• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bacaklarım komple yandı :( :( :(

Önce dermatoloğa gitmelisin.
Cilt için gerekli ilaçları onlar daha iyi bilir.
Raporda alırsan iyi olur.
Sanırım fatura, fiş gibi bir belgen vardır.
Sağlık Bakanlığına şikayette bulun.
Hem kampanyayı satanı, hem de merkezi şikayet et.
Doktor dışındakiler artık bu uygulamaları yapamıyor.
Canının yandığıyla, çektiğin sıkıntıyla kalma lütfen.
Sağlık Bakanlığı hattı bu konuda çok sıkı davranıyor artık.

arkadaşım dava falan açmana gerek yok. sen sağlık bakanlığını ara, anında bu konuyla ilgileniyorlar zaten. bende sağlık sektöründeyim, bize sıkıntı çıkaran işlerini yapmayan doktorları sağlık bakanlığının bu hattına şikayet ettiğimiz zamanlar oldu. hemen geri dönüş oluyor. doktor da ona göre yapması gerekeni yapıyor. velev ki bu tür merkezlerin kontrolü çok daha sıkı oluyor.

uğraşmayayım demeyin, zor değil. sadece telefonla arayın. gerekirse gidip gösterin ki oraya cezalar yazılsın. ben gittiğim yerdeki kadına yıllardır gidiyorum iğneli için. lazeri de yaptırıyorum birkaç aydır sıkıntı yoktu, jelsiz yapıldı diye belki böyle oldu daha yeni olduğu için doktor da geçer dediği için (inşallah) bekliyorum. yoksa hiç acımam valla. onlar bize acımıyor, olan bizim güzelim cildimize oluyor. beş kuruş kazanacaklar diye niye biz cildimizden olalım, bin sıkıntıya girelim. hesap da soracaz şikayet de edecez. bu konuda korkmayın asla.

Kesinlikle rapor al ve şikayette bulun. yanlarına kalmamalı.

Çok geçmiş olsun.Benim kayınvalidemin evinde yangın çıktı,yüzü ve elleri yandı.Onun da ikinci derece yanıktı.Çok şükür hiç iz kalmadı.Sanırım ilaç ismi vermek yasak ,mavi tüpde bir yanık ilacı var eczaneye sorun eğer doktora göstermediysenizAllah şifa versin

Canımm yaa durumunu tahmin edebiliyorumm çok geçmiş olsun ama keşke kuaför yerine bi hastanede yaptırsaydın daha sağlıklı olurdu :S

İnsanlar neden bu kadar pısırık oldu artık anlamıyorum. Kadın sizin bacaklarınızı yakmış ve siz birşey yapmamışsınız, hayret ettim. Ya daha ciddi birşey olsaydı? Sizin yerinize ben hırslandım okuduğum yerde. Lütfen yaptıklarının yanlarına kalmasına izin vermeyin. Saf yerine koymasınlar milleti. Hatta o merkezin adını ifşa edin burada biz de bilelim.

Son düzenleme:
İnsanlar neden bu kadar pısırık oldu artık anlamıyorum. Kadın sizin bacaklarınızı yakmış ve siz birşey yapmamışsınız, hayret ettim. Ya daha ciddi birşey olsaydı? Sizin yerinize ben hırslandım okuduğum yerde. Lütfen yaptıklarının yanlarına kalmasına izin vermeyin. Saf yerine koymasınlar milleti. Hatta o merkezin adını ifşa edin burada biz de bilelim.

bende başka birinin başına gelse anlatsa aynı bu yorumu yapardım.. git şikayet et derdim..çok sinirlenirdim.. kendime de kızgınım hem böyle bi yerde lazer yaptırdığım için hem dediğiniz gibi pısırık kaldığım için.. ama insanın başına gelmeden bilmiyor.. ben daha önce hiç bi yeri şikayet etmedim, hiç dava açmadım.. bilmiyorum nerden başlanır, ne yapılır. sonunda ben mi haksız çıkarım.. bilemiyorum ve çekindim de açıkcası. Allaha havale ettim. biliyorum yanlış birşey öyle Allaha bıraktım bişey yapmıcam demek.. biliyorum ama başıma böyle bişey geldi, ve şuan bacaklarım çok kötü, ilk olarak onu düşünüyorum ooof offf :50::50: :43:

Çok geçmiş olsun.Benim kayınvalidemin evinde yangın çıktı,yüzü ve elleri yandı.Onun da ikinci derece yanıktı.Çok şükür hiç iz kalmadı.Sanırım ilaç ismi vermek yasak ,mavi tüpde bir yanık ilacı var eczaneye sorun eğer doktora göstermediysenizAllah şifa versin

çooook geçmiş olsun sizede yanık çoook kötüymüşşş yaşayarak anladımm :43::43::43:

Gecen aylarda evde bos durmiyayim diye halk egitim merkezinde cilt bakimi kursuna gittim.Orada gorduklerimden sonra hangi guzellik salonuna guvenecegimi sasirdim.Oraya kayit yaptiran bayanlarin bir cogu salon sahibi olup belgesi olmayan insanlardi.Kursa hic gelmeden bircogu belgesini alacaklar ve bir cogu yaninda tecrubesiz eleman calistiriyorlar.Ben kursa yeni baslamama ragmen bikac is teklifi eden oldu.Dedikleride gel stajyer olarak calis yani para vermicekler onuda gectim benim hic bir bilgim yok dedim aman nolcak bir yuz temizleme yaparsin bir yuz masaji yaparsin birde sizin bir kac sean daha gelmeniz lazim cildinizin ihtiyaci var dersin bu kadar dediler.Ay ben sok oldum ya gitmedim tabi ki.Dicegim o ki gideceginiz yeri cok iyi secin ve bu kampanyalara inanmayin isini kaliteli yapan kesinlikle ucuza yapmazlar.

çok geçmiş olsun çok üzüldüm ben de hep lazerin zararlı olduğunu düşünüyorum ama bu anlamda hiç düşünmemiştim yani yanık ihtimalini, inşallah hiç iz kalmaz, bacak kısmınızdamı sadece? ben bepanthen kullanıyorum elim yansa falan ama tabi onlar hafif yanıklar sizinki daha ciddi sanırım, yumurta akının çok iyi geldiğini duymuştum bende yara izlerini iyileştirmede belki deneyen birileri vardır, acısı var mı peki hala?

Son düzenleme:
bende başka birinin başına gelse anlatsa aynı bu yorumu yapardım.. git şikayet et derdim..çok sinirlenirdim.. kendime de kızgınım hem böyle bi yerde lazer yaptırdığım için hem dediğiniz gibi pısırık kaldığım için.. ama insanın başına gelmeden bilmiyor.. ben daha önce hiç bi yeri şikayet etmedim, hiç dava açmadım.. bilmiyorum nerden başlanır, ne yapılır. sonunda ben mi haksız çıkarım.. bilemiyorum ve çekindim de açıkcası. Allaha havale ettim. biliyorum yanlış birşey öyle Allaha bıraktım bişey yapmıcam demek.. biliyorum ama başıma böyle bişey geldi, ve şuan bacaklarım çok kötü, ilk olarak onu düşünüyorum ooof offf :50::50: :43:

Ozaman bu baslıgı sadece bacaklarım yandı demek ıcın mı açtın ?
Daha once hıc sıkayet etmedıysen,dava acmadıysan bak burda sana hukuki süreçte yardımcı olanlar var.Yol yordam gösteriyorlar.Dinle ve yapman gerekenleri arastır ve takıp et.
Tamam canın yanıyor ama
Ailenden destek al.Onlarında mi aklında yok böyle bir fikir ?

yahu ayda bir bacaga lazer uygulanmiyor ki !
Bende yaptiriyorum ve benim yaptirdigim yerde kadin Klinikte calismis öncelerden ve yillardir yapan birisi vede Bacaklara 3 ay beklenmesi gerekiyor diyor..
Ve yaptirinca killar yavas yavas dökülüyor 1-2 ay da dogru düzgün kil cikmiyor normalde.. ufak yaralar oluyor böyle kücücük nokta nokta onlarda kuruyup geciyor zaten...

Bu tür yanmalar oluyormus bende duymustum.. Ben yaptirdigim yerde Kadinla bastan herseyi konustum sordum ve bana detayli olarak herseyi anlatti.. Normalde dikkatli olundugu zaman böyle bisey olamaz demisti.

Bence sizin gittiginiz yer pek isi bilen biyer degilmis.. Caninizin kiymetini bilin sakin pesini birakmayin, ilerde Allah korusun izleri gitmezse pisman olursunuz neden Hukuk yolunda ilerlemidiginiz icin.

Insallah en kisa zamanda gecer izleri, gecmis olsun.

Öncelıkle gecmıs olsun ama ben sıze ınanamıyorum ne demek tepkı gostersem neolcak ?
Hemen o yanıklar duruyorken cıldıyecıye gıdın rapor alın , sağlık bakanlıgına sıkayet edin, gerekırse dava açın maddı manevı her sekılde sızı zarara ugratmışlar .. nasıl bu kadar sakin olabılıyorsunuz yazık gunah değil mi siz ve diğer mağdur ınsanlar sustukca bu şuursuzlar ceplerını dolduruyor..

Türkiye deki adalet sisteminden bihaber misiniz kızlar ya bir dava kaç ay sürer dosya masrafıdır, davanın bilmem kaç ay ertelenmesidir, cartıdır curtudur, tabiki hakkını araması daha iyidir ama yanmış bacaklarla mahkemelere gitmekte çok eğlenceli olmasa gerek.
canım bence simurg_ arkadaşın mesajında dediği gibi sağlık bakanlığını arayıp şikayet et veya mail at kurumun adını ve raporunuda faksla gerekirse ve böyle bir olay geldi başıma diye anlat, gidip teftiş etsinler belki izni bile yok o kişilerin lazer yapma konusunda, ceza keserler en azından ve bir daha kimseye yapamazlar korkularından, mahkeme işi çetrefilli ama aramak en iyisi, alo 184 sağlık bakanlığı hattı sanırım sen şikayetini yap inş cezalarını bulurlar.

şimdi işden izin alıp tekrar sağlık ocağına gidiyorum, en son görüştüğümde doktorum şikayet et demişti. ben de durumu anlattım, nereye edebilirim dedim. durdu bi an, bilemiyorum dedi. belki sağlık bakanlığı ilgilenebilir dedi. oda pek birşey bilmiyor.. o kadar tiksindim ki bu işten ve başıma gelen bu şeyden.. bi an önce kurtulmak istiyorum.. şuan yanıklarım ilk hafta gibi ağrı yapmıyor. ama izleri ve yaralar öyle duruyor.. bikez daha konuşucam doktorla şimdi..

Türkiye deki adalet sisteminden bihaber misiniz kızlar ya bir dava kaç ay sürer dosya masrafıdır, davanın bilmem kaç ay ertelenmesidir, cartıdır curtudur, tabiki hakkını araması daha iyidir ama yanmış bacaklarla mahkemelere gitmekte çok eğlenceli olmasa gerek.
canım bence simurg_ arkadaşın mesajında dediği gibi sağlık bakanlığını arayıp şikayet et veya mail at kurumun adını ve raporunuda faksla gerekirse ve böyle bir olay geldi başıma diye anlat, gidip teftiş etsinler belki izni bile yok o kişilerin lazer yapma konusunda, ceza keserler en azından ve bir daha kimseye yapamazlar korkularından, mahkeme işi çetrefilli ama aramak en iyisi, alo 184 sağlık bakanlığı hattı sanırım sen şikayetini yap inş cezalarını bulurlar.

bende bunu düşündüm ama ne yalan söylim herangi birine yada buraya da Türkiyede adalet sistemi kötü, hakkımı arasamda beni buna bin pişman ederler diyemiyorum.. tepki alırım diye.. çünkü başka birisi dese bende tepki gösteririm.. olurmu öyle şey ne yani kimse hakkını aramasın o zaman vs. diye.. şikayet et diyenleri de dava et diyenleri de anlıyorum. hak da veriyorum. ama inanın bazen insanın gözü çok korkuyor bu mahkeme süreçlerinden, o süreçde yaşayacaklarından, başına geleceklerden vs. :50::50::50:

bende bunu düşündüm ama ne yalan söylim herangi birine yada buraya da Türkiyede adalet sistemi kötü, hakkımı arasamda beni buna bin pişman ederler diyemiyorum.. tepki alırım diye.. çünkü başka birisi dese bende tepki gösteririm.. olurmu öyle şey ne yani kimse hakkını aramasın o zaman vs. diye.. şikayet et diyenleri de dava et diyenleri de anlıyorum. hak da veriyorum. ama inanın bazen insanın gözü çok korkuyor bu mahkeme süreçlerinden, o süreçde yaşayacaklarından, başına geleceklerden vs. :50::50::50:

şikayetçi kişinin bilgileri gizli tutulmak zorunda. sizi ifşa edemezler. sağlık bakanlığını aranızda bilgilerinizi isteseler bile bunu adı geçen kuruma söylemezler. bu yasalara aykırı olur. rahat olun yani. sadece durumun doğruluğunu sorgularlar.

çok geçmiş olsun canımya içim acıdı resmen sana

ben beyaz tenlıyım tüylerimde sarı biraz lazere 3 yıl gittim tammm bütü makıneleride kullandım diyebılırım

iğnelıyede girdim

benım tenım bebk tenıyle aynı hassaslıkta rüzgarda bıle kızarır o derece yanı .ama benım azıcık kızarıyodu 2 güne geçiyordu bepanhten

kullanıyodum geçiyodu sizinki resmen haşlamışlar sizi

hakkınızı arayn benece ( bazılarıda biri kursa gidiyor kardeşi kalfası v.s onun üstüne açıyorlar ,lazer yapanların diplomalarını görmek isteyın lütfen orda 10 kız işe alıyorlar ben bılıyorum gösteriyorlar hadıııııııııı 5 gün sonra lazerci oldu çıktıııııı

ben dıkkat ederım böle şeylere çok

reglı olmadan 3 gün önce ve 3 gün sonrasına kadar işlem yapılmıyor acaba regl gününüze ne kadar vardıkı ?

birde ( bu arada vücudunuz yandıgında kaynar su ,güneş v,s yogun yanmalarda aklınızda bulunsun

kızlar hemen zeytınyagını dökü ne leke ,yanık ,ne acı, hiç birşey kalmıyo kaynar su elıme çok döküldüde ) ayçiçek yagıda olabılır .

sağlık ocağından şimdi geldim, doktora fito krem yazdırdım.. silverdin ile onu birlikte kullanıcam. bakalım ne olacak durumum. yanık çok kötü şey. belki dava için geç kaldım, pasif davrandım ama sağlık bakanlığına telefon açmayı düşünüyorum, burdaki yazılardan biraz cesaret aldım. en azından bunu yapmalıyım, zannetmiyorum bi sonuç çıkacağını ama en azından telefonla olsun bildimeliyim..

lazer çok ciddi bişey ama malesef şu an her köşe başı lazerden anlamayıp lazer yapan insanlarla dolu ve sonuç sizin gibi mağdur insanlar.ucuz olduğu için kesinlikle kanmayın ve yaptıracaksanız mutlaka doktor denetiminde olan merkezlere yaptırın canınınızdan kıymetli mi?sizin yanıklarınız içinde kesinlikle hakkınızı arayın raporunuzu alın ve gerekirse yerel gazeteye haber verin ki insanlar o yere gidip lazer yaptırmasın.insanların sağlıklarıyla dalga geçiyorlar resmen.

Şişli de otobüs beklerden biri geldi yanıma öğrenciyim yardım edin diye. Dedim nasıl yardım edebilirim? Ben şuradaki güzellik salonunda satış yapıyorum müşteri topluyorum siz bir girip çıksanız bir şey sorsanız dahi 10 tl alıyorum dedi. Yapıştı yakama bırakmadı. Neyse dedim gittim ama gitmez olaydım keşke saçma sapan işini bildiğini iddia eden insanlar. Bir odaya toplamışlar insanları bakım yapıyorlar güya! Böyle yerleri hiç beklemeden şikayet etmek lazım. Bu şekilde korkak davranarak anca böyle elinden şekeri alınmış çocuk gibi ağladığınızla kalırsınız.
Bu ülkede de adalet bakanlığı var, egm var. kimmiş ki tehdit edecekler sizi? Kimliğinizi gizli tutarak gidin hakkınızı arayın. bu kadar ucuz mu sizin sağlığınız. bilmediğiniz yerlere de gitmeyin bundan sonra..

Back