• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasız yaşayan evladım

Canım maalesef anlaşamayacak iki çiftin bir araya gelip sonra ayrılmalarının günahı boşanmış anne baba çocuklarında oluyor.

Hiç polyannacı olmayacağım. Hayatı boyunca çocuk bu travmayı bir şekilde yaşayacak. Yarın okula başlayınca ailem diye bir ünite var. Baban ne iş yapıyor diye sormalar var. Varda var. Yapabileceğin en azından rahat atlatmasını sağlamak olmalı.

Boşanan babalarla bir yazı okumuştum. Kimi boşanan babalar için oyun alanı babası diyor çocuklarını alır yedirir içirir. Şımartır.

Diğeri unutan baba. Siliyor yaşanmamış gibi davranıyor. Sanırım sizinki bu cinsten. Bi cins daha vardıda hatırlamıyorum.
Anladığım kadarıyla adam silip unutup yeni hayata geçiyor.

Kürtajla aldırmaya çalıştığı çocukla konuşmakta ayrı bi durum zaten. Katilin kurbanıyla konuşması gibi ne bilim. Canım yani kızın ilerde durumu anlayıp sana hak verecek. Ama zaman alacak. Allah yardımcın olsun seninde kızınında.

Teşekkür ederim fakat kızınızın babası ne derece yanında olur ne derece destek olup severse kızınız da benim gibi şeyler yaşamaz ve etkilenmez inşallah . Her zaman beraber yanında olun ve asla babası hakkında kötü bişey söylemeyin çok çok kötü bir insan olsa da bunu kızınıza söylemeyin zaten aklı mantıcım oturduğu zaman anlayacak herşeyi . Bu da nacizane bir tavsiyeydi , sevgiyle kalın 🙏🏼
Bebeğini 40 ı cikmadan terk edip giden ve hiç görmeyen bir babadan sevgi beklemek mantiksiz.görmek istese ve boşanma ile çocukla iletisimin farklı şeyler olduğunu ayirt edebilse bunları yapmazdi.Ben kotulemem zaten herseyi anlayacak ve bana da hak vericek ilerde inşallah. Ben kizima yetmeye calisicam hem maddi hem manevi Allah yardimcim olsun.

Merhabalar, ben hamileyken ayrıldım evladımın babasından. Babayla yaşamanın ne demek olduğunu bilmediği için çocuğum açısından daha kolay olacak sanmıştım ama öyle olmuyormuş büyüdükçe anladım. Evladım şimdi üç yaşında, doğumdan itibaren kitap okuyorum her şeyin daha bi bilincinde bir çocuk. Artık babanın telefonu bozuktur felan söylemlerime inanmıyor, babasından sık sık telefon bekliyor. Ve sanki içinde çok daha fazlasını yaşıyor hissediyorum ama elimden bir şey gelmiyor maalesef.Babası ayrı şehirde yaşıyor en son 3 ay önce görüştüler ve kızım bu görüşmeden çok olumsuz etkilendi. Aşırı hırçınlaştı, gece uyanıp saatlerce durduk yere ağlamalar felan tüm apartman yaşadı o kötü günlerimizi bir ay boyunca. 3 yaş sendromu galiba dedim ama geçmeyince psikologa gittik şimdi yavrum çok iyi şükür(tabi görünürde içinde ne yaşadığını bilemiyorum). Psikologumuz babayla da iletişim kurdu, evladımın kendisine hasret olduğunu daha sık iletişim kurması gerektiğini söylediğini biliyorum. Aynı şeyleri ben de paylaşmıştım babayla bana hiç dönmedi psikologa tamam evladım için ben her şeye varım demiş ama haftalardır aramıyor yavrumu. En son yine miniğim aramıştı bir kaç defa, geçenlerde babamı özledim ama aramıyor dedi biz arayalım dedim artık aramam babama küstüm diyor. Ne yapmalıyım, nasıl hareket etmeliyim ben bu durumda?
Bende bosaniyorum çocuk için baştan ayrı olmamız kolay olur sanmistim ama yazdıklarınızı görünce içim burkuldu o da muhtemelen tekrar yurt dışına gidecek kopuk olacak yani oğlum olacak ama süreç nasıl olur bilemem iyi bir eş olamadi babalığı yapabilir miii bende kararsızım ama güvenim hiç bir konuda malesef yok yasadiklariniz benim iler ki halim olacak sanırım Allah yardımcınız olsun

Babasız yaşayan evladım diye konu açan sizsiniz. Demek ki kendine evlat getirmemişsin sadece.
Hanımefendi baba çocuğumu rahmime düştükten sonra istemedi. Sırf o istemiyor diye neden evladımı katledeyim ya? Hamileyken yok ya ben vaz geçtim aldır sen bunu dediği için babalık sorumlulukları üzerinden düşmeli mi yani

heysiri heysiri , aynen öyle. çocuk istemeyen birine al bu senin kızın diyosun, istemedi diye boşayıp, bir de çocuğu görmüyor diye serzenişte bulunuyorsunuz. adam istemiyor, bunu kabullenip baba figürü olmadan yetiştireceksiniz. Bir arkadaşım hamile kaldı, babasının kim olduğunu bile bilmiyor, amacı çocuk sahibi olmak olduğu için, babası kim bulmak için uğraşmadı. Tek başına büyütüyor çocuğu, amacı buydu, söylenmiyor bile.
Geçtiğimiz günlerde bir baba kendi çocuğunu boğarak öldürdü, 'doğduğundan beri hiç sevmedim' dedi. Boşanma kararı verdiğiniz gibi kararlı olun boş yere babasına zorla babalık yaptırmayın çocuğunuzun sağlığı için.

Bende bosaniyorum çocuk için baştan ayrı olmamız kolay olur sanmistim ama yazdıklarınızı görünce içim burkuldu o da muhtemelen tekrar yurt dışına gidecek kopuk olacak yani oğlum olacak ama süreç nasıl olur bilemem iyi bir eş olamadi babalığı yapabilir miii bende kararsızım ama güvenim hiç bir konuda malesef yok yasadiklariniz benim iler ki halim olacak sanırım Allah yardımcınız olsun
Boyle umutsuzluga kapilmayin , bu sureci gayet iyi idare eden anneler de var , ben de babasiz buyuttum oglumu , her zaman mutlu bir cocuktu , travma falan da olusmadi , bu tamamen sizin elinizde , neredeyse butun arkadaslarim bosandi sadece iki tanesinin cocugunda problem var cunku anneler atlatamadilar bosanmayi anne travma yasayinca cocuk da yasiyor ama diger cocuklar gayet mutlu , basarili , civil civil cocuklar
Hic uzmeyin kendinizi , duzgun bir pedagogdan destek alin , ben senede iki defa cok iyi bir pedagoga giderdim , bana cok yardimi dokundu oglumu buyuturken

heysiri heysiri , aynen öyle. çocuk istemeyen birine al bu senin kızın diyosun, istemedi diye boşayıp, bir de çocuğu görmüyor diye serzenişte bulunuyorsunuz. adam istemiyor, bunu kabullenip baba figürü olmadan yetiştireceksiniz. Bir arkadaşım hamile kaldı, babasının kim olduğunu bile bilmiyor, amacı çocuk sahibi olmak olduğu için, babası kim bulmak için uğraşmadı. Tek başına büyütüyor çocuğu, amacı buydu, söylenmiyor bile.
Geçtiğimiz günlerde bir baba kendi çocuğunu boğarak öldürdü, 'doğduğundan beri hiç sevmedim' dedi. Boşanma kararı verdiğiniz gibi kararlı olun boş yere babasına zorla babalık yaptırmayın çocuğunuzun sağlığı için.

Şu anda evladımı istemiyorum dese tabiki sileriz babayı ama evladımı istediğim zaman göreceğim istediğim zaman evladıma ulaşacağım diyor o halde evladım istediği zaman da yanında olacak. Burası böyle bir platform mu? Bana ne çocuğunu öldüren babadan? Evin içinde evladıyla eşiyle güzel geçiniyormuş gibi davranıp evladını taciz eden babalar da var onları da mı örnek verip çıkarımda bulunalım

Size çocuğu istemediğini, zorla babalık yapmasını isterseniz çocuğuzun canının daha çok yanacağını anlatmaya çalışıyorum. Babasına 'bu çocuğa gerçekten babalık yapacaksan yap, yapmayacaksan bir daha kızının hayatına girme' diyeceksiniz. Tek başınıza babasız devam edeceksiniz. Bir tanıdığımız kız çocuğu olduğu için eşini bıraktı mesela. Öğretmen eğitimli biri. Ne anne ne de baba çocukları aradı ama baba yıllar sonra aradı. O zaman da kızların babaya ihtiyacı yoktu. Bir de bunun doğurup bırakan anne versiyonu var. Çocuklar yokluğa alışır, anne yeri gelir baba olur, baba yeri gelir anne olur ancak bir var/yok çocuğa zarar verir.

Boyle umutsuzluga kapilmayin , bu sureci gayet iyi idare eden anneler de var , ben de babasiz buyuttum oglumu , her zaman mutlu bir cocuktu , travma falan da olusmadi , bu tamamen sizin elinizde , neredeyse butun arkadaslarim bosandi sadece iki tanesinin cocugunda problem var cunku anneler atlatamadilar bosanmayi anne travma yasayinca cocuk da yasiyor ama diger cocuklar gayet mutlu , basarili , civil civil cocuklar
Hic uzmeyin kendinizi , duzgun bir pedagogdan destek alin , ben senede iki defa cok iyi bir pedagoga giderdim , bana cok yardimi dokundu oglumu buyuturken
Ben atlattım şükür mantigima hiç bir şekilde yatmiyo artık o yüzden üzülmek boş

Bu arada bence de baba olmak istemeyen birini baba yapmışsınız bazı şeyler olmuyor malesef zorlamayla. Tabi yine psikoloğa danışın ve babayı çıkarın hayatınızdan single mom olayını benimsemeniz lazım.çok dramatikleştirmeyin kendiniz ve kızınız için durumu kızınıza zarar veriyor bu durum bence

öncelikle anneliğnizi tebrik ederim süper ötesi bir annesiniz çocuklara bazı şeyleri anlatmak çok zor kaldıki sizin kızınız daha bir bebek sayılır benimde bir kızım var ben olsam ne yaparım diye düşündüğümde dikkatini dağıtmaya çalışırım baba diye ağladığında bir bebeğini alıp aa bebek seni yakalıcakmış der anında bir oyun kurardım babasıylada konuşurum kızının şu zamanlarda şu şekilde sana ihtiyacı var bunu karşılayacaksan elimden geleni yaparım yne bu şekilde çocuğumu üzeceksen seni ben bir şekilde unutturacağım der net bir şekilde yoluma bakardım

Adam kendi açısından hakli, siz kendi açınızdan haklisiniz ama en haklı olan çocuk, babasiz dogmak onun karari degildi, babasinin karari da degildi, sizin kararinizdi o yuzden burda en çok iş size dusuyor, destek lmaya devam edin ve bir sekilde cocuga babasinin hayatinizda bundan daha fazla yeri olmayacagini anlatin.

Bu arada cocuk sahibi olmak istemeyenler şeyine sahip ciksin yorumlari aşırı rahatsiz edici degil mi? İnsanlar sadece cocuk yapmak icin seks yapmiyor, iliskisi olan bir kadinla bir erkek cocuk sahibi olmak istemese de seks yapabilir ve hicbir korunma yontemi %100 koruma saglamaz, sanirim basina gelmeden anlamayacak bazilari

Son düzenleme:
Yazık olmuş. Kızınıza doğruları anlatın nereye kadar sağlayacaksınız? Zaten adam kürtaj olmanızı istediği için ayrılmışsınız beklenti içinde olmasanız sizin için daha iyi olur. Allah yardımcınız olsun.

Kol kopmuş, sallanıyor. Bu şekilde yaşamak çok acı verir kızınıza. Baba böyle devam edecekse o kolu kesip atmaktan başka şansınız yok.
Abiniz, babanız varsa onlardan destek isteyin. Allah yardım etsin küçük kuzuya.

Baba kişisi normalde nafaka gönderdiğinden yakınırdı ama bugün fazladan göndermiş, bayramla alakalı sanırım. Kızının iyiliğini istiyorsun madem iletişimde olsana be adam manevi ihtiyaçlar daha mı önemsiz

Bu Adamın düzelmeye niyeti yok gibi pedagogla falan görüştürseniz kızınıza babasının onun hayatında olmayacağını o anlatsa yani anlayana kadar.Çünkü kızınız beklenti içinde gibi ve okula,kreşe başlayınca arkadaşları babalarından bahsedince,almaya gelince falan daha da kötü olacak.Durumu ne kadar erken kabullenirse o kadar iyi olur psikolojisi açısından

Siz çok güçlü bir anne ve çok güçlü bir kadınsınız. Aman yuvam yıkılmasın, tek başına büyütemem deyip bir cana kıyamamışsınız. Allah size ve yavrunuza en güzel günleri göstersin. O adamdan bir cacık olmaz. Faydası olmaz zararı olur.
Ben olsam herifi çeker konuşurdum. Ya adam gibi babalık yap yada babalık haklarından tümden feragat et. Ben bu çocuğa seni unutturacağım derdim.

Back