• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasız yaşayan evladım

Üzülmüştüm ama siz baba olmak istemeyen bir adamı baba yapmışsınız. O yüzden babalık sorumluluğunu kabullenememiş ısınamamıştır çocuğa. Bu çocuğunuzun suçu değil elbette kıyamam nasıl üzülüyordur. Ancak bu sizin suçunuz. Baba olmak istemeyen adamdan boşandıysanız babasını ya hiç hayatına sokmayacaktınız yada doğurmayacaktınız. Yazık olmuş çocuğa. Böyle kararlar tek başına alabileceğiniz kararlar değil çünkü doğacan bebeğin hayatını etkiliyor.
Bence tamamen uzaklaştırın çocuk daha fazla hırpalanmasın yazık. İlerde sizi anlayacaktır ama bu süreç de çok yorulacaksınız. Allah yardımcınız olsun.

Sadece çocuğu aldır dediği için mi boşandınız? Belki tek çocuk istedi. Benim annem de 3-4 defa kürtaj oldu. Babam istememiş ama boşanmadılar.

Ek: Ben 5 yaşındayken, annem kürtaj olurken yanında ben de vardım. Babam ilgilenmemiş bile. Anneme de hiç kızgın değilim. Böyle bir adama 3.çocuk fazlaydı. Çocuk yapmak ikisinin de hatası. Annem de korunmayı bilmeliydi. Bilmiyorsa mutsuz çocuk yapmaktansa yapmamak daha iyi.

Adam belli ki vicdansız. Çocuğu istemiyorsa bile aramak çok mu zor Allah aşkına , 5dk konuşup kapatmaya nasıl vakit olmaz?

Bence bu adamdan tamamen kopun. Çocuğun baba figürüne ihtiyacı var tabi ki, babalık yapacak birini hayatınıza alın. Sizin yerinizde olsam bu adamın adam olmasında diretmezdim olmaz çünkü. Onun yerine çocuğuma baba bulurdum.

Konu sahibi çok merak ettim. Adam her zaman çocuk istemediğini söyledi de çocuk sahibi olurum, hem eve hem bana bağlarım diye ona haber vermeden mi hamile kaldınız?
Ona haber vermeden nasıl hamile kalınıyo? Cocuk istemiyosa adam da korunmalıydı, onlar alt tarafı bi kondom takacaklar, biz yok dogumkontrol ilacı yok ertesi gün hapı yok kürtaj. Korunma olayı oldugunda nedense hep kadına hesap soruluyor, adama tecavüz etmedi ya

Ona haber vermeden nasıl hamile kalınıyo? Cocuk istemiyosa adam da korunmalıydı, onlar alt tarafı bi kondom takacaklar, biz yok dogumkontrol ilacı yok ertesi gün hapı yok kürtaj. Korunma olayı oldugunda nedense hep kadına hesap soruluyor, adama tecavüz etmedi ya
Kondom da yırtık olabiliyor. Şans işi biraz hamile kalmak. Tüpleri bağlanan kadınlar bile hamile kalıyor. Korunmadan yapıldıysa tabiki adam hatalı ama korunarak yapıldıysa adamda çocuk istemiyorsa zorla babalık olmuyor işte. Vicdan meselesi...

Kondom da yırtık olabiliyor. Şans işi biraz hamile kalmak. Tüpleri bağlanan kadınlar bile hamile kalıyor. Korunmadan yapıldıysa tabiki adam hatalı ama korunarak yapıldıysa adamda çocuk istemiyorsa zorla babalık olmuyor işte. Vicdan meselesi...
Orası dogru tabii ki, ben de riske atmazdm mutlaka korunup bi sekilde olduysa da kürtaj olurdum kendi adıma konuscak olursam. Ama hanımefendinin durumunu detaylı bilmiyoruz o yüzden dogrudan bi kadını suclamak ters geldi bana..

Şimdi mesajım beğenilmeyecek linç yiyeceğim kesin ama söyleyeceğim fikrimi. Çocuk istemeyen adamı zorla baba yapmışsınız sanmışsınız ki sonradan sever bağlanır. Bu işi kumara döndürmektir. O çocuğun hayatıyla oynamaktır. Şimdi burda baba istemeyince kürtaj cinayettir naraları atanlar bu çocukcağızın bunu yaşaması daha mı iyi söylesinler.
Yanlış anlama konu sahibi asla sana kürtaj olsaydın demek değil niyetim. Sadece bu konuların ne hadar hassas olduğunu ve bir taraf istemeyince olanın çocuğa olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

Baba istememis okey ama sonucta tek basınıza yapmadınız bu cocugu, önlemini alma sonra da kürtaj ol de oh ne ala memleket kadınlar olarak bizim rahim makine cünkü. Bosanmakla cok iyi yapmıssınız. Baba bi gün vicdana gelir mi, sanmam. Sizin tek yapabileceğiniz bol bol bu konuda gelisim psikolojisi okumak ve uygulamak, uzmanla sürekli iletisim halindesiniz değil
Baba istememis okey ama sonucta tek basınıza yapmadınız bu cocugu, önlemini alma sonra da kürtaj ol de oh ne ala memleket kadınlar olarak bizim rahim makine cünkü. Bosanmakla cok iyi yapmıssınız. Baba bi gün vicdana gelir mi, sanmam. Sizin tek yapabileceğiniz bol bol bu konuda gelisim psikolojisi okumak ve uygulamak, uzmanla sürekli iletisim halindesiniz değil mi?

Aynen öyle. İstememe hakkını en başta kullanacaktı bebeğim rahmime düştükten sonra değil. Lafa gelince ondan iyi baba yokmuş dünyada ( sırf kızıma nafakalarını ödemek hatta ödüyor zorunda olmak ona bunı düşündüyor belli ki). Psikoloji kitapları okuyorum, psikolog ile de kendim başladım haftalık seanslara kızımı oyun terapilerine götürmemi istedi korona sürecini bekliyorum.

Adam baba olmak istememiş, zorla baba bu kadar oluyor işte. Burada bazen konu açıyorlar eşim çocuk istemiyor ben istiyorum diye. Demek sonuç böyle oluyormuş. Evlenmeden önce hiç mi konuşmadınız çocuk konusunu?

Zorla baba olmadı.

Orası dogru tabii ki, ben de riske atmazdm mutlaka korunup bi sekilde olduysa da kürtaj olurdum kendi adıma konuscak olursam. Ama hanımefendinin durumunu detaylı bilmiyoruz o yüzden dogrudan bi kadını suclamak ters geldi bana..
Haklısınız. İhtimaller doğrultusunda kadının da hatalı olduğu yerler var erkeğinde. Durum net değil malesef

Şimdi mesajım beğenilmeyecek linç yiyeceğim kesin ama söyleyeceğim fikrimi. Çocuk istemeyen adamı zorla baba yapmışsınız sanmışsınız ki sonradan sever bağlanır. Bu işi kumara döndürmektir. O çocuğun hayatıyla oynamaktır. Şimdi burda baba istemeyince kürtaj cinayettir naraları atanlar bu çocukcağızın bunu yaşaması daha mı iyi söylesinler.
Yanlış anlama konu sahibi asla sana kürtaj olsaydın demek değil niyetim. Sadece bu konuların ne hadar hassas olduğunu ve bir taraf istemeyince olanın çocuğa olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

Bir insan nasıl zorla baba yapılır söylee misiniz?

Aynen öyle. İstememe hakkını en başta kullanacaktı bebeğim rahmime düştükten sonra değil. Lafa gelince ondan iyi baba yokmuş dünyada ( sırf kızıma nafakalarını ödemek hatta ödüyor zorunda olmak ona bunı düşündüyor belli ki). Psikoloji kitapları okuyorum, psikolog ile de kendim başladım haftalık seanslara kızımı oyun terapilerine götürmemi istedi korona sürecini bekliyorum.
Mükemmel bi annesiniz.

Üzülmüştüm ama siz baba olmak istemeyen bir adamı baba yapmışsınız. O yüzden babalık sorumluluğunu kabullenememiş ısınamamıştır çocuğa. Bu çocuğunuzun suçu değil elbette kıyamam nasıl üzülüyordur. Ancak bu sizin suçunuz. Baba olmak istemeyen adamdan boşandıysanız babasını ya hiç hayatına sokmayacaktınız yada doğurmayacaktınız. Yazık olmuş çocuğa. Böyle kararlar tek başına alabileceğiniz kararlar değil çünkü doğacan bebeğin hayatını etkiliyor.
Bence tamamen uzaklaştırın çocuk daha fazla hırpalanmasın yazık. İlerde sizi anlayacaktır ama bu süreç de çok yorulacaksınız. Allah yardımcınız olsun.

İstemeyen birini baba yapma gibi yeteneklerim yok.

Allah aşkına evli misiniz? Çocuğunuz var mı? bu kadar rahat saçma sapan şeyler yazdığınıza göre ikisi de değilsiniz diye tahmin ediyorum. Yoksa o zorla baba yapmak vs kısımlarının şehir efsanesi olduğunu bilirdiniz. Çocuk istemeyen kişiler kendileri gibi insanlarla evlensin ya da bir zahmet çü.. ne hakim olsun.

Belki işleri kötü gitti, bu dünyaya çocuk getirmenin iyi olmadığını fark etti. Olamaz mı? Burada bir kadın da, dikkat ettiği hade hamile kalmıştı, ağlamış falan. O psikolojide bir kadının doğurması daha mı normal? Benim annem, babamı sırf bu nedenle bırakmış olsaydı onu affetmezdim. Anlaşamayıp ayrılma farklı. Aklıma sırf çocuk yapmak için evlenen arkadaşlarım geldi. 'Yaparım bir çocuk, boşarım sonra' diyorlardı.

Bir insan nasıl zorla baba yapılır söylee misiniz?

yapılış aşamasında yapılamayacağını biliyoruz merak etmeyin. adam istememiş bebeği boşanmışsınız kendiniz yazdınız. Ya bütün ayrıntıları yazın bilelim ya da söyledikleriniz üzerinden yorum yapınca insanlara tepki göstermeyin burda.

Allah aşkına evli misiniz? Çocuğunuz var mı? bu kadar rahat saçma sapan şeyler yazdığınıza göre ikisi de değilsiniz diye tahmin ediyorum. Yoksa o zorla baba yapmak vs kısımlarının şehir efsanesi olduğunu bilirdiniz. Çocuk istemeyen kişiler kendileri gibi insanlarla evlensin ya da bir zahmet çü.. ne hakim olsun.

kafayı yiyeceğim şimdi. ben konu sahibi tek başına sevişti demiyorum sonradan adam istememiş kadın doğurmaya karar verip boşanmış. Adamın baba olmayacağı baştan belli değil mi burda şimdi?

Bence baba ile durum netleştirilmeli. Böyle çocuğun psikolojisini bozup duracaksa tamamen babalik haklarından vazgecip ortadan yok olsun. Bi öyle bir böyle olmaz. Baştan bebegi istemediğini anladık, ama sonuç olarak evliyken hamile kalmışsiniz. Yani illaha çocuk olmasın diyorsan prezervatifi diğer korunma yöntemin yanında takacaksin arkadaş. Yok öylesine seks yapıp sonra "bana olmak istemiyorum" diyenlerdenise o zaman zaten Allah belasını versin. Çocuğunuza üzüldüm ama net bir çözüm bulunmali onun icin

Back