Benim de 2 ve 4 yasinda iki kizim var. İki defa babaannesi ve dedesi hafta sonu yatiya aldilar. İlkinde acaba mi oldum ama ikinci kalisindan sonra farkettim ki gittigi icin üzülüyor. Eve gelir gelmez sinirli, huysuz ve herseye agliyor. Bir kac gun gectikten sonra bana dedi ki " anne niye kardesim seninle kaliyor babaannem beni goturuyor?" İcime dert oldu ve asla bir daha tek gondermedim. Oysa ki hep gezdirirler, yemege gotururler, giysi oyuncak alirlar. Onlara da anlattim boyle boyle diye. Sagolsunlar anladilar.
Gondermeyin kizinizi. Cok kucuk. Hem babaannesi de anlattiginiza gore cok cahil. Abuk sabuk seyler soyler cocuga. Tek cocuk olsa belki aklina bile gelmez ama kardesi var evde sizinle olacak olan.
Bir daha size geldigi zaman tam kizi goturme konusunu acar acmaz deyinki anne ben cantasini hazirliyim, mamasini falan nasil hazirlayacagini not edeyim sen oglumu götür. Biz de kizimla biraz basbasa vakit gecirelim uyuyalim. Malum daha bebek geceleri uyutmuyor bizi. Sen bakarsin iki gün falan filan... Göndereceginizden degil tabii. Blöf. Eminim diyecektir ki aaa ben nasil bakarim bebek bu daha, anne cocugu, pesinde kosamam ... O zaman bastirin deyin ki anne askolsun torun mu ayiriyorsun, hic mi cocuk buyutmedin, sadece bir gün icin baksan ben de kizima zaman ayirsam cok iyi olurdu . Eminim diyemez o an hayir ben ille de kizi göturucem diye. Aksam da esinize konusunu yapin anneme teklif ettim ama ben bakamam edemem dedi diye. Ama iyilikle hani sanki biraz kirilmis gibi. Biz cocuklarimizi asla ayirdetmiyoruz herkes te oyle olsun istiyorum falan filan... Tabi ki 4 yasinda cocukla 1 yasindaki bebek ayni degil. Ama torunsa torun ikisi de. Erkekler pek fazla anlamiyorlar cocuk gece cis mi kacirdi, niye kacirdi veya niye aglayarak uyaniyor?
Deneyin bakalim nolucak? Belki hakkindan gelirsin. Niyeti torun bakmak falan degil, minnacik cocugun kafasini doldurup uzecek.