• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı nasıl kendine getirebiliriz?

Ciciibebe

Minik kızım yolda(:
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
87
3
6
Diğer
Merhaba arkadaşlar..

Sizi sıkmamak adına çok fazla ayrıntıya girmiycem.
Şuan inanılmaz sinirliyim..

Önce en başından bikaç cümleyle giriş yapiyim.
Babamlaa annem ben küççükken babamın aldatması sonucu boşandılar.
sonra babam o kadını eve getirdi birlikteyaşamaya başladılar.
Üstelik kadın çalışıyodu babam evde yatıyodu.
Babam ne okuluma gelmiş insandır.
Düğünümde en arkada oturdu izledi.
Nişanımda ben gidiyorum kızım hadi dedi.geldi gittti.
Torunu doğduktan 1ay sonra geldi 1 ggün durdu gitti.
Aramızda 8 saat mesafe var.
Bana babalığın zerresini yapmadı açıkçası.
Annemde kalırdık biz kardeşimle..Bi sorun olucakta onda kalıcaz diye ödü patlardı.
Günü birlik gelmemizzi isterdi ama özlerdi sorsanız çok iyi babadır.

Neyse gel gelelim bu kadın yaklaşık 6-7 yıl sonra geçen ay babamı terketmiş.
Babam depresyonda sanırım.
Hadi ben uzaktayım kardeşimi yiyip bitiriyor.
İnanın kız kardeşim daha 17 yaşında ve hergün ağlıyor ben artık ne yapıcam bu adamla diye.
Çatılara çıkıp intihar etmeye kalkışmalarmı dersiniz, olmadı hap içmelermi dersiniz, kol jiletlemeler mi dersiniz, hastaneden kaçmalar mı..
Beni aradı x ablanı (birlikte yaşadığı kadın )ararmısın gelsin diye ağlayarak bende dedim görevimi yapiyim aradım neden terkettin barışın v.s diye ben arttık istemiyorum dedi kesin bi dille. bu seferde kızım arada bugün kalsın bende yarında tedavi oliyim hastaneye yatiyim artık dedi.
Kadında bana dedi tamam bugün babanda kaliyim başında bekliyim kendini iyi hissetcekse benim yüzümden başına bişey gelmesin yarın hastaneye yatsın madem dedi.Ama bu bütün gece kadını tehdit etmiş kadının gözünün önünde kollarını kantmış böyle :(
kadın sabah 6da aradı beni ben kaçtım evden diye ağlaya ağlaya..

Hergün evimizde ambulanslar varmış artık..polisler..Üstelik çoğu kez intihardan sonra babam kendi arıyo ambulansı..
Bigünde beni aradı kızım ölüyorum kurtar beni diye..ben bebek emziriyorum ya sütüm kesilse ne olucak birden böyle diyo:(
Ben nasıl kurtariyim saatlerce uzaktayız..Hiçte bişiyi yokmuş..
Yeni olayımızda babamın ağzından kan geliyomuş
Kardeşim inanıp hastaneye götürmüş ama bişi çıkmamış..
Sonra farketmiş ki babam kolunu kanatıp peçeteye sürüyo kardeşimi kandırıyo..

Babam ablana gidelim diyomuş kardeşime..
Siz olsanız gel dermiydiniz?
Yani 2 aylık bebeğim var sürekli konumuz babam ollucak bebeğimle ilgilenemicem..
Ee burayda ambulansları polisleri toplarsak..
Babam artık çok değişik bi insan bebeğim içine tehlikeli şizofren gibi davranıyo..
Tehlikeli değil mi sizce de?
Vicdansızcamı düşünüyorum?
Kimse yüzümüz kara çıkar diye iş vermekte istemiyo zaten 2 gün sonra çıkar işten eminim ki..

Hayatımı annem ve eşim sayesinde kurdum ben..
Çok şükür eşimle özellikle son zamanlarda çok mutluyuz önceki konumdan bilirseniz bii sorun atlatmıştık ama oda dertmi ki diyorum artık Allah daha beterinden saklasın..
Babamın hayatımın şekillenmesinde hiç bir rolü yok..
Ben gel desem bide babam burda beni eşimle huzursuz eder ağlamalar, bayılmalar ayılmalar..
Aşk acısı çekiyo bildiğiniz ve bana artık kim bakıcak yattığım yerden korkusu sardı babamı..
Bende kendi hayatını kursun istiyorum ya benden uzak dursun istiyorum..
Bugüne kadar o kadın evi terkedicek diye evime sadece 1 gün geldi kadından uzaklaşmamak için..
Şimdi bende kalmak istiyo..
Bilmiyorum napıcam çok kaarışık yazdım..
Asıl dert bende kalmasıda değil açıkçası neticede sonsuza kadar kalacak değil ben babamın artık bu ergen davranışlarına bi son vermesini istiyorum..

Öfff..
Çok uzattım ama inanın kafam o kadar karışık ki..
Nasıl bi taavır sergilemeliyim..
Nasıl iyileşir bu adam ne yapılmalı kimseyede anlatamıyorum.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

kardeşiniz neden onun yanında?
kardeşinizi de alın yanınıza, babanız da ne hali varsa görsün...

ne kadar kötü olursa olsun sonuçta baban.
eşin ve bebek açısından riskler nasıl, bunları bence eşinle açık açık konuşup öyle karar vermelisin.
size geldiğinde de kolunu kesmeler, kanatmalar, ambulans vs bebeğin psikolojisini nasıl etkiler düşünmek lazım.

zor valla işiniz. Allah yardımcınız olsun.

kardeşiniz neden onun yanında?
kardeşinizi de alın yanınıza, babanız da ne hali varsa görsün...

Kardeşim benm yanıma gelice zaten uzun bi müddette kalıcak.
Şimdi annemin yanına telefonla çağırıyor.

ne kadar kötü olursa olsun sonuçta baban.
eşin ve bebek açısından riskler nasıl, bunları bence eşinle açık açık konuşup öyle karar vermelisin.
size geldiğinde de kolunu kesmeler, kanatmalar, ambulans vs bebeğin psikolojisini nasıl etkiler düşünmek lazım.

zor valla işiniz. Allah yardımcınız olsun.

Eşimlede konuştum tabiki..
oda kardeşin gelsin bence baban ilgi çekmek adına yapıyo sevgilisinin geri dönmesi için sizi kullanıyor diyor.
Kesinlikle öyle zaten ama bu adam ne yiyip içicek ya bi gün gerçekten kendine bişey yaparsa diyede korkuyorum.
Amaburaya gelse her halükarda eşimle huzursuz olucaz buna eminim.

size zerre kadar iyilik etmemiş bu baba yüzünden evliliğinizi ,ağız tadınızı ,bebeğinizle huzurunuzu bozmaya değmez ,son şans kadını tekrar arayıp ,güzel bir dille konuşun ,babanızı da tedavi olması için ikna edin ,yanınıza filan almayın ,hergününüz olaylı geçer ,huzurunuz bozulur ...

kendini gösterme çabası içinde ,ilgi dikkat çekme çabası içinde ,koskoca adama yakışmayan harekteler ..

bence de evinizdeki huzuru bozabilir, dışardan yine yardım etmeye çalışabilirsin ama anlattığın şekilde bir babaya değmez ama baba sonuçta....

Bence bırakın kendi haline.
Ağzından kan geldiğini düşündürtmeye çalışan bir adamın gayet aklı başında olduğunu gösteriyor.
Size bunları yaşatan düşünmeyen bir adam. Baba demek gelmedi içimden.
Vicdanınız var anlıyorum ama..
Kendi hayatınız ve herşeyden önemlisi evladınız var düşünmeniz gereken.

kendi ağız tadınız kendi huzurunuz ve bebeğiniz için uzak durmalısınız.
Hasta o adam.
Ne kdr baba olursa olsun kendi hayatınız daha önemli.
Belliki ölmeye niyeti yok . Ambulans çağırma vs.
boşverin sadece kardeşinizi kurtarın .
yazık onunda psikolojisi bozulursa hataya düşebilir.
annenizde zamanında iyi kurtulmuş.

Ah canım okurken içim acıdı resmen.
Çok zor bir karar Allah yardımcın olsun.
Hani derler ya iki ucu b..lu değnek aynen o hesap senin iş.
Kendini üzme sakın bebeğinin sana ihtiyacı var.
Eşine ve bebeğine odaklan sen kimsenin huzurunu bozmasına izin verme.
Bence babanın psikolojik destek alması lazım.

Hastanede yatmak istemiyomuş deliler varmış orda..
Sürekli telefonu ağlar ses tonuyla açıyo ben bittim, benim hayatım bitti, çok kötüyüm, o kadına şunu yapcam bunu yapcam, beni aldattıı falan filan.. yani beni sinir hastası etmek üzere aartık..
Kardeşimde benim yanıma gelicek ama sürekli bi olay olduğunda ambulansla gelenler falan kardeşimi arıyolar mecbur gitmek zorunda kalıyo o konudada napıcaz bilmiyoruz vicdanımız el veermiyo tamamende yalnız bırakmaya..

Kardeşime ablana gidelim dediğinde abla şehir dışında düğünde demiş o gün düğündeydim.
Olsun biz gidelim evlerine onlar gelir sonra diyomuş canı çok sıkılmış biraz eselmesi lazımmış..

Ben desem baba ben boşannıyorum gel benle yaşa..
Tamam der içide çok rahat eder o derece kendini düşünen bi adam..
Ama kendini acındırmayı çok iyi biliyor işte..
Ve bizde her seferinde inanıyoruz..

size duygu sömürüsü yapıyor inanın babanızın hastalığı falan yok.. bile bile huzur bozmak için yapıyor bence intihar girişimleri falanda göz boyamak kendini acındırmak bırakıverin ne hali varsa görsün..
bugüne kadar yanınızda değildi de şimdi babalığımı gelmiş aklına...
kanmayın yaptıklarına dediklerine sizde annesiniz çocuğuna bakmanız gerekiyor sütünüz kesilirse babanız benim yüzümden oldu diyecekmi sanki...
kendinize dikkat edin bebeğinize sımsıkı sarılın...

Bir kere bu yaşa kadar kendine gelememiş adamı ne yapsanız kendine getiremezsiniz.
İkincisi... İntihar edecek olan eder zaten. Onun yaptığı sadece şov.
Kendi haline bırakın. Hatta ne siz ne de kardeşiniz bir süre telefonlarına cevap vermeyin.
Etrafta sizin hakkınızda konuşabilir. Acındırma, trip atma eylemi yapabilir.
Ama kimse aldırmayınca intihar girişimleri ortadan kalkar.

ben olsam asla kabul etmezdim..
ister vicdansız diyin bana ister kötü kalpli...

Bence babanizin tek derdi kendine baktiracak kimsenin kalmamasi simdiye kadar o kadin bakmis simdide size baktirmak istiyor

size duygu sömürüsü yapıyor inanın babanızın hastalığı falan yok.. bile bile huzur bozmak için yapıyor bence intihar girişimleri falanda göz boyamak kendini acındırmak bırakıverin ne hali varsa görsün..
bugüne kadar yanınızda değildi de şimdi babalığımı gelmiş aklına...
kanmayın yaptıklarına dediklerine sizde annesiniz çocuğuna bakmanız gerekiyor sütünüz kesilirse babanız benim yüzümden oldu diyecekmi sanki...
kendinize dikkat edin bebeğinize sımsıkı sarılın...

Kardeşim bunları söylemiş artık dayanamamışta zaten..
Babalığın mı geldi aklına yeter artık diye..
sütüm kesilmese bile ne evimle ne eşimle ilgilenemez olmuştum şu 1 haftadır artık..
Çok haklınız..

Bir kere bu yaşa kadar kendine gelememiş adamı ne yapsanız kendine getiremezsiniz.
İkincisi... İntihar edecek olan eder zaten. Onun yaptığı sadece şov.
Kendi haline bırakın. Hatta ne siz ne de kardeşiniz bir süre telefonlarına cevap vermeyin.
Etrafta sizin hakkınızda konuşabilir. Acındırma, trip atma eylemi yapabilir.
Ama kimse aldırmayınca intihar girişimleri ortadan kalkar.

Evet bugünde komşuya arattırıyor beni baban çok kötü kardeşine ulaşamıyoruz diye..
Acındırmayı öyle iyi biliyo ki sormayın..
cevap vermiycezde bu sefer gerçekten ya bişey yaaparsa korkusu var..
Ama bazende acımasıız olmak lazım demekki..
Ergen çocuklar gibi aşk acısı çekiyo resmen ya resmen..
Ama aşk cısı değil diyo gururuna yediremiyomuş sözde yapılanları..

ben olsam asla kabul etmezdim..
ister vicdansız diyin bana ister kötü kalpli...

Aslında böyle davranmak en iyisi çok az sabrım kaldı zaten ona karşı bu kadar katı olmaya başladım sayılır.

kız kardeşinize çok üzüldüm ben. sizin anlatırken darlandığınız şeyleri o birebir yaşıyor.
ona sahip çıkamaz mısınız? ya da anneniz alsa yanına?
babanız sağlıklı bir adam değil, dikkat çekmek için bencilce davranıyor. ben babam böyle olsa istemezdim
en fazla maddi yardımım olurdu vicdanımı rahatlatmak için. eşinize, çevrenize çok mahçup olursunuz böyle bir adamla.

Öncelikle eden bulur lafının ne kadar doğru söylenmiş bir söz olduğunu bir kez daha görmüş oldum.
İşine gelince bana yardım edin işine gelmeyince 1 gün gel babalık etme git.Allah yardımcınız olsun.
O yaşta bir insanın bu şekilde aşk acısı çekmesi,intihar teşebbüsleri,yalandan hastalık numaraları yaptıkları normal değil ne yapın edin bence babanızı hastaneye yatırmaya ikna edin.Hastalık boyutuyla sizin yapabileceğiniz birşey yok.Sizin boyunuzu aşmış bir durum bu çünkü.

kız kardeşinize çok üzüldüm ben. sizin anlatırken darlandığınız şeyleri o birebir yaşıyor.
ona sahip çıkamaz mısınız? ya da anneniz alsa yanına?
babanız sağlıklı bir adam değil, dikkat çekmek için bencilce davranıyor. ben babam böyle olsa istemezdim
en fazla maddi yardımım olurdu vicdanımı rahatlatmak için. eşinize, çevrenize çok mahçup olursunuz böyle bir adamla.

Kardeşim zaten annemle kalıyor.
Sürekli telefonla arıyor kardeşimi kızım ben ölüyoorum yetiş diye.
Annemde göndermek istemiyor artık yeter çocuğun psikolojisi bozuldu diye.
Babamın çevresinde kimsesi kalmadı.
Sürekli içki derdinde.
Telefonda söyledim hadi ben neyse kurtardım hayatımı kardeşimidemi düşünmüyosun sen baba napıyosun diye..
düşünüyorumda kızım, sen x ablanı ara bakalım gibi konulara giriyo..
Babalıkla alakası yok..
ama konuşmaya gelince ben herkesi üzdüm anneni sizi hep üzdüm diye acındırma çabaları..

Maddi olarakta yardımcı olamam malesef..
Baba olarak ne düğünümde ne ev eşyamda herhangi bir yardımı olmadığı için ben borç içinde yüzüyorum şu anda..
Taa mart ayında biticek borçlarımız inş.

Sormayın hemde ne rezillik bir daha o mahalleye adımımı dahi atmam..
Anlatıyorlarda çatıya çıktığında herkes toplanmış rezillik Allahım..
Üstelik intihar edip hergün gittiği hastanede kayınpederim çalışıyor..
Ya bi gün görürse ne olucak?
Ama bunlar umurunda bile değil..

Bana eşinle konuşta kızım x ablanı arayın bakalım babam çok köttü deyin falan diyo..
Ergen yani anlıycanız..50 yaşında ama o kadar şanslı ki.. bi dönem annesi babası, bi dönem annem, bi dönem sevgilisi tarafından el bebek gül bebek bakılmış..
Şimdide kalakaldı bi başına para yok pul yok..
Elektrk faturası nereye yatırılır onu bile bilmez nebliyim napılır bu adama.

Ama..
Aması var..
Ola ki intihar teşebbüslerinden birinde başarılı olursa bnim viccdanım, ruhum ne olur onu bilmiyorum..
Ne hissederim düşünmek dahi isteemiyorum..

Öncelikle eden bulur lafının ne kadar doğru söylenmiş bir söz olduğunu bir kez daha görmüş oldum.
İşine gelince bana yardım edin işine gelmeyince 1 gün gel babalık etme git.Allah yardımcınız olsun.
O yaşta bir insanın bu şekilde aşk acısı çekmesi,intihar teşebbüsleri,yalandan hastalık numaraları yaptıkları normal değil ne yapın edin bence babanızı hastaneye yatırmaya ikna edin.Hastalık boyutuyla sizin yapabileceğiniz birşey yok.Sizin boyunuzu aşmış bir durum bu çünkü.

Bende hep düşünüyorum gerçekten eden bulur..
Annem ağlardı aldattığı için..
Seni delirticem gör bak ben onu seviyorum yüzsüz burda duruyosun hala diiye..
anneminde gitmesinide istemezdi ama..

Şimdi babam, sevgilim beni aldattı diye ağlıyo..
Delirme aşamasında artık.
Yattı bigün hastaneye kaçmış sonra..
Nasıl ikna edelim kocaman adam istemiyorum diyo ikna etmeye çalışsam da sonra nolucak diyo bana iş bulun madem ben ne yiyip içicem falan demeye başlıyor.
E kimsede güvenip iş vermiyor ki..
Zaten o öyle zzor işe gelemez..
İstifayı basar gelir ilk günden..

Babanız blöf yapıyor. Sakın inanıpta hayatınıza sokmayın.

Back