• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın mezarının ismini yazdırmamışlar

kubradididi

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2025
101
62
13
33
Arkadaşlar merhabalar bir şey sormak istiyorum aranızda bu konulardan anlayan var mı bilmiyorum ama benim babam vefat etti birkaç ay önce ben İstanbul’da yaşıyorum şu an memlekete geldim annemin doğum günü diye annemin ve babamın mezarlık ziyaretine gelmek istedim ama babamın mezarının üzerinde isim yazmadığını gördüm genelde bu tarz işleri dedem yaptırır (babamın babası yani büyükbabam ama ben dede diyorum) dede dediğim tontis minnoş bir dede değil genç sevgilisi olan çok zengin bir dededen bahsediyorum öyle bir profil çizin aklınızda ama aynı dede aynı zamanda namazında niyazında da bulunur yani bipolar gibi bir şey işte ben de tam olarak anlayamıyorum karakterini pek çözemedim… annemin mezarında isim var babaannemin mezarında da isim var ama babamın mezarında isim yazmıyor babam kanserden öldü böbrekleri iflas etti pankreas kanseri idi vs neden acaba sizce mezarına isim yazılmamış olabilir ya da ben yazdırsam dedeme ayıp etmiş olabilir miyim yanlış yapmış olur muyum belki dinen bir yeri vardır da o yüzden mi yapmamıştır acaba yani bir bildikleri var mıdır sizce yani mezarlara isim yazılmaz mı normalde ya da bir süre sonra mı yazılır lütfen beni bilgilendirir misiniz ona göre bir şeyler yapmak istiyorum isimsiz mezar olmasını ne derece ne yapayım nasıl davranacağımı bilemedim eşime sordum eşim de hayatım yağmur yağıyor boya akmasın diye yazmamışlardır dedi ama sanki biraz da beni Celallendirmesin diye soyledigini düşünüyorum çünkü duyunca o da şok oldu ve hafiften bir sinirlenmiş gibi oldu çünkü dedemin nasıl bir insan olduğunu da biliyor benim babam ölür ölmez kartıdaki maaşı çektiler suç olmasına rağmen dedemler… ölür ölmez annemin ve babamın evine kiraya vermeye çalıştı evde dedemin üzerine şimdi de bu mezar taşını görünce içim parçalandı gerçi babam da annem öldükten on gün sonra evlenmişti o da çok ayrı bir konu ama ben her halükarda evlatlık görevimi kusursuz bir şekilde yerine getirmek isterim babamın ne yaptığını önemsemeden vicdanım sızlar isim yazmayan bir mezarı mı olur bir rahmetlinin bilmiyorum ki sizin düşünceleriniz neler ne yapılmalı böyle bir durumda eğer biri benim mezarıma adımı yazdırmamış olsaydı ben birilerinin benim mezarıma adımı yazdırmasını isterdim açıkçası ben mi aşırı derecede duygusal bakıyorum bilmiyorum ki

Son düzenleme:
İsimsiz mezar mı olurmuş yahu.Dedeniz eşinize kin gütmüş anneniz vefat ettikten sonra 10 gün içinde evlenmek nedir? Konunun dedenin genç sevgilisi olmasıyla alakası ne ?
Kafada deli sorular .Bence dedenizle konuşun yaptırmıyorsan ben yaptırayım babamın isimsiz kalmasını istemiyorum deyin güzel dille.

Merhaba ne zaman vefat etti başınız sağolsun mezarını yaptırdınız da mı taşında ismi yazmıyor yoksa daha mezar yapılmadı mı ?

Arkadaşlar merhabalar bir şey sormak istiyorum aranızda bu konulardan anlayan var mı bilmiyorum ama benim babam vefat etti birkaç ay önce ben İstanbul’da yaşıyorum şu an memlekete geldim annemin doğum günü diye annemin ve babamın mezarlık ziyaretine gelmek istedim ama babamın mezarının üzerinde isim yazmadığını gördüm genelde bu tarz işleri dedem yaptırır dede dediğim tontis minnoş bir dede değil genç sevgilisi olan çok zengin bir dededen bahsediyorum öyle bir profil çizin aklınızda ama aynı dede aynı zamanda namazında niyazında da bulunur yani bipolar gibi bir şey işte ben de tam olarak anlayamıyorum karakterini pek çözemedim… annemin mezarında isim var babaannemin mezarında da isim var ama babamın mezarında isim yazmıyor babam kanserden öldü böbrekleri iflas etti pankreas kanseri idi vs neden acaba sizce mezarına isim yazılmamış olabilir ya da ben yazdırsam dedeme ayıp etmiş olabilir miyim yanlış yapmış olur muyum belki dinen bir yeri vardır da o yüzden mi yapmamıştır acaba yani bir bildikleri var mıdır sizce yani mezarlara isim yazılmaz mı normalde ya da bir süre sonra mı yazılır lütfen beni bilgilendirir misiniz ona göre bir şeyler yapmak istiyorum isimsiz mezar olmasını ne derece ne yapayım nasıl davranacağımı bilemedim eşime sordum eşim de hayatım yağmur yağıyor boya akmasın diye yazmamışlardır dedi ama sanki biraz da beni Celallendirmesin diye soyledigini düşünüyorum çünkü duyunca o da şok oldu ve hafiften bir sinirlenmiş gibi oldu çünkü dedemin nasıl bir insan olduğunu da biliyor benim babam ölür ölmez kartıdaki maaşı çektiler suç olmasına rağmen dedemler… ölür ölmez annemin ve babamın evine kiraya vermeye çalıştı evde dedemin üzerine şimdi de bu mezar taşını görünce içim parçalandı gerçi babam da annem öldükten on gün sonra evlenmişti o da çok ayrı bir konu ama ben her halükarda evlatlık görevimi kusursuz bir şekilde yerine getirmek isterim babamın ne yaptığını önemsemeden vicdanım sızlar isim yazmayan bir mezarı mı olur bir rahmetlinin bilmiyorum ki sizin düşünceleriniz neler ne yapılmalı böyle bir durumda eğer biri benim mezarıma adımı yazdırmamış olsaydı ben birilerinin benim mezarıma adımı yazdırmasını isterdim açıkçası ben mi aşırı derecede duygusal bakıyorum bilmiyorum ki
Dedene ayıp olur diye mi düşünüyorsun gerçekten? Olacaksa da olsun. Babanızın mezar taşını lütfen öyle bırakmayın. Bende anne ve babamı kanserden kaybettim. Benim dedem olacak şeref yoksunu kişi çocuğu yoğun bakımda acı çekerken babamın arsası onun üzerine diye hastaneye gelmedi. Çünkü babam arsasını istiyordu. Onun da derdi arsayı vermemek idi. Bu yüzden sörf hastaneye gelip ölüm döşeğinde ki oğlunu görmedi. Ve dediğiniz gibi bizimkisi de sözde hacca gitmiş namaz kılan biriydi. Bu işler namaza hacca bakmıyor. Şerefsiz her yerde şerefsiz. Allah’a şükür kimseye minnet etmeden kardeşler olarak annemin de babamın da mezarlarını bir güzel yaptırdık.

Yagmurda mezar tasindaki isim niye aksin yahu, adam mezarlikta yagmur altinda boyamiyor ki bu tasi? Uzerine isimi isleyip ardından boyasını geçiyor, kuruyunca da gidip yerlestiriyor yerine. Hic boyası akan mezar gormedim ben.

Bahsettiginiz dede, kimin babasi?

Mezartaşı var sadece isim ve tarih yazmıyor
Kendiniz yaptırabilirsiniz baba sizin babanız dedenizden önce size düşer söz hakkı zaten.Mermerden zor olacaksa yaptırmanız pleksiyede gümüş ya da altın yazılabiliyor silikonla yapıştırırsınız mezar taşına geçici olarak siyah zemin üzerine yapılabiliyor

Dedene ayıp olur diye mi düşünüyorsun gerçekten? Olacaksa da olsun. Babanızın mezar taşını lütfen öyle bırakmayın. Bende anne ve babamı kanserden kaybettim. Benim dedem olacak şeref yoksunu kişi çocuğu yoğun bakımda acı çekerken babamın arsası onun üzerine diye hastaneye gelmedi. Çünkü babam arsasını istiyordu. Onun da derdi arsayı vermemek idi. Bu yüzden sörf hastaneye gelip ölüm döşeğinde ki oğlunu görmedi. Ve dediğiniz gibi bizimkisi de sözde hacca gitmiş namaz kılan biriydi. Bu işler namaza hacca bakmıyor. Şerefsiz her yerde şerefsiz. Allah’a şükür kimseye minnet etmeden kardeşler olarak annemin de babamın da mezarlarını bir güzel yaptırdık.
Doğru söylüyosunuz yaptıracağım

Back