- 29 Eylül 2024
- 6
- -21
- 26
-
- Konu Sahibi son yaz yagmurlari
Adınıza üzüldüm, babanızın tutumu kırıcı tabi ki ama 26 yaşına gelmiş bir insanın ailesinin eline bakması normal değil bence. Üniversitede ev tutmuşlar, özel yurda vermişler, kurslara göndermişler, lisansta yardımcı olmuşlar. Çoğu insan sizin kadar şanslı değil. Şimdi de doktora diyorsunuz. 30 yaşınıza kadar ailenizin sizi geçindirmesini bekleyemezsiniz. Kusura bakmayın ama sizin yaptığınız biraz şımarıklık gibi geldi. El kadar liseliler, üniversiteliler nasıl dersleriyle uğraşırken part time iş bulup çalışabiliyorsa siz de 26 yaşında koca bir kadın olarak bunu yapabilirsiniz.merhaba. 26 yaşında kadın bireyim. 12 yaşından bu yana bilim insanı olmak istiyorum. ilköğretim+lisede ortalama bir öğrenciydim ama üniversitede çok çalıştım iyi bir ortalamayla okuldan mezun oldup mühendis ünvanı aldım. kyk yurdu sonradam çıktığı için ilk yıl özel yurtta kaldım sonra apartta kaldım ki o zamanlarda her şey ucuzdu. ailem kyk kredisi çektirmedi, kendileri para gönderdi. mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıcam dedim ama ingilizce temelim vs yoktu babam kursa gönderdi 6 ay boyunca gittim ama kurs da çok iyi değildi. yds ve yökdilde çok yüksek alamadım. babam çok kızdı, bir süre benimle konuşmadı. ales'e çalıştım ortalama bir puan aldım, kendi üniversitemdeki hocalardan biriyle anlaştım ve beni yüksek lisans öğrencisi olarak aldı. o zamana kadar laptopum bile yoktu. tekrar üni. okuduğum şehre döndüm ve ev tuttum, bilgisayar aldık. yaklaşık 2 yıl önce babam 15 bin masraf etti sadece bu ikisine ama ben üniye döndüktn sonra alkol alıp anneme kusmuş bütün öfkesini, bana para harcattırdı vs diye. neyse ben orada okuyorum, bu sırada iş arıyorum, bulamadım, yine kredi çektirmedi kendim göndericem paranı dedi, verdiği her kuruşu laf etti, çok harcıyorsun dedi o sırada annem işe girdi, bana para yollamaya başladı. bende deli gibi yine ders çalışmaya başladım. sonrasında yemekhanede yarı zamanlı işe girdim, hem okula gittim hem üni yemekhanesine o sırada da yemekhaneden çok az para alıyorum, yetmiyor, yine ondan para istediğimde laf etti. şu an okulum uzadı, yaşadığım şehre döndüm, tezimi uzaktan yazacağım, işe gir çalış kendi paranı kazan diyor, çok iş aradım, görüşmeye gittim ama asla olumlu sonuçlanmadı. bugün yine aynı kavga oldu, işe gir çalış, kimseden para isteme ve verdiği her kuruşu yine laf ediyor, hakaret ediyor, küfür ediyor ben zaten psikolojik olarak iyi değilim, okb hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. bana psikolojik baskı uyguladığını düşünüyorum. bu sıralar biraz boştayım, tekrar iş aramaya başladım, tezimi yazarken işte çalışmak zor olur biliyorum. tez ayrı bir kafa yorgunluğu istiyor, doktora yapmak istiyorum ama para lazım kısaca her şey paraya bakıyor. babam bana karşı nadiren sevgi göstermiştir, kendine yaklaştırtmaz, öptürtmez, sarılmamı istemez, kendi sevgiden eksik büyüdüğü için bizi de sevgiden mahrum kıldı. bütün bunlara karşılık ben ne yapabilirim lütfen yardımcı olun, hiç iyi değilim, hassas bir yapım var ve çok etkileniyorum. küfür ve hakaretten nefret ediyorum artık.
Babanızın amacı ne anlayamadım. Hem çocuk okutmak istiyor hem de hiç faydası yok. Sizin şimdi işe değil sakin bir kafayla maddi konuları duşünmeden derslerinize odaklanmanız lazım. Ayrıca sizin gibi başarılı öğrencilerin iyi burslara ihtiyacı var.merhaba. 26 yaşında kadın bireyim. 12 yaşından bu yana bilim insanı olmak istiyorum. ilköğretim+lisede ortalama bir öğrenciydim ama üniversitede çok çalıştım iyi bir ortalamayla okuldan mezun oldup mühendis ünvanı aldım. kyk yurdu sonradam çıktığı için ilk yıl özel yurtta kaldım sonra apartta kaldım ki o zamanlarda her şey ucuzdu. ailem kyk kredisi çektirmedi, kendileri para gönderdi. mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıcam dedim ama ingilizce temelim vs yoktu babam kursa gönderdi 6 ay boyunca gittim ama kurs da çok iyi değildi. yds ve yökdilde çok yüksek alamadım. babam çok kızdı, bir süre benimle konuşmadı. ales'e çalıştım ortalama bir puan aldım, kendi üniversitemdeki hocalardan biriyle anlaştım ve beni yüksek lisans öğrencisi olarak aldı. o zamana kadar laptopum bile yoktu. tekrar üni. okuduğum şehre döndüm ve ev tuttum, bilgisayar aldık. yaklaşık 2 yıl önce babam 15 bin masraf etti sadece bu ikisine ama ben üniye döndüktn sonra alkol alıp anneme kusmuş bütün öfkesini, bana para harcattırdı vs diye. neyse ben orada okuyorum, bu sırada iş arıyorum, bulamadım, yine kredi çektirmedi kendim göndericem paranı dedi, verdiği her kuruşu laf etti, çok harcıyorsun dedi o sırada annem işe girdi, bana para yollamaya başladı. bende deli gibi yine ders çalışmaya başladım. sonrasında yemekhanede yarı zamanlı işe girdim, hem okula gittim hem üni yemekhanesine o sırada da yemekhaneden çok az para alıyorum, yetmiyor, yine ondan para istediğimde laf etti. şu an okulum uzadı, yaşadığım şehre döndüm, tezimi uzaktan yazacağım, işe gir çalış kendi paranı kazan diyor, çok iş aradım, görüşmeye gittim ama asla olumlu sonuçlanmadı. bugün yine aynı kavga oldu, işe gir çalış, kimseden para isteme ve verdiği her kuruşu yine laf ediyor, hakaret ediyor, küfür ediyor ben zaten psikolojik olarak iyi değilim, okb hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. bana psikolojik baskı uyguladığını düşünüyorum. bu sıralar biraz boştayım, tekrar iş aramaya başladım, tezimi yazarken işte çalışmak zor olur biliyorum. tez ayrı bir kafa yorgunluğu istiyor, doktora yapmak istiyorum ama para lazım kısaca her şey paraya bakıyor. babam bana karşı nadiren sevgi göstermiştir, kendine yaklaştırtmaz, öptürtmez, sarılmamı istemez, kendi sevgiden eksik büyüdüğü için bizi de sevgiden mahrum kıldı. bütün bunlara karşılık ben ne yapabilirim lütfen yardımcı olun, hiç iyi değilim, hassas bir yapım var ve çok etkileniyorum. küfür ve hakaretten nefret ediyorum artık.
sen çok biliyorsun sanki yaşadıklarımı, psikolojik şiddete uğramadan asla anlayamazsın dediklerimi.Adınıza üzüldüm, babanızın tutumu kırıcı tabi ki ama 26 yaşına gelmiş bir insanın ailesinin eline bakması normal değil bence. Üniversitede ev tutmuşlar, özel yurda vermişler, kurslara göndermişler, lisansta yardımcı olmuşlar. Çoğu insan sizin kadar şanslı değil. Şimdi de doktora diyorsunuz. 30 yaşınıza kadar ailenizin sizi geçindirmesini bekleyemezsiniz. Kusura bakmayın ama sizin yaptığınız biraz şımarıklık gibi geldi. El kadar liseliler, üniversiteliler nasıl dersleriyle uğraşırken part time iş bulup çalışabiliyorsa siz de 26 yaşında koca bir kadın olarak bunu yapabilirsiniz.
Eve geri dön kpss hazirla madem bu kadar akillisin ilk 20 siralamaya gir atan ondan sonra hem calis hem yüksek doktora oku? Baban maddi olarak zorlaniyordur su dönem ekonomik durgun zamanlardayiz. Seni sevmese inan senin maddiyata ödemelere umru olmazdi buna ragmen seni kredi cektirtmedi.merhaba. 26 yaşında kadın bireyim. 12 yaşından bu yana bilim insanı olmak istiyorum. ilköğretim+lisede ortalama bir öğrenciydim ama üniversitede çok çalıştım iyi bir ortalamayla okuldan mezun oldup mühendis ünvanı aldım. kyk yurdu sonradam çıktığı için ilk yıl özel yurtta kaldım sonra apartta kaldım ki o zamanlarda her şey ucuzdu. ailem kyk kredisi çektirmedi, kendileri para gönderdi. mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıcam dedim ama ingilizce temelim vs yoktu babam kursa gönderdi 6 ay boyunca gittim ama kurs da çok iyi değildi. yds ve yökdilde çok yüksek alamadım. babam çok kızdı, bir süre benimle konuşmadı. ales'e çalıştım ortalama bir puan aldım, kendi üniversitemdeki hocalardan biriyle anlaştım ve beni yüksek lisans öğrencisi olarak aldı. o zamana kadar laptopum bile yoktu. tekrar üni. okuduğum şehre döndüm ve ev tuttum, bilgisayar aldık. yaklaşık 2 yıl önce babam 15 bin masraf etti sadece bu ikisine ama ben üniye döndüktn sonra alkol alıp anneme kusmuş bütün öfkesini, bana para harcattırdı vs diye. neyse ben orada okuyorum, bu sırada iş arıyorum, bulamadım, yine kredi çektirmedi kendim göndericem paranı dedi, verdiği her kuruşu laf etti, çok harcıyorsun dedi o sırada annem işe girdi, bana para yollamaya başladı. bende deli gibi yine ders çalışmaya başladım. sonrasında yemekhanede yarı zamanlı işe girdim, hem okula gittim hem üni yemekhanesine o sırada da yemekhaneden çok az para alıyorum, yetmiyor, yine ondan para istediğimde laf etti. şu an okulum uzadı, yaşadığım şehre döndüm, tezimi uzaktan yazacağım, işe gir çalış kendi paranı kazan diyor, çok iş aradım, görüşmeye gittim ama asla olumlu sonuçlanmadı. bugün yine aynı kavga oldu, işe gir çalış, kimseden para isteme ve verdiği her kuruşu yine laf ediyor, hakaret ediyor, küfür ediyor ben zaten psikolojik olarak iyi değilim, okb hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. bana psikolojik baskı uyguladığını düşünüyorum. bu sıralar biraz boştayım, tekrar iş aramaya başladım, tezimi yazarken işte çalışmak zor olur biliyorum. tez ayrı bir kafa yorgunluğu istiyor, doktora yapmak istiyorum ama para lazım kısaca her şey paraya bakıyor. babam bana karşı nadiren sevgi göstermiştir, kendine yaklaştırtmaz, öptürtmez, sarılmamı istemez, kendi sevgiden eksik büyüdüğü için bizi de sevgiden mahrum kıldı. bütün bunlara karşılık ben ne yapabilirim lütfen yardımcı olun, hiç iyi değilim, hassas bir yapım var ve çok etkileniyorum. küfür ve hakaretten nefret ediyorum artık.
her şeyin en iyisini kendine alırken bana baskı yapması ne kadar normal? kıyafetleri, ayakkabıları hep marka. kendimi bildim bileli baskıyla korkuyla yaşıyorum. ebeveynlik sadece ihtiyaçları karşılamak değil. çocuğunu, sevmek, sevgini hissettirmek, korumak ve her daim yanında olmaktır. küfür ve hakaret bunlara dahil değil malesef.Babanız para vermek istemiyor değil de belki gerçekten zorlanıyor olamaz mı. 26 senelik emeklerini yok sayma adamın bir gence üniversite okutmak gercekten çok ciddi bir bütçe. Bence gir bir işe çalış. Eğitiminin devamını kendin finanse et
26 yaş, hayatın maddi sorumluluğunu da artık yavaş yavaş almayı gerektiren bir yaş.merhaba. 26 yaşında kadın bireyim. 12 yaşından bu yana bilim insanı olmak istiyorum. ilköğretim+lisede ortalama bir öğrenciydim ama üniversitede çok çalıştım iyi bir ortalamayla okuldan mezun oldup mühendis ünvanı aldım. kyk yurdu sonradam çıktığı için ilk yıl özel yurtta kaldım sonra apartta kaldım ki o zamanlarda her şey ucuzdu. ailem kyk kredisi çektirmedi, kendileri para gönderdi. mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıcam dedim ama ingilizce temelim vs yoktu babam kursa gönderdi 6 ay boyunca gittim ama kurs da çok iyi değildi. yds ve yökdilde çok yüksek alamadım. babam çok kızdı, bir süre benimle konuşmadı. ales'e çalıştım ortalama bir puan aldım, kendi üniversitemdeki hocalardan biriyle anlaştım ve beni yüksek lisans öğrencisi olarak aldı. o zamana kadar laptopum bile yoktu. tekrar üni. okuduğum şehre döndüm ve ev tuttum, bilgisayar aldık. yaklaşık 2 yıl önce babam 15 bin masraf etti sadece bu ikisine ama ben üniye döndüktn sonra alkol alıp anneme kusmuş bütün öfkesini, bana para harcattırdı vs diye. neyse ben orada okuyorum, bu sırada iş arıyorum, bulamadım, yine kredi çektirmedi kendim göndericem paranı dedi, verdiği her kuruşu laf etti, çok harcıyorsun dedi o sırada annem işe girdi, bana para yollamaya başladı. bende deli gibi yine ders çalışmaya başladım. sonrasında yemekhanede yarı zamanlı işe girdim, hem okula gittim hem üni yemekhanesine o sırada da yemekhaneden çok az para alıyorum, yetmiyor, yine ondan para istediğimde laf etti. şu an okulum uzadı, yaşadığım şehre döndüm, tezimi uzaktan yazacağım, işe gir çalış kendi paranı kazan diyor, çok iş aradım, görüşmeye gittim ama asla olumlu sonuçlanmadı. bugün yine aynı kavga oldu, işe gir çalış, kimseden para isteme ve verdiği her kuruşu yine laf ediyor, hakaret ediyor, küfür ediyor ben zaten psikolojik olarak iyi değilim, okb hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. bana psikolojik baskı uyguladığını düşünüyorum. bu sıralar biraz boştayım, tekrar iş aramaya başladım, tezimi yazarken işte çalışmak zor olur biliyorum. tez ayrı bir kafa yorgunluğu istiyor, doktora yapmak istiyorum ama para lazım kısaca her şey paraya bakıyor. babam bana karşı nadiren sevgi göstermiştir, kendine yaklaştırtmaz, öptürtmez, sarılmamı istemez, kendi sevgiden eksik büyüdüğü için bizi de sevgiden mahrum kıldı. bütün bunlara karşılık ben ne yapabilirim lütfen yardımcı olun, hiç iyi değilim, hassas bir yapım var ve çok etkileniyorum. küfür ve hakaretten nefret ediyorum artık.
merhaba. 26 yaşında kadın bireyim. 12 yaşından bu yana bilim insanı olmak istiyorum. ilköğretim+lisede ortalama bir öğrenciydim ama üniversitede çok çalıştım iyi bir ortalamayla okuldan mezun oldup mühendis ünvanı aldım. kyk yurdu sonradam çıktığı için ilk yıl özel yurtta kaldım sonra apartta kaldım ki o zamanlarda her şey ucuzdu. ailem kyk kredisi çektirmedi, kendileri para gönderdi. mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıcam dedim ama ingilizce temelim vs yoktu babam kursa gönderdi 6 ay boyunca gittim ama kurs da çok iyi değildi. yds ve yökdilde çok yüksek alamadım. babam çok kızdı, bir süre benimle konuşmadı. ales'e çalıştım ortalama bir puan aldım, kendi üniversitemdeki hocalardan biriyle anlaştım ve beni yüksek lisans öğrencisi olarak aldı. o zamana kadar laptopum bile yoktu. tekrar üni. okuduğum şehre döndüm ve ev tuttum, bilgisayar aldık. yaklaşık 2 yıl önce babam 15 bin masraf etti sadece bu ikisine ama ben üniye döndüktn sonra alkol alıp anneme kusmuş bütün öfkesini, bana para harcattırdı vs diye. neyse ben orada okuyorum, bu sırada iş arıyorum, bulamadım, yine kredi çektirmedi kendim göndericem paranı dedi, verdiği her kuruşu laf etti, çok harcıyorsun dedi o sırada annem işe girdi, bana para yollamaya başladı. bende deli gibi yine ders çalışmaya başladım. sonrasında yemekhanede yarı zamanlı işe girdim, hem okula gittim hem üni yemekhanesine o sırada da yemekhaneden çok az para alıyorum, yetmiyor, yine ondan para istediğimde laf etti. şu an okulum uzadı, yaşadığım şehre döndüm, tezimi uzaktan yazacağım, işe gir çalış kendi paranı kazan diyor, çok iş aradım, görüşmeye gittim ama asla olumlu sonuçlanmadı. bugün yine aynı kavga oldu, işe gir çalış, kimseden para isteme ve verdiği her kuruşu yine laf ediyor, hakaret ediyor, küfür ediyor ben zaten psikolojik olarak iyi değilim, okb hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. bana psikolojik baskı uyguladığını düşünüyorum. bu sıralar biraz boştayım, tekrar iş aramaya başladım, tezimi yazarken işte çalışmak zor olur biliyorum. tez ayrı bir kafa yorgunluğu istiyor, doktora yapmak istiyorum ama para lazım kısaca her şey paraya bakıyor. babam bana karşı nadiren sevgi göstermiştir, kendine yaklaştırtmaz, öptürtmez, sarılmamı istemez, kendi sevgiden eksik büyüdüğü için bizi de sevgiden mahrum kıldı. bütün bunlara karşılık ben ne yapabilirim lütfen yardımcı olun, hiç iyi değilim, hassas bir yapım var ve çok etkileniyorum. küfür ve hakaretten nefret ediyorum artık.
bana karşı cephe alanlar olmuş, üniversitede gayette iyi bir öğrenciydim, yüksekte çok daha iyiydim. 3.71/4 ortalamam var ama burs çıkmadı, kredi de aldırmadılar. bir süre zaten okul yemekhanesinde çalıştım kendim para kazandım ama yeterli değildi hiçbir zaman. tezim doktora tezi ayarında uygulamalı ve labta saatlerce titiz bir çalışma gerektiren bir tezdi, tezim vaktinde bitsin diye işimi bıraktım okula yöneldim. şimdi ailemin yanına geleli 2 ay oldu, çok fazla iş aradım, iş görüşmesine de gittim, evde yatmıyorum zaten ama deneyimim olmadığı ya da torpilim olmadığı için işe alınmadım. bana yorum yapanlara söylüyorum, kimse mükemmel değil, anlatmadığım çok şey var ve benim yaşadıklarımı yaşasanız emin olun sabredemezdiniz. şımarık olduğumu da düşünmüyorum, hayatım boyunca devlet okullarında beş kuruş harçlık almadan okudum, temiz kıyafetlerim, düzenli kitaplarım vardı ama kimse bana yol göstermedi, psikolojik olarak hep baskılandım, harcanan paralar laf oldu, o yüzden kimse boş yapmasınmerhaba. 26 yaşında kadın bireyim. 12 yaşından bu yana bilim insanı olmak istiyorum. ilköğretim+lisede ortalama bir öğrenciydim ama üniversitede çok çalıştım iyi bir ortalamayla okuldan mezun oldup mühendis ünvanı aldım. kyk yurdu sonradam çıktığı için ilk yıl özel yurtta kaldım sonra apartta kaldım ki o zamanlarda her şey ucuzdu. ailem kyk kredisi çektirmedi, kendileri para gönderdi. mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıcam dedim ama ingilizce temelim vs yoktu babam kursa gönderdi 6 ay boyunca gittim ama kurs da çok iyi değildi. yds ve yökdilde çok yüksek alamadım. babam çok kızdı, bir süre benimle konuşmadı. ales'e çalıştım ortalama bir puan aldım, kendi üniversitemdeki hocalardan biriyle anlaştım ve beni yüksek lisans öğrencisi olarak aldı. o zamana kadar laptopum bile yoktu. tekrar üni. okuduğum şehre döndüm ve ev tuttum, bilgisayar aldık. yaklaşık 2 yıl önce babam 15 bin masraf etti sadece bu ikisine ama ben üniye döndüktn sonra alkol alıp anneme kusmuş bütün öfkesini, bana para harcattırdı vs diye. neyse ben orada okuyorum, bu sırada iş arıyorum, bulamadım, yine kredi çektirmedi kendim göndericem paranı dedi, verdiği her kuruşu laf etti, çok harcıyorsun dedi o sırada annem işe girdi, bana para yollamaya başladı. bende deli gibi yine ders çalışmaya başladım. sonrasında yemekhanede yarı zamanlı işe girdim, hem okula gittim hem üni yemekhanesine o sırada da yemekhaneden çok az para alıyorum, yetmiyor, yine ondan para istediğimde laf etti. şu an okulum uzadı, yaşadığım şehre döndüm, tezimi uzaktan yazacağım, işe gir çalış kendi paranı kazan diyor, çok iş aradım, görüşmeye gittim ama asla olumlu sonuçlanmadı. bugün yine aynı kavga oldu, işe gir çalış, kimseden para isteme ve verdiği her kuruşu yine laf ediyor, hakaret ediyor, küfür ediyor ben zaten psikolojik olarak iyi değilim, okb hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. bana psikolojik baskı uyguladığını düşünüyorum. bu sıralar biraz boştayım, tekrar iş aramaya başladım, tezimi yazarken işte çalışmak zor olur biliyorum. tez ayrı bir kafa yorgunluğu istiyor, doktora yapmak istiyorum ama para lazım kısaca her şey paraya bakıyor. babam bana karşı nadiren sevgi göstermiştir, kendine yaklaştırtmaz, öptürtmez, sarılmamı istemez, kendi sevgiden eksik büyüdüğü için bizi de sevgiden mahrum kıldı. bütün bunlara karşılık ben ne yapabilirim lütfen yardımcı olun, hiç iyi değilim, hassas bir yapım var ve çok etkileniyorum. küfür ve hakaretten nefret ediyorum artık.
sen çok mu iyi bir yerde çalışıyorsun ya da iyisin de bana bu akılları veriyosun. cidden bu sitede normal insan yokmuş ve kadın kadının düşmanıymış bunu öğrendim ben.Eve geri dön kpss hazirla madem bu kadar akillisin ilk 20 siralamaya gir atan ondan sonra hem calis hem yüksek doktora oku? Baban maddi olarak zorlaniyordur su dönem ekonomik durgun zamanlardayiz. Seni sevmese inan senin maddiyata ödemelere umru olmazdi buna ragmen seni kredi cektirtmedi.
Aileniz kaç yaşına kadar size sponsor olacak? Yaşıtlarınız 4-5 yıldır iş hayatında, iyi kötü bir kariyer yolu çizdiler kendilerine. Siz hala okuyayım babam bana para versin derdindesiniz.merhaba. 26 yaşında kadın bireyim. 12 yaşından bu yana bilim insanı olmak istiyorum. ilköğretim+lisede ortalama bir öğrenciydim ama üniversitede çok çalıştım iyi bir ortalamayla okuldan mezun oldup mühendis ünvanı aldım. kyk yurdu sonradam çıktığı için ilk yıl özel yurtta kaldım sonra apartta kaldım ki o zamanlarda her şey ucuzdu. ailem kyk kredisi çektirmedi, kendileri para gönderdi. mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıcam dedim ama ingilizce temelim vs yoktu babam kursa gönderdi 6 ay boyunca gittim ama kurs da çok iyi değildi. yds ve yökdilde çok yüksek alamadım. babam çok kızdı, bir süre benimle konuşmadı. ales'e çalıştım ortalama bir puan aldım, kendi üniversitemdeki hocalardan biriyle anlaştım ve beni yüksek lisans öğrencisi olarak aldı. o zamana kadar laptopum bile yoktu. tekrar üni. okuduğum şehre döndüm ve ev tuttum, bilgisayar aldık. yaklaşık 2 yıl önce babam 15 bin masraf etti sadece bu ikisine ama ben üniye döndüktn sonra alkol alıp anneme kusmuş bütün öfkesini, bana para harcattırdı vs diye. neyse ben orada okuyorum, bu sırada iş arıyorum, bulamadım, yine kredi çektirmedi kendim göndericem paranı dedi, verdiği her kuruşu laf etti, çok harcıyorsun dedi o sırada annem işe girdi, bana para yollamaya başladı. bende deli gibi yine ders çalışmaya başladım. sonrasında yemekhanede yarı zamanlı işe girdim, hem okula gittim hem üni yemekhanesine o sırada da yemekhaneden çok az para alıyorum, yetmiyor, yine ondan para istediğimde laf etti. şu an okulum uzadı, yaşadığım şehre döndüm, tezimi uzaktan yazacağım, işe gir çalış kendi paranı kazan diyor, çok iş aradım, görüşmeye gittim ama asla olumlu sonuçlanmadı. bugün yine aynı kavga oldu, işe gir çalış, kimseden para isteme ve verdiği her kuruşu yine laf ediyor, hakaret ediyor, küfür ediyor ben zaten psikolojik olarak iyi değilim, okb hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. bana psikolojik baskı uyguladığını düşünüyorum. bu sıralar biraz boştayım, tekrar iş aramaya başladım, tezimi yazarken işte çalışmak zor olur biliyorum. tez ayrı bir kafa yorgunluğu istiyor, doktora yapmak istiyorum ama para lazım kısaca her şey paraya bakıyor. babam bana karşı nadiren sevgi göstermiştir, kendine yaklaştırtmaz, öptürtmez, sarılmamı istemez, kendi sevgiden eksik büyüdüğü için bizi de sevgiden mahrum kıldı. bütün bunlara karşılık ben ne yapabilirim lütfen yardımcı olun, hiç iyi değilim, hassas bir yapım var ve çok etkileniyorum. küfür ve hakaretten nefret ediyorum artık.
Dilden iyi puan alamadınız diye babanız küsmüş. Hiç normal değil. İş bulursunuz inşmerhaba. 26 yaşında kadın bireyim. 12 yaşından bu yana bilim insanı olmak istiyorum. ilköğretim+lisede ortalama bir öğrenciydim ama üniversitede çok çalıştım iyi bir ortalamayla okuldan mezun oldup mühendis ünvanı aldım. kyk yurdu sonradam çıktığı için ilk yıl özel yurtta kaldım sonra apartta kaldım ki o zamanlarda her şey ucuzdu. ailem kyk kredisi çektirmedi, kendileri para gönderdi. mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıcam dedim ama ingilizce temelim vs yoktu babam kursa gönderdi 6 ay boyunca gittim ama kurs da çok iyi değildi. yds ve yökdilde çok yüksek alamadım. babam çok kızdı, bir süre benimle konuşmadı. ales'e çalıştım ortalama bir puan aldım, kendi üniversitemdeki hocalardan biriyle anlaştım ve beni yüksek lisans öğrencisi olarak aldı. o zamana kadar laptopum bile yoktu. tekrar üni. okuduğum şehre döndüm ve ev tuttum, bilgisayar aldık. yaklaşık 2 yıl önce babam 15 bin masraf etti sadece bu ikisine ama ben üniye döndüktn sonra alkol alıp anneme kusmuş bütün öfkesini, bana para harcattırdı vs diye. neyse ben orada okuyorum, bu sırada iş arıyorum, bulamadım, yine kredi çektirmedi kendim göndericem paranı dedi, verdiği her kuruşu laf etti, çok harcıyorsun dedi o sırada annem işe girdi, bana para yollamaya başladı. bende deli gibi yine ders çalışmaya başladım. sonrasında yemekhanede yarı zamanlı işe girdim, hem okula gittim hem üni yemekhanesine o sırada da yemekhaneden çok az para alıyorum, yetmiyor, yine ondan para istediğimde laf etti. şu an okulum uzadı, yaşadığım şehre döndüm, tezimi uzaktan yazacağım, işe gir çalış kendi paranı kazan diyor, çok iş aradım, görüşmeye gittim ama asla olumlu sonuçlanmadı. bugün yine aynı kavga oldu, işe gir çalış, kimseden para isteme ve verdiği her kuruşu yine laf ediyor, hakaret ediyor, küfür ediyor ben zaten psikolojik olarak iyi değilim, okb hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. bana psikolojik baskı uyguladığını düşünüyorum. bu sıralar biraz boştayım, tekrar iş aramaya başladım, tezimi yazarken işte çalışmak zor olur biliyorum. tez ayrı bir kafa yorgunluğu istiyor, doktora yapmak istiyorum ama para lazım kısaca her şey paraya bakıyor. babam bana karşı nadiren sevgi göstermiştir, kendine yaklaştırtmaz, öptürtmez, sarılmamı istemez, kendi sevgiden eksik büyüdüğü için bizi de sevgiden mahrum kıldı. bütün bunlara karşılık ben ne yapabilirim lütfen yardımcı olun, hiç iyi değilim, hassas bir yapım var ve çok etkileniyorum. küfür ve hakaretten nefret ediyorum artık.
Bu tepki 13 - 15 yaşa yakışıyor, 26 yaşa değil.her şeyin en iyisini kendine alırken bana baskı yapması ne kadar normal? kıyafetleri, ayakkabıları hep marka. kendimi bildim bileli baskıyla korkuyla yaşıyorum. ebeveynlik sadece ihtiyaçları karşılamak değil. çocuğunu, sevmek, sevgini hissettirmek, korumak ve her daim yanında olmaktır. küfür ve hakaret bunlara dahil değil malesef.