nasil kullanmam gerekiyo ben bacaklarimi makine ile aliyorum acaba jiletle alip biraz nemli birakip sonra tasimi surmem gerekiyo ve ardindan limon suyunu tam olarak boylemi yardimci olursaniz sevinirim.

benimde aynı sorunum var canım. Ben epilatör kullanıyorum. Ama batıklardan kurtulamıyorum. Arada jiletle temizliyorum. Batıklar gidiyor. 2 gün sonra tekrar çıktımı epilatörle alıyorum. Bir şey kalmıyor. Fakat bu kesin çözüm değil elbette.(Ağdada aynı sorunu yaşadım).Kese dediler onuda denedim olmuyor...benneyaptımki

canım ya bence epilatör kıl yapısını bozuyor. yok 90 derece tutacakmışsın bilmem ne bir sürü kaidesi var. ben de kullandım bir ara ve çok pişmanım epilatör kullandıım için keşke hep ağdayla devam etseydim. sadece bacaklarımda epilatör kullandım bir ara ve şu an tek batık olan bölgem bacaklarım, ben de çare bulamıyorum, napıcaz bilmiyorum, ben de bıktım artık, ağda yapmak zor gelmiyo ama batıklarla uraşmak çok zor bişey.

Yazın gelmesini istemiyorum. Bende de aynı sorun var geçen cildiyeci bir arkadaş fucidin tablet ve yaraları soyarak iyileştiren bir jel önerdi. Şuan bacaklarımın durumu çok kötü olduğundan jeli daha sonraki aşamada yani bir 3 hafta sonra falan sürmemi ve bu süre zarfı içinde kesinlikle bacaklarımı almamam gerektiğini söyledi. İşe yararsa buraya sonucu koyarım kızlar :49:

Back