Babamın hareketlerine anlam veremiyorum..

Ben esi un tribüne anlam veremedim. Zaten gelin gelir gibi gelmiş aileye maşallah. Bir de maliyetine ev alacaksınız. Zamanına karar vermek bu şartlarda babanın bileceği iş. Eşin madem o kim oluyor ki karışıyor diyecekti baştan sizin birlikte yapmaniz gereken şeylerin yarisini babana odetmeyecektiniz. Normalde bunu erkek aileleri yapar cünku masraf yaptiklari icin söz hakki kazanirlar kendilerince. O yüzden evlenecek olanlara her seyinizi kendiniz yapin. Az olsun ama sizin olsun diyoruz. Bir de babani dusun. Cidden bu ülkede bu tip seyler önemlidir. Adam hem kiz versin, hem masraflarin yarisini odesin, hem üstüne ev versin. Oldu olacak koçan babanin soy adini alsin. Ayrıca daha baban hayattayken miras hesabi yapip nazil olsa hepsi bana kalacak denen büyük ayip. Ben bunu duysam sirf sana kalmasin diye ölmeden hepsini satip bagialrdim.
biz istemedik yardımını babamın. babam kendisi istedi. zaten borca gireceksiniz biraz hafifleteyim krediniz düşsün evdeki takılara dokunmayın dedi. suan 1400 ödüyoruz babam yardım etmeseydi 2700 ödeyecektik krediye ve biraz takılarla kapatacaktık. bu onun seçimiydi

yaşınız kaç bilmiyorum ama anlattıklarınızdan size de çok şey yaptığı belli. görmüyor musunuz ?
daha ne yapsın adam size .
ben 24 eşim 30 yasında. babam kendi annesine babasına ablasına cok cok düsük hatta maliyetinin altında verdi. anlatmadıgım konuyu uzatmak istemedigim cok sey var. babamında yası 42 bu arada

Babaniz belki damat hazirci olmasin istiyordur. Belki bu yonde bir sebepten korkusu vardir.

Kocan babana trip yapacağına kendi ailesine yapsın. Borçlarınıda sizin üstünüze yıkmışlar. Ama siz annecim babacım diye sevgi pıtırcığı gibi dolasıyorsunuzdur onların çevresinde. Kocan biraz minnet duysun annene babana. Sende aklını başına topla babanı yargılama. Başından sonuna haksızsınız.

Degil mi suan veren kotu alan iyi konumda.

biz istemedik yardımını babamın. babam kendisi istedi. zaten borca gireceksiniz biraz hafifleteyim krediniz düşsün evdeki takılara dokunmayın dedi. suan 1400 ödüyoruz babam yardım etmeseydi 2700 ödeyecektik krediye ve biraz takılarla kapatacaktık. bu onun seçimiydi
Para verirken kendi secimi yapmak istemeyince nasil olur para verirken saygi duyup sessiz kaldiysaniz yapmak istemedigindede saygi duyup sessiz kalin

Bide size bisey daha soylim kaynimin kayinbabasinin durumu da iyi muteahhit adam ve daha aileler tanisdigindan beri eşimden dahil ailedeki herkes oğlumuz rahata gitti insallah evde verirler kafasindalar elti ve ailesi bu dusunceleri bilmiyolar sadece babanız degil sizde esinizi taniyin once

siz maaş alıyor musunuz

alıyorsanız aldığınız gerçek maaş mı

yani ben sizinle aynı işi yapsam bana da aynısını mu verirler

bir de asıl sıkıntı şu cümlede gizli ""bu onun seçimiydi" evlenen siz ikiniz evi alacak siz ikiniz bu seçimler babaya bırakılmamalı idi

biz böyle uygun gördük bitti

Kızlar actıgım konulardan tanıyanlar vardır..
benim eşimin ailesinin mal varlıgı yok dügünümüzü kendimiz yaptık yarı yarıya perde halı dügün salonu vs tüm masraflar eşimle babam öleşti fotografcı parasını bile. babam sagolsun bize destek cıktı.9 aylık evliyiz henüz
benim babam müteahhit durumumuz iyi. eşimle benimde aylık gelirimiz 5,500. şimdi diyeceksiniz bize ne bundan..

İlk evlenirken ev alalım dedik babama ama kredi borcumuz var her ay 2000 lira kira ve krediye gidiyor kv de para veriyoruz ve eşimin rahmetli babasının borclarını ödüyoruz. neyse..

o zaman babam dedi ki takılarınıza dokunmayın begendiginiz proje olursa evi istedigin gibi odalarını ayarlarsın oyle alırsınız.
şimdi gecen hafta bi arsa aldık projesini cok begendim dublex ve normal 3+1 daireler var. babama ben bu evi istiyorum seneye kadar anca biter dedim 7 tane yapmamız gereken bina var anca 1 seneye baslanır.. 10000 gbi bi kredi borcumuz kalır onu nakit parayla öder ev kredisi cekeriz dedim. o da proje bi belli olsn begendiginizi alın hatta bi tane daha var ona da bakın dedi..

neyse gel gelelim bu ev mevzusu ciddiye binince bizde dedik ki maliyetine bize dublex ver madem ki..10 yıl borc ödeyecegiz.. şimdi de hiç ev konusunu acmıyor ve ben babamla birlikte calısıyorum eşimde inşaat muhendisi ama o memur.. projeleri 3 boyutlu calısmaları falanda ben ciziyorum.

eşimin yanında dediki babam; ev alıp almayacaklarına ben karar veririm!

Tabi, eşim bozuldu o kim oluyorda böyle konusuyor gibilerinden..

kasıntı hareketleri var babamın eşime karsı.

sevmiyo diyemem seviyor ama güvensiz..
Cunku bu zamana kadar aileye giren damatlar calısmadı para yedi..para için evlendiler..eşimde buna bozuluyor. biz tanıstıgımızda babanın bu kadar mal varlıgı yoktu ki ben seninle para icin evleneyiim diyor ki haklı..
Eşimde hissediyor bunu. Annem cok cok iyidir asla bisey demez hatta para almadan ver evi falan diyor ama amcamla babam ortak..
Nasıl davranmalıyım babama? bir daha ev konusunu acmalı mıyım?
birde biz max 150000 e ver evi diyoruz ama maliyeti bile bunu aşıyor arsa payı vs..

Şunu da ekleyeyim; babam her ay halama 2 3 bin lira yardım yapıyor. halamla eşi çalışmasına ragmen biraz yüzsüzler faturayı ödemez elektrik kesilir babamı arar gece 12 de falan. babamın eşime tavrı tamamen halamın kocası yüzünden.
Abisinin ogluna yani yegenine kredi cekti babam. yani bunları baskalarına yaparken evladına yapmayınca sinir oluyorum!!
Ben bu çoluğuma çocuğuma ev yapayım mal yapayım olayına çok karşıyım. Ailemden tek kuruş beklemem. Paranız varsa alın. Aile ailedir eyvallah ama evlendikten sonra herkesin evi de kapısı da parası da ayrıdır. Sorun baba da değil. Sorun sizin düşünce yapınızda. Babanızdan böyle bi beklentiye girmeniz hata. Halana yardım etsin dayına etsin babanın parası hesabı kitabıdır o. Heee millete yardım edip sonra benim param Yok kızım diye senin kapına gelirse o zaman anlarım millete yardım ediyo diye sitemini. Ama sen evlendin dimi? Bağımsız hayatını seçtin. Bakacaksın o zaman kendi yoluna. Evlenen herkes hemen neden ev alacağım derdine düşer onunda anlamam. Madem durumunuzu zorlayacak borcunuzu bitirin. Siz babanızı boşverin kendinize adam akıllı bi hesap kitap yapın ona göre evi alın yada bekleyin.

Kızlar actıgım konulardan tanıyanlar vardır..
benim eşimin ailesinin mal varlıgı yok dügünümüzü kendimiz yaptık yarı yarıya perde halı dügün salonu vs tüm masraflar eşimle babam öleşti fotografcı parasını bile. babam sagolsun bize destek cıktı.9 aylık evliyiz henüz
benim babam müteahhit durumumuz iyi. eşimle benimde aylık gelirimiz 5,500. şimdi diyeceksiniz bize ne bundan..

İlk evlenirken ev alalım dedik babama ama kredi borcumuz var her ay 2000 lira kira ve krediye gidiyor kv de para veriyoruz ve eşimin rahmetli babasının borclarını ödüyoruz. neyse..

o zaman babam dedi ki takılarınıza dokunmayın begendiginiz proje olursa evi istedigin gibi odalarını ayarlarsın oyle alırsınız.
şimdi gecen hafta bi arsa aldık projesini cok begendim dublex ve normal 3+1 daireler var. babama ben bu evi istiyorum seneye kadar anca biter dedim 7 tane yapmamız gereken bina var anca 1 seneye baslanır.. 10000 gbi bi kredi borcumuz kalır onu nakit parayla öder ev kredisi cekeriz dedim. o da proje bi belli olsn begendiginizi alın hatta bi tane daha var ona da bakın dedi..

neyse gel gelelim bu ev mevzusu ciddiye binince bizde dedik ki maliyetine bize dublex ver madem ki..10 yıl borc ödeyecegiz.. şimdi de hiç ev konusunu acmıyor ve ben babamla birlikte calısıyorum eşimde inşaat muhendisi ama o memur.. projeleri 3 boyutlu calısmaları falanda ben ciziyorum.

eşimin yanında dediki babam; ev alıp almayacaklarına ben karar veririm!

Tabi, eşim bozuldu o kim oluyorda böyle konusuyor gibilerinden..

kasıntı hareketleri var babamın eşime karsı.

sevmiyo diyemem seviyor ama güvensiz..
Cunku bu zamana kadar aileye giren damatlar calısmadı para yedi..para için evlendiler..eşimde buna bozuluyor. biz tanıstıgımızda babanın bu kadar mal varlıgı yoktu ki ben seninle para icin evleneyiim diyor ki haklı..
Eşimde hissediyor bunu. Annem cok cok iyidir asla bisey demez hatta para almadan ver evi falan diyor ama amcamla babam ortak..
Nasıl davranmalıyım babama? bir daha ev konusunu acmalı mıyım?
birde biz max 150000 e ver evi diyoruz ama maliyeti bile bunu aşıyor arsa payı vs..

Şunu da ekleyeyim; babam her ay halama 2 3 bin lira yardım yapıyor. halamla eşi çalışmasına ragmen biraz yüzsüzler faturayı ödemez elektrik kesilir babamı arar gece 12 de falan. babamın eşime tavrı tamamen halamın kocası yüzünden.
Abisinin ogluna yani yegenine kredi cekti babam. yani bunları baskalarına yaparken evladına yapmayınca sinir oluyorum!!

Baban istediğine borç verir öncelikle. Kaldı ki size de fazlasıyla yardım etmiş. Daha da edecek. O yüzden halama amcana yaptığı yardımlar batmasın gözüne. Onun dışında, eşin bu babanın laflarına katlanmak istemiyorsa versin parasını alsın istediği yerden istediği evi. Hem siz de eşinin babasının borçlarını ödüyorsunuz, kv ye veriyorsunuz. 2000 de kira. Elinizde sizin para kalmıyor ki? Evi siz bu şartlarda ancak babanız verirse görürsünüz. Ki babanız da buna benzer bişey söylemiş. Babanız çok doğru söylemiş. Eşiniz grur yapacaksa babanızdan bedelinin altında ev beklemeyecek.

Size babanız yardım ediyor siz de gidip eşinizin anasına yardım ediyorsunuz önce bunu bir fark edin. Eşinize de fark ettirin. Eşinizin baban benim grubumuz kırıyor demeye lüksü yok.

kız kardesim var.. babam biraz farklıdır bana karsı bile mesafeli ama sevgisini farklı gösteriyor kendini geri cekiyor. ben yorulmayayım diye eve kadın gönderiyor ofis yogun oldugu icin yoruluyorm. bana ve eşime sürekli mont giyim vs alıyor kendine aalısverişe cıksa kendine aldıgından bize de alıyor falan
Kabul etmeyin. Bence siz kotu alismissiniz herseyi babadan almaya. Anliyorum babaniz ve maasinizi o veriyor ama sanki sizin yokmus gibi herseyi kabul etmeniz adamda demek herseye karisma hakki vermis. Benim esim olsa o lafin uzerine gider baska yerden ev alirdi. Ki ben olsam bende aynisini yapardim. Biraz gurur herkese yarar

5500 gelirimiz var demişsin. 2000 kira demişsin. 2700 de kredi ödesen. Eder 4700 karı koca bütün bir ay evi gecindirmek için cebinizde 800 lira para kalacakmış. Elektrik, telefon ısınma vs bu 800 un içinde olacak. Bu babanın seçimi değil canım. O size destek olmasa siz zaten evlenemezdiniz.

siz maaş alıyor musunuz

alıyorsanız aldığınız gerçek maaş mı

yani ben sizinle aynı işi yapsam bana da aynısını mu verirler

bir de asıl sıkıntı şu cümlede gizli ""bu onun seçimiydi" evlenen siz ikiniz evi alacak siz ikiniz bu seçimler babaya bırakılmamalı idi

biz böyle uygun gördük bitti
maaşım normal ortalama bir maas. ekstra çizimlerimin ücretini alıyorum. sadece babama degil baska müteahhitlere de çizim yapıyorum. sizde benimle aynı isi yapsanız size de bu ücreti verirler

5500 gelirimiz var demişsin. 2000 kira demişsin. 2700 de kredi ödesen. Eder 4700 karı koca bütün bir ay evi gecindirmek için cebinizde 800 lira para kalacakmış. Elektrik, telefon ısınma vs bu 800 un içinde olacak. Bu babanın seçimi değil canım. O size destek olmasa siz zaten evlenemezdiniz.
kiramız 600. krediyle bir 2000 veriyoruz toplam

Bide size bisey daha soylim kaynimin kayinbabasinin durumu da iyi muteahhit adam ve daha aileler tanisdigindan beri eşimden dahil ailedeki herkes oğlumuz rahata gitti insallah evde verirler kafasindalar elti ve ailesi bu dusunceleri bilmiyolar sadece babanız degil sizde esinizi taniyin once
eşimin böyle bir beklentisi yok ki babam bedavaya verse de istemez.. kendi yapmıs bunca zaman ailesini o gecindirmiş biri..
eşimin ailesininde basta böyle bir düşünceleri vardı ama benim sert tepkimden sonra sustular

eşimin böyle bir beklentisi yok ki babam bedavaya verse de istemez.. kendi yapmıs bunca zaman ailesini o gecindirmiş biri..
eşimin ailesininde basta böyle bir düşünceleri vardı ama benim sert tepkimden sonra sustular
Doğrudur yoktur eşinizi siz tanırsınız ama eltime göre kayniminda yok böyle dusuncesi hatta eltimin evi varmis kendine ait ona ragmen kiraya çıktılar ama nikahtan önce iki laflarindan biri ev verseler keşke yalan yok kaynimdan direkt duymadim ama kv boyle soylerken benim sinirlerim bozuldu kabul etmez abim dedim kv dede yooo onunda gayet isine gelir niye kabul etmesin dedi

Şunu kabullenmek lazım en başta öyle düşünceler vardı dediniz değil mi? Düşünce insanın aklına birkere girerse eğer birdaha ebedi çıkmaz. Kuytuda köşede hep kalır. Eşinize çok güveniyorsunuz çok güzel ama birazcık elini taşın altına koysun ailesine yardım ediyor çok güzel. Ama ailesine yardım eden insan da başkasından medet beklememeli. Başka müteahhitlere de çizim yapıyosunuz??? Onlardan ev bakın kendimize güvenebildiğiniz öderim dediğiniz evi de alın. Aileler sizin hayatınızı bu kadar müdahil oldukça ilerde daha büyük sıkıntılar olacak. Hem eşiniz alışacak duruma hemde ilerde başa kakma durumu olacak. Ben hayırlısı diyorum :KK51:

Babanın yanında 2-3 bine mi çalışıyorsın ? Baban cimri sende vasıfsızsın anladığım kadarıyla o yüzden bu paraya tamam diyorsun. Bahsettiğin gibi zenginse para bile almadan sana verebilir evi.

Ben bu çoluğuma çocuğuma ev yapayım mal yapayım olayına çok karşıyım. Ailemden tek kuruş beklemem. Paranız varsa alın. Aile ailedir eyvallah ama evlendikten sonra herkesin evi de kapısı da parası da ayrıdır. Sorun baba da değil. Sorun sizin düşünce yapınızda. Babanızdan böyle bi beklentiye girmeniz hata. Halana yardım etsin dayına etsin babanın parası hesabı kitabıdır o. Heee millete yardım edip sonra benim param Yok kızım diye senin kapına gelirse o zaman anlarım millete yardım ediyo diye sitemini. Ama sen evlendin dimi? Bağımsız hayatını seçtin. Bakacaksın o zaman kendi yoluna. Evlenen herkes hemen neden ev alacağım derdine düşer onunda anlamam. Madem durumunuzu zorlayacak borcunuzu bitirin. Siz babanızı boşverin kendinize adam akıllı bi hesap kitap yapın ona göre evi alın yada bekleyin.

Bende evlendi el oldu mantığına cok karşıyım. Benim çocugum olsa ve imkanım olsa bende yaparım mal mülk niye kahır çeksin, niye kirada sürünsün, her ay boşyere havaya para versin, niye borc icinde yüzsün? Kolay mı bu devirde evlenmek, mal, mülk edinmek hemen? Ben ailemden böyle gördüm.(Siz aksini görmüşsünüz demekki) Parayı cebime atip, cocugumun borclarla cirpinmasini izleyemezdim.

Tabiki yapmak istemiyorsa yapmaz bu konuda asla zorlanmaz aile. Konu sahibinin babası elinden gelen birçok şeyi zaten yapmış, yaparken iyi, bi kere yapmayınca kötü ilan etmek nankörlük olur.

Ama bu kadar destek olduğu olduğu için bazı kararlara karışma hakkı görüyorsa aile ben orada bir geri çekilirdim.
Şayet benim ailem yaptığı hiçbiseyi hayatımla ilgili emirler vermek için yapmaz, karşılık beklemez.
Ailem bana ev aldı diye karsima gecip suna ben karar vericem, bunu boyle yapcaksin deseydi. Tesekkur eder evi ve ne sağladılarsa verir kirada otururum, basimin caresine bakmaya calisirim. Bunuda bilirler.

canım nede olsa babam ama.. bana da müşteri gözüyle bakmayacak. zaten herşey bana kalacak yani düşününce. bana gelipte ben burdan kar yapmak istiyorum baska yerden alın dese anlıcam. ukala bi şekilde dalga gecer gibi konusması canımı sıkıyor

Allah gecinden versin,kimin onden gidecegi belli olmaz.
dusunceniz cok cirkin kusura bakmayin,ben bunu dillendirsem babam kalpten gider sanirim.
ayrica is baska akrabalik baska,maliyetini bile karsilamiyormus odeyeceginiz para,adami neden istemedigi biseye zorluyorsunuz ki..

X