• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasız yaşayan evladım

Benim eşim öldü yavrum hep babasızdi okula gidiyor babalar geliyor sariliyorlar alıyorlar çocukları okul bu konuda hassas veli girmesine izin vermedi siz güçlü durun ki çocukta güçlü dursun biz bu konuları atlattık benim kızım çok guclu mutlu dışa dönük bir çocuk 3 yaşında keşke burda olsaydı ona sarilirdim demişti dedim ben varım hem annenin hem babanim asla drametize etmeyin ve birilerinin etmesine izin vermeyin kızınıza bunu açıklayın aramadigini hayatınızda olmadigini buna alışsın insan herşeye alışıyor hiç öyle baba hasreti olmuyor onu okadar seviyorum ki herkes çok seviyor maddi manevi herşeyi önüne serdim çok mutlu bir kızım var maşallah sizde atlatirsiniz ona anlatın baba figürünü unutun yurtdışında okadar çok bekar anne varki bizde var bu babasız çocuk muhabbeti
O kadar güçlü bir annesiniz ki.kiziniz çok şanslı hep böyle mutlu olun inş

Karaciğerimde yağlanma ve troid rahatsızlıklarım vardı dr um bana korunmayı yasakladı babayla paylaşınca da çocuk istediği için korunmayacağını söyledi. Hamile olduğumu annesine söyleyince henüz erken olduğunu diğer gelinleri koca sözü dinleyip ilk bebeğini kürtaj yaptırdığını felan konuşmuşlar ve bunun üzerine benden kürtaj isteniyor. Tabi ki kabul etmiyorum kimsenin bir anneye kürtaj önerisinde bulunamayacağı gibi neden kürtaj olmadın diye yargılamaya da hakkı olamaz.
Ailece ruh hastası bu insanlar sanırım?Merak etmeyin çocuğunuz için bu da bi geçiş dönemi, atlatır.siz dikkatini dağıtın , daha eğlenceli şeylere yönlendirin bu arada.mesela video falan demişsiniz , bunu bi başkasıyla yapsın ne biliyim mesela varsa teyzeye video atsın gibi.

Bende aynı durumdayim dedesi ve dayısı öyle iyi ilgileniyor ki kisimla.baba hiç görmeye gelmediği halde aramiyor şükürler olsun ama daha 2 yaşında büyüdükçe durum değişir ve baba özlemi oluşursa pedagog ile görüşürüm diye kendimi telkin ediyorum.

Babasının boşluğunu babasından başkası dolduramaz. Kürtaj olmamı istediği için boşandım.
Ah be ahhh kalbim acıdı içim acıdı 😭 hiçkimse annne baba boşluğunu başka şeyle dolduramaz. Eşim 30 yaşında anne baba 1 yaşında ayrılmış hala babasının ona söylediği yalanları arayıp sormamasını annesinin geceleri bırakıp gittiğini unutamıyor. 4 yaşında balkonda ilahiler söyleyip çocuk aklıyla korkmayacağını onu cehenneme atmayacaklarını düşünürmüş (annesi her ağladığında seni cehenneme atacaklar diyormuş) netice evleniyorsun eşini seviyorsun mutlusun ama ana baba tramvası asla unutulmuyor onlarla yaşamayı öğreniyorsun. Üzülmeyin o daha küçük o yavru eksikliği hisseder ama siz varsınız siz hem ana hem baba olursunuz. O travmalar yaşamaz siz yaşatmazsınız. Geceleri annem gider diye korkudan uyuyamadığı, ışıklarına kolunun yetişmediği evinin balkonunda sabahlara ilahiler söylemez asla çünkü onun annesi var anne hersedir. Benim de eşimin yaşadıkları aklıma geldi ağlattınız beni.ne olur çocuklarınız için herşeyi yapın anne baba ayrı olabilir ama en azından biri iyi olsun o çocuklar paramparça olmasın. Hayatı boyunca ben şu çikolatayı şu şekeri istiyorum diye şımaramadan büyümesinler.

Şimdi mesajım beğenilmeyecek linç yiyeceğim kesin ama söyleyeceğim fikrimi. Çocuk istemeyen adamı zorla baba yapmışsınız sanmışsınız ki sonradan sever bağlanır. Bu işi kumara döndürmektir. O çocuğun hayatıyla oynamaktır. Şimdi burda baba istemeyince kürtaj cinayettir naraları atanlar bu çocukcağızın bunu yaşaması daha mı iyi söylesinler.
Yanlış anlama konu sahibi asla sana kürtaj olsaydın demek değil niyetim. Sadece bu konuların ne hadar hassas olduğunu ve bir taraf istemeyince olanın çocuğa olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Adamı koynuna zorla soktu öyle baba yaptı haklısınız 👏🏼 Dünyada bir tek kadınlar korunmuyor erkek korunma yöntemleride var tıbbi acıdan va bilmiyorsunuz belliki bu kadını eleştiriyorsunuz

Bir baba evladına neden böyle yapar diye düşünerek yorumları okuyordum ki sizin kürtaj olmamı istediği için boşandım cevabınızı gördüm ve olay daha net ortaya çıktı. Daha doğmamışken bile istememiş ama doğduğunda da neden değişmemiş fikri ? Nasıl katı bir kalp ki anlayamadım. Kendi canından, kanından neden benimseyemedi acaba bilemedim.
adam acik acik bir cocuk sorumlulugu almak istemedigini belirtmiş.
bayan sorumluluğu tek başina ustlenmiş boşanip dogurmuş.
tabiki ilgilense iyi olurmuş ama sonradan olan bişey yok.
olan çocuga olmuş maalesef

adam acik acik bir cocuk sorumlulugu almak istemedigini belirtmiş.
bayan sorumluluğu tek başina ustlenmiş boşanip dogurmuş.
tabiki ilgilense iyi olurmuş ama sonradan olan bişey yok.
olan çocuga olmuş maalesef

İyi de kadın hamile kaldıktan sonra kürtaj olmasını istemiş madem istemiyordu adam neden korunmamış? Belli ki hamile kalınca istemeyeceği tutmuş yoksa çocuk istemeyen bir adama zorla çocuk doğuracak bir kadın doğurduktan sonra da boşamaz o adamı diye düşünüyorum boşanacak kadın da zorla çocuk yapmaz bence tabii akıl sağlığı yerindeyse.

Adamı koynuna zorla soktu öyle baba yaptı haklısınız 👏🏼 Dünyada bir tek kadınlar korunmuyor erkek korunma yöntemleride var tıbbi acıdan va bilmiyorsunuz belliki bu kadını eleştiriyorsunuz

Okuduğunu anlamayı da siz bilmediğiniz için korunma yöntemlerini tartışmayacağım zira ben adamdan zorla hamile kaldı yazmadım oraya.
Adam öncesinde istemiyordur baba olmayı korunuyolardır ama hamile kalır kadın baba aldırmak ister kadın istemez ve kürtajı kabul etmez sonuçta boşanır. Adam istemeden baba olmuş olur eğeeer durum böyle olsaydı.
Sonradan konu sahibi açıklama yapınca zaten haklı olduğunu adamın her şeyden haberi varken ailesinin dolduruluşuna geldiğini anladık ama bunu baştan belirtseydi keşke. Bilale anlatır gibi anlattım durduk yere iyi forumlar dilerim.

İyi de kadın hamile kaldıktan sonra kürtaj olmasını istemiş madem istemiyordu adam neden korunmamış? Belli ki hamile kalınca istemeyeceği tutmuş yoksa çocuk istemeyen bir adama zorla çocuk doğuracak bir kadın doğurduktan sonra da boşamaz o adamı diye düşünüyorum boşanacak kadın da zorla çocuk yapmaz bence tabii akıl sağlığı yerindeyse.
yorumlari okumadim yaziyormu bilmiyorum
bayan korunuyormuymuş?
bu konuyu cocuk isteyip istemediklerini daha once konusmuslar mi?
bayana zorla cocuk yapmissin demek istemiyorum
eger bayanda korunmuyorsa cocuk isteyip istemedikleri hakkinda konusmamislarsa tek suçlu baba değil diyorum.
zorla cocuk yapacak kadin adamin isi kurtaja kadar goturecegini tahmin etmemisde olabilir.
kaza sonucu olmustur adam kurtaj yaptir demistir tamam ama iki tarafta korunmayip cocuk isteyip istemediklerini bile bilmeden gebelik ortaya cikmissa iki tarafta sucludur bence

Sadece çocuğu aldır dediği için mi boşandınız? Belki tek çocuk istedi. Benim annem de 3-4 defa kürtaj oldu. Babam istememiş ama boşanmadılar.

Ek: Ben 5 yaşındayken, annem kürtaj olurken yanında ben de vardım. Babam ilgilenmemiş bile. Anneme de hiç kızgın değilim. Böyle bir adama 3.çocuk fazlaydı. Çocuk yapmak ikisinin de hatası. Annem de korunmayı bilmeliydi. Bilmiyorsa mutsuz çocuk yapmaktansa yapmamak daha iyi.
Bravo gerçekten. Anneniz matah birşey mi yapmis ? Desteklemeniz yanlış hatta korkunç. Yıllar önce doğumdan sonra tuplerini baglatmis annem böyle birşey yapsaydı. Eşinden boşansaydi veyahut. Bir ünlü 6 kez kürtaj yaptığını söyledi ondada kanım dondu şu andada donuyor. Keyfe çocuk yapıp sonra çocukları katletmek..

Gerçekten yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. Burda yardımcı olmak isteyen kadar suçlu arama niyetinde olanlar da var. Çok tuhaf gerçekten. Durum şöyle bile olsa ben eşimi korunuyorum diye kandırıp çocuğu baba istemediği halde dünyaya dahi getirmiş olsam (nedense bu tür senaryolar gelmiş insanların aklına) o benimle babanın arasında olan problem olurdu. Tamam ben çok kötü evladını düşünmeyen bir anne olurdum ama bu benim evladımla onun arasına giremezdi.

Okuduğunu anlamayı da siz bilmediğiniz için korunma yöntemlerini tartışmayacağım zira ben adamdan zorla hamile kaldı yazmadım oraya.
Adam öncesinde istemiyordur baba olmayı korunuyolardır ama hamile kalır kadın baba aldırmak ister kadın istemez ve kürtajı kabul etmez sonuçta boşanır. Adam istemeden baba olmuş olur eğeeer durum böyle olsaydı.
Sonradan konu sahibi açıklama yapınca zaten haklı olduğunu adamın her şeyden haberi varken ailesinin dolduruluşuna geldiğini anladık ama bunu baştan belirtseydi keşke. Bilale anlatır gibi anlattım durduk yere iyi forumlar dilerim.
Ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum konu sahibi eksik yazmış olabilir onuda geçtim sizin yazdığınız ortada ilk yorumunuz buna istinaden yazdım. Demek ki siz anlamıyorsunuz okuduğunuzu kadını hemen yargısız infaz ettiniz. Her ne olursa olsun bir cocuk olmuş sonucda istemiş istememiş korunmuş ama genede olmuş. Kadına baba olmak istemeyen adamı baba yapmışsınız nedir ya Allah vermiş kadın zorlamı hamile kalmış. Kürtajı normal bir şey gibi göstermenizi ayrıca kınıyorum. O canı sen vermiyorsun alacaksın. Korunma yöntemlerini esas ben sizle tartışamıycam bu zihniyetle yapıp yapıp kürtaj olursunuz artık

Ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum konu sahibi eksik yazmış olabilir onuda geçtim sizin yazdığınız ortada ilk yorumunuz buna istinaden yazdım. Demek ki siz anlamıyorsunuz okuduğunuzu kadını hemen yargısız infaz ettiniz. Her ne olursa olsun bir cocuk olmuş sonucda istemiş istememiş korunmuş ama genede olmuş. Kadına baba olmak istemeyen adamı baba yapmışsınız nedir ya Allah vermiş kadın zorlamı hamile kalmış. Kürtajı normal bir şey gibi göstermenizi ayrıca kınıyorum. O canı sen vermiyorsun alacaksın. Korunma yöntemlerini esas ben sizle tartışamıycam bu zihniyetle yapıp yapıp kürtaj olursunuz artık

E yani her şeyi en baştan anlatamam ki, 4 yıl önceki boşanma sebebimden bahsedecek kadar neden vakitlerini alayım insanların

@Blanchkahkul, ben pozitif ayrımcılığa karşıyım. Ayrıca bundan 35 yıl önce demek ki korunma yöntemleri çok yeterli değilmiş. Annem sağlıkçı. Kazayla oldu diye dünyaya getirip ekonomik sıkıntı çeken, ömür boyu mutsuz olan çocuk mu yetiştirselerdi? Hiçbir korunma yöntemi %100 koruyucu değildir günümüzde bile. Ben demiyorum, doktorlar diyor. Bir çocuğa iyi bir hayat vermeyecekseniz, aldırmak en mantıklısı. Mutsuz olup intihar mı etsin? Neden beni yaptın diye beni mi suçlasın? Mutsuz bir ortamda mı büyüsün? Kürtaj yasal bir hak. Sınırlaması var mı, var. O zaman dilimi içinde yasal mı? Yasal. Dini boyutu aldıranı ilgilendirir. Ben mutlu edemeyeceğim bir çocuğu dünyaya getirmek istemezdim. Bu konuyu başka sebeplerle boşanan, annesini, babasını vb.sebeplerden ötürü yalnız kalan çocukları tenzih ederek söylüyorum.

@Blanchkahkul, ben pozitif ayrımcılığa karşıyım. Ayrıca bundan 35 yıl önce demek ki korunma yöntemleri çok yeterli değilmiş. Annem sağlıkçı. Kazayla oldu diye dünyaya getirip ekonomik sıkıntı çeken, ömür boyu mutsuz olan çocuk mu yetiştirselerdi? Hiçbir korunma yöntemi %100 koruyucu değildir günümüzde bile. Ben demiyorum, doktorlar diyor. Bir çocuğa iyi bir hayat vermeyecekseniz, aldırmak en mantıklısı. Mutsuz olup intihar mı etsin? Neden beni yaptın diye beni mi suçlasın? Mutsuz bir ortamda mı büyüsün? Kürtaj yasal bir hak. Sınırlaması var mı, var. O zaman dilimi içinde yasal mı? Yasal. Dini boyutu aldıranı ilgilendirir. Ben mutlu edemeyeceğim bir çocuğu dünyaya getirmek istemezdim. Bu konuyu başka sebeplerle boşanan, annesini, babasını vb.sebeplerden ötürü yalnız kalan çocukları tenzih ederek söylüyorum.

Kürtaj herhangi bir doğum kontrol şekli değildir. Atan kalbi sonlandırmaktır. Kimsenin hayatta herhangi bir şey için garantisi yok. Kim dünyada neler yaşayacak bunu kim tahmin edebilir?

heysiri heysiri , maddi durumunuz yoksa 4 çocuğu nasıl geçindirebileceğinizi az çok tahmin edebilirsiniz. Kendi açımdan değil ailem açısından da 3 kardeş olsaydık nasıl geçinirdik diye düşünüyorum bazen. Annem, istediğim şeyi alamadığında üzülür.

Ben elde olmayan sebepleri tahmin edebiliriz demiyorum zaten. Ama alınan maaş x kadar ise, siz bu parayla büyükşehirde nasıl yaşayacağınızı az çok düşünürsünüz. Sağlıkçı cocuğuyum kürtajın doğum kontrol yöntemi olmadığını ben de biliyorum.

Adam baba olmak istememiş, zorla baba bu kadar oluyor işte. Burada bazen konu açıyorlar eşim çocuk istemiyor ben istiyorum diye. Demek sonuç böyle oluyormuş. Evlenmeden önce hiç mi konuşmadınız çocuk konusunu?
Benim eşim çocuk istemiyordu ben bu sebepten boşanmak istediğimi söyleyince cocuk fikrine ikna oldu ama şimdi çok iyi bir baba,iyi bir eş olamasa da..Ayri yaşadığımız halde her gün görmeye gelir oynar filan ama yine de tedirginim bu konuda..ileride anne baba birlikteliğinin olmayisi çok içine dert olur mu diye... Olmaz inşallah ne deyim

Ben yetebilecek gücü olmadığı halde 3/4 çocuk yapsınlar demedim ki. Herkes sınırı kendisi belirler. Tamam her korunma yöntemi %100 değil ama kazara bir olsun hadi sonrasında da extra extra dikkat edilmesi gerekiyor. 4 çok fazla kaza için. Dini boyuta girmedim zaten, ama hangi açıdan bakarsak bakalım çok yazık.

Sizi ilgilendiren bir durum yok tabii burda ben sadece sizin onaylamaniza gayet iyi yapmış demenize şaşırdım üzüldüm.

Kıyamam ya :( Nerede üzgün bir çocuk görsem duysam kahroluyorum, mutlu olmayı en çok bu yeryüzünün masumları hakediyor.

@Blanchkahkul, anneme gayet iyi yapmış dedim, çünkü geçinemeyeceğimizi düşünmüş. Allah verdi diyip, doğursaydı 4 kardeşle yarın ne yiyeceğimizi düşünüyor olurduk. Memur bir aileden gelmeme rağmen ve marka tutkunu olmayan, idareli bir aile olarak geçim sıkıntısını yaşadık. 4 kere kürtaj size göre fazla olabilir, olmuş. Ne yapabilirim? Ben arada diyorum, keşke 2.ciyi de yapmasalarmış.

Back