Eleman mı arıyorsunuz eş mi?babamın meslek ve eğitim kriterine uymuyor görüştüğüm kişi.
"Baba ben aşık oldum evlenmek istiyorum."cümle sadece bu ikna etmek derkenonu nasıl ikna edeceğim bilmiyorum.
Benim erkek arkadaşımın mesleği ve eğitim durumuyla ilgili hiçbir problemim yok. Babam, esnaf batar da çıkar da riskli bir meslek diye bakıyor. Babamın istediği damat adayı mühendis, mimar gibi meslek gruplarından olmalı.Eleman mı arıyorsunuz eş mi?
Tesisatçı mı batarBenim erkek arkadaşımın mesleği ve eğitim durumuyla ilgili hiçbir problemim yok. Babam, esnaf batar da çıkar da riskli bir meslek diye bakıyor. Babamın istediği damat adayı mühendis, mimar gibi meslek gruplarından olmalı.
Biliyorum ama dediğim gibi babamın sığ görüşü bu. Tabuları var.Tesisatçı mı batarsadece 1 mahalleye baksa yeter bizim buralarda bir tesisatçı var adam korniş falan da takıyor oturduğu evinden hariç daire aldı arabasını değiştirdi daha ne olsun
Karar sizin kararınız babanız da saygı duyacak.Biliyorum ama dediğim gibi babamın sığ görüşü bu. Tabuları var.
Ben de öyle düşünüyorum ama önemli olan babamın tabularını yıkmak ve ikna etmekTesisatçı ve kendi işiyse şu an senden bayağı yüksek rakamlar kazanıyordur eğer meslek olarak bakacaksak eğitim durumu da sizin anlaşmanıza bağlı ben şahsen çok öenmli bulmuyorum önemli olan kendini geliştirmek
Erkek arkadaşımın mesleği ve eğitim durumundan dolayı karşı çıkacak babam. Kabul etmeyecek. Babamın rızası olsun diye evlenmemize izin vermesi için ikna etmek istiyorum. Yoksa bir insanın tabularını yıkmak kolay bir şey değil. Bize izin versin başka bir şey istemiyorum."Baba ben aşık oldum evlenmek istiyorum."cümle sadece bu ikna etmek derken
İzin istemek değil haberdar etmek mi? Babam bu duruma daha çok kızar. Ben burada eşşek başı mıyım, diye.İzin istemek değil, haberdar etmek olarak bakın konuya ve öyle de hissettirin babanıza. Madem evleneceksiniz, kararlısınız (Gerçi 24 bence evlilik için erken ama siz bilirsiniz tabii, biraz nişanlılık yaşar bakarsınız) babanızdan izin isteme yaşını da geçmişsiniz demektir.