babamın yeni eşi

valla kızlar eleştirenleri hak verenleri de anlıyorum siz anlamakta sıkıntı çeksenizde ben sizi anlıyorum.
dilerim ki böyle birşey yaşamazsınız.

ne sordum neler yazıldı yani olayı bi yerinden tutup sündürme konusunda maşallahınız var.

çocuk oldu bitti zaten her ne kadar sinir olsam da artık o bedene ruh girdi doğacak kendi kardeşim kadar sevmesemde elbet sevcem ama tekrar tekrar söylüyorum bakmak zorunda değilim
kimsenin 40ından sonra heyecan için yaptığı çocuğu sırtlamak zorunda değilim. benimde kardeşiminde diğer kızında herkesin kendi hayatı var olacak.
yaşımız var bize bişey olursa ablaları baksın nolacak diye bile bile özürlü çocuk doğurmak bana göre vicdansızlık bencilliktir.

hani şu herkesin paylaştığı engelli çocukların anneleri onlardan sonra ölmek ister muhabeti varya bizimkinde o yok.
doğurayım da bebek sevelim gerisi önemli değil. kafa bu. ayrıca çok önem verdiğini de düşünmüyorum ben bebek olmadığı halde saçıma boya sürmüyorum her ay bi umut belki vardır diye daha 3 aylıkken saç boyamaya başladı..

bir çoğunuzun anlamadığı şey şu ki her hamile kalan doğum yapan anne olamıyor.
anne olmadığım halde çocuğum dünyaya gelsinde nasılsa büyür diye çocuk yapmayacak kadar akıllı bir kadınım.

he aranızda bazıları söz vermiş ama tutmamış ne var canım sanane diyor.
biz babam evlenirken
-baba bu evlilik bile hazmedilir bişey değil sakın çocuk falan yapmayın dedik söz verdi kadında ne çocuğu yahu dedi sonra ne hikmetse ben en baştan beri istiyordum dedi.. bakın bu İKİ YÜZLÜLÜKTÜR.
köprüyü geçene kadar ayıya dayı demektir.
en başta istiyorum düşünüyorum dese biraz mırın kırın eder alışırdık nasıl şimdi alıştık duruma aynen öyle.

he ayrıca kadının bazı laflarından cümlelerinden bile anlaşılıyor pişman olduğu kendini suçluyor ama geçmiş olsun.
babam hala aldırma taraftarı gerçi ya neyse.

soranlar olmuş babamın çok fazla bir mal varlığı yok kendini eşini idare edecek kadar yani zengin sayılmaz kadın 1 ev 1 araba birazda para için bu yaştan sonra böyle bişeye kalkışmazdı sanırım bi ara bende düşündüm para için mi acaba dedim ama yok bildiğin çocuk olsun diye.. belki aralarında ki bağ güçlensin diye vs vs..

neyse yorum yapan yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.
tekrar söylüyorum ki anlamayan arkadaşlar dilerim hiiç böyle bir olay yaşayıp beni anlamak zorunda kalmazlar.

Bal gibi de kiskaniyorsun ister kabul et ister etme kurdugun cumlelerden cok bariz belli. Ayrica hamile kaldiginda bazi testlerde sikıntî ciksa gebeligini sonlandiri misin (ins. Boyle bisi yasamazsin) ustelik bu cok istedigin bir bebekse ?

Kardesiniz babanizin esiyle vakit geciriyo ve memnun sizi uyariyor gelmeliydin diye.Babanizin eside sizinle vakit gecirme taraftari evinize gelmis.Herkesin yasam tarzi yetisme tarzi baska gol kenari ister heves etmistir cok normal.
Kadinin karni cikmis yazmissiniz napsin icindemi buyutsun cocugu :) ustelik kadin dediginiz kardesinizin annesi.
Bence bu konuda bazi seyleri kabullenememis ve bunun icin kiskanc ergen gibi davranan biri var oda sizsiniz kusura bakmayin bu kadar biraraya getirme denge kurma cabasindaki insanlari ben o kizi istemiyorum diye uzmussunuz.

yaşımız var bize bişey olursa ablaları baksın nolacak diye bile bile özürlü çocuk doğurmak bana göre vicdansızlık bencilliktir.

Ya ben bu kısmı anlamadım ve çok üzüldüm. Doktor kesin özürlü olur mu demiş ya da ikili testlerinde falan olumsuz sonuç mu çıkmış? Yoksa sadece yaş durumundan risk var diye mi?

valla kızlar eleştirenleri hak verenleri de anlıyorum siz anlamakta sıkıntı çeksenizde ben sizi anlıyorum.

ne sordum neler yazıldı yani olayı bi yerinden tutup sündürme konusunda maşallahınız var.

çocuk oldu bitti zaten her ne kadar sinir olsam da artık o bedene ruh girdi doğacak kendi kardeşim kadar sevmesemde elbet sevcem ama tekrar tekrar söylüyorum bakmak zorunda değilim
kimsenin 40ından sonra heyecan için yaptığı çocuğu sırtlamak zorunda değilim. benimde kardeşiminde diğer kızında herkesin kendi hayatı var olacak.

hani şu herkesin paylaştığı engelli çocukların anneleri onlardan sonra ölmek ister muhabeti varya bizimkinde o yok.
doğurayım da bebek sevelim gerisi önemli değil. kafa bu. ayrıca çok önem verdiğini de düşünmüyorum ben bebek olmadığı halde saçıma boya sürmüyorum her ay bi umut belki vardır diye daha 3 aylıkken saç boyamaya başladı..

anne olmadığım halde çocuğum dünyaya gelsinde nasılsa büyür diye çocuk yapmayacak kadar akıllı bir kadınım.

biz babam evlenirken
-baba bu evlilik bile hazmedilir bişey değil sakın çocuk falan yapmayın dedik söz verdi kadında ne çocuğu yahu dedi sonra ne hikmetse ben en baştan beri istiyordum dedi.. bakın bu İKİ YÜZLÜLÜKTÜR.
en başta istiyorum düşünüyorum dese biraz mırın kırın eder alışırdık nasıl şimdi alıştık duruma aynen öyle.

he ayrıca kadının bazı laflarından cümlelerinden bile anlaşılıyor pişman olduğu kendini suçluyor ama geçmiş olsun.

soranlar olmuş babamın çok fazla bir mal varlığı yok kendini eşini idare edecek kadar yani zengin sayılmaz kadın 1 ev 1 araba birazda para için bu yaştan sonra böyle bişeye kalkışmazdı sanırım bi ara bende düşündüm para için mi acaba dedim ama yok bildiğin çocuk olsun diye.. belki aralarında ki bağ güçlensin diye vs vs..

tekrar söylüyorum ki anlamayan arkadaşlar dilerim hiiç böyle bir olay yaşayıp beni anlamak zorunda kalmazlar.

Olan olmuş diyorsunuz ama önceki yorumlarınızda da o çocuk hakkında bir fikre sahipsiniz ya, hani doğurması yanlış vs gibi yazdınız ya, biz ona yorum yapıyoruz çünkü o noktada gerçekten size fikir düşmüyor, bunu demek istiyoruz.
Amma velakin sizin de zaten ben bakamam deme hakkınız var. Neden olmasın. Diyemezsiniz demiyoruz. Onlar ne derse desin, siz de "kusura bakmayın ama ben bakamam" diyin o zaman. Ama zaten zamanla dengeler oturur. O hanımın da babanızın da ömrü uzun olur umarım. Belki benim çevrem öyle ama bu yaşlarda daha ilk anne baba olan çok insan var tanıdığım, ondan geç gelmiyor bana işte...
Siz zamana bırakın. Onlar daha aynı evde kalamıyorlar ama evliler, düşünsenize, biraz anlayışlı olun, en azından aynı eve girene kadar. O iki günden birinde baba bende kal demeniz tuhaf, sizi es geçmiyor da babanız, hiç arayıp sormayanlar telefona çıkmayanlar var. Hem siz eşinizle o kadar az görüşseniz ve annesi ona iki günden birinde bende kal dese olur mu, ya da babanız size dese tersi koşullarda...
Hele bir aynı eve girsinler ondan sonra babanızla birebir daha rahat görüşürsünüz. Ama şimdilik koşullar bu ve çok da katlanılmaz değil sanki. Yetişkinsiniz, evlisiniz, kendi hayatınıza bakın, babanızı da küstürmeyin, zamana bırakın. Ben o hanımın kızını bile zamanla sevebileceğinizi düşünüyorum.

biz babam evlenirken

Bir de siz baştan insanlara en doğal hakları konusunda söz verdirirseniz o insan da isteğini içinde saklı tutar. O da babanızı seviyor neticede, aa eşimin kızı istemiyor diye çocuk yapamayacakmışız ayrılayım bari mi diyecekti?
Siz çocuk yapıyor diye tavır koyarsınız ayrı ama baştan söz verdirmek zaten yanlış. Siz 13 yaşında değilsiniz ki? Zor, tahmin ediyorum ama yazık insanların da evlilikleri burunlarından geliyor, mutlulukları kursağında kalıyor, bir de öyle düşünün. Evlenmeye tamam, babanız bir kadına aşık oluyor tamam, ne güzel buraya kadar anlayışlısınız, ama çocuk istemeyiz olmaz demeniz... İşte o biraz kıskançlıktan kaynaklı. E insansınız kıskanırsınız, baba bu, ona da tamam, ama söz verdirirseniz koca koca insanlara onlar da sizi böyle eylerler...

Ya ben bu kısmı anlamadım ve çok üzüldüm. Doktor kesin özürlü olur mu demiş ya da ikili testlerinde falan olumsuz sonuç mu çıkmış? Yoksa sadece yaş durumundan risk var diye mi?
Benim anladığım kesin bir durum yok son test bekleniyor, yaştan dolayı ihtimal ve riskler söz konusu sanırım. Ama konu çok karıştı yanlış da anlamış olabilirim, kesin değil diye biliyorum yine de...
Ama kesin olsa da kadın ölür giderim diye düşünmeyebilir, daha kırk yaşında. Ölsem de kimsesiz değiliz demek istemişlerdir belki. Hani hiç aileleri olmaz, kimi kimseleri yoktur, o zaman cesaret edemezler ne kadar isteseler de. Ama 90 yaşına kadar yaşama ihtimalleri varken insanların, ölüm çok küçük bir ihtimalken, o ihtimali de insan ailesini düşünerek içini ferahlatabilir, sanki biraz öyle bir durum var gibi geliyor bana. Ama zaten her şey ihtimal.. Kadın hasta değil, bir şey değil..
Tabi ablanın bakamam deme hakkı da var en baştan.. O da elbet mecbur değil..

Annem babam bugun cocuk yapsa ( birbirlerinden) hiiic bana guvenmelerini istemem
Nasil olsa sen varsin bize bisey olsa sen bakarsin deseler bana guvenmemelerini soylerim
O hanim ikinci kez anne olmak isteyebilir problemli bi cocugu aldirmakta istemeyebilir ama bu kararinin arkasinda aslan gibi duracak
Konu sahibinin yerinde olsam babam icin uzulurdum.
Almak istemedigi kaldiramayacagini dusundugu bir sorumlulugu kimse kimseye yuklememeli
Ustelik ikiside anne baba olmayi tatmis evlat sevgisini bilen insanlarken aldiklari riski goğuslemeliler o halde

siz kac yasindasiniz?evlenmissiniz kendi yuvanizda var babanizin kanatlari altinda degilsiniz artik. sizin derdiniz ney?bencil acimasiz ve duygusuz oldugunuzu dusunuyorum. kiskancligi birakin ve babanizin hayatina kararlarina saygi duyun.

biz babam evlenirken

40 yaşında anne olmak mı bencillik?
60 yaşında değil bu kadın 40lı yaşlarında farkındamısınız?
Nereden biliyorsunuz bebek sevmek ićin doğruduğunu,doğurup anne olamayacağını?
Çok kesin ve net söylüyorsunuz çünkü bazı şeyleri.
Bakın bebeğini aldırmak istemeyebilir,buda en doğal hakkı. Sizede ben doğurayım sen bakarsın dememiş halihazırda demekki kendine güveniyor,bakabileceğini düşünüyor. Saç boyatmakta bir tercihtir. Doktorlarda belli aylardan sonra müsade ediyorlar ama 20li yaşlarında saçında tek bir beyazı olmayan biri pekala boyatmayabilir saçını ama 40 yaşında bir bayan karşınızdaki doğal olarak beyaz vardır saçında ve çalışan bir bayan,boyatabilir bakımsız görünmemek,iyi hissetmek adına buda sizi ilgilendirmez kusura bakmayın.
Her halükarda yanlış düşünüp,davranıyorsunuz. Babanız adına üzüldüm açıkçası. Siz hayatınızı kurmuşsunuz,babanız ilerde yaşlanınca siz mi bakacaksınız. Bırakın hayat arkadaşı ile mutlu olsun. Neden bu kadar tepki,herşeye bir kulp bulma sevdası?

Sanki kadının üvey kızı gibi değil de cadı kaynanası gibi davranıyorsunuz.
Bana biri gelse çocuk yap veya yapma dese yürü git işine sana ne derim. Kadın yine iyi sabretmiş.
Adam resmi bir şekilde boşanmış hayatına yeni bir insan almış. Hatta iki yeni insan. (Yeni eşinin kızı.) Siz evlenmiş barklanmışsınız artık. Sizi yüz üstü bırakıp gitmemiş ki. Bebek de olmuş. Hayırlı olsun. Sağlıklı doğsun demekten başka ne denir ki? O da canınız kanınız olacak. Bilmiyorum bana tavırlar bir tuhaf geldi.

daha önce bahsetmiştim babam yeniden evlendi ve bir bebek bekliyorlar..

kadın henüz tayin aldıramadığı için 2-3 ay daha ayrı yaşayacaklar. kadın benim yaşadığım şehir arası 1 saat.
babam 2 haftada 1 geliyor buraya bazen bana hiç uğramıyor bazen de bi kahve içip kalkıyor.
en son geldiğinde aradım 2 gece kalıyorsan 1 gecesini bende geçir madem eşin neyse ama o kızla (eşinin kızı ) görüşmek zorunda değilim demiştim tamam demişti ama..

c.tesi günü aradı beni ben o tarafa geliyorum pazar günü piknik yapalım hep beraber dedi. bende hep beraber piknik yapmak istemiyorum sen bu akdam gel bende kal yarında tüm günü eşinle geçirirsin dedim. kem küm etti sonra akşam 8-9 gibi beni aradı müsaitsen sana kahveye gelcez dedi ertesi gün tatil nasılsa tamam gelin dedim.
geldiler 2 saat falan oturup gittiler. yarın da pikniğe gidelim dedi babam bakarız yorgunum falan dedim eşim de babama isterseniz bizim bahçede yakalım pazar dışarısı çok kalabalık olur dedi konu öyle kapandı.

pazar günü kardeşimde bendeydi babam geldi bize kardeşimi aldı gelin burada yakalım ateşi çıkmayın dışarı diye ısrar ettik babam da yok şu kız göl kenarı bi yer istiyormuş illa dedi ( kız eşinin kızı istediği bişey olmadığında ağlıyor sürekli henüz liseli ) küçük aslında kızılacak gibi değil ama ben onun yaşında böyle gerizekalı gibi davranmadığım için kızın hareketleri bana yapmacık geliyor. ayrıca eşinin göbeğide çıkmış iyice.. neyse of.

babamlar gitti. ben de üzgünüm haliyle eşim istersen öğren nereye gittiklerini bizde gidelim dedi yok onlarla olmak istemiyorum. biz başbaşa gidelim bi yere dedim küçük bir sepet hazırladım eşimle gittik balık tutmaya.

babam tam 2 saat sonra aradı beni kızım biz oturacak bir yer bulamadık size gelelim mi bahçede yakarız dedi.
bende biz evde değiliz balık tutmaya geldik dedim hani yorgundunuz dedi bende çıktık baba işte dinleniyoruz göl kenarındayız istiyorsanız buraya gelin dedim yok tamam dedi. sonra kardeşim mesaj attı bana babam çok bozuldu onu eve davet etmedin diye dedi bende o küçük ucubenin keyfine göre hareket edemem bakın işinize dedim.

sonra bi piknik alanı bulup oturmuşlar babam aradı biz şuradayız gelmek isterseniz diye bende yok buradan eve geçeriz dedim.peki tamam dedi konu kapandı. bütün günüm mafoldu.

kadınla evlendi diye her aktiviteyi beraber yapmak zorunda değiller kaldı ki bana her geldiğinde 1 saat yalnız gelip otursa kalan her günü kadınla geçirse ben yine bişey demem artık karısı oldu. ama o kızın her anımızda yanımızda olmasına tahammül edemiyorum.
kardeşim sen babamı sevmiyorsun hiç özlememişsin özlesen pikniğe gelirdin falan dedi bende babamı gayette özlüyorum bi gece oturduk o bana yetti falan dedim ama içim de hiç rahat değil. babam kırıldı bana biliyorum ama bende kırgınım ona. kadın kızını 2-3 saatliğine babasına bırakabilir ama bırakmıyor onu da geçtim babama kızlarına git 2 saat otur gel diyebilir onuda yapmıyor e biz ilk başta gelin bize dedim gelmediler sonra yer bulamayınca mecburiyetten bana gelinmesinede uyuz oldum kabul etmedim eve.

babamı çok seviyorum ama çok arada kaldım şimdi arıcam ne diyeyim dışardan bir göz akıl verin bana. üzmek istemiyorum onu ama haksız mıyım sizce?
Benim babam da başkasıyla evli ben evlendikten sonra öğrendim bunu hatta kardeşlerim olduğunu. Bir yıl oldu öğreneli. Onlar İstanbul'da ben izmirdeyim. Öğrenmeden önce ayda iki kez gelen babam bir yılda evime iki kez geldi kalmadı hiç. Bugün aradım ben de kadını sen göndermiyorsun herhalde dedim.. Senin konuna ben de derdimi açmış bulundum ama, sana verecek aklım da yok zor bu işler bilirim..

Ben de olsam fena içerlerdim babama. Paylaşma düşüncesi bile beni delirtir. Annemden başka kadınla olması beni de aldatması gibi bişey. İçim yanar. Ama bi taraftan da diğer kızın durumuna bakmak lazım. Babasız ve ergenlik döneminde. Annesi elin adamıyla sonuçta, ona göre. Bence bir de bu yönden bakın, ablalık yapın ona da...

Ben de olsam fena içerlerdim babama. Paylaşma düşüncesi bile beni delirtir. Annemden başka kadınla olması beni de aldatması gibi bişey. İçim yanar. Ama bi taraftan da diğer kızın durumuna bakmak lazım. Babasız ve ergenlik döneminde. Annesi elin adamıyla sonuçta, ona göre. Bence bir de bu yönden bakın, ablalık yapın ona da...

vallahi merak ettiğim için soruyorum, iğnelemek için değil
yani karı koca anlaşamamışlar, boşanmışlar
adam boşandı diye bütün ömrünü yalnız mı geçirsin? çok bencilce değil mi? o da mutlu olmak istemez mi?
siz evlenip barklanınca, o tamamen yalnız olmayacak mı, yazık değil mi?

X