• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın cimriliği

Bulutum86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2013
342
233
103
Ankara
Selam kızlar
Anlatacaklarımı ben mi çok abartıyorum bilmiyorum fikirlerinizi bekliyorum. Benim annem seneler önce vefat ettı kücğk yaslarındaydım. Babam iki sene içerisinde evlendı. Babam annemin hastalıgında hep yanındaydı gül gibi baktı dıyebılırım. Hiç bir skıntım yok babamdan yana. Tek sıkıntı su ki babam cok cimri. Evlendıgı esıne abla dıyorum. Ablamda ona benzedi yani ıkısıde paraya cok deger verır. Çeyizimde bana hiç yüz vermedıler hanı bız yaparız ederız gibisinden zaten cokta beklemedım. Kendım calıstım çoğu paramı kendım bırıktırdım onlarında ufak tefek yardımları oldu. Tüm ceyız parasını cıkardım diyebılırım. Babam illakı parası vardı. Ben ne zaman sızlansam o zaman elini cebıne atar yanı o durumda. Yatak odasıdır tüm ceyızdır yaptım takacagı bıleziklere bile yardımda bulundum. Bunlardan sıkayetcı ıyı bır nısan yaptık parasal olarak en cok benden destek gelsede manevı degerını unutamam benı karsı trafa hic dusurmedıler. İşten geldıgımde ne yemegım eksık oldu ne hızmetım. Ben bunlara cok vefa duyuyorum yemegımı onume kadar getırmeye calısan bır babam var arkamda hıssedıyorum her an . Benım sorunum su ne zaman bır para olayı yasansa benım babam hep bizden beklıyor.Kuzemım nisanlanacak bana dıgunde yrım nişanda ceyrek takmışlar. Bende ceyrek takasım var sende tak dıyorum bizde cok emegı var karsılık dsuunmeyelim ben kendı gonlumden kopuyor dıyorum. Hayır dıyor sen ceyrek takarsan ben bısey takmam dugunde takarım ben sımdı takarsam sen dugunde takacaksın. Yanı esıme braz cıtlattım akrabama bır takı takma ısıni. Benım kımseye bprcum yok bızım yerımıze babam takar. Baban takıyorsa sen nıye takıyorsun dedı.Söyleyemedım babam benden beklıyor dıye. Kendımde çalsıyorum ama esımle paramız ayrı degldır. Öyle kotu hıssettım ki kendımı zamn zaman esımm sen bana anlatmıyprsun ama sen calsııyordun sen mı yaptın yatak odasını nısan kına yerını cunku sende bırıkmıs para yok baban ne yaptı kestıremıyorum tuhaf geldı bana dedı . Onun aılesınde cunku aılesı kendıne kardeslerıne hep verıcı. Bazen annem olsaydı bunları yasamazdım zorlardı babamı dıyorum. Cunku sadece manevıyat bana yetıyor ama baska ailedeyım ve babamın para konusundaki tavırlarına herkes sahıt oluyor ve degersız hissediyorum. Ayrıntı belırtmek ısterim memleketten getırdıgı tum urunlerın parasını istedi. Yenı evlı su da benden olsun demedı biraz actım bu konuyu haklsıın kızım dedı sustu. İçim cok yanlız hıssedıyorum. Bir yandanda benı bır tek babam canım yandıgında uzuldugumde anlıyor sesımden bıle. Hamile oldugumu duydugunda cok duygulandı banada duskun. Ben mi abartıyorum bilmiyorum bazen dıyorum kınamda elime verılen paraları bıle masraflar servis su bu ona kalmasın dıye ben verdım fedakar olan her seyde ben mıyım? Hayat boyu ne yapacagımı bilmiyorum abime dogru duzgün yardımda bulunmadıgı için gelınde değer vermıyor yanı oglan babasının yapacagı hıc bıseyı yapmadı abim knedı uaptı. Hani hıç olmasa amenna. Varken yokluk yasattı . Ben kıyamıyorum hala ama kardeslerım soguk. Abim bıle karısına babam getırdklerının parasını aldı dıyemıyor veya takımı bne verdım dıyemıyor. Cunku onları babaları elinden gelenın fazlasını yapıyor mahcup kalıyoruz. Fikirlerinizi merak ediyorm. Çok uzun oldu kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Öncelikle eşinin evlenmeden önce baban para vermedi de çeyizleri sen kendin mi yaptın diye sorması hoş değil, senin bekarlık döneminde çalışıp kazandığın para kimseyi ilgilendirmez. Kaldı ki üstüne düşen herseyi de almışsın evlenirken yani birikim yapıp sonra evlenmek zorunda değildin sonuçta.
Babanın tek kusuru cimri olmasıysa da hiç takılma bence. Tamam doğru bulmuyorum ben çocuklarım için son kuruşuma kadar harcarım ama herkesin yapısı aynı değil. Baban her konuda iyi para konusunda böyleyse bu onun kötü bir baba olduğu anlamına gelmez.
Son olarak da kendi ailenizin içindeki parasal konuları eş tarafıyla paylaşmayın aile arasında çözün derim.

Öncelikle eşinin evlenmeden önce baban para vermedi de çeyizleri sen kendin mi yaptın diye sorması hoş değil, senin bekarlık döneminde çalışıp kazandığın para kimseyi ilgilendirmez. Kaldı ki üstüne düşen herseyi de almışsın evlenirken yani birikim yapıp sonra evlenmek zorunda değildin sonuçta.
Babanın tek kusuru cimri olmasıysa da hiç takılma bence. Tamam doğru bulmuyorum ben çocuklarım için son kuruşuma kadar harcarım ama herkesin yapısı aynı değil. Baban her konuda iyi para konusunda böyleyse bu onun kötü bir baba olduğu anlamına gelmez.
Son olarak da kendi ailenizin içindeki parasal konuları eş tarafıyla paylaşmayın aile arasında çözün derim.
Yok kesınlikle paylasmıyorum ama eşim en yakınım ve hissedıyor bazı şeyleri.Çok teşekkür ederim yorumun ıcın.

Mahcup olacak bir şey yok adam çalışmazsa sizin sırtınızdan geçinmeye çalışsa haklısınız da bu şekilde haklı değilsiniz. Eşinizin bekarken harcadığınız paraları sorma haddine bile değil zaten doğru olan kişinin kendi düğününü kendi yapması yapamıyorsa zaten evlenmesin.

iyi ama kuzeninizin size taktığı altınları siz almadınız mı? eşinizin benim borcum yok demesi garip geldi.

eşinizin ailesinin yaptıkları jest, bir insan jest yapmadı diye cimri olmaz ki. zaten çalışan insanlar evleniyorlarsa çeyizlerini kendilerinin yapması gerekir normali bu. diğeri daha kendi ayakları üstünde duramadan evlenmek oluyor. bence anormallik yok adam artık evlendirmiş sizi daha ondan maddi beklentide olmak hata.

Eşinle paylaşmasan da eşin anlar ki.
Şimdi memleketten getirdiklerinin parasını ortak hesaptan çeksen adam bu para nereye gitti diye merak etmeyecek mi?
İşin ilginç tarafı baba haklısın diyormuş.
Yani hak veriyor ama kendine mi engel olamıyor yoksa aman ödesinler tabii mi diyor onu çözemedim.

Selam kızlar
Anlatacaklarımı ben mi çok abartıyorum bilmiyorum fikirlerinizi bekliyorum. Benim annem 11 sene önce vefat ettı 15 yaslarındaydım. Babam iki sene içerisinde evlendı. Babam annemin hastalıgında hep yanındaydı gül gibi baktı dıyebılırım. Hiç bir skıntım yok babamdan yana. Tek sıkıntı su ki babam cok cimri. Evlendıgı esıne abla dıyorum. Ablamda ona benzedi yani ıkısıde paraya cok deger verır. Çeyizimde bana hiç yüz vermedıler hanı bız yaparız ederız gibisinden zaten cokta beklemedım. Kendım calıstım çoğu paramı kendım bırıktırdım onlarında ufak tefek yardımları oldu. Tüm ceyız parasını cıkardım diyebılırım. Babam emekli 10 sene de dükkan işletti tutumluda biridir illakı parası vardı. Ben ne zaman sızlansam o zaman elini cebıne atar yanı o durumda. Yatak odasıdır tüm ceyızdır yaptım takacagı bıleziklere bile yardımda bulundum. Bunlardan sıkayetcı degılım cunku cok ıyı bır soz ıyı bır nısan yaptık parasal olarak en cok benden destek gelsede manevı degerını unutamam benı karsı trafa hic dusurmedıler. İşten geldıgımde ne yemegım eksık oldu ne hızmetım. Ben bunlara cok vefa duyuyorum yemegımı onume kadar getırmeye calısan bır babam var arkamda hıssedıyorum her an . Benım sorunum su ne zaman bır para olayı yasansa benım babam hep bizden beklıyor.Kuzemım nisanlanacak bana dıgunde yrım nişanda ceyrek takmışlar. Bende ceyrek takasım var sende tak dıyorum bizde cok emegı var karsılık dsuunmeyelim ben kendı gonlumden kopuyor dıyorum. Hayır dıyor sen ceyrek takarsan ben bısey takmam dugunde takarım ben sımdı takarsam sen dugunde takacaksın. Yanı esıme braz cıtlattım akrabama bır takı takma ısıni. Benım kımseye bprcum yok bızım yerımıze babam takar. Baban takıyorsa sen nıye takıyorsun dedı.Söyleyemedım babam benden beklıyor dıye. Kendımde çalsıyorum ama esımle paramız ayrı degldır. Öyle kotu hıssettım ki kendımı zamn zaman esımm sen bana anlatmıyprsun ama sen calsııyordun sen mı yaptın yatak odasını nısan kına yerını cunku sende bırıkmıs para yok baban ne yaptı kestıremıyorum tuhaf geldı bana dedı . Onun aılesınde cunku aılesı kendıne kardeslerıne hep verıcı. Bazen annem olsaydı bunları yasamazdım zorlardı babamı dıyorum. Cunku sadece manevıyat bana yetıyor ama baska ailedeyım ve babamın para konusundaki tavırlarına herkes sahıt oluyor ve degersız hissediyorum. Ayrıntı belırtmek ısterim memleketten getırdıgı tum urunlerın parasını istedi. Yenı evlı su da benden olsun demedı biraz actım bu konuyu haklsıın kızım dedı sustu. İçim cok yanlız hıssedıyorum. Bir yandanda benı bır tek babam canım yandıgında uzuldugumde anlıyor sesımden bıle. Hamile oldugumu duydugunda cok duygulandı banada duskun. Ben mi abartıyorum bilmiyorum bazen dıyorum kınamda elime verılen paraları bıle masraflar servis su bu ona kalmasın dıye ben verdım fedakar olan her seyde ben mıyım? Hayat boyu ne yapacagımı bilmiyorum abime dogru duzgün yardımda bulunmadıgı için gelınde değer vermıyor yanı oglan babasının yapacagı hıc bıseyı yapmadı abim knedı uaptı. Hani hıç olmasa amenna. Varken yokluk yasattı . Ben kıyamıyorum hala ama kardeslerım soguk. Abim bıle karısına babam getırdklerının parasını aldı dıyemıyor veya takımı bne verdım dıyemıyor. Cunku onları babaları elinden gelenın fazlasını yapıyor mahcup kalıyoruz. Fikirlerinizi merak ediyorm. Çok uzun oldu kusura bakmayın.

Esmerim93 varsın babanın da sıkıntısı bu olsun ne olacak. Adamın başka sorunu yok sever, sayar, arkanızda dururmuş ama para konusunda cimri olduğu için mi karşınıza alacaksınız babanızı.

Zaten bu devirde paran varsa, elin bolsa başka hiç bir şeyin önemi yok. Asabiymişsin, çocuklarına kızar bağırırmışsın, ya da evine ilgisizmişsin, çocukların sana saygı duyar. Çünkü elin kuvvetlidir, PARAN vardır. Ama parası olmayan babalara bak hep bir buruktur :(

Şimdi evlenmişsiniz artık şunu sorgulamayı bırakın ve babanızın arkasında durun. Eşinizin öyle bir şey sormasını da yadırgadım ne olacak öğrense her şeyi sizin yaptığınızı ? Ne diyecek beyfendi?

Siz babanızın arkasında durursanız kimse bir şey diyemez ama eşiniz dahil adamın hakkında ''yok şöyle cimri, yok bunu istedi'' diye konuşursanız kimsenin babanıza saygısı kalmaz.

Ya anlayamıyorum olamaz mı yani babanızın cimri olmak gibi bir sorunu olamaz mı ? Diğer yönleri bu açığını kapatmaya yetmiyor mu? Adam mükemmel mi olmalı illaki ?

Esmerim93 varsın babanın da sıkıntısı bu olsun ne olacak. Adamın başka sorunu yok sever, sayar, arkanızda dururmuş ama para konusunda cimri olduğu için mi karşınıza alacaksınız babanızı.

Zaten bu devirde paran varsa, elin bolsa başka hiç bir şeyin önemi yok. Asabiymişsin, çocuklarına kızar bağırırmışsın, ya da evine ilgisizmişsin, çocukların sana saygı duyar. Çünkü elin kuvvetlidir, PARAN vardır. Ama parası olmayan babalara bak hep bir buruktur :(

Şimdi evlenmişsiniz artık şunu sorgulamayı bırakın ve babanızın arkasında durun. Eşinizin öyle bir şey sormasını da yadırgadım ne olacak öğrense her şeyi sizin yaptığınızı ? Ne diyecek beyfendi?

Siz babanızın arkasında durursanız kimse bir şey diyemez ama eşiniz dahil adamın hakkında ''yok şöyle cimri, yok bunu istedi'' diye konuşursanız kimsenin babanıza saygısı kalmaz.

Ya anlayamıyorum olamaz mı yani babanızın cimri olmak gibi bir sorunu olamaz mı ? Diğer yönleri bu açığını kapatmaya yetmiyor mu? Adam mükemmel mi olmalı illaki ?

Görüşleriniz önemmli benim için cok ıyı geldi sag olun .

Mahcup olacağınız bir durum yok.
Yapı meselesi biraz, teyzem mesela iki kız evlendirdi ve kızlarının düğününe takılan altınları da teyzem götürdü geri.
Benim düğünümde takılanları da ben götüreceğim.
Eşinizin tutumu hoş değil, babanız evlenmiş ne kadar iyi de olsa el var hayatında o yüzden biraz geri plana atıyordur maddi anlamda kendini ancak eşinizin sorgulaması yanlış. Onun ailesi yapıyor olabilir ama herkesten aynı tutum beklenemez.

Mahcup olacağınız bir durum yok.
Yapı meselesi biraz, teyzem mesela iki kız evlendirdi ve kızlarının düğününe takılan altınları da teyzem götürdü geri.
Benim düğünümde takılanları da ben götüreceğim.
Eşinizin tutumu hoş değil, babanız evlenmiş ne kadar iyi de olsa el var hayatında o yüzden biraz geri plana atıyordur maddi anlamda kendini ancak eşinizin sorgulaması yanlış. Onun ailesi yapıyor olabilir ama herkesten aynı tutum beklenemez.

Evet kendı ailesi hep verıcı olunca benım durumumu anlayamaz el var ıcımızde ne olursa olsun cok tesekkur ederım.

Teşekkür ederim canım yorumun ıcın zatwn bende bu dusunceyle darılmadım gücenmedım sadece herkesın dusuncesını merak ettim. Değerlendirmek ıstedım düşünceleri.

Babaniz cimri degil calisiyorsaniz paraniz varsa niye ceyizinizi alsin? Calismasaydiniz, parasiz olsaydiniz o ayri. Paranda gozu olan esin bence
Canım çalışmak zorunda kalıyorsunuz cunku yapılmayacagı bılınıyor bir nevi mecburdum tabi pısman degılım çalışmamakta bir tercih zate. Teşekkür ederım yorum ıcın. Benim olayım kcuck bır konuda bıle para konusunu acmak.

Vallaha benim babam ne düğünümü nede torunlarını görebildi. Keşke tek kuruşunu görmesemde kendini görseydim. Biz bu maddi olaylara toplum olarak çok fazla, hatta abartarak değer veriyoruz. Maneviyat arka planda kalıyor nerdeyse şu düğün işlerinde. Siz kimsenizin lafına bakmayın. Cok şükür çalışıp kendiniz yapmışsınız herseyinizi ne güzel. Bende öyle yaptım anneme yük olmasın diye. Bence babanizla olan zamanin üstüne böyle konular yüzünden gölge düşürmeyin. Insallah yuvanizda cok mutlu olursunuz

Back