ooof offf, canım sıkkındı, senin bu konunu okudum şimdi daha sıkıldı arkadaşım. anlattıkların kelime kelimesine zihnimde canlandı. gerek eski eşimin ailesinden, gerek bazı akrabalarımızın, tanıdıklarımızın yaşadıklarından.
halanların sorunu belli, kendileri mutlu, huzurlu olamayan, olmadıkları için de milletle uğraşmayı görev edinmiş ruh hastaları diyeceğim izninle. benzer bir örneğini çok yakın arkadaşımın eşinin halasında da yaşamıştık yıllar evvel. kendilerini insanların mutluluklarını bozmaya adamış insanlardı. sonuç: yıllar geçti, arkadaşım çok mutlu, kendi kızının sallantılı ite-kaka yürüyen bir evliliği var. artık o kadar çok sorunları var ki, milletle uğraşamıyorlar. etme bulma dünyası...
baban ise, maalesef milletin lafına değer veren bir karakterde maalesef. daha önceki sorunda çok canı yanmamış ki barışmış, iyi bir kazık yediğinde anlayacak belki ama iş işten geçmiş olacak belki de.
seni bu kadar etkileyen durumlar aynı evde annene neler yaşatıyordur kim bilir.
aklıma gelen bir başka durum ise; hani rızasını almadan evlendim diyorsun ya, akıllarınca acaba hani baban senin üzerinde bu kadar baskı yaparak eşini geçersiz mi saydığını göstermeye çalışıyor acaba, ya da sizin huzurunuzu bozarak ayrılmanızı mı düşünüyor. allah göstermesin ama bu konuda biraz mesafe koyamazsan araya eşinle yok yere huzurunuz iyice bozulabilir.
bir arkadaşın dediği gibi her şeyini anlatma. annene de! çünkü annenin zaten eli mahkum baban sorsa saklayamaz ki, o da senin dediklerini anlatır, zaten hazırda bekleyen baban da halanların da yardımıyla senaryolar yazar durur.
babanı sevdiğin ortada, aksi takdirde dediğin gibi zaten çoktan resti çekerdin ve görüşmezdin.
ne kadar acı değil mi, bir yandan okuyup evliliğini sürdürürken bir yandan evine katkıda bulunmak için ne zorluklarla çalışıyorsun sonra da böyle yorumlara maruz kalıyorsun.
not: senin yaptığın işi üniversitedeyken ben de yapmıştım. inan her çalıştığım yerde en azından 2-3 kişi sorardı nerelisin, şuralı mı buralı mısın diye, hele tonton amcalar. hiç bir art niyet de yoktu bunda! ama insanların içi fesat olmaya görsün.