Babasız yaşayan evladım

Çok güçlüsünüz, cocuk büyütmek icin ille de erkeğe ihtiyacımız yok. Ben kendi adıma konuscak olursam cocuk düsünmüyorum, istemediğim halde olursa da kürtaj olurum. Ama sizin seçiminize saygım sonsuz. Hamileyken baska bi sebepten de bosanılabilirdi adam karaktersizin teki cıkıp cocugunu sonradan da istemeyebilirdi hayatta her sey mümkün. Hem kızınız hem kendiniz icin psikolojik yardım almanızı da takdir ettim. Adam size ya karım olacaksın ya anne demiş. Siz de anneliği seçip elinizden geldiğince iyi bi anne olma çabasındasınız. Cok takdir ettim ben. Yolunuz açık olsun insallah zor dönemleri de atlatırsınız ve mutlu mesut bi yaşamınız olur

Karaciğerimde yağlanma ve troid rahatsızlıklarım vardı dr um bana korunmayı yasakladı babayla paylaşınca da çocuk istediği için korunmayacağını söyledi. Hamile olduğumu annesine söyleyince henüz erken olduğunu diğer gelinleri koca sözü dinleyip ilk bebeğini kürtaj yaptırdığını felan konuşmuşlar ve bunun üzerine benden kürtaj isteniyor. Tabi ki kabul etmiyorum kimsenin bir anneye kürtaj önerisinde bulunamayacağı gibi neden kürtaj olmadın diye yargılamaya da hakkı olamaz.

arkadaşım o zaman bunu en baştan yazacaksın konuya bak şimdi adamın iflah olmaz bir şerefsiz olduğu ortaya çıktı. Bu durumda tabiki siz haklısınız haksızlığa uğramışsınız. Çocuğunuzun psikolojisiyle ilgilenin ve o adamdan çok bişey beklemeyin bence.

Teşekkür ederim.

İstemeyen birini baba yapma gibi yeteneklerim yok.
Ters algılamayın söylemek istediğim şey şu burada bir sürü konu açıyorlar istemeden hamile kaldım veya kocam hamile kalmamı istemiyor ama ben korunmadım gibi. Eğer korunmadınız ve hamile kaldıysanız istemediyse haklısınız. Ama madem boşandınız ve bu adam babalık sorumluluğunu yerine getirmiyor salın o zaman görüştürmeyin. çocuğa destek alıyormuşsunuz ne güzel bence dikkatini dağıtacak şeyler yapın ki oyun terapisi yapacakmışsınız. bunlar iyi gelecektir ama eski eşinize resti çekin ya çocukla adam akıllı ilgilensin ilgilenmiyorsa da üç beş ayda bir çocuğun düzenini bozup kaçmaya hakkı yok.

Aaaa öyle şey mi olur yap yap kürtajla at evlerden ırak tövbe estagfurullah.

Bu durumda çocuğunuzu o sülaleden uzak tutsanız zaten daha hayırlı. Ne pis zihniyetli insanlar var tövbe estağfurullah

Mide bulandirici tipler, bunlar ne bicim insan? Gelin geldi diye kadinlarin tepesine cikmislar, psikolojik baski exiyet yapmislar. Ne ruh hastalari var. Cocugu bunlardan uzakta yetistirin dememize gerek yok.

Daha doğmadan bebeğini aldirmak isteyen insandan neden babalik yapmasini bekliyorsunuz? Eski eşiniz zaten istememiş bebeği yani suanda aramaması tuhaf değil. Saçmalama diyebilirsiniz belki ama bence babasini öldü bilsin. En azindan yavrucak "babam beni neden aramiyo küstüm" diye üzülüp ağlamaz. Minicik içinde ne fırtınalar kopuyodur kimbilir

istemeyen adami baba yapmissin, aldirsaydin gibi laflara gercekden anlam veremiyorum.
kadin adama tecavüz etmemis, gizlice korunmayi birakmamis. ben korunamiyorum sen korun demis. madem ki adam o kadar cocuk istemiyordu o zaman korunacakti. nokta. hamile kaldikdan sonra bebegi aldirip aldirmama karari sadece ama sadece anneye ait bir karadir.

Benim eşim öldü yavrum hep babasızdi okula gidiyor babalar geliyor sariliyorlar alıyorlar çocukları okul bu konuda hassas veli girmesine izin vermedi siz güçlü durun ki çocukta güçlü dursun biz bu konuları atlattık benim kızım çok guclu mutlu dışa dönük bir çocuk 3 yaşında keşke burda olsaydı ona sarilirdim demişti dedim ben varım hem annenin hem babanim asla drametize etmeyin ve birilerinin etmesine izin vermeyin kızınıza bunu açıklayın aramadigini hayatınızda olmadigini buna alışsın insan herşeye alışıyor hiç öyle baba hasreti olmuyor onu okadar seviyorum ki herkes çok seviyor maddi manevi herşeyi önüne serdim çok mutlu bir kızım var maşallah sizde atlatirsiniz ona anlatın baba figürünü unutun yurtdışında okadar çok bekar anne varki bizde var bu babasız çocuk muhabbeti

Ben anlamadım doğan çocuk aldırılmak istenen çocuk mu? 2.çocuk mu olacaktı?
Her ne kadar eksileseniz de ben anne karnındaki çocuk üstünde babanın hakkı da vardır (aile bir şey diyemez) diyorum. Bu karar her iki tarafa da ait olmalı. Bekar anneliğe, evlilik dışı çocuğa bir şey demiyorum. Bir çocuk babasız da büyüyebilir ama bu birine inat olsun diye yapılmamalı.

Allah o kayınvalidenizi bildiği gibi yapsın saçma sapan konuşup akıl karıştırmış.Normal insanlar torunları olacak diye sevinir.Pislik kadın mutlu olsun şimdi. Kocanız da anne ağzına bakıyormuş şimdi annesi dese git gör diye koşa koşa gelir bence.Sizin başınızı yakmışlar madem baba olmak istemiyormuş niye sizle evlenmiş.

Babaya gittiginde ilgi görüyormu? Ki görse bile, hic tanimadigi birinin yanina gidiyor, asil travma orada.

Bu yasta cocuk baba özlemini cekecegini sanmiyorum. Baba figürünü sadece etraftan biliyor, hani aile konseptin o sekilde oldugu. Krese gidiyormu?

Bence mahkemeye basvur ve baba ile görüsmelerin bitmesini iste. Cocuga zarar verdigini ispatla. Tabiki cocuk 3 aydir ne duydugu, ne gördügü birinin yanina gitmek istemez. Gittigindeyse travma olur.

Ve bu konuya arabesk bakma. Siz ilk cocuklu bosanmis cift degilsiniz. Babasizlik daima travma ve eksiklik degil. Vefat etmiste olabilirdi. Sen güclü dur. Cocuguna eksiklik varmis gibi his ettirme yada asiri hasaslasma.

Psikolog sana bu konuda daha yardimci olabilir, kizina karsi hangi tepki vermen gerektigi konusunda. Kitaplarda vardir bu konuda, araştirabilirsin.

Ben babasiz cocuk buyuttum
Size cok is dusuyor , oncelikle baba yerine baska bir erkek koymaniz gerekiyor , dede , dayi , amca ?
Bunlarin hicbiri yoksa cok yakin bir arakadasinizin esi bile olabilir
Olay cocugun beraber vakit gecirip oynayabilecegi bir erkek olmasi
Hic babasinin yeri dolmaz falan diye dusunmeyin , siz böyle dusunur buna inanirsaniz cocugunuza yardimci olamazsiniz
Once gercegi kabul edin , yani bu adam baba olmak istemiyor , sonra cozum bulun , pedagog destegi almaya da devam edin
Ve o babanin yeri oyle bir doluyor ki sasar kalirsiniz

Yarım gün kreşe gitti iki ay kapanana kadar. Kızım istemiyordu iki yaşa kadar babaya gitmeyi 3-4 ayda bir zorla görüyordu baba. Ağlayarak gidiyordu, ben aracı oldum babayla iletitişimde olmasını sağladım 2 yaş sonrası telde görüşüyorlardı son yanyana geldiklerinde kızım isteyerek gitti babaya. Orada sadece babası ilgileniyormuş kızımla amaç zaten babayla iletişim bu konuda sıkıntı yok ama üç aydır iletişim kopukluğu var babadan kaynaklanan.

Allah bu insanları ıslah etsin.

Psikologla yeniden konuşun. Babanın görüşmek istemediğini söyleyin. Ona göre bir yol çizersiniz. Sanki bir görüşüp aylarca görüşmemek daha çok özlemesine sebep olur gibi geldi. Ama bir uzman daha iyi yönlendirecektir. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…