Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın
Ben kabul etmezdim çocukları varken ben ne alaka diye düşünüyorum istediği kadar maddi olanak olsun ben kurulu düzenimi bozmam

Dedenin maddi durumu iyi ise kendi evinde kalsın. Yeme içme işini dönüşümlü yaparsınız. Kendi ısıtıp yer. Ya da yeri gelir sizde veya diğer çocuklarında yer. Ya da sıcak yemek gönderilir. Haftada iki gün evini toparlayacak, çamaşırını yıkayıp ütüleyecek biri gelse yeter de artar bile.
Yeme içme hiç sıkıntı değil ki karlındairede oturan amcası bir yerle anlaşmış her gün yemek geliyoe çorbası suluyemeği yogurtu. Babanne elden ayaktan düşğnce çamaşır yıkama ,bulaşıkları mak dizmeyi hep dede yapıyordu. Yani ev işi için birine ihtiyacı yok benceşuan. Onların kafasındaki evde bir nefes ses olsun yanlız kalmsdın babannenin arkasındsn onuda kaybetmeyelim. Okadar ince düşünüyorlar ama kendileri bakmak yerine buldukları çözüm bu işte...

Evet akşam eşimle oturup konuştuk "böyle bir sorumlulugu almaya ne hazırım ne de bu bize düşer 4 oğlu varken.Ben ömrümün sonuna kadar evde oturmayacagım elbet cocugumuz 3 4 yaşlarına gelince ben çalışma hayatıma kaldıgım yerden devam ediceğimi biliyorsun sende. Kimsenin evini malını istemiyorum huzurum özgürlüğüm olmadıktan sonra mal mülk göze gözükmez emin ol ve tüm gün ben ilgilenmiş olucam sen sabah çıkıp akşam geliceksin eeee birde yanında 10 aylık bir bebek büyütüyorum bir yandan yaşlı bakıcılıgı yapıcam? böyle bir yükün altına ben girmem. Sende amcalarına bu şekilde izat et" dedim. Eşimde peki geçim sıkıntımızla hayatımıza devam ederiz dedi ahahahah o kurtuluş sanıyor bunu sanırım:kızgın: kavga etmemek için kestim konuşmayı yoksa olay büyüyücek çok meraklıysan git dedenle yaşa yanlız kalmasın diyeceğim o olucak
hadibeyaaa hadibeyaaa

In
Evet akşam eşimle oturup konuştuk "böyle bir sorumlulugu almaya ne hazırım ne de bu bize düşer 4 oğlu varken.Ben ömrümün sonuna kadar evde oturmayacagım elbet cocugumuz 3 4 yaşlarına gelince ben çalışma hayatıma kaldıgım yerden devam ediceğimi biliyorsun sende. Kimsenin evini malını istemiyorum huzurum özgürlüğüm olmadıktan sonra mal mülk göze gözükmez emin ol ve tüm gün ben ilgilenmiş olucam sen sabah çıkıp akşam geliceksin eeee birde yanında 10 aylık bir bebek büyütüyorum bir yandan yaşlı bakıcılıgı yapıcam? böyle bir yükün altına ben girmem. Sende amcalarına bu şekilde izat et" dedim. Eşimde peki geçim sıkıntımızla hayatımıza devam ederiz dedi ahahahah o kurtuluş sanıyor bunu sanırım:kızgın: kavga etmemek için kestim konuşmayı yoksa olay büyüyücek çok meraklıysan git dedenle yaşa yanlız kalmasın diyeceğim o olucak

Cok güzel konusmussun, umarim Burda biter bu konu. Ama sanki uzayacakmis gibi geliyor. Umarim yanilirim

Eşiniz babaanne ölmeden bile bunu konuşmuş amcaları, dedesiyle.
Kendi normal hayatına devam edecek, ise gidip gelecek, siz dedenin evinde herkesle muhatap olup tüm yükü çekeceksiniz. Oh ne güzel kurtuluş.
Sizi düşünen yok tabi.
Eşiniz hemen vazgeçmez ben söylemesi.
İkna etmeye uğraşır.

Deden bizi düşünseydi evi baştan verirdi zaten deseniz keşke. Yukarda bir üye dedeye uyanık demiş, bence de epey uyanık. Resmen rüşvet veriyor. Eşinizin de Kısa yoldan mal mülk derdinde . Siz ben çalışacağım deyince ne dedi mesela?

Benim tanıdığım bu şekilde anlaşıp evi alan insanlar var. Ama en baştan 3 ayda bıkıp bıkmayacağı belli olmayan insana kimse ev vermez. Sözleşme yapılır ömür boyu bakım sözleşmesi. O sözleşmeyle ev/arsa vs devredilebilir. Bu şekilde sözleşme yapan çok var.
Kimse o evi konu sahibine böyle bile hibe etmez sanki. Bana herkes pek bi uyanık geldi. Dede torununa verir. Konu sahibi de boşansa miras yoluyla kalan ev olduğu için bir şey alamaz. Ben çok üzüldüm konu sahibine. Herkes iyi niyetini kullanmak istiyor

Eşiniz babaanne ölmeden bile bunu konuşmuş amcaları, dedesiyle.
Kendi normal hayatına devam edecek, ise gidip gelecek, siz dedenin evinde herkesle muhatap olup tüm yükü çekeceksiniz. Oh ne güzel kurtuluş.
Sizi düşünen yok tabi.
Eşiniz hemen vazgeçmez ben söylemesi.
İkna etmeye uğraşır.
Önceden konuştuklarını düşünüyorum bende hepsi planlı ilerlemiş, daha 3 günlük ölünün arkasından bunlar konuşup planlanamaz.

Kimse o evi konu sahibine böyle bile hibe etmez sanki. Bana herkes pek bi uyanık geldi. Dede torununa verir. Konu sahibi de boşansa miras yoluyla kalan ev olduğu için bir şey alamaz. Ben çok üzüldüm konu sahibine. Herkes iyi niyetini kullanmak istiyor
Eşi başta olursa herkes iyi niyetini kullanmaya çalışır tabi.

Deden bizi düşünseydi evi baştan verirdi zaten deseniz keşke. Yukarda bir üye dedeye uyanık demiş, bence de epey uyanık. Resmen rüşvet veriyor. Eşinizin de Kısa yoldan mal mülk derdinde . Siz ben çalışacağım deyince ne dedi mesela?
Tek cümle söyledi peki ozamn geçim sıkıntımızla bu maddiyatla hayatımıza devam ederiz dedi. Gçren açta açıkta sefil içindeyiz sanar azıcık aşım kaygısız başım ya

Bayramdan bayrama görüşürüz sadece akrabalarlaa çok sıkı fıkı olma taraftarı değilim babanneyi çok severdim ama onun ölümü ile olan üzüntümden boşluğumdan yararlandılar resmen.

Seni anliyorum maddi yonden elinize gececek olan imkanlar aklinizi karistirmis ama yasli bakimi cok zor. Anneannem vefat edince annemde 3 yildir babasini yanina aldi bakiyor ama o kadar zorlaniyor ki... bi kere yaslilar her seye karisiyorlar, sonra misafir gibi surekli ozenli yemek hazirlamak gerekiyor bu aksam yemek yapamadim kahvalti yiyelim denmiyor, sonra annem evden her ciktiginda laf ediyor nereye gidiyosun, ne gerek var, kac saat duracaksin, niye gec geldin..vs (bu arqda belirteyim evde annem babam ve kardesim yasiyor) kardesime karisiyo, hareketlerine cikip dolasmasina vs... sonra eve istedigin kisileri cagiramiyosun misafir sevmiyo yaslilar ses gurultu cekemiyorlar hele de senin kucuk cocugun var cocuklu misafir eve gelmesi demek dedenin sinirlerinin ziplamasi demek. Siz duzeninizi bozup dedenin evine gideceginiz icin evde onun kurallarina gore hareket etmeniz gerekecek, ve buyuk evi oldugu icin amcalar yengeler kafalarina estigi gibi gelip gidecek onlar misafir olurken surekli sizden hizmet bekliycekler.. Ki bnm dedem aslinda cok uyumlu gorunen bi insandi cokta severdik ama yasi ilerledikce ve ayni evde yasamaya basladikca zorluklari ortaya cikiyor. Ayrica ben diger yengelerin dedeyi kabul ettigini dusunmuyorum sizin maddi durumunuzu dusunup amcalar size boyle bi tuzak kurmus gibi geldi bana hem babalarini baktiracaklar hemde sanki size iyilik yapmis gibi gosterecekler. Acik soyliyeyim eger maddi olarak cok cok zor durumda degilseniz evinizin butcesi bir sekilde donuyorsa sakin kabul etmeyin, eger kabul ederseniz de tum zorluklari bilin goze alabilirseniz kabul edin Allah yardimciniz olsun

Kaba bir tabir olacak belki ama resmen size kakalayacaklar dedeyi gözünüzü açın parayla eşinizi kandırmışlar belli
Hiç düşündünüz mü bir gün dede yatalak olsa altından alıp temizleyebilecekmisiniz
Allah kimseyi ele bırakmasın yaşlı hasta bakmak çok çok zor sakın gitmeyin derim

Çok net konuşayım dede ölünce o evi size yedirmezler. Herkes der ki bunca yıl bedavadan evde kaldığına kira ödemediğine saysın. Eşiniz ya saf ya da size oynuyor. Bu kadar eminseniz noterde ev ölüm sonrası üzerimize diye vasiyet yazılıp imzalanacak öyle bakarım de, gör bak neler oluyor

Tum yükü siz omuzlanacaksiniz belli bir zaman sonra 1 degil 2 cocuk bakiyor gibi olacaksiniz ve esiniz hala laf sokuyor. Cok istiyorsa amcalara desin ki "dede öldükten sonra evin esimin uzerine gececegi bir vasiyetname ya da sozlesme gibi birsey imzalayalim, sonuçta tüm bakimi eşim üstlenecek, bakimi üstlendigi sure icinde calisamayacak ve maddi kaybi olacak ayrica bakim karsiligi eşimin sigortasiniz yatiracaksiniz emekliliginde maaşı olsun" bakalim cok bilmis amcalar kabul edecek mi?

Tabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilir
Kabul etmezsen eşinle aran bozulur mu, bu nokta önemli.
Üzerinde baskı oldugu cok belli, kabul etmezsem dedeyi istemeyen gelin olucam demişsin, ne münasebet, istemek zorunda mısın, hele ki evlatları varken ve dede sağlıklıyken? Kendini hiçbir şeye mecbur hissetme.
Dedenin kendi kendine böyle bi şey ortaya atmasi ve insanlara bunu yüklemesi de apayrı saçmalık. Benim düzenim bozulmasin ama insanlarin hayatı degissin diyor resmen, bencilce.

Bütün hayatın ve düzenin değişecek, evinde rahat olamayacaksin, ekstra sorumlulugun olacak ve evlatları, torunları sürekli toplanıp toplanıp gelecek babamizin evi diyerek, sürekli onlari agirlayacaksin, onlar misafir sen evin insanı olduğun için, bi dedeyle bitmeyecek yani.
Evin işlerini yapacak birini bulsunlar, zor değil. Oğluyla zaten karşılıklı oturuyormus, sizler de gider gelir yoklarsiniz.
Asla ve asla düzenini değiştirme derim ben.

Son düzenleme:
Yani işte buraya bu yüzden seviyoejm kendi içimde olan itiraf edemediklerimi blat pat yazılıyor ve evet bende böyle düşünüyorum aslında diyorum. Yaşım genç ve bir yaşlı bir bebek bakmak gerçekten kolay bir iş değildir. Nekadar yıpranıcam allah bilir. Dedrnin evini bırakma olayını eşime bastıra bastıra sordum. Neden bananne ölünce bırakıyor yani bunda al beni ben sana ev veriyorum mesajımı var?
Hayır dedi geridönüşüme giricekti eve toplanılmışken konuda konuştuk denildi tabi nekadar doğru..
Kabul etmediginde sana tavir alma, laf etme haklari asla yok, bi kere bunu iyice bi anla ve kendini suçlu hissetmekten vazgeç. Ne münasebet gerçekten ya, hangi hakla tavır yapacaklar, esas sorumlu kendileri, herkes bi haddini bilsin.
Yine söylüyorum, asla senin evin olmayacak orasi ve tum hayatın değişecek. Dedenin sorumlulugu, yaninda rahat olamamak, çocuğuna işine karışılması, babamizin evi diyerek gelen giden derken ohoo, esinle ve çocuğunla çekirdek aile hayatınızın kalacağını mı düşünüyorsun?
O evi de gerçekten yedirmezler, laf.
Ha isterse tum servetini versinler, kendine özel bi alanda çekirdek ailenle kendi hayatını yaşamak hiçbir eve, arabaya değişilmez bence.

Tabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilir
İmtihan kavramına bakış açınızı gözden geçirmemizi tavsiye ederim.
İmtihan bizim elimizde olmadan maruz kaldığımız olaylardır mesela deprem, sel, trafik kazası vb.
Burada sizin seçim yapma/karar verme durumunuz söz konusu.
Kısaca imtihan olduğunuz/olacağınız bir şey yok ortada.

X