• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam evden kovdu, ne yapmalıyım?

Zeyrek0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2013
135
65
98
Merhaba hanımlar, 29 yaşındayım, yurtdışında yaşıyorum. Muhafazakar bi ailede büyüdüm. Dini içerikli konular yasak biliyorum ama durumu anlayabilmeniz için bu kadar da olsa bahsetmeliyim. Umarım kural ihlali yapmıyorumdur.
İki hafta önce başımı açtım. 3 yıldır aklımdaydı, bir türlü cesaret edemiyordum. Babam biraz tepki gösterir, sonra kabullenir diye düşünmüştüm ama maalesef olmadı. "Madem benim inancımı beğenmiyorsun, o zaman benim yanımda kalmanın da bi anlamı yok" dedi bugün. Sorun şu ki, kendi ayaklarım üzerinde durabilecek bi gelirim yok, bunu kendisi de çok iyi biliyor buna rağmen yine de kovuldum. Beynim durmuş durumda, bu kadar çabuk vazgeçilmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Koskoca bi çaresizlik. Ne yapayım, bundan sonra nasıl davranayım? Lütfen bana bi akıl verin.

Neredesiniz şuan ? Babanız bir anlık sinirle evden kovmuştur. Paranız yok geliriniz yok siniri geçince arar ya da siz arayın. Babalar böyle bir anlık sinirle istediğini yapar söyler falan ama dayanamaz çabucak pişman olur

Bazı şeyleri zoraki yapmanın bir manası yoktur, bunu babanıza ; yakınlarınızda din görevlisi yahut babanızın sözünü dinleyeceği birileri varsa güzel bir dille anlatsın.

Kendi İçimizden gelmedikten sonra; babamız için örtünsek ne yazar , hacca gitsek ne yazar ?

Benim bir arkadaşım vardı, babası camii görevlisiydi. sabah namazı için babası kızı uyandırdığında, kız yalandan yüzünü başını ıslatıp abdest alıp, namaz kılma numarası yapıyorum diye bize anlatırdı. Esasında Ne kadar acı bir durum...ve kalpten inanmanın ne kadar uzağında.

Siz şimdi kızgınlık anında babanızla sakın mücadele etmeyin , evinizden kesinlikle ayrılmayın , babanızın gözünden de uzak durun şimdilik .
Ve bu konuda yetkin bir kişi ile bu konuda babanızı görüştürmeye çalışın muhakkak...

Allah yardımcınız olsun , babanıza anlayış ve hoşgörü versin insallah

Neredesiniz şuan ? Babanız bir anlık sinirle evden kovmuştur. Paranız yok geliriniz yok siniri geçince arar ya da siz arayın. Babalar böyle bir anlık sinirle istediğini yapar söyler falan ama dayanamaz çabucak pişman olur

Evdeyim hâlâ maalesef, gidecek bi yerim yok. Bi anlık sinir değil, günlerdir anneme diyormuş zaten de annem bana belli etmiyormuş. Biraz önce şiddetli tartıştık, ben bağırıp çağırdım daha doğrusu. Sonra yanıma geldi, "bağırmana gerek yok, güzel güzel ayrılabiliriz" dedi. Sakinlikle alınmış bi karar yani. Böyle daha mutlu olacağımı düşünüyormuş.

Çok uzuldum ve sinirlendim; kendi inancını size dayatmaya çalışıyorsa oturup kendi inancını sorgulasin babanız.
İş bulup ayrılın evden.

Tam da yeni bi iş kurmuştum, düzenli bi müşterim ve gelirim olması için zaman gerekiyor. Bunu bildiği halde kovmuş olmasına daha çok üzülüyorum. Varlığıma birkaç ay daha tahammülü kalmadı belli ki. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım.

Evdeyim hâlâ maalesef, gidecek bi yerim yok. Bi anlık sinir değil, günlerdir anneme diyormuş zaten de annem bana belli etmiyormuş. Biraz önce şiddetli tartıştık, ben bağırıp çağırdım daha doğrusu. Sonra yanıma geldi, "bağırmana gerek yok, güzel güzel ayrılabiliriz" dedi. Sakinlikle alınmış bi karar yani. Böyle daha mutlu olacağımı düşünüyormuş.
Bnce sizi korkutmaya sindirmeye çalışıyor. Tekrar kapanmanız için film yapıyor. Eğer Dndar bir babaysa evden kovamaz yani başına daha kötüleri geleceğini bilir ..

Bazı şeyleri zoraki yapmanın bir manası yoktur, bunu babanıza ; yakınlarınızda din görevlisi yahut babanızın sözünü dinleyeceği birileri varsa güzel bir dille anlatsın.

Kendi İçimizden gelmedikten sonra; babamız için örtünsek ne yazar , hacca gitsek ne yazar ?

Benim bir arkadaşım vardı, babası camii görevlisiydi. sabah namazı için babası kızı uyandırdığında, kız yalandan yüzünü başını ıslatıp abdest alıp, namaz kılma numarası yapıyorum diye bize anlatırdı. Esasında Ne kadar acı bir durum...ve kalpten inanmanın ne kadar uzağında.

Siz şimdi kızgınlık anında babanızla sakın mücadele etmeyin , evinizden kesinlikle ayrılmayın , babanızın gözünden de uzak durun şimdilik .
Ve bu konuda yetkin bir kişi ile bu konuda babanızı görüştürmeye çalışın muhakkak...

Allah yardımcınız olsun , babanıza anlayış ve hoşgörü versin insallah

Din konusunda çok cahil bi insan değil. Zoraki yapmanın bi faydası olmayacağının farkında. Böyle bi karar vermiş olmamı gururuna yediremiyor. Çevresi tarafından da muhafazakâr tanınan birisi. X in kızı nasıl başını açar derler derdinde. Elalem kaygısıyla evladını silmek kolayına geliyor.

Bnce sizi korkutmaya sindirmeye çalışıyor. Tekrar kapanmanız için film yapıyor. Eğer Dndar bir babaysa evden kovamaz yani başına daha kötüleri geleceğini bilir ..

Bugün gözden çıkardığını hissettim. İçi soğumuş belli. Ölsem umrunda olmaz. Bi yabancıyla konuşur gibiydi. Daha önce de kovulmuştum ama bu sakinlikle verilmiş net bi karar.

Bugün gözden çıkardığını hissettim. İçi soğumuş belli. Ölsem umrunda olmaz. Bi yabancıyla konuşur gibiydi. Daha önce de kovulmuştum ama bu sakinlikle verilmiş net bi karar.
Gözden çıkardıysa size ve kararlarınıza saygı duymayan babanın yanında kalmayın madem. 29 yazındasınız Gayette ayaklarınızın üstünde durursunuz. Hem yurt dışındasınız imkanlarınız buradan iyi olmalı.. hayatınızı yaşayın dünyada kaç kere gelicez. :KK16:

Gözden çıkardıysa size ve kararlarınıza saygı duymayan babanın yanında kalmayın madem. 29 yazındasınız Gayette ayaklarınızın üstünde durursunuz. Hem yurt dışındasınız imkanlarınız buradan iyi olmalı.. hayatınızı yaşayın dünyada kaç kere gelicez. :KK16:

Peki bundan sonra nasıl davranmalıyım? Eğer ki kendi başımın çaresine bakabilirsem babamla bi daha konuşmak, görüşmek istemiyorum. Bu doğru olur mu? Sanki bundan sonra hiç bir işim rast gitmezmiş gibi geliyor. Hep kötülüğümü istermiş gibi. Negatif dugularla doluyorum böyle düşününce de. Keşke böyle olmasaydı

Peki bundan sonra nasıl davranmalıyım? Eğer ki kendi başımın çaresine bakabilirsem babamla bi daha konuşmak, görüşmek istemiyorum. Bu doğru olur mu? Sanki bundan sonra hiç bir işim rast gitmezmiş gibi geliyor. Hep kötülüğümü istermiş gibi. Negatif dugularla doluyorum böyle düşününce de. Keşke böyle olmasaydı
Tabii ki keşke böyle olmasa idi ama olan olmuş. Şuan ev tutacak yada otelde kalacak kadar biriminiz var ise düşünmezden çıkın evden. ya da seni evinde idare edecek tanıdığın arkadaşın varsa işini gücünü yoluna koyana kadar kalabilirseniz çok iyi olur. hem annenizde size destek olur.zaten ayaklarının üzerinde babanızın tek bir maddi yardımı olmadan durabilirsiniz konuşmayın görüşmeyin. Ama hiç paranız yok ise şuan gidebilecek yeriniz babanızdan müsaade isteyen belli bir süre. Bir anlık öfke ile çıkmayın evden yarının neler getireceğini kimse bilemez ..

Merhaba hanımlar, 29 yaşındayım, yurtdışında yaşıyorum. Muhafazakar bi ailede büyüdüm. Dini içerikli konular yasak biliyorum ama durumu anlayabilmeniz için bu kadar da olsa bahsetmeliyim. Umarım kural ihlali yapmıyorumdur.
İki hafta önce başımı açtım. 3 yıldır aklımdaydı, bir türlü cesaret edemiyordum. Babam biraz tepki gösterir, sonra kabullenir diye düşünmüştüm ama maalesef olmadı. "Madem benim inancımı beğenmiyorsun, o zaman benim yanımda kalmanın da bi anlamı yok" dedi bugün. Sorun şu ki, kendi ayaklarım üzerinde durabilecek bi gelirim yok, bunu kendisi de çok iyi biliyor buna rağmen yine de kovuldum. Beynim durmuş durumda, bu kadar çabuk vazgeçilmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Koskoca bi çaresizlik. Ne yapayım, bundan sonra nasıl davranayım? Lütfen bana bi akıl verin.
Almanyada yasiyorsaniz bi siginma yere gidin derum, gecici olarak bi düzgün is bulana kadar issizlik icin maas veriliyor ama almanya disinda bi ülkelerde bu fikrim yok ne yazikki babaniz böyle olmasi üzücü verici ama eminim ki film yapiyodur

Ya bu konu şaka mı?
Daha doğrusu babanız saka mi? Nasil evladini hemde kiz cocugunu evden kovuyor inanamiyorum cok üzüldüm ve sacma sapan bir konu sanki babanizi dolandırmışsınız ya da evden kaçmışsınız bi iffetsizliginiz olmus nasil boyle davranıyor anne ne diyor peki? Anne önemli biliyorsunuz

Basının açık olması kızının dışarıda bir başına olmasından daha tehlikeli geliyor sanırım..:olamaz:

İnanclar konusunda her zaman şunu söylerim daima uçlardan uzak durmalı..
Neye inanirsak inanalim bu inanç bir başkasına zarar verebilecek boyuta geldiğinde bir anlamı kalmayacak..

Bunu babana aşılamak eminim ki çok zor olacaktır..Çünkü kendi dünyasında kurduğu kurallar onun için geçerli..
Ama sende bir bireysin ve bu kurallara uymak zorunda değilsin..
Hayatına kendi dilediğin şekilde yön vermelisin..Eminim bunu tek başına aşabilecek bir güce sahipsindir...

Din konusunda çok cahil bi insan değil. Zoraki yapmanın bi faydası olmayacağının farkında. Böyle bi karar vermiş olmamı gururuna yediremiyor. Çevresi tarafından da muhafazakâr tanınan birisi. X in kızı nasıl başını açar derler derdinde. Elalem kaygısıyla evladını silmek kolayına geliyor.
Din konusunda bilgili ise peygamber kendisine en aşağılık davranışları sergileyenlere bile nezaketle karşılık verdiğini , karşımızdaki ne denli kötü olursa olsun, kötülükle muamele etmeye , cezasını kendi başıza kesmeye kalkmaya hakkımız olmadığını da bilirdi
Şu tavrı bir kız evladını daha da çok kaybetmeye yol açacak , belki de bu şekilde dışlanan bir çocuk daha kötü hallere düşecek
Bunları bilir ve ona göre daha bilinçli davranırdı
hayır kesinlikle böyle bir şey yapmayın kardeşim
Benim babam hayatt değil ve Allah ömür versin ama onu kaybettiğinizde kafanızı taşlara vurursunuz
Konuşup anlatmaya çalışın , yapamadığınızı, böyle daha mutlu olduğunuzu vs vs
Kesinlikle evinizden de kendinizi sağlama almadan çıkmayın. Lütfen

Bence bu olayı fırsata çevir. Otuz yaşındasın hala seni hayatının her alanında 'elalem ne der' diye baskılayan bir ailenin var. O evden kurtulmak için belki de harika bir fırsat... Bulunduğun ülkede eminim ki zor durumdaki kadınlara yönelik mekanlar ve devletin çeşitli katkıları vardır. Yarın ilk iş bulundugun ülkenin sosyal olaylara bakan kurumuna git ve seninle ilgilenecek bir yetkili bul derim ben.

Evden gitsen neden gittin diye peşini bırakmaz eminim. Göz dağı vermiş belli.

Belli bir yaşa gelmiş bir babanın kalıplaşmış inancını yerle bir etmissiniz( babanıza göre tabi) o da şuan büyük bir travma yaşamış sizden dolayi.. Doğru bulmuyorum tabiki ama onu da anlamaya çalışıp sessizce görmezden gelmeniz gerektiğini düşünüyorum zamanla alisacak emin olun .. Evden bu sebeple ayrilsaniz yarın daha kötü şeyler olacak ve sizi tamamen suçlu ilan edecektir.

Back