Babamın Düşünceleri ve Evlilik

ilk başta açıklaması her zaman seni bulamam maaşından çekerim öderim kalanını getiririm falandı işte ama hiçte öyle olmadı dediğim gibi böyle olacağını hiç bilemedim
babam çalışıyor ama oturduğumuz evi krediyle aldı onu ödüyor ve evin ihtiyaçlarını karışılıyo işte bende arabayı ödüyorum ve arabanın bakımı falan da benim ikramiyemle falan yapılıyo arabayı daha bir kere kullanmadım :KK43: yazarken bile sinirlerim boşalıyo :cry:
Ne evin ne de arabanın sana faydası yok. Evlenip gittiğinde borcunu ödediğin evde sen oturmayacaksın. Okuturken çok mu katkı yaptı ailen sana? Ben işe girdiğimde sadece evin elektrik faturasını ödemeyi düşünüyorum, başka da katkı yapamam zira ailemden fazla destek göremediğim için devletin öğrenim kredisiyle okuyorum ancak ve işe başladığım zaman maaşım, kredi borcun bitene kadar o krediye gidecek, kendi borcuma yani. Elektrik faturasından fazlasını göremezler benden. Ezdirme kendini.

Ne evin ne de arabanın sana faydası yok. Evlenip gittiğinde borcunu ödediğin evde sen oturmayacaksın. Okuturken çok mu katkı yaptı ailen sana? Ben işe girdiğimde sadece evin elektrik faturasını ödemeyi düşünüyorum, başka da katkı yapamam zira ailemden fazla destek göremediğim için devletin öğrenim kredisiyle okuyorum ancak ve işe başladığım zaman maaşım, kredi borcun bitene kadar o krediye gidecek, kendi borcuma yani. Elektrik faturasından fazlasını göremezler benden. Ezdirme kendini.
aynen arabanın bana bir faydası olmayacak :KK43:
baya parçaladım kendimi ama değişen hiç bişey olmadı yani öyle bir konuşuyor ki sanki onun dediği normal ben saçmalıyorum gibi :KK43:

Sende bir gün kendine yeni bir hayat kurcaksın...Ufak ufakta olsa alıyormuşsun bak çeyizine birşeyler..Niye alın terinle kazandığın parayla daha çok bir şeyler alamayasın ki..Sana helal olsun ailene destek olmuşsun...Ama böyle değil..Bu kadarı değil..Hepimiz böyle zamanlar yaşadık bende 18 yaşımda iş hayatına attım kendimi hem ev hem okul hem iş..Erken yaşta olgunlaşıyor insan böyle..Evlat yetiştirmek o büyüyünce ondan bir karşılık beklemek değildir...Tek istediğin karşılık büyütürsün okutursun.. iyi bir iş kariyer okul sahibi olsun istersin ama sırf evladının mutluluğu için.. ondan hep iyi haberler almak istersin budur mutlu eden bir anneyi babayı..Eğer bunların dışında senden bambaşka karşılık bekliyorsa tamam dersin kabul edersin yeri geldince ama bunu daha da ileri götürmesi, bir babaya hiç yakışmıyor..Allah razı olsun diyeceğine bir üst model araba istiyor...Canım benim içine atıp kendine dert etme ne olur...Hayatta hepimiz birşeylerle sınanıyoruz...Bir çok şeyle bazen...Artık hayatını bir yoluna koymaya bak.Evlendikten sonra yeri gelir tabiki ailene maddi manevi destek olabilirsin belki. şartlara bağlı bu..Ama senin kendine ait yepyeni bir hayatın olacak Allah sana huzur dolu bir hayat nasip etsin..En iyisi ne biliyor musun.Sevdiğim çocuk ve ailesi tanışmaya geldiklerinde rezil olacak mıyım diye düşünme..Sen kötü bir şey yapmıyorsun baban utanmalı...Sen rezil olmayacaksın.Sevdiğini al karşına konuş canım benim...En azından tanışmaya geldiklerinde içinde büyük bir heyecan olmayacak,sevdiğine her şeyi anlatmış olacaksın çünkü..Hayatını paylaşacağın insan oysa korkma,her şeyini bilmene istiyorum de anlat ona..Belki rahatlayacaksın.Belki sarılacak sana..Destek olacak o bile yetecek belki sana...Ailesine söylemese bile en azından sevdiğin bilecek senin derdine ortak olacak sen anlatınca...Ve ailesinin haberi olursa bile sevdiğin arkanda olacak böylece..Benimle her şeyi paylaştı diyecek.Bunların tersi bir şey olursa anlaki o insan sana hayatın boyunca destek olamayacak biridir..Ama hiç sanmıyorum...Bence derdine ortak olur... :KK200:

Sende bir gün kendine yeni bir hayat kurcaksın...Ufak ufakta olsa alıyormuşsun bak çeyizine birşeyler..Niye alın terinle kazandığın parayla daha çok bir şeyler alamayasın ki..Sana helal olsun ailene destek olmuşsun...Ama böyle değil..Bu kadarı değil..Hepimiz böyle zamanlar yaşadık bende 18 yaşımda iş hayatına attım kendimi hem ev hem okul hem iş..Erken yaşta olgunlaşıyor insan böyle..Evlat yetiştirmek o büyüyünce ondan bir karşılık beklemek değildir...Tek istediğin karşılık büyütürsün okutursun.. iyi bir iş kariyer okul sahibi olsun istersin ama sırf evladının mutluluğu için.. ondan hep iyi haberler almak istersin budur mutlu eden bir anneyi babayı..Eğer bunların dışında senden bambaşka karşılık bekliyorsa tamam dersin kabul edersin yeri geldince ama bunu daha da ileri götürmesi, bir babaya hiç yakışmıyor..Allah razı olsun diyeceğine bir üst model araba istiyor...Canım benim içine atıp kendine dert etme ne olur...Hayatta hepimiz birşeylerle sınanıyoruz...Bir çok şeyle bazen...Artık hayatını bir yoluna koymaya bak.Evlendikten sonra yeri gelir tabiki ailene maddi manevi destek olabilirsin belki. şartlara bağlı bu..Ama senin kendine ait yepyeni bir hayatın olacak Allah sana huzur dolu bir hayat nasip etsin..En iyisi ne biliyor musun.Sevdiğim çocuk ve ailesi tanışmaya geldiklerinde rezil olacak mıyım diye düşünme..Sen kötü bir şey yapmıyorsun baban utanmalı...Sen rezil olmayacaksın.Sevdiğini al karşına konuş canım benim...En azından tanışmaya geldiklerinde içinde büyük bir heyecan olmayacak,sevdiğine her şeyi anlatmış olacaksın çünkü..Hayatını paylaşacağın insan oysa korkma,her şeyini bilmene istiyorum de anlat ona..Belki rahatlayacaksın.Belki sarılacak sana..Destek olacak o bile yetecek belki sana...Ailesine söylemese bile en azından sevdiğin bilecek senin derdine ortak olacak sen anlatınca...Ve ailesinin haberi olursa bile sevdiğin arkanda olacak böylece..Benimle her şeyi paylaştı diyecek.Bunların tersi bir şey olursa anlaki o insan sana hayatın boyunca destek olamayacak biridir..Ama hiç sanmıyorum...Bence derdine ortak olur... :KK200:
teşekkür ederim canım :KK200:

evet hakkımla kazandığım paramı alamıyorum kendi paramı istiyorum diye laf işitiyorum ah ah :KK43:
bunun farkında değil ki olsa teşekkür edeceği yerde daha fazlasını istemezdi , dediğin gibi yapacağım biraz daha zaman geçsin hala aynı ise sevgilime üstü kapalı biraz anlatacağım belki de iyi gelir desteği ,
evet küçük şeyler alıyorum ama onda bile sorun çıkıyor bunlara mı para harcıyosun diye :KK43:

Şam babası!! Pess, bu babaysa benimki neydi acep, bir 50 yıl çalışsam benim için yaptıklarını ödeyemem herhalde.

Bırak tanışmaya da gelmesinler böylesiyle; tarlada çalıştırmak için çocuk doğurandan farklı bir zihniyete sahip değil bu adam.

Annen de pek bir pasif galiba. Sana sahip çıkmadığına göre.

Şam babası!! Pess, bu babaysa benimki neydi acep, bir 50 yıl çalışsam benim için yaptıklarını ödeyemem herhalde.

Bırak tanışmaya da gelmesinler böylesiyle; tarlada çalıştırmak için çocuk doğurandan farklı bir zihniyete sahip değil bu adam.

Annen de pek bir pasif galiba. Sana sahip çıkmadığına göre.
yok annem de karşı çıkıyor demediğimiz şey kalmadı ama nafileee :KK43:

teşekkür ederim canım :KK200:

evet hakkımla kazandığım paramı alamıyorum kendi paramı istiyorum diye laf işitiyorum ah ah :KK43:
bunun farkında değil ki olsa teşekkür edeceği yerde daha fazlasını istemezdi , dediğin gibi yapacağım biraz daha zaman geçsin hala aynı ise sevgilime üstü kapalı biraz anlatacağım belki de iyi gelir desteği ,
evet küçük şeyler alıyorum ama onda bile sorun çıkıyor bunlara mı para harcıyosun diye :KK43:

Tatlım onlar senin en doğal hakkın.Tabiki alacaksın.İçi gidiyor demekki sen kendine birşeyler aldıkça.Sanki kendi kazanıyorda...Güvendiğin biri yok mu huzurun kaçmasını istemiyorsan eve getirme aldıklarını güvendiğin birinin evine koy diyeceğim ama niye huzur kaçmasın diye böyle bir şey yapacaksın ki.Zaten huzur kaçırmaya yer arıyor belliki..Sen al sonra keşke daha fazlasını yapabilseydim demeden pişmadan olmadan al...

yok annem de karşı çıkıyor demediğimiz şey kalmadı ama nafileee :KK43:
Tez zamanda kendi yuvanı kurarsın inşallah ve eşim dediğin kişi adam gibi bir adam olur.

Çok ihtiyaçda olursunuz eve katkıyı anlarımda, kızına araba aldırmak, bu sepeble evlenmesine engel olmak, yok eğitim masrafını başa kakmak nedir ya? Yük olarak görücekdiyse çocuk sahibi olmasaymış.

Canım babacım ya; gerçekten iyiler fazla yaşamıyor şu dünya da...

Oha oha oha... Kusura bakma ilk tepki için ama baban seni sömürüyor çok çirkin bi durum ya. Resmen para gelmicek diye evlenmeni istemiyor bariz bi şekilde. Iyy tiksindim ya babaya bak.

24 yaşındasın 16 deilki baban ne biçim adam ya ne işi var senin kartın onda saçma sapan düşüncesi varmış
annen ne diyor buna, annen dese ,kızı rahat bırak yaşı geldi isteyeni varken olsun hayırlı iş uzatmayalım,bizede külfeti yok,kendi yapıcak çeyizini dese nolur sanki anneler ılıtır arayı
sen anneni işle bence

Baban haksız zaten buradaki herkes aynı fikirde.
Bence aile üyelerini araya sokup babanı ikna etmeniz gerekiyor.
Ohh, baban da yağlı kapıya dayamış kendini, sebepleniyor. Utanmaz adammış ! Onu utandırmanın yolunu bulmak elinizde, sonuçta onu tanıyan sen ve annen..
Erkek adam karısının parasını yer mi diye kuduruyorum ben bu bdv de bir de kızının parasını yiyenler çıktı, te allam.
Neyse..

Hepsi bir yana bu kadar güzel işi evlenince evde oturacağım deyip bırakmak istemeni bir türlü anlamadım ben.
İkramiyeli filan, mis gibi iş, hem de 3 senedir oradasın, bırakmak niye ?

Merhabalar ,

Ben 24 yaşındayım şu an güzel bir işte çalışıyorum ama ne kadar çalışmak denirse çünkü babamın araba kredisini ödeyerek çalışmaya başladım 3 yıldır çalışıyorum ve kredinin bitmesine 7-8 ay falan kaldı .

3 yıldır maaşımı neredeyse tamamını krediye veriyorum (bana üç kuruş harçlık kalıyor )+ ikramiyeleri de babam alıp dışardaki borçlarına , arabanın masraflarına falan veriyor (işe başlarken ikramiyeler senin demişti oysa ki)

İşe başladığımdan beri elime ne maaş ne ikramiye hiç bişey geçmedi bu durum beni çok sinir ediyor üzüyor ilk başlarda babamla çok tartıştk kavga ettik ama çok bencil davranıyor ; tabiki çalışıp vereceksin ,okuttuk büyüttük şimdi seninde katkın olacak tabiki, parayı napıcaksın sanki falan diyor hep ve ilk başlarda akrabalar falan da dalga geçmişti :KK43:

Ve benim yakın zamanda (ekim gibi) söz yapmayı düşündüğümüz güzel giden bir ilişkim var nasip olursa söz nişan düğün arasını çok uzatmayı düşünmüyoruz ve sevgilimle istanbul da farklı yakalar da ve çok ters yerlerde oturuyoruz evlenince çalışmayı düşünmüyorum ama sorun şu ki babam ona da karışıyor :KK43:

Benim çeyiz adına falan hiç bir şeyim yok ,bana kalan üç kuruştan biriktirip bazen ufak tefek çeyizlik bir şeyler alıyorum geçen de bişey almıştım babam görmüş anneme neden çeyiz hazırlıyor , ne çeyizi ne evlenmesi borç var , bunları düşünücek zaman değil falan diye çıkışmış çünkü babamın planlarına göre ! kredi bitince arabayı satıp daha yüksek model alacakmış e tabi bunu kim ödeyecek ! (babamda oturduğumuz evin kredisini ödüyor bu arada ) o kadar sinir oldum ki ben aileme evlat olarak yeterince yardımcı olduğumu düşünüyorum bu kadarı da haksızlık değil mi 3 yıldır çalışıyor gibi hissetmedim çalışmaktan soğudum hatta :KK43:

Annem de görüştüğü biri var yakın zamanda düşünüyorlar demiş sadece kıyameti koparmış , düğün yapacak durumu yokmuş , daha yaşım kaçmış , he bir de eğer evlendiğmde de işten çıkmayacakmışım işten çıkmama izin vermezmiş bende delirdim benim kararım benim hayatım ömür boyu babamın dediklerine göre mi yaşayacağım diye paraladım kendimi çok moralim bozuldu :KK43:

Tanışmaya geldiklerinde babam beni rezil eder mi acaba çalışma konusunda falan :KK43: sevgilim sadece kredi ödediğimi biliyor ama bu detayları bilmiyor kredi bitimine de az kaldığı için sıkıntı yapma diyor hele çeyiz konusunu hiç düşünme falan diyor ama nasıll :KK43: çok mutsuzum ne yapacağım :cry::cry:

uzun oldu kusura bakmayın ama içim çok sıkıldı :KK1:

Öncelikle ben böyle aileleri anlıyamıyorum gerçekten. Ne demek okutup büyüttüp ödeyeceksin böyle birşey yok . Babanın karşısında dimdik durmalısın önce güzel durumu izah etmelisiniz telin duvağınla bu evden çıkmak istediğini anlatmalısın yaşın çok küçük değil sonuçta belli bir yaşa gelmişsin sonuçta ailelerimiz bizim başımıza baki değil seninde bir hayat kurman gerekliliğini annen yada babanın iyi anlaştığı biriyle tatlılıkla anlatmalısın bu böyle olmaz sana güvenerek girmemeliydi almasaydı araba araba bana göre bir lüks imkanın yoksa almayacak kimseye güvenerek yada bütçen kadar alacaksın.

Canım allah yardımcın olsun. Böyle düşünen bir babayı ikna etmek eminim ki zor olacaktır.

Ben 3,5 yıldır çalışıyorum babam ne kadar aldığımı bile sormadı. aksine destek çıkmaya çalıştı hep sordu yetmiyorsa vereyim diye . Ve 9 ay önce evlendim Kendi biriktirdiğimle aileme yük olmadan herşeyimi aldım almaya çalıştım. Onlarda üstlerine düşen tüm vafizeyi yerine getirdiler babam hala bana verir. Şimdi diceksiniz ki maddi durumuz iyi demek ki benim babam işci ve ben bununla gurur duyuyorum küçük bir evimiz birde ayağımızı yerden kesecek kadar arabamız var. Kendi yağında kavruluruz kardeşimde çalışıyor onunda 5 kuruşunu istemez evede katkımız olmazdı hiç.

Fiili olmasada fikri olarak bnmde maruz kaldığım bi durum. Bnm bkaç yıl önceki halim gbisin Allah yardımcın olsun. Evlendikten sonra çalışmama fikrini tamamen atmalısın kafandan. Babanlada tartışman hiçbşyi çözmez sen akıllı mantıklı düşün ona göre hareket et,fevri davranma,bşeyden kaçayım derken başka bişeye yakalanma.

Baban haksız zaten buradaki herkes aynı fikirde.
Bence aile üyelerini araya sokup babanı ikna etmeniz gerekiyor.
Ohh, baban da yağlı kapıya dayamış kendini, sebepleniyor. Utanmaz adammış ! Onu utandırmanın yolunu bulmak elinizde, sonuçta onu tanıyan sen ve annen..
Erkek adam karısının parasını yer mi diye kuduruyorum ben bu bdv de bir de kızının parasını yiyenler çıktı, te allam.
Neyse..

Hepsi bir yana bu kadar güzel işi evlenince evde oturacağım deyip bırakmak istemeni bir türlü anlamadım ben.
İkramiyeli filan, mis gibi iş, hem de 3 senedir oradasın, bırakmak niye ?
Fiili olmasada fikri olarak bnmde maruz kaldığım bi durum. Bnm bkaç yıl önceki halim gbisin Allah yardımcın olsun. Evlendikten sonra çalışmama fikrini tamamen atmalısın kafandan. Babanlada tartışman hiçbşyi çözmez sen akıllı mantıklı düşün ona göre hareket et,fevri davranma,bşeyden kaçayım derken başka bişeye yakalanma.
yani şöyle ben bu işi sevmeden yaptığım için evlendikten sonra çalışmak istemiyorum sevgilimde bu konuda diretme yapmıyor zaten ama bir dükkanı var yakın zamanda cafe açacak bende o cafeyle ilgilenmek işletmek istiyorum yani böyle bir plan var kafamızda aslında bakalım

Öncelikle ben böyle aileleri anlıyamıyorum gerçekten. Ne demek okutup büyüttüp ödeyeceksin böyle birşey yok . Babanın karşısında dimdik durmalısın önce güzel durumu izah etmelisiniz telin duvağınla bu evden çıkmak istediğini anlatmalısın yaşın çok küçük değil sonuçta belli bir yaşa gelmişsin sonuçta ailelerimiz bizim başımıza baki değil seninde bir hayat kurman gerekliliğini annen yada babanın iyi anlaştığı biriyle tatlılıkla anlatmalısın bu böyle olmaz sana güvenerek girmemeliydi almasaydı araba araba bana göre bir lüks imkanın yoksa almayacak kimseye güvenerek yada bütçen kadar alacaksın.

Canım allah yardımcın olsun. Böyle düşünen bir babayı ikna etmek eminim ki zor olacaktır.

Ben 3,5 yıldır çalışıyorum babam ne kadar aldığımı bile sormadı. aksine destek çıkmaya çalıştı hep sordu yetmiyorsa vereyim diye . Ve 9 ay önce evlendim Kendi biriktirdiğimle aileme yük olmadan herşeyimi aldım almaya çalıştım. Onlarda üstlerine düşen tüm vafizeyi yerine getirdiler babam hala bana verir. Şimdi diceksiniz ki maddi durumuz iyi demek ki benim babam işci ve ben bununla gurur duyuyorum küçük bir evimiz birde ayağımızı yerden kesecek kadar arabamız var. Kendi yağında kavruluruz kardeşimde çalışıyor onunda 5 kuruşunu istemez evede katkımız olmazdı hiç.
malesef anlatamıyorum işte amin teşekkür ederim inşallah çözülür :KK43:

Tez zamanda kendi yuvanı kurarsın inşallah ve eşim dediğin kişi adam gibi bir adam olur.

Çok ihtiyaçda olursunuz eve katkıyı anlarımda, kızına araba aldırmak, bu sepeble evlenmesine engel olmak, yok eğitim masrafını başa kakmak nedir ya? Yük olarak görücekdiyse çocuk sahibi olmasaymış.

Canım babacım ya; gerçekten iyiler fazla yaşamıyor şu dünya da...
amin inşallah :KK43:
24 yaşındasın 16 deilki baban ne biçim adam ya ne işi var senin kartın onda saçma sapan düşüncesi varmış
annen ne diyor buna, annen dese ,kızı rahat bırak yaşı geldi isteyeni varken olsun hayırlı iş uzatmayalım,bizede külfeti yok,kendi yapıcak çeyizini dese nolur sanki anneler ılıtır arayı
sen anneni işle bence
ona o kadar normal geliyor ki sanki biz abartıyoruz gibi :KK43: diyor annem diyor da anlamıyor işte bıktım gerçekten

Arkadaşım, saf arkadaşım, siz okudunuz ettiniz, meslek sahibi oldunuz, evlenmeye hazırlanıyorsunuz ama bir maaş kartınıza (emeğinizin karşılığına) sahip çıkamadınız yıllardır yani? E ben ne anladım zaten öyle çalışmaktan, kariyerden, eğitimden vs... Bence eş olmadan önce, biraz birey olmakta, büyümekte fayda var. Babanızın sizi yönetmesinden eşin -ve çevresinin- sizi yönetmesine hop diye geçiverirsiniz bu saflıkla... Dikkat diyorum.

Kendine para kazanabileceğin mıtlu olabileceğin bi iş mutlaka bul gerçkten çok çok önmli bu. Kafa yorma babana üZme kendini bi an önce o ewden çıkıp kendi hayatını kurmaya bak ama arayı bozmadan. Eşin babanla aranıza o mesafeyi koyacaktır Zaten.

X