Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

Taşınıyor galiba ses yok
Yazılanların tamamını eksiksiz okusaydınız kararımın ne oldugunu görürdünüz. Ben ve eşim konuyu kapattık evde. Ailedekilerede dün kararımı bildirdim. Gerisini onlar düşünsün. Sadece konuya yazılanları okumaya devam ediyorum ki nekadar doğru karar verdiğimi tekrar tekrar görebilmek için

Aile nasıl tepki verdi? Eşiniz ısrar etmedi mi?

Sakın böyle bir topa girme. Kolay mı sanıyorsun. Üç aylık bebeğimle babama bir hafta baktım deliriyordum evde .kolay mı yaşlı bakmak...hadi kimse olmaz mecbur kalırsın amenna..ama o kadar kişi varken sizde kalması saçma...bunun ilerisi de var..ne evliliğin kalır ne özel hayatın...ne çocuğunla ilgilenebilirsin ne kendinle...çok çok zor .kabul etme. Ne damgası yersen ye kabul etme..sizin eve girdi mi bir daha çıkmaz ömür boyu yaşlı bakmak zorunda kalirsin

Madi açıdan avantajı var herşey maddiyat değil sorumluluk aldınız mı hep bakacaksınız özel hayatınız olmayacak hemen karar vermeyin sonrası daha kırıcı olabilir,ablamın kv vefat etti kp kimsenin yanına gitmek istemediği için bakıcı tutular,çocukları ilgilensin büyüklerimiz başımızın tacı, sorumluluk kolay değil ikinci bir çocuğunuz gibi düşünün ilerde yüz göz olmayın iyi düşünün demeye geldim

Ben olsam hic rahatımı bozmazdım. Hayatınıza girecek tek kişi dede olmaz çoluk çocugu da her bayramda sizde toplanır ailenin büyügü orada diye.ki size maddi olarak rahat edeceksiniz diyorlar ama dedeye bakıcı tutsalar 8-9 bine gelir.karsı taraf da kendi çıkarları peşinde. Siz bir de evin masraflarini bile karsılayacakmışsınız.

En iyisini yaptınız. Bir ev için sizi bakıcı yapacaklar sonrada dede ölünce kusura bakma diyecekler. Esinizin babasına mal vermeyen adam torununa hiç vermez. Aile madem bu kadar düşünceli idi kardeşlerine mal verilmediğinde neden adil değil kardeşimizinde evi olsun demedi. Olay tamamen dedenin bakımını size kitlemekti. Bana aile hiç düşünceli gelmedi. Tamamen art niyetliler. Kocanız da bakımını ustlenmeyecegi tamamen size yıkacaği düzen için ne çok göz boyamaya çalıştı. En iyisini yaptınız. Bu süreçte kabul ettiniz diyelim ve sonra ayrıldınız eşinizle o zaman siz hayatınızı bir yaşlıya bakıp heba etmiş olacaktınız ve elinizde birsey olmayacaktı. Hayatta herseyi düşünmek lazım gelecek açısından.

Çok gençsiniz. Neden böyle bir sorumluluğun altına giresiniz ki? İki gün sonra herkes o eve doluşacak, faturalar mutak masrafı alıp başını yürüyecek beleşe evde kaldınız diye laf yiyeceksiniz. Her gelene hizmet edeceksiniz, herkes bir şeyler söyleyecek. Toruna ne hacet ayrıca.

Eşiniz maddi olarak rahatlamak istiyorsa bence bir işe girin çalışın, böyle hem yuvanızın huzuru kaçmaz hem kendinizi bu durumun ortasına atmazsınız. Açık açık söyleyin, sizi ikna etmelerine de bence izin vermeyin. Ben kendi evimde kalacağım, torun olarak bende arada gider temizliğini yapar, yemeğini yaparım dedemin diyin çıkın işin içinden.

Şimdi kararınızı verdiğinizi okudum çokk sevindimm

Dededen çok eşiniz istiyor gibi bunu. Maddi yükleri! ile bu kadar bastirdigina göre. Asla taviz verilecek mesele değil. Ha farkindaysaniz dedeye bütün gun evde oldugunuz için siz bakacaksiniz kendisi değil. Saçmalık ötesi.
Oyuna gelmeyin.

Şimdi beni nolur yanlış anlamayın ama bu fikrin sahibinin bizzat kocanız olduğunu düşünüyorum ben. Eski konulardan vurma değil niyetim, alıntılarda eski nickinizi görünce hatırladım sizin boşanıyorum temalı konularınız vardı. Ultra zeki eşiniz para kazanayım diye youtuber olma sevdasıyla pc ekipmanlarına para harcıyordu yanlış hatırlamıyorsam, değil mi?
Ben olsam bir dönem boşanmayı düşündüğüm ve para kazanma/yönetme konusunda başarısız bir adam için sırf verileceği bile meçhul olan, ola ki verildi bağış kapsamına gireceği için hak bile talep edemeyeceğim bir ev uğruna böyle bir sorumluluğu asla kabul etmezdim. Üstelik bebeğim varken. Kaldı ki siz bebeğiniz için işten ayrılmış çalışan bir kadınsınız. Belli yaşa getirince elbet geri dönmek isteyeceksiniz diye düşünüyorum. O zaman dedeye ne olacak? Eşiniz maddi zorluk çekeriz o zaman diye trip atarken bunu düşünüyor mu acaba?
Ben çok eminim ki kendisi atladı biz bakalım hem kira vermeyiz hem ev alırız diye. Seviyor böyle zihni sinir projeleri.
Kayınpederiniz de kiradaymış mesela neden o gitmiyor?

En son kabul etmedim dedi ama şimdi psikolojik yıldırma politikası başlar kadına karsi

Ne alaka sakın demek istiyorum

Oğulları baksın

Toruna mı kaldı

aile biraylerinin tepkilerini de yazın bari 2 gündür merakla okudum konuyu, inşallah geri adım atmazsınız
Keske ses kaydı atma özelli olsa ya uzunca anlatırım vallahi oğlumla ilgilenmekten pek giremiyorum yorumları okumak için girip çıkıyordum. Eşime kararımı şöyle belirttim böyle bir sorumlulugu almaya ne hazırım ne de bu bize düşer 4 oğlu varken.Ben ömrümün sonuna kadar evde oturmayacagım elbet cocugumuz 3 4 yaşlarına gelince ben çalışma hayatıma kaldıgım yerden devam ediceğimi biliyorsun sende. Kimsenin evini malını istemiyorum huzurum özgürlüğüm olmadıktan sonra mal mülk göze gözükmez emin ol ve tüm gün ben ilgilenmiş olucam sen sabah çıkıp akşam geliceksin eeee birde yanında 10 aylık bir bebek büyütüyorum bir yandan yaşlı bakıcılıgı yapıcam? böyle bir yükün altına ben girmem. Sende amcalarına bu şekilde izat et" dedim babasına illeti oda karımmı aynı benims söylediklerimi söyledi telefondan mihra böyle bir sorumlulugu almak istemiyor diyede üstüne bastı eşimin ilk kararımı duyunca suratı asıldı üzüldü belki bilemem ama dün komşumuz kahveye geldi konu açıldı onlarda bana hak verdilerş eşim içinde " onu arada bırakmışlar vicdan yaptırmak için "dediler eşim ben mihraya hak veriyorum bir bayanın tüm gün evde bir yaşlıya bakması zor ki mihra çalışmayıda düşünüyor bu sefer elini kolunu bağlamış olurum dedi. Aklının başına gelmesine sevindim kocam dedim içimden

B Beyabaann geri adım atmak mı ? aklımı kaçırmadım henüz

Eşinizin babası hayatta mıydı? Sürekli amcalardan bahsettiğimiz için ben anne babası hayatta değil diye düşündüm. Babası bile baştan bu teklife karşı çıkabilirmiş. Onları genç olmaz bu iş diye.
Neyse eşiniz tadinizi kaçırmamis bu en azından.

ama eşinizin söylediği son cumle yani geçim sıkıntımızla yaşarız cümlesi beni çok rahatsız etti. ben olsam çok bozulurdum siz hiç alınmadınız mı? yani kusura bakmayın ama eşinizin karakteri malesef

Eşimin babası hayatta ama ikinci evliliği ve eşi pek görüşmiyor aile büyükleri ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…