Baba...

ben gelmesini istemedim, ailenin kurduğu bir baskıydı bu, evli misiniz bilemiyorum ama o dönemde zaten çok fazla stres yaşanıyor ve inanın birçok şey buna babayı çağırma da dahil artık olsun bitsin daha fazla konuşmasınlar düşüncesiyle yaptığım şeylerdi. "üzülmek sizde bağımlılık yapmış olabilir" yorumunuz o kadar acımasız ki... o kadar acımasızca yazmışsınız ki bunu. babamı ben aramadım, o beni aradı, annem ve halamın sor baskısıyla da sordum çünkü aradığında yanımda onlar da vardı ve baskı kurdular. boşa açıklıyorum kendimi...

niye insanların sizin üzerinizde baskı kurmasına müsade ediyorsunuz? etmeyin. siz müsade ettikçe babanızla daha çok muhatap olursunuz. istediğiniz şey bu mu?

Hepsini okumaya dayanamadım. Ay gebersin de, malı mülkü size kalsın diyicem de, bilmem hala üzülür müsünüz?

Böyle konuları okuyunca iyi babalar mı uzun yaşamıyor acaba diyorum. :KK43:

Yanlış anlamayın ama siz görüşmek istemezseniz kimsenin lafına bakmazdınız. Annenizin düğün zamanı gelsin demesini de anlamadım el içine çıkıyorsunuz en mutlu anınız berbat etsin diye mi istemiş. Ev içinde varsın bir eve 5000-10000 fazla verin ağzınızı kirlettiğinize değmez iyi bilsede size iyisini söylemez. Daha fazla zor etmeyin bundan değil baba adam bile olmaz.

şeytan görsün yüzünü böyle adamı ne diye insan yerine koyup arıyorsunuz? evlilik de olsa aranmaz.

Doğrudur yapacak bir şey yok o zaman.
Zamanında size türlü işkenceler yapan adamdan hayır gelmeyeceğini inşallah ilerleyen zamanlarda siz de öğrenirsiniz.

niye mecbursunuz ki acmaya numarasini engeller bir daha da yuzune bakmazdim sanirim .

Çok iyi yapmışlar, oh olsun. Keşke daha çok dövselermiş. O baba olacak adama da ev alacağınızı falan söleyip neden yüzgöz oluyorsunuz ki. Fazla muhattap olmayın bence.

Neyin mecburiyetiydi,orayı kaçırdım,pardon?

niye insanların sizin üzerinizde baskı kurmasına müsade ediyorsunuz? etmeyin. siz müsade ettikçe babanızla daha çok muhatap olursunuz. istediğiniz şey bu mu?

Buraya topluca yazayım, evlenirken çağırmak zorunda kaldım çünkü sürekli babandır gelsin babandır gelecek, babandır başında olsun gibi bir ton laf duydum ve inanın o kadar fazla kavga ettim ki etrafımdakilerle gelmesini istemiyorum diye. Herkes onun dayaklarını, yaptıklarını unutmuş gibi. Buna anneannem de dahil. Gelecek babandır beni ezemezsin dedi. Aylarca savaştım keşke gösterebilseydim size. Ama yoruldum. Anlaşılamamaktan yoruldum arayın getirin o zaman dedim. Boynumu eğdim, çıkar yol bulamadım o an. Ev konusunda da annemin ve halamın çok baskısı var üzerimde sor soruştur diye, onlarla da kavga ettim ama her gün, her gün aynı şeyleri duydum 2 ay boyunca. Yeter dedim lanet olsun artık sorucam ne haliniz varsa görün yeter ki susun. Sordum ve cevabımı da aldım zaten, her zamanki iğrenç tavrını ortaya koydu. Annem ve halam da bunu duyunca sustular ağızlarını açamıyorlar.

Bu adam aradığında açmazsam küfürler hakaretler havalarda uçuşuyor, bir gün eşim açtı telefonumu ben bulaşık yıkıyordum o ş***siz nerde telefonu ona ver demiş, kavga ettiler, şikayet ettik, ses kaydı aldık sunduk delil olarak ama adam zamanında intihar ettiği ve psikolojisi iyi değil diye rapor aldığı için resmen hiçbir şey yapmadılar. Daha önce de defalarca videolar sundum, koruma kararı aldırmak istedim, uzaklaştırma talep ettik ama yok yok yok. Hiçbir sonuç çıkmadı işte.

Hepsini okumaya dayanamadım. Ay gebersin de, malı mülkü size kalsın diyicem de, bilmem hala üzülür müsünüz?

Böyle konuları okuyunca iyi babalar mı uzun yaşamıyor acaba diyorum. :KK43:

Üzülmem, bana muhtaç kalmasın ama ne yaparsa yapsın. Malında mülkünde de gözüm yok inanın.

Yanlış anlamayın ama siz görüşmek istemezseniz kimsenin lafına bakmazdınız. Annenizin düğün zamanı gelsin demesini de anlamadım el içine çıkıyorsunuz en mutlu anınız berbat etsin diye mi istemiş. Ev içinde varsın bir eve 5000-10000 fazla verin ağzınızı kirlettiğinize değmez iyi bilsede size iyisini söylemez. Daha fazla zor etmeyin bundan değil baba adam bile olmaz.

Zaten berbat etti, rezil etti bizi ele aleme. Nişanda rezillik çıkardı sen benim oğlumu getirmeme izin vermedin diye, dayımlar salondan kovdular. Zaten adam değil ben gördüm de işte ev olayı son damla oldu.

Bir kez daha baba sıfatını taşımadığını görmüş olmuşsunuz. Bir daha da görüşmeyin, ne hali varsa görsün.

Benden uzak olsun...

Okurken Gözlerim doldu.
Baba kelimesini hak etmeyen bir adam.
Allah yardımcınız olsun.
Görüşüpte üzmeyin kendinizi.
Allah'a havale edin.

Üzülmem, bana muhtaç kalmasın ama ne yaparsa yapsın. Malında mülkünde de gözüm yok inanın.

Zaten berbat etti, rezil etti bizi ele aleme. Nişanda rezillik çıkardı sen benim oğlumu getirmeme izin vermedin diye, dayımlar salondan kovdular. Zaten adam değil ben gördüm de işte ev olayı son damla oldu.

Benden uzak olsun...
Bence sen tüm aileyle aranı aç hiç biri normal değil o alışkın ne yapsam kucak açar bunlar bana diyordur intihar ettiğinde kim kurtardı bunu ya öleydi

Yaşadıklarınız çok üzücü ama güzel olan şey sizin güçlü duruşunuz. Sonuna kadar mutlu olmayı hak ediyorsunuz ve umuyorum eninde sonunda bu zor günler geçecek ve siz çok mutlu olacaksınız.
Ancak size tavsiyem babanızı ailenize yaklaştırmayın. Siz aranızı iyileştireceğim diye uğraşırken evinizdeki huzuru da kaçıracak bir tarz adama benziyor babanız. Zaten size şuana kadar babalık yapmayan birisine şuan ihtiyacınız neden olsun ? Bundan sonra bence babanıza karşı tek göreviniz öldüğü zaman cenazesine gitmek olur. Siz kendi aile ve mutluluğunuza odaklanın.

Telefonları niye açıyorsunuz,küfür ederse etsin,hakaret ederse etsin.
Açmazsanız duymazsınız.
Gerçi siz annelerin baskısına dayanamayıp düğüne çağırmışsınız,ev sormuşsunuz vs. o yüzden akıl vermek de yeterli olmuyor sanırım.
Bir tanıdığım var,aynen sizin gibi babasının ona etmediği kötülük yok,anlatıyoruz,yardımcı oluyoruz ama ne yapayım,küfretti,annemler çok ısrar etti diyor. Bir an için aynı kişi olduğunuzu düşündüm ne yalan söyleyeyim.
Üzgünüm ama o arkadaşımın evliliği çok sarsıldı,eşi de bizim gibi telkinler yaptı ama kız annem baskı yaptı,babam küfretti diyerek kendi huzurunu kaçırdı ve tabii ki evliliği çok bozuldu,hem kendini hem eşini ve maalesef evlatlarını da mutsuz etti.
Ama işte kurtulması kolaydı ama o istemedi diyor kendi eşi bile.

Okurken Gözlerim doldu.
Baba kelimesini hak etmeyen bir adam.
Allah yardımcınız olsun.
Görüşüpte üzmeyin kendinizi.
Allah'a havale edin.

Teşekkür ederim. Hak yerini bulur umarım, bu dünyada olmasa da diğerinde inşallah..

Bence sen tüm aileyle aranı aç hiç biri normal değil o alışkın ne yapsam kucak açar bunlar bana diyordur intihar ettiğinde kim kurtardı bunu ya öleydi

Ölecekti, 2 hafta yoğun bakımda yattı, çalıştığı yerden bir arkadaşı bulmuş, asmış kendini. Sebebi de eski sevgilisinin evlenmesiymiş. 14 yaşındaydım o kadar büyük bir travma ki... Yıllarca destek aldım sırf bunları atlatabilmek için. Uyandığında da eski sevgilisini istemiş yanına. Kendimi geçtim kardeşimi bile görmek istememiş. Keşke ölseydi de kurtulsaydım demişimdir hep.

Yaşadıklarınız çok üzücü ama güzel olan şey sizin güçlü duruşunuz. Sonuna kadar mutlu olmayı hak ediyorsunuz ve umuyorum eninde sonunda bu zor günler geçecek ve siz çok mutlu olacaksınız.
Ancak size tavsiyem babanızı ailenize yaklaştırmayın. Siz aranızı iyileştireceğim diye uğraşırken evinizdeki huzuru da kaçıracak bir tarz adama benziyor babanız. Zaten size şuana kadar babalık yapmayan birisine şuan ihtiyacınız neden olsun ? Bundan sonra bence babanıza karşı tek göreviniz öldüğü zaman cenazesine gitmek olur. Siz kendi aile ve mutluluğunuza odaklanın.

Cenazesine bile gitmek istemiyorum ki ben bu adamın... Zor işte. Çok zor. Güçlü olmak, dik durmaya çalışmak. Gençliğinde bunlara katlanmak. Zor...

Olsun sizin gözünüz yoksa da Rabbimin adeleti bu dünya da yerini bulsun inşallah.

İnşallah..

Telefonları niye açıyorsunuz,küfür ederse etsin,hakaret ederse etsin.
Açmazsanız duymazsınız.
Gerçi siz annelerin baskısına dayanamayıp düğüne çağırmışsınız,ev sormuşsunuz vs. o yüzden akıl vermek de yeterli olmuyor sanırım.
Bir tanıdığım var,aynen sizin gibi babasının ona etmediği kötülük yok,anlatıyoruz,yardımcı oluyoruz ama ne yapayım,küfretti,annemler çok ısrar etti diyor. Bir an için aynı kişi olduğunuzu düşündüm ne yalan söyleyeyim.
Üzgünüm ama o arkadaşımın evliliği çok sarsıldı,eşi de bizim gibi telkinler yaptı ama kız annem baskı yaptı,babam küfretti diyerek kendi huzurunu kaçırdı ve tabii ki evliliği çok bozuldu,hem kendini hem eşini ve maalesef evlatlarını da mutsuz etti.
Ama işte kurtulması kolaydı ama o istemedi diyor kendi eşi bile.

İşte o aile baskısı, geçmişten gelen korkuların yükü, küfür ettiğinde ya da hakaret ettiğinde oluşan kaybolmayı isteme hissi, haksızlığın farkında olmak ama korkunun öne geçmesi, ya döverse ya gelir kapıma dayanırsa düşünceleri o kadar ağır ki. Oturduğum apartman karısının teyzesine aitmiş. Taşındıktan sonra öğrendik. Aylardır kabus gibi bu evde yaşamak. 1 ay sonra taşınacağız, sözleşmenin bitmesini bekliyoruz. Alt kata geliyorlar cümbür cemaat, ooğlunu sevmesine denk geldim kaç kere. Kapıda karşılaştık göz göze geldik ama oğluna baktığı gibi bakmadı bana. O akşam öğrendi nerede oturduğumu. Bu adam beni bir kere sevemedi. Bu adam beni kızı gibi göremedi.

Anneyi koruma, annenin tüm ağırlığını yüklenme, baba görevinin sana bırakılması, anneannenin sürekli sen benim oğlumsun sen bu evin babasısın demesi ve buna yıllarca maruz kalma gerçekten kolay değil. Bu baskının içindeyken insan mantıklı olamıyor, kişiliğimden ödün verdiğimin de farkındayım ama babamı gördüğüm ya da onunla konuştuğum an öyle birine dönüşüyorum ki kısacık bir an bile olsa sanki o küçücük kız çocuğu oluyorum sanki babam o tek mutlu anımdaki gibi gülüyor bana sanki sarılıyor kızım diyor. Bir kere kızım dedi bu adam bana. Sadece bir kere güldü. Bir kere omzunda taşıdı.

İnsan gerçekten arıyor bu hisleri, babanın hayatta olup babasızlık yaşatması çok ağır. Kimsenin de yaşamasını istemem. Eşime tutunuyorum ve evliliğimin sarsılmaması için de çoğu şeyi belli etmemeye çalışıyorum. Umarım toparlarım.

Niye hala duygusal bakıyorsunuz ki bu adama hala kendinizi acıtmayın onun size davrandığı gibi davranın

Sildim, 2 yıl hiç konuşmadım, evlilik nedeniyle aradım 1 kere o da annem babanı da ara gelmesi gerekiyor dedi diye. Bunu da zorla yaptım inanın. Evlendikten sonra görüşmedik zaten. Arada bir aradı o kadar.

Evet kuzenlerim, baba tarafı çok kalabalık, alışkanlık sanırım kuzen diye ayrıca belirtmeliydim ama o ara gözümden kaçmış işte..

İnşaattan projelerle çok fazla ilgilenen biri, annem ve halam zorladı aslında bir sor aradığında diye, ben de sormak, konuşmak istemiyorum ama büyük bir baskı var üstümde. Umarım güzel olur dediğiniz gibi, teşekkürler...
Yahu hep o zorladı bu baskı kurdu demişsiniz silip atsanıza, hem baba değil diye yazıyorsunuz hem de medet umuyorsunuz, valla yazık size çektiğiniz acılara, kendinizi bu duruma düşürmeyin bir ev alıcaz diye ömür boyu medet mi duyacaksınız

X