canım. bende yıllardır çalışırım.evet öyle düşünüyorum zaten düğüne kadar mutlaka çalışıcam tazminatımı da alıcam eğer evlendikten sonra istersem çalışırım o da başka bir yerde babamın bilmediği tanımadığı
3 yıldır allaha havale ediyorum zaten ama her maaş günü sinirim bozuluyoramin hayırlısıı
işten çık evde otur evde bir boğaz fazla diye hemen evlenmene müsaade eder babasn,zira adamda karakter yok.Merhabalar ,
Ben 24 yaşındayım şu an güzel bir işte çalışıyorum ama ne kadar çalışmak denirse çünkü babamın araba kredisini ödeyerek çalışmaya başladım 3 yıldır çalışıyorum ve kredinin bitmesine 7-8 ay falan kaldı .
3 yıldır maaşımı neredeyse tamamını krediye veriyorum (bana üç kuruş harçlık kalıyor )+ ikramiyeleri de babam alıp dışardaki borçlarına , arabanın masraflarına falan veriyor (işe başlarken ikramiyeler senin demişti oysa ki)
İşe başladığımdan beri elime ne maaş ne ikramiye hiç bişey geçmedi bu durum beni çok sinir ediyor üzüyor ilk başlarda babamla çok tartıştk kavga ettik ama çok bencil davranıyor ; tabiki çalışıp vereceksin ,okuttuk büyüttük şimdi seninde katkın olacak tabiki, parayı napıcaksın sanki falan diyor hep ve ilk başlarda akrabalar falan da dalga geçmişti
Ve benim yakın zamanda (ekim gibi) söz yapmayı düşündüğümüz güzel giden bir ilişkim var nasip olursa söz nişan düğün arasını çok uzatmayı düşünmüyoruz ve sevgilimle istanbul da farklı yakalar da ve çok ters yerlerde oturuyoruz evlenince çalışmayı düşünmüyorum ama sorun şu ki babam ona da karışıyor
Benim çeyiz adına falan hiç bir şeyim yok ,bana kalan üç kuruştan biriktirip bazen ufak tefek çeyizlik bir şeyler alıyorum geçen de bişey almıştım babam görmüş anneme neden çeyiz hazırlıyor , ne çeyizi ne evlenmesi borç var , bunları düşünücek zaman değil falan diye çıkışmış çünkü babamın planlarına göre ! kredi bitince arabayı satıp daha yüksek model alacakmış e tabi bunu kim ödeyecek ! (babamda oturduğumuz evin kredisini ödüyor bu arada ) o kadar sinir oldum ki ben aileme evlat olarak yeterince yardımcı olduğumu düşünüyorum bu kadarı da haksızlık değil mi 3 yıldır çalışıyor gibi hissetmedim çalışmaktan soğudum hatta
Annem de görüştüğü biri var yakın zamanda düşünüyorlar demiş sadece kıyameti koparmış , düğün yapacak durumu yokmuş , daha yaşım kaçmış , he bir de eğer evlendiğmde de işten çıkmayacakmışım işten çıkmama izin vermezmiş bende delirdim benim kararım benim hayatım ömür boyu babamın dediklerine göre mi yaşayacağım diye paraladım kendimi çok moralim bozuldu
Tanışmaya geldiklerinde babam beni rezil eder mi acaba çalışma konusunda falansevgilim sadece kredi ödediğimi biliyor ama bu detayları bilmiyor kredi bitimine de az kaldığı için sıkıntı yapma diyor hele çeyiz konusunu hiç düşünme falan diyor ama nasıll çok mutsuzum ne yapacağım
uzun oldu kusura bakmayın ama içim çok sıkıldı
doğurmak la anne baba olma arasındaki fark işte.Gercekten boyle dusuncesiz anne ve babalar var.dogurur buyuturler eli ekmek tutunca da hep bana hep bana derler.genctir arkadas cevresi vardir ihtiyaci vardir demezler.bencilce uste cikarlar buyutup okuttugu icin karsilik beklerler.anne babalik evladindan karsilik beklemeden kosulsuzca sevmektir.siz ayaklari ustunde durabilen bireysiniz tavrinizi koyun.bu babaniz bile olsa gecerli onun borclarini odemek zorunda degilsiniz.taki evlendin esinin sorumlulugu altindayken hic karismaya hakki yok.esinizde buna mudahele etmeli!
Aynisindan bizde de var oradan biliyorum.dogur buyut okutma ver bi ise calissin maasa el surmeden babaya verilsin.onlarin istedigiyle evlendirilsin.yok boyle bisey ya.ben evladimin gozunden aksn yasa olup olup diriliyorum.o da buyucek elimden gelen butun imkanlarimi zorlucam onun icin.bir karsilik mi beklemem lazim hayir!doğurmak la anne baba olma arasındaki fark işte.
bazıları evlat demez ben hep bana hep bana..
allah yardımcımız olsun ne diyimcanım. bende yıllardır çalışırım.
güzel paralar kazandığım da oldu.öğrenciliğim çalışmakla geçti .cebimde param olmadığı da çok oldu çalıştığım halde aileme de verdim kendim de harcadım hatta şuan kaynanamın evinin borcunu ödüyorum hem de bebeğimin bana en çok ihtiyacı olduğu şu dönemlerde..
üzüldüğüm oldu kızdığım kavgalar ettiğim. ama bir gerçek var ki hiçbirşey nasipten öteye gitmiyor. o para benden bi şekilde çıkacaksa çıkıyor. ama kaza bela ama bu şekilde.. zaman geçecek yaş ilerleyecek elbet benim önüme çıkacak bu kazançlarım.Allahım biliyor kv de hakkımı helal etmiyorum etmeyeceğim de ama nasip değilmiş demeyi öğrendim..
Merhabalar ,
Ben 24 yaşındayım şu an güzel bir işte çalışıyorum ama ne kadar çalışmak denirse çünkü babamın araba kredisini ödeyerek çalışmaya başladım 3 yıldır çalışıyorum ve kredinin bitmesine 7-8 ay falan kaldı .
3 yıldır maaşımı neredeyse tamamını krediye veriyorum (bana üç kuruş harçlık kalıyor )+ ikramiyeleri de babam alıp dışardaki borçlarına , arabanın masraflarına falan veriyor (işe başlarken ikramiyeler senin demişti oysa ki)
İşe başladığımdan beri elime ne maaş ne ikramiye hiç bişey geçmedi bu durum beni çok sinir ediyor üzüyor ilk başlarda babamla çok tartıştk kavga ettik ama çok bencil davranıyor ; tabiki çalışıp vereceksin ,okuttuk büyüttük şimdi seninde katkın olacak tabiki, parayı napıcaksın sanki falan diyor hep ve ilk başlarda akrabalar falan da dalga geçmişti
Ve benim yakın zamanda (ekim gibi) söz yapmayı düşündüğümüz güzel giden bir ilişkim var nasip olursa söz nişan düğün arasını çok uzatmayı düşünmüyoruz ve sevgilimle istanbul da farklı yakalar da ve çok ters yerlerde oturuyoruz evlenince çalışmayı düşünmüyorum ama sorun şu ki babam ona da karışıyor
Benim çeyiz adına falan hiç bir şeyim yok ,bana kalan üç kuruştan biriktirip bazen ufak tefek çeyizlik bir şeyler alıyorum geçen de bişey almıştım babam görmüş anneme neden çeyiz hazırlıyor , ne çeyizi ne evlenmesi borç var , bunları düşünücek zaman değil falan diye çıkışmış çünkü babamın planlarına göre ! kredi bitince arabayı satıp daha yüksek model alacakmış e tabi bunu kim ödeyecek ! (babamda oturduğumuz evin kredisini ödüyor bu arada ) o kadar sinir oldum ki ben aileme evlat olarak yeterince yardımcı olduğumu düşünüyorum bu kadarı da haksızlık değil mi 3 yıldır çalışıyor gibi hissetmedim çalışmaktan soğudum hatta
Annem de görüştüğü biri var yakın zamanda düşünüyorlar demiş sadece kıyameti koparmış , düğün yapacak durumu yokmuş , daha yaşım kaçmış , he bir de eğer evlendiğmde de işten çıkmayacakmışım işten çıkmama izin vermezmiş bende delirdim benim kararım benim hayatım ömür boyu babamın dediklerine göre mi yaşayacağım diye paraladım kendimi çok moralim bozuldu
Tanışmaya geldiklerinde babam beni rezil eder mi acaba çalışma konusunda falansevgilim sadece kredi ödediğimi biliyor ama bu detayları bilmiyor kredi bitimine de az kaldığı için sıkıntı yapma diyor hele çeyiz konusunu hiç düşünme falan diyor ama nasıll çok mutsuzum ne yapacağım
malesef öylevay be.. ben baktıkca kendı aıleme acıyorum
babanız malesef bencil. elbet okuatacak, herkes okutup büyütüyor.
başınız sağolsunkusura bakmayın ama önce vefat eden babama Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın demek istiyorum.
zira yazdıklarınızı okuyunca benim babam ne güzel insanmış dedim.
hastaydı. canı birşey çekerdi. alırdım. Allah razı olsun derdi. olmadı parasını vermek isterdi.
şuan yazarken ağlıyorum. sanırım hamilelikten duygusallaştım.
Allah babanıza evlat sevgisi versin. sizede mutluluklar dilerim. herşey gönlünüzce olsun İnşaallah.
Merhabalar ,
zaten işe başlarken araba alınıpta başlandı yani ilk maaşımı dahi görmedimkabahat sende neden hepsını verıyorsun....mesela 1000 mı alıyorsun 300-400 ver kredıye destek ıhtıyacım var banamı sordun araba alırken de...evlenecekmıssın bak onudamı babana soracaksın...çeyızsızmı gıdeceksın...bu kadar fedkar olma hemde ne için babanın araba sevdası ıcın ...adam akıllı konuş babanla olmuyor boyle de....ne anladım ben o çalışmaktan yanı
adam resmen okutmuş diye sizi mahkum gibi bişey yapmış darphane sandı sanırım.kendi bukadar kötü davranış sergiliyor ise sizde birşekilde bunu onun dilinden anlatacaksınız başka çaresi yok gerçekten YOK ARTIKilk başta tabiki akrabalar falan tepki gösterdi ama konu açlınca öyle bir kızıyor bağırıyor ki kimseyi konuşturmuyor ödeyecek tabi diyip
hatta bari ruhsat üzerine olsun demişlerdi de araba onun değil demişti
dövmez hayır ama öyle bişey yapamam işte çok bağırıp çağıran zehir eden biri mahveder yani
zaten işe başlarken araba alınıpta başlandı yani ilk maaşımı dahi görmedimişe başlarken böyle olacağını tahmin etmedim anlayamadım böyle demedi çünkü
malesef maaşımın tamamına yakını krediye gidiyor geriye çok az bir miktar kalıyor , ona sorsan beni güzel bir işe koymuş yoksa ben iş mi bulabilecekmişim (sanki okumadım ) tabiki ödeyecekmişim falan işte eve gidesim gelmiyor bazen
fedakar olmak istediğim yok zaten artık soğuttu herşeyden
adam resmen okutmuş diye sizi mahkum gibi bişey yapmış darphane sandı sanırım.kendi bukadar kötü davranış sergiliyor ise sizde birşekilde bunu onun dilinden anlatacaksınız başka çaresi yok gerçekten YOK ARTIK
ses yüksetlmekle bişey çözülmedi malesef , düğüne kadar sabredicem yine mecbur bazen sevgilimin evi bize baya uzak diye seviniyorumsesını yukseltme hakkını arama zamanın çoktan gelmış senın....
aynen öyle inanın hiç farkında değil bunu n erkek kardeşim bile konusu açılsa ben çalışıp asla vermem diyor düşününsizin gibi bir evladı olduğu için her gün Allaha dua etsin. öpsün başına koysun. o hayırsız evlat görmemiş herhalde. milletin evladı, geliyor 30 yaşına, evlenecek, her şeyi babasından bekliyor. yetmiyor evleniyor iki çocuk yapıyor peşpeşe. hala babadan medet bekliyor.. neymiş annebabaymış yapacaklarmış.. kendisi o iki masumun nesi oluyor ki acaba.. değil mi.. ki bunu yapan erkek. kız da değil.. çalışmak hakgetire bu arada..
yine söylüyorum. Allah babanıza merhamet ve evlat sevgisi versin.
ilk başta açıklaması her zaman seni bulamam maaşından çekerim öderim kalanını getiririm falandı işte ama hiçte öyle olmadı dediğim gibi böyle olacağını hiç bilemedimMaaş kartın neden babanda? Kimse kusura bakmasın da büyüttük okuttuk ayağına kimse böyle sömüremez evladını. Borç varsa biraz katkı yaparsın biter gider, bütün maaşa konmak nedir yahu? Baban çalışmıyor mu? Ne borcu bunlar böyle ben anlamadım. Araba yükseltmek falan. Hayır hiçbirinin sana faydası da yok.
aynen öyle yapıcamAnnenizle babanız sizi ne olur beni doğurun diye yalvardığınız için dünyaya getirmedi. Siz onların iradesiyle dünyaya geldiniz, bu konuda fikriniz sorulmadı. Öyleyse okuttuk emek verdik diye kafanıza kakamazlar. Sizin göreviniz kendi ayaklarınızın üzerinde durmak, sonra da yaşlılıklarında muhtaç olduklarında onlara yardım etmek, onun dışında kendi yuvanızı kurmaktır. Babanız gelen paraya iyi alışmış. Çok iyi bilirim çünkü benim annem de bunu yaşamıştı. Tek bir nevresim götüremeden evlenmişti babamla. Malesef bunun sonu yok. Her zaman daha şu yapılacak diye önünüze yeni bir şey çıkacaktır. Dik duruşlu olun, kredi bittikten sonra maaş kartınızı geri alın, ya da maaş hesabınızı başka bir şubeye taşıtın, eski hesabınızı kapatın. Bütün paranı bana vereceksin diye bir yaptırımı kimse kimseye yapamaz...