• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasız yaşayan evladım

3 yaş kızınızın tepkileri için çok erken geldi bana belki ben yanlış dusunuyorumdur ama 2 kızım var biri 8 biri 5 yaşında sanki benimkiler ben onunla küstüm falan demez, babaya bu kadar önem vermezlerdi. Sonuçta babayı hiç tanımamış. Acaba yanında çok mu bu konuları konusuyorsunuz? 3 yaş nerdeyse çocukların konuşmaya yeni yeni basladiklari bir yaş sanki.

acaba kizinizin yaninda cok mu baba muhabbeti dönüyor. her cocugun gelisimi farkli ama benim 4 yasindaki kizim kusmeyi bilmez mesela. telefon gorusmeleri cocuklar icin cok anlamli olmuyor, onlarin hasretlerini hic gidermiyor. yani biraz dangoz olabilir yorumum ama eger babasi gormeye gelmiyor, haftalarca aramiyorsa cocugun daha cok uzulmemesi icin babayi tamamen cikartin hayatinizdan..baba sordugu zaman dikkatini baska yone cekin, baba kavramindan iyice uzaklassin. bu adam sanirim cocukta baba kavtami olsa da onu doldurabilecek yetenekte degil. ya da baska bir baba figuru koymayi deneyebilirsiniz, dayi, dede veya yeni bir es :p

benimki de 3 yas civari babasina duskundu, 4 yas civari yine bana dondu düşkünlük. donem donem cok degisiyor cocuklar. kolay gelsin.
Bende hemen hemen aynı şeyleri yazmışım.

Merhabalar, ben hamileyken ayrıldım evladımın babasından. Babayla yaşamanın ne demek olduğunu bilmediği için çocuğum açısından daha kolay olacak sanmıştım ama öyle olmuyormuş büyüdükçe anladım. Evladım şimdi üç yaşında, doğumdan itibaren kitap okuyorum her şeyin daha bi bilincinde bir çocuk. Artık babanın telefonu bozuktur felan söylemlerime inanmıyor, babasından sık sık telefon bekliyor. Ve sanki içinde çok daha fazlasını yaşıyor hissediyorum ama elimden bir şey gelmiyor maalesef.Babası ayrı şehirde yaşıyor en son 3 ay önce görüştüler ve kızım bu görüşmeden çok olumsuz etkilendi. Aşırı hırçınlaştı, gece uyanıp saatlerce durduk yere ağlamalar felan tüm apartman yaşadı o kötü günlerimizi bir ay boyunca. 3 yaş sendromu galiba dedim ama geçmeyince psikologa gittik şimdi yavrum çok iyi şükür(tabi görünürde içinde ne yaşadığını bilemiyorum). Psikologumuz babayla da iletişim kurdu, evladımın kendisine hasret olduğunu daha sık iletişim kurması gerektiğini söylediğini biliyorum. Aynı şeyleri ben de paylaşmıştım babayla bana hiç dönmedi psikologa tamam evladım için ben her şeye varım demiş ama haftalardır aramıyor yavrumu. En son yine miniğim aramıştı bir kaç defa, geçenlerde babamı özledim ama aramıyor dedi biz arayalım dedim artık aramam babama küstüm diyor. Ne yapmalıyım, nasıl hareket etmeliyim ben bu durumda?
Bende beş aylık bebekken ayrılmışlar fakat ben hiç görmedim babamı ve sesini de duymadım . Çok çok zor o kadr iyi biliyorum ki .babasıyla biraraya gelin özel günlerde vs üçünüz beraber vakit geçirin . Bu yaşadıklarınız o kadar normal ki . Ben bir tık şanslıydım belki dedemle büyüdüğüm için . Anaokuluna gittiğimde baba kavramını idrak etmiştim fakat hiç sormadım anneme farkındaydım çünkü. İnşallah geçecek hepsi siz bu sürede dengeyi çok iyi sağlarsanız en en hafif şekilde geçer inşallah

Bende beş aylık bebekken ayrılmışlar fakat ben hiç görmedim babamı ve sesini de duymadım . Çok çok zor o kadr iyi biliyorum ki .babasıyla biraraya gelin özel günlerde vs üçünüz beraber vakit geçirin . Bu yaşadıklarınız o kadar normal ki . Ben bir tık şanslıydım belki dedemle büyüdüğüm için . Anaokuluna gittiğimde baba kavramını idrak etmiştim fakat hiç sormadım anneme farkındaydım çünkü. İnşallah geçecek hepsi siz bu sürede dengeyi çok iyi sağlarsanız en en hafif şekilde geçer inşallah

Teşekkür ederim. Babanın olmayışı şu anda çok etkiliyor mu sizi? 😔

3 yaş kızınızın tepkileri için çok erken geldi bana belki ben yanlış dusunuyorumdur ama 2 kızım var biri 8 biri 5 yaşında sanki benimkiler ben onunla küstüm falan demez, babaya bu kadar önem vermezlerdi. Sonuçta babayı hiç tanımamış. Acaba yanında çok mu bu konuları konusuyorsunuz? 3 yaş nerdeyse çocukların konuşmaya yeni yeni basladiklari bir yaş sanki.

Hayır babadan kızım bahseder sadece o da bir kaç günde bir, olumlu bir cevap verip dikkatini başka yöne çekiyoruz. Küstüm, kırıldım şakası bile yapılmaz evde ama ne demek olduğunu biliyor. Yaşından beri konuşuyor şimdi bahsetmediği şey yok.

Merhabalar, ben hamileyken ayrıldım evladımın babasından. Babayla yaşamanın ne demek olduğunu bilmediği için çocuğum açısından daha kolay olacak sanmıştım ama öyle olmuyormuş büyüdükçe anladım. Evladım şimdi üç yaşında, doğumdan itibaren kitap okuyorum her şeyin daha bi bilincinde bir çocuk. Artık babanın telefonu bozuktur felan söylemlerime inanmıyor, babasından sık sık telefon bekliyor. Ve sanki içinde çok daha fazlasını yaşıyor hissediyorum ama elimden bir şey gelmiyor maalesef.Babası ayrı şehirde yaşıyor en son 3 ay önce görüştüler ve kızım bu görüşmeden çok olumsuz etkilendi. Aşırı hırçınlaştı, gece uyanıp saatlerce durduk yere ağlamalar felan tüm apartman yaşadı o kötü günlerimizi bir ay boyunca. 3 yaş sendromu galiba dedim ama geçmeyince psikologa gittik şimdi yavrum çok iyi şükür(tabi görünürde içinde ne yaşadığını bilemiyorum). Psikologumuz babayla da iletişim kurdu, evladımın kendisine hasret olduğunu daha sık iletişim kurması gerektiğini söylediğini biliyorum. Aynı şeyleri ben de paylaşmıştım babayla bana hiç dönmedi psikologa tamam evladım için ben her şeye varım demiş ama haftalardır aramıyor yavrumu. En son yine miniğim aramıştı bir kaç defa, geçenlerde babamı özledim ama aramıyor dedi biz arayalım dedim artık aramam babama küstüm diyor. Ne yapmalıyım, nasıl hareket etmeliyim ben bu durumda?

Çocuğum yok ama boşanmış ebeveynlerin çocuğuyum...
Ah bu babalar var ya mübarek gün kötü laf etmek istemiyorum Allah bildiği gibi yapsın
Siz elinizden geleni yapmışsınız maalesef ki baba düzgün hareket etmeden bu sorun çözülmez

Kendinizi suçlamayın.Huzursuz bir evde benim gibi kötü çocukluk geçireceğine böyle olması daha iyidir. Babası biraz daha fazla ilgilenmeli görüntülü aramalı onunla vakit geçirmeli

Teşekkür ederim. Babanın olmayışı şu anda çok etkiliyor mu sizi? 😔
Ben hiç tanımadım yolda görsem bile şu anda tanımam açıkcası . Şu anda etkilemiyor artık fakat geçmişte büyük ölçüde etkiledi özellikle kişiliğimde . Mesela hep babasıyla beraber yaşayan arkadaslarıma çok özenirdim . Yani bir babayla hatta bir erkekle evde nasıl yaşanır bu bile bana tuhaf gelirdi en basiti . Mesela erkeklere asla güvenmezdim çok zor oldu şu an hayatımda olan insanın beni kazanması . Evlendim çok şükür eşim iyi bir insan . Fakt hiç bir zaman bir erkeğin beni tam anlamıyla sevdiğinden bir erkeğin bana yalan söylemediğinden bir erkeğin beni bırakıp gitmeyeceğinden asla emin olamayacağım hep bir kuşku var içimde . Ve öyle kalacak . Babam beni bırakmış gitmiş başkası mı bırakmayacak derim hep içimden .

Ben hiç tanımadım yolda görsem bile şu anda tanımam açıkcası . Şu anda etkilemiyor artık fakat geçmişte büyük ölçüde etkiledi özellikle kişiliğimde . Mesela hep babasıyla beraber yaşayan arkadaslarıma çok özenirdim . Yani bir babayla hatta bir erkekle evde nasıl yaşanır bu bile bana tuhaf gelirdi en basiti . Mesela erkeklere asla güvenmezdim çok zor oldu şu an hayatımda olan insanın beni kazanması . Evlendim çok şükür eşim iyi bir insan . Fakt hiç bir zaman bir erkeğin beni tam anlamıyla sevdiğinden bir erkeğin bana yalan söylemediğinden bir erkeğin beni bırakıp gitmeyeceğinden asla emin olamayacağım hep bir kuşku var içimde . Ve öyle kalacak . Babam beni bırakmış gitmiş başkası mı bırakmayacak derim hep içimden .
Kıyamam ya ben sana hissetiklerinde tamamen haklısın. Sana bu korkulari yaşamana neden olan babayı da Allah bildiği gibi yapsın. böyle evladına sevgi göstermeyen bırakıp gidenlere o kadar çok kızıyorum ki.esinle bir ömür mutluluklar inşallah hiçbir olumsuzluk yasamazsin.benim bebeğim de babasiz büyüyecek şimdiden kizimin ilerde yasayacaklari gözümde canlandı.

3 yaşla birlikte anneden kopup babaya bağlanma süreci başlıyor. Su anda babası onun ilk aşkı. Hayal kırıklığı yaşaması normal siz kendinizi suçlamayın. Elinizden geleni yapıyorsunuz anladığım kadarıyla. Oyun terapileri oluyor o şekilde belki icinde biriktirmemeyi öğrenir evladınız. Yalnız diyemeden edemeyeceğim bence iyi yapmışsınız böyle sorumsuz davranan biriyle ayrilmaniz. Inanın size hak verır çocuğunuz ileride. Bence mutsuz ebeveyn görmektense yalnız ama mutlu anne görmesi onun psikolojinin daha iyi olmasını sağlar.

Kıyamam ya ben sana hissetiklerinde tamamen haklısın. Sana bu korkulari yaşamana neden olan babayı da Allah bildiği gibi yapsın. böyle evladına sevgi göstermeyen bırakıp gidenlere o kadar çok kızıyorum ki.esinle bir ömür mutluluklar inşallah hiçbir olumsuzluk yasamazsin.benim bebeğim de babasiz büyüyecek şimdiden kizimin ilerde yasayacaklari gözümde canlandı.
Teşekkür ederim fakat kızınızın babası ne derece yanında olur ne derece destek olup severse kızınız da benim gibi şeyler yaşamaz ve etkilenmez inşallah . Her zaman beraber yanında olun ve asla babası hakkında kötü bişey söylemeyin çok çok kötü bir insan olsa da bunu kızınıza söylemeyin zaten aklı mantıcım oturduğu zaman anlayacak herşeyi . Bu da nacizane bir tavsiyeydi , sevgiyle kalın 🙏🏼

Kusura bakma moralinizi asla bozmak istemem ama hayretle okudum. Çocuk istemeyen adama çocuk verip şimdide ilgilenmiyor demek. Çocuğunuzla ilgilenmeyeceğini çocuğun baba hasreti çekeceğini düşünmediniz mi. Babanın yerini baba tutar evet ama her babada öyle düşünmüyor demek ki bu yüzden ortak alınan bir karardır çocuk kararı

Çok üzüldüm çünkü aynı şeyleri yaşıyorum. Biz anlaşamadığımız için ayrıldık eşimle daha doğrusu çekişmeli sürüyor davamız. Kızım 2,5 yaşında. Evde sürekli anneanne dede peşinde gezer oynar ama babasıyla görüştükten sonra ağlama durumları hırçınlaşma oluyor. Virüsten dolayı bir süredir görmeyince daha normaldi unutmasa da baba diye sayıklamıyordu ama bugün görüştüğü için özleyip yanında olmak istediğini biliyorum. Bugün eve geldikten sonra kızım güzelce oynadı sonra ufacık bir isteği olmadı kapıya gidip baba baba diye ağladı baya bir süre. Hiçbir şey yapamamak çaresizlik nedir iyi biliyorum. Babasının yokluğunu ne yaparsak yapalım hissedecek... Ama anlaşmazlık dolu şiddet dolu bir ailede büyümesindense böylesinin onun için de iyi olduğunu anlayacak büyüdüğünde.

Baban seni terketmedi o evladına sırt çevirmiş karakterde biri. Babanın karakteriyle alakalı bir durum bu senin yerinde başka biri olsa da evladına sırt çevirecekti. Sakın öyle düşünmeyin, siz çok değerlisiniz ve yaşadıklarınız hiç kimsenin hakedeceği şeyler değil. Karşınızda kim olursa olsun terkedilebilirim düşüncesiyle kendinizden taviz vermeyin.

Kusura bakma moralinizi asla bozmak istemem ama hayretle okudum. Çocuk istemeyen adama çocuk verip şimdide ilgilenmiyor demek. Çocuğunuzla ilgilenmeyeceğini çocuğun baba hasreti çekeceğini düşünmediniz mi. Babanın yerini baba tutar evet ama her babada öyle düşünmüyor demek ki bu yüzden ortak alınan bir karardır çocuk kararı

Böyle bir adama çocuk vermediğimde kendi evladımı da içinden atmış olmayacak mıyım? Babaya çocuk vermek değil bu evladımı dünyaya getirdim.

Biliyorum çok zor ama babayla iletişimi tamamen keserdim sanırım ben.çünkü şu an kızınız babayla belirsiz bi iletişim kuruyor bu onu duygusal olarak hem yoruyor hem yıpratıyor. En azından tamamen yok olursa baba ona göre duygu durumunu belirler kızınız da

Back