- 2 Ocak 2022
- 2.916
- 4.307
- Konu Sahibi whispersOFhope
Çocuğum kadar önemsemediğim için sizi sinirlenmem merak etmeyinAman!!!
Sinirden titreyip delirmeyin
Tamam banane
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çocuğum kadar önemsemediğim için sizi sinirlenmem merak etmeyinAman!!!
Sinirden titreyip delirmeyin
Tamam banane
Olayı duygusal boyutta düşününce ben de sizin düşüncelerinize kayabiliyorum fakat sonra kızımın birey olarak buna karar vermesini beklemek daha içime siniyor. Bir de hesabında 1000küsür kişi var.
Allah korusun kötü bir şey olsa da fotoların hepsini bir sosyal medya platformunda paylaşmaya gerek kalmadan zaten bizim için iCloud saklıyor.
2. Bir msj daha attim bir kaç yıla kreşe başladığında böyle kontrol edemeyeceksiniz ki
Fikirlerinizi yine paylasmalisiniz ama sildirme kısmı bana fazla geldi, her zaman yüzde yüz kesinlik yoktur
Bu imzayı vermeyen ailelerin çocuklarının ötekileştirilip, etkinlik yaparken dışarıda bırakıldığına dair birsürü haber dolaşmıştı birara.Almanyada kresde ve okulda herhangi bir yerde paylasmak icin ebeveynin imzasi gerekli. Yani Türkiyede kresler ve okullar kafalarina göre paylasabiliyorsa oda bir sorun bence
Ekstra izin almıyorlar burada bildiğim kadarıyla ama ben anaokuluna iznimin olmadığını kayıt yaparken söyledim, paylaşmıyorlar.Almanyada kresde ve okulda herhangi bir yerde paylasmak icin ebeveynin imzasi gerekli. Yani Türkiyede kresler ve okullar kafalarina göre paylasabiliyorsa oda bir sorun bence
Su açidan normal değil mi, ailelerin 18i foto istiyor, 2 aile fotoda, videoda çocuğunun arka planda görülmesinden bile rahatsiz. Hatta imza atmış istemiyorum diye. Kreş de kendi sayfasindan her gün her çocuğu paylasan kreslerden (neredeyse hepsi gibi) , ve o 18 aileden bazıları sık sık 'neden benim cocgumu etkinlik yaparken atmadiniz' diye darlayan, daha çok foto isteyen kesimden.Bu imzayı vermeyen ailelerin çocuklarının ötekileştirilip, etkinlik yaparken dışarıda bırakıldığına dair birsürü haber dolaşmıştı birara.
Bunu da yanlış buluyorum. Sınıfta öğretmen çocuğu gözlemleyecek, etkinlik yapacak, kazanımları yönetecek ama maalesef yapamıyor çünkü tek tek çocukların fotosu çekilmesi gerek.. hem vakit kaybı hem verimsiz bir süreç.Su açidan normal değil mi, ailelerin 18i foto istiyor, 2 aile fotoda, videoda çocuğunun arka planda görülmesinden bile rahatsiz. Hatta imza atmış istemiyorum diye. Kreş de kendi sayfasindan her gün her çocuğu paylasan kreslerden (neredeyse hepsi gibi) , ve o 18 aileden bazıları sık sık 'neden benim cocgumu etkinlik yaparken atmadiniz' diye darlayan, daha çok foto isteyen kesimden.
Story paylasma işini zaten görevi halka ilişkiler, sosyal medya uzmanligi olan kişiler yapmıyor,yardımcı öğretmenler onca işin arasında paylasiyor.
Tüm doneler birleşince foto istenmeyen çocuğun toplu etkinliklerde kameradan kirpilacak kadar kenarda olmasi gerekir ki aileleri 'geri planda çocuğum cikmis' diye kavga çıkarmasın.
Ne yapacak yani öğretmenler...
Herkesin kendi çocugu ama bu kadar kisilarak büyüyen çocuklar çok değil on yıl sonra tiktok benzeri sosyal medyada dans videoları çekip çekip atacaklar yeni kuşak modası böyle.
O yüzden çok da kasmaya gerek yok bence.
Ben çok üzülüyorum her şeyi büyük mesele haline getirip gerginlik çıkartan annelerin çocuklarına. Böyle ince eleyen sık dokuyan, uçan kuştan duyar kasan bir annem olsun istemezdim ki benim annem de bir doksanlar annesine göre aşırı fazla endişeli, kendince doğru bildiği kurallara sahip. Beni çok yorardi yani
Keşke kendi halime salsaydi, eminim daha rahat, daha keyifli bir çocukluğum olurdu
Bu imzayı vermeyen ailelerin çocuklarının ötekileştirilip, etkinlik yaparken dışarıda bırakıldığına dair birsürü haber dolaşmıştı birara.
Evet bu konuyu ben de anne olmadan önce böyle düşünürdüm fakat o şekilde kötü kullanımlara fırsat vermemiş olduğumu düşünüyorum. Elini kolunu göstermek beni rahatsız etmiyor.Fikrinize saygı duyuyorum da yüzünün gözükmediği şekilde fotoğraf paylaşınca çocuğunuzu paylaşmış olmuyor musunuz yani? Çocuğun yüzünü saklayarak fotoğraf paylaşmak bana çok garip geliyor.
Sadece eli,kolu mu çıkıyor yani? Yoksa sadece yüzünü kapatıp geri kalan her yeri fotoğrafta çıkıyor mu?Evet bu konuyu ben de anne olmadan önce böyle düşünürdüm fakat o şekilde kötü kullanımlara fırsat vermemiş olduğumu düşünüyorum. Elini kolunu göstermek beni rahatsız etmiyor.
Çalıştığım bir kolejde şöyle bir yöntem uyguluyorduk; ailesi izin veren çocukların topluca fotoğrafı çekiliyordu. Sonra ailesi izin vermeyen çocuklar da tek tek grup fotolarına eklenip aynı pozdan çekiyorduk. Aşırı yorucu bir süreçti. Neyse sonra kolej velilerle fotoğraf paylaşmayı bıraktı. Siz kazanımları zaten göreceksiniz, etkinliklerini portfolyosunda göreceksiniz diyorlardı. Bence bu daha hayırlı oldu.Oha. Bana imzayi vermeseniz cocugunuz bazi karelerde olmayabilir denildi. Simdi 4 sene icinde öyle bir durum ile karsi karsiya gelmedik. Bizim kresin sahsi instagram sayfasi zaten yok. Ilk okulun internet sayfasi var ama resimleri indirmeye calissan bile cocuklarin yüzü net gözükmüyor.
Öyle yüzüne emoji koyup tüm vücudunu paylaşmıyorum. Bu bana da saçma geliyor. Yaptığımız etkinlikleri, oynadığımız oyunları paylaşırken eli kolu ayağı kadraja girebiliyor. Bu anlamda yönettiğim bir blog sayfam var, orada bu şekilde paylaşıyorum.Sadece eli,kolu mu çıkıyor yani? Yoksa sadece yüzünü kapatıp geri kalan her yeri fotoğrafta çıkıyor mu?
Hmm o zaman tamamÖyle yüzüne emoji koyup tüm vücudunu paylaşmıyorum. Bu bana da saçma geliyor. Yaptığımız etkinlikleri, oynadığımız oyunları paylaşırken eli kolu ayağı kadraja girebiliyor. Bu anlamda yönettiğim bir blog sayfam var, orada bu şekilde paylaşıyorum.
Size göre öyle . Ama çalışan pek çok annenin iş yerindeki en büyük motivasyonu fırsat buldukça kreşin storylerini açıp çocuğunun ne yaptığına bakmak.Bunu da yanlış buluyorum. Sınıfta öğretmen çocuğu gözlemleyecek, etkinlik yapacak, kazanımları yönetecek ama maalesef yapamıyor çünkü tek tek çocukların fotosu çekilmesi gerek.. hem vakit kaybı hem verimsiz bir süreç.
Ben ince eleyip sık dokuyan bir insanım ve sanırım anneliğim de böyle. Kurallarım var. Bence burada en önemli konu karara saygı duymak.
Çalıştığım bir kolejde şöyle bir yöntem uyguluyorduk; ailesi izin veren çocukların topluca fotoğrafı çekiliyordu. Sonra ailesi izin vermeyen çocuklar da tek tek grup fotolarına eklenip aynı pozdan çekiyorduk. Aşırı yorucu bir süreçti. Neyse sonra kolej velilerle fotoğraf paylaşmayı bıraktı. Siz kazanımları zaten göreceksiniz, etkinliklerini portfolyosunda göreceksiniz diyorlardı. Bence bu daha hayırlı oldu.
Ben de rahatsız olurdum.Konum umarım doğru yerdedir.
2,5 yaşındaki kızımın fotoğraf ve videolarının yüzünün görünür şekilde sosyal medya platformlarından herhangi birinde paylaşmayı tercih etmiyorum. Buna da kızım 6-7 aylıkken karar verdim. Daha sonra bu konuyu aileme de söyledim. Erkek kardeşim annemlere ‘herkesin yeğeni ile fotoğrafı var, benim neden yok. Bir fotoğraf paylaşmama izin vermedi’ diye sitem etmiş. Babam ise hiç oralı değil. Kızımın fotolarını Facebook’ta arada paylaşıyor. Daha önce birkaç kere paylaştı. Geçtiğimiz hafta bulunduğumuz şehre ziyarete geldi. Kızımla oynarken evde çektikleri bir videoyu yine paylaşmış. Videoda kızımın yüzü gözüküyor. Oynarken yere düşüyor, eteği açılıyor vs. Ben bu görüntüleri yüzlerce kişinin izlemesinden rahatsız oldum. İlerde kızımın da rahatsız olup olmayacağını bilmeden paylaşmak bana saygısızlık gibi geliyor. Bu sefer anneme durumu anlatıp silmesini söylemesini rica ettim (ben söylersem kırılır diye düşündüm). Babam da bugün silmiş. Sildikten sonra da içime kurt düştü ayıp mı ettim, kalsa mıydı, izleyen izledi zaten diye kendi kendime düşünüp duruyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Aranızda bu durumu yaşayan var mı çok merak ediyorum.
Annem aman ne abartıyorsun, kimse kötü niyetle bakmaz, ne olacak yüzü gözükse, az gözüküyor zaten vs gibi yorumlar yaptı. Ben de biz birbirimizin bile fotoğrafını paylaşırken birbirimize soruyoruz ama kızımın fikrini almadan nasıl onun adına karar veriyoruz dedim. Ayrıca ben böyle bi karar almışım, sadece bu karara saygı duyamaz mısınız dedim. Kafamda sürekli bu konuşmalar dönüp duruyor. Cevaplarınızı merakla bekliyorum.