Babamın Düşünceleri ve Evlilik

tek tek alıntılayamadım ama çalıştığım şirkette babamı herkes tanıyor işten çıkardılar gibi bişey söyleyemem zaten babam vakıf duruma ortama
sağolun yorumlar için bende güzellikle konuşmanın fayda edeceğini sanmıyorum çünkü zaten tüm şekilde konuşma yapıldı sonuçta kendi rahatını düşünüyor ona göre benım hayatım yok o yüzden ne desek boş :KK43:

3 yıldır çalışıyorum , ikramiyeyi ben vermiyorum kart babam da zaten ,evlenince elime bakmak deil de ne kadar geç evlenirse o kadar iyi diye düşünüyor sanırım , kartı iptal etme durumum da yok malesef evlenince çalışıp çalışmama kararını ben vermek istiyorum ve bu olanlar yüzündne zaten evlilik sürecini uzatmak istemiyorum sevgilime de yavaş yavaş üstü kapalı anlatırım :KK43:

Son düzenleme:
baban seni finansman olarak görüyor
evliliği ne kadar geçiktirirsen seni o kadar daha
sömürücek
ikna etmelisin babanla
kırmıyacağım diye baban seni sömürüyor
ya beni verirsin yada kaçar giderim dersin
baktın ikna olmuyor bu sefer daha kısıtlayabilire seni
merak etme çeyizler bir şekilde halledilir

baban seni finansman olarak görüyor
evliliği ne kadar geçiktirirsen seni o kadar daha
sömürücek
ikna etmelisin babanla
kırmıyacağım diye baban seni sömürüyor
ya beni verirsin yada kaçar giderim dersin
baktın ikna olmuyor bu sefer daha kısıtlayabilire seni
merak etme çeyizler bir şekilde halledilir
aynen bir şekilde ikna olucak ister i steyerek ister zorla
bu zamana kadar hep onun istediği şekilde yaşadım artık kaldıramıyorum :KK43:

bizlere doğarken sorulmuyor
ey evlat seni dünyaya getirelim mi denmiyor
evlatlar rant kapısı değildir
onları eğitmek yedirmek içirmek boynumuzun borcudur bunları karşılıksız yaparsak gerçek anne baba oluruz
insanlar hayat sigortası olsun diye çocuk yapmamalılar .
iyilikler karşılık yapılmadan yapılırsa karşı taraf da vefasını eksik etmez

babanıza rahat batmış bence Allah'a şükür arabanız var ve siz senelrdir kredi için çalışııyorsunuz size haksızlık oluyor bence babanız hep plan yaparken sizin çalıştığınızı sizden gelen parayla halledeceğini düşünerekten sürekli planlar yapıyor babanız sizi sürekli buna dahil ediyor evleneceğiniz konusu babanınızın aklının ucundan bile geçmemiş akrabalar konusundada haklısınız tabii yorum yapmaya ne hakları varsa.. canınızı sıkmayın bence babanız bunu kabullenmek zorunda kalacaktır.. benim babam zordur dediğim dedik çaldığım düdük birisidir diyorsanız babanızın kalbine dokunun onu siz tanırsınız babanıza bu sıkılıdığınız konuyu anlatmalısınız
işte sorun bu haksızlık olarak görmüyor ödeyeceksin diyor bende böyle bişey yapan duydun mu hiç diyorum enayi gibi hissediyorum :cry:

yani ben nasıl çeyiz hazırlıycam bilmiyorum hani kızın aldığı eşyalar vardır ya hani koltuk takımı yada beyaz eşya falan ben almam hiç bişey falan demişti rezillik yaa :cry:

bizim yaşadığımız yerde çocuklar ilköğretimden çıkar işe. tekstil konfeksiyon işi. benim arkadaşım okulu bitirdi 15 yaşında işe başladı babasına hem baba şiddet de uyguladı. kız 19 da kaçarak evlendi ki kaçtığında üzerinde doğru düzgün kıyafeti bile yoktu. tazminatı ile çeyizini aldı. baba küplere bindi tazminatı bana vermedi diye. sebebi de eve güneş enerjisi taktırmış borcu varmış. kız maşallah bir güzel çeyizini düğününü yaptı.baba küs tabi sebebi para vermedi diye...
insanlar ailesinden böyle sebepler yüzünden nefret ediyor işte...

aynen bir şekilde ikna olucak ister i steyerek ister zorla
bu zamana kadar hep onun istediği şekilde yaşadım artık kaldıramıyorum :KK43:

benim kafamı şuda karıştırdı
baban evlensen de çalışmanı istiyor evlendiğinde para alacak senden
bence yavaş yavaş hesabı kesmelisin
çalıştığın şirkette ek başka hesap açsan
rica etsen ikramiyeleri oraya atsalar
konuşsan olmaz mı

Baban bencil sen de pasifsin. Konunun ozeti bu. Aileye yardim ayri bir seydir, maas kartina babanin el koymasi ap ayri bir seydir. Sevgiline de babana davrandigin gibi davranmamani, kendi hayatinin fikirlerinin dusunce istek ve beklentilerinin oldugunu gostermeni tavsiye ederim...

işte sorun bu haksızlık olarak görmüyor ödeyeceksin diyor bende böyle bişey yapan duydun mu hiç diyorum enayi gibi hissediyorum :cry:
canım kendini hiç enayi gibi hissetme. sevgilin gelsin bi tanışsınlar eğer rezillik çıkarsa da bu senin için bir artı.sevgilin senin yanında olur destek verirse yani tabiri caizse kötü günde destek olursa sana sevgisini salgısını ve değerini bilir. düğüne gelince eğer düğüne ya da nikaha kadar devam edersen tazminat il çeyizin için birşeyler alırsın. üzme güzel tatlı canını. babana gelince ALLAH A havale et..belli ki psikolojik olarak sağlıklı değil. bu gözle bak. ve eğer o çalışıp kazandığın senin nasibin değilse bi şekilde senden gene çıkar harcayamaz yiyemezsin . hayırlısını iste olursa güzellikle olur.olmazsa da zormala kendini yıpratma

benim kafamı şuda karıştırdı
baban evlensen de çalışmanı istiyor evlendiğinde para alacak senden
bence yavaş yavaş hesabı kesmelisin
çalıştığın şirkette ek başka hesap açsan
rica etsen ikramiyeleri oraya atsalar
konuşsan olmaz mı
evlendiğimde para alacak diye birşey söylediği yok sadece evlenmemi istemiyor şu an için ve evlensem de işten çıkamazmışım beni düşünüyor güya burda ama kararı ben veririm bunu anlatamıyorum ona

Baban bencil sen de pasifsin. Konunun ozeti bu. Aileye yardim ayri bir seydir, maas kartina babanin el koymasi ap ayri bir seydir. Sevgiline de babana davrandigin gibi davranmamani, kendi hayatinin fikirlerinin dusunce istek ve beklentilerinin oldugunu gostermeni tavsiye ederim...
konunun özeti bu değil malesef pasiflikle alakası yok

İyi de güzelim her verilen öneriye bu olmaz şu olmaz onu yapamam bunu yapamam diyorsun. Bütün çözüm yollarının önünü kapatıyorsun bu durumda biz ne yapabiliriz? Sanırım sen dertleşmek için açtın konunu.
Benim de babamın kredi borcu vardı evleneceğim ay da dahil ödedim işe başladığım ilk günden beri. Ben para vermesem ev geçimi sağlanamıyordu o yüzden sesimi çıkarmadan verdim. Kendi borcum azalınca çeyiz almaya başladım. Ama maaş kartım da bendeydi, tazminatlarım da benimdi. Düğünden sonra vermedim istemez de zaten. Babanız için bir şey diyemiyorum Allah ıslah etsin. Ama siz biran önce kafanızı toparlayın ve o maaş kartını iptal ettirin!

canım kendini hiç enayi gibi hissetme. sevgilin gelsin bi tanışsınlar eğer rezillik çıkarsa da bu senin için bir artı.sevgilin senin yanında olur destek verirse yani tabiri caizse kötü günde destek olursa sana sevgisini salgısını ve değerini bilir. düğüne gelince eğer düğüne ya da nikaha kadar devam edersen tazminat il çeyizin için birşeyler alırsın. üzme güzel tatlı canını. babana gelince ALLAH A havale et..belli ki psikolojik olarak sağlıklı değil. bu gözle bak. ve eğer o çalışıp kazandığın senin nasibin değilse bi şekilde senden gene çıkar harcayamaz yiyemezsin . hayırlısını iste olursa güzellikle olur.olmazsa da zormala kendini yıpratma
evet öyle düşünüyorum zaten düğüne kadar mutlaka çalışıcam tazminatımı da alıcam eğer evlendikten sonra istersem çalışırım o da başka bir yerde babamın bilmediği tanımadığı
3 yıldır allaha havale ediyorum zaten ama her maaş günü sinirim bozuluyor :KK43: amin hayırlısıı

Gercekten boyle dusuncesiz anne ve babalar var.dogurur buyuturler eli ekmek tutunca da hep bana hep bana derler.genctir arkadas cevresi vardir ihtiyaci vardir demezler.bencilce uste cikarlar buyutup okuttugu icin karsilik beklerler.anne babalik evladindan karsilik beklemeden kosulsuzca sevmektir.siz ayaklari ustunde durabilen bireysiniz tavrinizi koyun.bu babaniz bile olsa gecerli onun borclarini odemek zorunda degilsiniz.taki evlendin esinin sorumlulugu altindayken hic karismaya hakki yok.esinizde buna mudahele etmeli!

İyi de güzelim her verilen öneriye bu olmaz şu olmaz onu yapamam bunu yapamam diyorsun. Bütün çözüm yollarının önünü kapatıyorsun bu durumda biz ne yapabiliriz? Sanırım sen dertleşmek için açtın konunu.
Benim de babamın kredi borcu vardı evleneceğim ay da dahil ödedim işe başladığım ilk günden beri. Ben para vermesem ev geçimi sağlanamıyordu o yüzden sesimi çıkarmadan verdim. Kendi borcum azalınca çeyiz almaya başladım. Ama maaş kartım da bendeydi, tazminatlarım da benimdi. Düğünden sonra vermedim istemez de zaten. Babanız için bir şey diyemiyorum Allah ıslah etsin. Ama siz biran önce kafanızı toparlayın ve o maaş kartını iptal ettirin!
hayır tabiki önerileri dikkate alıyorum ama maaş kartını kredi bitene kadar iptal etmem mümkün görünmüyor
benimde ihtiyaçtan olsa bende gam yemezdim ki zaten ama ihtiyaç değil yok yere sıkıntı çekiyorum :KK43:

Ben olsam yikarim ortAligi.bide maas kartim onda olucak.ne hakla ben koca 1 ay calisayim parami babam ceksin.kavga ede ede yildiririm onu.:KK62:

evlendiğimde para alacak diye birşey söylediği yok sadece evlenmemi istemiyor şu an için ve evlensem de işten çıkamazmışım beni düşünüyor güya burda ama kararı ben veririm bunu anlatamıyorum ona

tamda mesele bu işte çıkarsa kimde para alacak açık söylemiyor ama demek istediği bu aslında
ben bunu çıkardım evlensen de seni yine sömürmek istediğini sezdim

hayır tabiki önerileri dikkate alıyorum ama maaş kartını kredi bitene kadar iptal etmem mümkün görünmüyor
benimde ihtiyaçtan olsa bende gam yemezdim ki zaten ama ihtiyaç değil yok yere sıkıntı çekiyorum :KK43:
Kredi borcu bitince babanız sizi yeni bir borca sokmadan kartı iptal ettirin o zaman. Sevgilinize de bir şey belli etmeyin, babanızın sizi bu kadar ezdiğini farkederse nasılsa sesi çıkmıyor diye evlendikten sonra aynı baskıları eşinizden de görebilirsiniz.

X