Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

Evet dedeyle de iş bitmeyecek kesinlikle.
Ben de benzer bir duruma şahit oldum. Maddi durumu iyi olmayan çocuk babanın evine geçip baktı eşiyle. Sadece kira ödemediler onlar, işin sonunda babamızın parasını yediler sözlerine muhatap oldular. Bakmaya gelince kimse iki gün evinde bakamadı ama. Eve gelen gidenin haddi hesabı da yoktu dediğiniz gibi.

Birde burada konu sahibi ve ssininu uaslri küçük olduğu için hiç kaale alinmama durumları var.
Tabii canım
Şuan herkes baktıda hayrına baktı sanki
Bisürü malı oldu diyorlar
Kafası iyi değildi zaten o hep öyleydi diyorlar
Normal, derler
Allah razı olsun babamıza gül gibi baktı bizim karılarımızla aramız hiç bozulmadımı diyeceklerdi
Kadına kalan parayı hesap ediyorlar, okadar paraya az bile baktı falan
Sanki kadın öldürdü adamı, kaç sene baktı eceli geldi öldü.
Tabii ölmeyede bilirdi hala bakıyorda olabilirdi
Kısacası bu iş yaş konusahibi
Ama senin gönlün var gibi

Kendi durumumdan örnekle anlatayım tam olarak aynısı değil ama benzer nitelikte.Babaannemle oldum olası çok iyi anlaştık ve dedem vefat edince ona da değişiklik olsun benim de küçük bebeğim vardı o zamanlar onunla da ilgilenmek istedi diye bir süreliğine yanımıza aldık eşimle,7 yıl oldu hala bizimle yaşıyor ve yaş ilerledikçe iyice çocuklaşmaya başladı. Şu an çocuğumla çocuk oluyor resmen,inatlaşıp çocuğu sinir krizlerine sokuyor. Sürekli ne yaptığımızı en ince ayrıntısına kadar anlattırıyor,markete gidiyoruz mesela ne alacaksınız,geç kalmayın,gezmeye gideriz,nerde kaldınız çok geç kaldınız. Arkadaşlarım gelir çocuklu diye onlara laf eder,kafası kaldırmaz.Yaşlı insanlarla uğraşmak çok zor üstelik şu an eli ayağı tutuyorken,kendi canımdan ve çok severken üstelik ben kendi evimdeyken bunu söylüyorum.Boşverin maddi olanakları,zaten size vaat edilen o evde size gelene kadar daha kimlerin kimlerin hakkı olacak,zannediyor musunuz ki feragat edecekler? Yerinizde olsam hiç bulaşmam düşününce bile sizin yerinize içim sıkıldı. Tüm gün hiç bir ortak noktanız olmayan bir insanla sizin için bir yabancı sonuçta bir arada olmak zorunda olmak başlarda rahatsız etmese bile sonradan ciddi anlamda psikolojinizi zorlayabilir.
Bisüreliğine yanımıza alalım dediğiniz babanneniz 7 senedir sizinle ve kimse bunu sorgulamiyormu?

Tabi ki hayır.
Kimi kimsesi olmaz. Amenna.
3 oğlu varmış. Kaldırsınlar totolarını bi zahmet.
Biriyle karşılıklı oturuyormuş. Her gün uğrasınlar yeter.
Aynı ev şart mı?
Gelinimi severim, gelinim de gelinim, size ev veririm vs diyerek psikolojik baskı yapmışlar
İstemiyor değilim, arada uğrarız ama ev ev üstüne olmaz de.
Kendi gelinleri çekinmiyor oğulları çekinmiyor. Sen neden çekiniyorsun hayır demeye?

Eşinizde dahil bence çok güzel plan proje çizilmiş önünüze serilmiş. Karın tokluğuna gidip tüm sorumluluğu alacaksın…. Ama söyleyeyim mal bölüşülürken sana birşey kalmaz araba alırsanız o ve bedava evde oturduğunla kalırsın.

Ama siz gidecek hayır duası alacak gibi duruyorsunuz o zman seçim yap. Ya hayır duası ya da olmeden dede bir evi net olarak size yapsın sözle değil noterle.

Is sadece dedeye bakmakla bitmez. Bayram olur, ozlem olur dedeye ziyarete gelecekler. Yemek, ikramlik, temizlik hersey sizin ustunuzde olacak. Aman evde ne isi var ki yapsin zaten deyip kendilerine hak görecekler.

Ev mev vermezler size. Dedeye bakma bahanesiyle kira odemediler, birikim yaptılar ona saysinlar der gecerler. Yaranamazsiniz.

Allah rizasi icin yaparim diyorsaniz o ayri bir mevzu. Ona yorum yapamam.

Bir süre herkes size iyi davranır hoş tutar .
Ama sonra ?

Kimsesi olmasa, siz bir düzen kurarsınız o düzende yaşar gidersiniz.

Ama bu kadar çok çoluk çocuk varken sizi kendi düzeniniz de bırakmazlar.
Babamızın evi derler isteyen istediği gibi gelir gider karışır.

Yani dedeye bakmak belki işin en kolayı olacaktır, bir tabak fazla koyarım dersin masaya.
Ama arka plan ?
Sürekli gelenler gidenler, sizi kontrol edenler,
Akıl verenler ...
Evinize karismayi hak sanacak herkes.

Çünkü orası sizin değil dedenin evi, onların babasının evi..

Ben işin bu kısmı ile mücadele edemezdim.

Kendi çocukları varken torun ne alaka ?
Yani dede bakıma muhtaç mı ?
Kendi kendine yetemez mi ?
Gün içerisinde sürekli dedeyle siz kalacaksınız.

Kimse bakmak istemeyince yok ev veririz , yok para bilmem ne diye eşinizin gözünü boyamışlar gibi geldi bana.
Ben olsam istemezdim .

Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın
Sizi doldurmak istemem ama o birtek dedenin kararı değildir. Ortada bir danışıklı döğüş var sanki. Sizin dışınızda alınmış bir ortak karar var. Size iyi şartlar sunup, sorumluluğu size yüklemek istemişler.

Çocuğunuz hep böyle kalmayacak. Büyüyecek, gürültüsü olacak, oynamak koşmak isteyecek vs. Yaşlı insanlar gürültü kaldıramaz, bir şey demese bile siz tetikte olacaksınız. Bence rahatsız edici bilmiyorum şahsen istemezdim. Size sorulmadan verilen kararlardan sonra arkanızdan ne diyecekleri umurunuzda olmasın bence. Ne ala memleket, evlatları dururken torun gelsin kalsın ailecek. Öyle bir dünya yok. Kendi oğulları halledebilir bence bir şekilde.

Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Kendi evlatlari dururken ,toruna bu sorumluluk düşmez.

Sizi doldurmak istemem ama o birtek dedenin kararı değildir. Ortada bir danışıklı döğüş var sanki. Sizin dışınızda alınmış bir ortak karar var. Size iyi şartlar sunup, sorumluluğu size yüklemek istemişler.
Eşi de dahildir bu ortak karara. Ona sormadan böyle bir fikirle gelmezler.

Eşi de dahildir bu ortak karara. Ona sormadan böyle bir fikirle gelmezler.
Babaannede öleli 3 gün olmuş yalnız
Ne ara böyle karar verdilerde dede torunum baksın dedi, hata naptınız diye sordu
Yas süresi çok sürmemiş
Yada çok önceden vardı bu düşünce, birden çıkmışda olamaz gibi

Ooo, o ballandira ballandira anlattiklari maddi cikarlar, Eve girdigin Anda toz olur ucar.

Ayrıca 3 gün olmuş babaanne vefat edeli.
Böyle şeyleri planlamak için biraz erken değil mi?

Bir süre zaten ev kapatılmaz .. evlatlar idare eder, gelir gider.. dede onlara gider gelir..
O şekilde zaman geçer.

Bu iş böyle olmayacak diye daha sonra karar verilir.
Hemen paldır küldür dedeye sahip çıkalım modu biraz düşündürücü...

Babaannede öleli 3 gün olmuş yalnız
Ne ara böyle karar verdilerde dede torunum baksın dedi, hata naptınız diye sordu
Yas süresi çok sürmemiş
Yada çok önceden vardı bu düşünce, birden çıkmışda olamaz gibi
Hastalık süreci olduysa daha önce konuşulmuş, düşünülmüş olabilir. 3 günde ortaya çıkmamıştır bu fikir muhtemelen.

X