Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

Yani eşin dedesine bakmak size düşmemeli,
Eşin böyle ihtimali söylediğinde "ne münasebet yaşlı bir adama nasıl bakayım kadın olsa neyse" diyip konuyu kapatmalıydınız.
Hastane işlerini, iyice yaşlanınca bakımını falan her şeyini üstlenmeyi kabul etmiş olursunuz aynı eve taşınırsanız, kimse de yardım edelim demez.
Ve herkesin dediği gibi o evi size bırakmazlar. Resmi bir evrakla bakım karşılığında bu evin sizin olduğunu kesinleştirin illa bakacaksınız. Ve baktığınızın kanıtlarını da saklayın mesela dedenin sizin evde sık sık fotoğrafını çekin gibi gibi.

Amcalar ısrar ederse eşim işe gidip geliyor ben kadın olarak dedenin bakımını nasıl yapayım bize düşmez bakma işi oğullarına yakışır deyin.

Evet akşam eşimle oturup konuştuk "böyle bir sorumlulugu almaya ne hazırım ne de bu bize düşer 4 oğlu varken.Ben ömrümün sonuna kadar evde oturmayacagım elbet cocugumuz 3 4 yaşlarına gelince ben çalışma hayatıma kaldıgım yerden devam ediceğimi biliyorsun sende. Kimsenin evini malını istemiyorum huzurum özgürlüğüm olmadıktan sonra mal mülk göze gözükmez emin ol ve tüm gün ben ilgilenmiş olucam sen sabah çıkıp akşam geliceksin eeee birde yanında 10 aylık bir bebek büyütüyorum bir yandan yaşlı bakıcılıgı yapıcam? böyle bir yükün altına ben girmem. Sende amcalarına bu şekilde izat et" dedim. Eşimde peki geçim sıkıntımızla hayatımıza devam ederiz dedi ahahahah o kurtuluş sanıyor bunu sanırım:kızgın: kavga etmemek için kestim konuşmayı yoksa olay büyüyücek çok meraklıysan git dedenle yaşa yanlız kalmasın diyeceğim o olucak
yok bunu diyen adamla kavga da edilir, gururu da kırılır kimse kusura bakmasın. bana böyle diyen adama, "valla benim babam tek çalışırdı annemi çalıştırmazdı, tek maaşla geçim sıkıntısı da çekmedik, hiçbir şeyden de mahrum kalmadık. eskiden evin erkeği evin direğiydi, reisiydi. günümüzde direk de kalmadıııı, reis de. geçim sıkıntısından kurtulmanın yolu dedenin kanatları altına girmek mi sahiden? biz babadan böyle görmedik" der başka da bişey demezdim ama kudururdu herif sinirden o ayrı konu.

“İnsan insana en ağır yüktür” Yeri geliyor kendi ana-babamıza katlanamıyoruz. Maddi kaygılarla böyle bir sorumluluk almayı tercih etmezdim.

Eşiniz babaanne ölmeden bile bunu konuşmuş amcaları, dedesiyle.
Kendi normal hayatına devam edecek, ise gidip gelecek, siz dedenin evinde herkesle muhatap olup tüm yükü çekeceksiniz. Oh ne güzel kurtuluş.
Sizi düşünen yok tabi.
Eşiniz hemen vazgeçmez ben söylemesi.
İkna etmeye uğraşır.
Dede ölünce de mal kızın üstüne değil eşinin üstüne düşecek, ben eşine çok sinirlendim yukarıda konu sahibinin yazdıklarını okuyunca .

Son düzenleme:
Evet akşam eşimle oturup konuştuk "böyle bir sorumlulugu almaya ne hazırım ne de bu bize düşer 4 oğlu varken.Ben ömrümün sonuna kadar evde oturmayacagım elbet cocugumuz 3 4 yaşlarına gelince ben çalışma hayatıma kaldıgım yerden devam ediceğimi biliyorsun sende. Kimsenin evini malını istemiyorum huzurum özgürlüğüm olmadıktan sonra mal mülk göze gözükmez emin ol ve tüm gün ben ilgilenmiş olucam sen sabah çıkıp akşam geliceksin eeee birde yanında 10 aylık bir bebek büyütüyorum bir yandan yaşlı bakıcılıgı yapıcam? böyle bir yükün altına ben girmem. Sende amcalarına bu şekilde izat et" dedim. Eşimde peki geçim sıkıntımızla hayatımıza devam ederiz dedi ahahahah o kurtuluş sanıyor bunu sanırım:kızgın: kavga etmemek için kestim konuşmayı yoksa olay büyüyücek çok meraklıysan git dedenle yaşa yanlız kalmasın diyeceğim o olucak
Ay çok itici ve ezik biri eşiniz kusura bakmayın, dedeye bakıp maddi sıkıntıdan kurtulmakda anca bir erkeğin aklına gelebilir
Dedeye bakma fikri amcalardan yada dede den değil eşinizden bile çıkmış olabilir diye düşündüm bu mesajinizdan sonra.

Son düzenleme:
Bir tanıdığın çocukları da sizinkiler gibi bakmadı toruna yanında kal ev senin olsun bakın dediler
Gelin altlarını bile temizledi öldüklerinde ilk iş torunu ve karısını evden atmak oldu evi istiyorsan parasını öde dediler
Kocası çalışmazdı zaten dedenin maaşına güvenmişti sonra boşandılar kız daha fazla çekemedi

Bir tanıdığın çocukları da sizinkiler gibi bakmadı toruna yanında kal ev senin olsun bakın dediler
Gelin altlarını bile temizledi öldüklerinde ilk iş torunu ve karısını evden atmak oldu evi istiyorsan parasını öde dediler
Kocası çalışmazdı zaten dedenin maaşına güvenmişti sonra boşandılar kız daha fazla çekemedi
+1🌺🌺🌸🌸🌸

Benimde uzaktan tanıdığım var ailesi çok ilgisizdi adamın cenazesi bile gelinin köyüne defnedildi. Ama bakarken yüklü bir özel emeklilik maaşı aldi. Değer mi değmez ailesinin yanına bile yılda 1 kez günübirlik gelirdi. Esiniz kendini çok uyanık zannediyor çok kızdım sizi bakıcı yerine koymuş kafaya bak

Umarım uzamaz eger uzatırsa huzurumuzu kaçırdığı ile kalır kendi kaybeder ne diyim canım
Resmen bakıcı aile tutar gibi düşünmüşler sizi. Eşiniz saf mi anlamadım. Dedeye güvenerek mi evlendi çocuk sahibi oldu eşiniz. Bence hiç taviz vermeyin. Sizi dedenin orda karın tokluğuna çalıştıracak sanırım. Orayı kurtuluş olarak gördüğüne göre. Oraya tasinmamayi geçim sıkıntısına bağlamış çünkü.

Resmen bakıcı aile tutar gibi düşünmüşler sizi. Eşiniz saf mi anlamadım. Dedeye güvenerek mi evlendi çocuk sahibi oldu eşiniz. Bence hiç taviz vermeyin. Sizi dedenin orda karın tokluğuna çalıştıracak sanırım. Orayı kurtuluş olarak gördüğüne göre. Oraya tasinmamayi geçim sıkıntısına bağlamış çünkü.
ya çok çirkin değil mi bir aile babasının bu lafı söylemesi. okey dedeye bakmıyorsan geçim sıkıntımızla hayatımıza devam ederiz ne demek? sen bir koca, bir baba olarak çözüm bulacağına bunu nasıl söylersin? bunun çözümü karını ömrü boyunca dede bakıcısı yapmak mı? bizim babalarımız ek iş yapardı da bizi kimseye muhtaç etmezdi, noluyor bu erkeklere ben anlamıyorum. adam ol da kendin bak ailene ulan primat! diyeceksin aslında böylelerine.

ya çok çirkin değil mi bir aile babasının bu lafı söylemesi. okey dedeye bakmıyorsan geçim sıkıntımızla hayatımıza devam ederiz ne demek? sen bir koca, bir baba olarak çözüm bulacağına bunu nasıl söylersin? bunun çözümü karını ömrü boyunca dede bakıcısı yapmak mı? bizim babalarımız ek iş yapardı da bizi kimseye muhtaç etmezdi, noluyor bu erkeklere ben anlamıyorum. adam ol da kendin bak ailene ulan primat! diyeceksin aslında böylelerine.
Kesinlikle katılıyorum. Dedenin eline bakmak gibi birşey oluyor bu durumda. Aslında kaba tabirle kadını ise yerleştiriyor. Kendi dışarda çalışsın sosyalligine hayatına değişiklik olmadan devam etmek istiyor. Ona giren çıkan yokki. Tasinsalar özel hayat bile kalmazki. Böylesine gösterip vermeyeceksin. Ağzımı bozdurdular.

Kesinlikle katılıyorum. Dedenin eline bakmak gibi birşey oluyor bu durumda. Aslında kaba tabirle kadını ise yerleştiriyor. Kendi dışarda çalışsın sosyalligine hayatına değişiklik olmadan devam etmek istiyor. Ona giren çıkan yokki. Tasinsalar özel hayat bile kalmazki. Böylesine gösterip vermeyeceksin. Ağzımı bozdurdular.
Kızın eşyaları bile yok fiyatına satılıp dağıtılacak sağa sola..dede kirada oturduğu evini bırakmayacak diye çantaları ile yerleştikleri dedenin evinde onun anılarının içine gömülecekler ..koca sabahtan akşama kadar işte olacak akşam amcası gelecek karşı daireden ..bu kız sabahtan akşama kadar dedeye hizmet akşam çayı çorbası belki amcayı bile doyuracak herkesi pış pışpışlayacak peki neden kira ödemeyeceklermiş !!

Dedenin yanına taşındınız diyelim ilerde bir sorun çıktı dedenin evi sizi istemese çıkın gidin dese nereye gideceksiniz. Şimdiki oturduğunuz kiraya ev bulabilecek misiniz

+1🌹🌹🌺

Ne gerek var cidden soruyorum yani maddi yonden ne kadar getirisi olursa olsun evinde rahatini kaybedecegin kadar onemli mi? Asla kabul etmezdim.

X