Yanlış yorumlamışsınız, dediğiniz senaryo yaşanmadı. Bebeğim benim kucağımda sakinken teyzesine veya anneannesine gittiğinde de ağladı, babasına gittiğinde nefesi kesilene kadar ağladı. Anneyseniz eğer bebeğinizi o halde göreceğinize içgüdüleriniz hareket eder çeker alırsınız dayanamayıp. Ben de her anne gibi bana ihtiyacı var deyip kucağıma aldım. Baba bütün gün işte olduğu için sürece dahil olamadı, bebek de onu kabul etmeyince süreç başlamış oldu. Kesinlikle yatak da oda da ayrılmadı. Hala aynı odada yatıyoruz. Baba genel olarak dışardan seveyim üstüme bulaşmasın tavrında zaten bundan bahsediyorum. Zor dönemde bakması zor evet ama şu an hiçbir zorluğu yok zaten yaşına gelmiş çocuk. Hala oturup oyun oynamayı bile beceremiyor ne yazık kiSorumluluk vermemissiniz. Baba olmayi ogretmemissiniz. Onun da alisacagi, öğreneceği varsa da olmamış. Sonradan oldurmak daha zor. Acikcasi kizmayin ama dupeduz sacmalik, yenidogan bebek, 3 ayın altindaki bir bebek annesini kokusundan taniyor evet ama oyle kisi taniyip kucak ayirt etmiyor. Ne demek babasini itti?? Siz de diyorsunuz zor bir bebekti diye, muhtemlen agliyordu huysuzdu, sizin kucagjnizda da oyleydi ama babasina gidince babayi jtti oldu, baba kaçtı bu zorluktan siz de uzeirne gitmediniz. Tahmin edeyim geceleri uykusuz kalirken baba bey rahat uyumak icin oda falan degistirmis yatak ayirmistir belki de. Basbaya adam kacmis, siz de kabullenmissiniz, butun işi size yıkmış. Bi cinnet geçirmeniz lazim Adam yolunu bulmuş siz de cocuk istemiyor diyip kabul ediyorsunuz bu durumu olur mu oyle sey ya
o zaman inşallah sakince oldurmanın bir yolunu bulursunuz.İşi zora sokarsam hepten ters tepebilecek sivri bir karakter eşim, emrivaki yapıp çıkıp kapıyı gidemiyorum
Özellikle babaanne ve halalar ile durumu açıkça paylaştım keza onlar da bunun oldukça farkında. Kendisiyle de yakın zamanda konuştular benim haberim yokmuş gibi, diyorum ya onun gözünde o haklı olduğu için çevrenden gelen fikirleri göz ardı ediyor gibi duruyor. Herkes ondan anne gibi davranmasını istiyor zannediyor halbuki baba olsa yetecek zaten. Kafasındaki baba imajını bilemiyorum, kendisi baba ile büyümemiş çünkü. Bahane uydurmak istemiyorum onun adına ama kesinlikle elini taşın altına koyma vakti geldi geçti bileSizi çok iyi anlıyorum. Evlilik, çocuktan öncesi ve sonrası diye kesinlikle ayrılıyor yorgunluğunuzu hissedebiliyorum benimde ikizlerim var sizin bebeğinizle aynı yaşıt sayılırlar.
bu tempo, eşimle rahat bir sohbet edememek beni bile bir anne olarak çok üzüyor, çocuklarımı çok seviyorum ama özgür günlerimi de özlemiyor değilim resmen film sahnesi gibi gözüm dalıyor uzaklara bazen.
Anneanne ve babaanneyle bu durumu kısmen paylaşıp onlardan da yardım isteseniz, eşinize çocukla alakalı direktifler verseler? Meyve yedirmek, giydirmek gibi? Yardımı biraz kesseler eşiniz varken?
Benim eşim sizinkinin tam aksine “ben bi süre kucaklayamam, bez değiştiremem” diyordu. Yalnız baktık bebeklere iş başa düşünce benden daha iyi bakmayı kavradı. Annelerden biri gelince çocuklardan kaçıyor hatta
Bu süreçte ben de çok kendimi öne atıp parçalandım sanırım benim de hatam oldu, kendini sürece dahil edemedi bir türlü sonrasında da ipler sarpa sardı belki de öyle de düşünmek gerek. Biraz büyüdükçe baba oğul aktivitesi fazlalaşır diye umudediyorumBana ilginc geldi, bağları olusmamıs gibi. Benim eşim de dediginiz gibi evlenmeden önce arkadaslarının, akrabalarımızın hatta sokakta gordugu cocukları bile çok severdi, çocuklar da onu. Genel hali ciddi ve soguk biri olmasına ragmen çocuklarla özel bir bağı vardı, cocugumuz olunca durum degismedi cocugumuza karşı x10 daha fazla ilgili. Oglum benden çok babasına duskun bu yuzden. Bence hosuna gitmese de babasına sık sık gorevler verin çocukla ilgili. Alsın parka gotursun, dışarı çıksınlar beraber takılsınlar biraz elinizi cekin belki daha çok guclenir bagları.
Cinnet geçirdim, sonu boşanma kararına gitti. Sakinleşince farklı çözümler bulmaya çalıştım. Kestirip atmak olmaz ama benim de bir sabrım var kesinlikleo zaman inşallah sakince oldurmanın bir yolunu bulursunuz.
ama zamanla diye diye 1 yaşında olmuş çocuk
zamanla gelişip gelişmeyeceği de belirsiz
şahsen ben olsam çoktan cinnet geçirmiştim sanırım
Ah o patlatma isteğim hiç gitmiyor yatakta falan itiveresim geliyor özellikle ben uykusuzluk çekerken o mışıl mışıl uyurkenAile terapistden yardim alin. Ama sahsen adamin suratinin ortasina öyle bir patlardim ki neye ugradigini sasirirdi. Böyle seylere hic gelemiyorum..ama dedigim gibi disardan destek alin. bebek bu. Ilk aylar anneden ayri bir varlik oldugunun farkinda bile degil. Esiniz resmen cocuga küsmüs. Yetiskin gibi davranmaya denesin.
Babasıyla büyümemiş olmasının etkisi olabilir kesinlikle.Özellikle babaanne ve halalar ile durumu açıkça paylaştım keza onlar da bunun oldukça farkında. Kendisiyle de yakın zamanda konuştular benim haberim yokmuş gibi, diyorum ya onun gözünde o haklı olduğu için çevrenden gelen fikirleri göz ardı ediyor gibi duruyor. Herkes ondan anne gibi davranmasını istiyor zannediyor halbuki baba olsa yetecek zaten. Kafasındaki baba imajını bilemiyorum, kendisi baba ile büyümemiş çünkü. Bahane uydurmak istemiyorum onun adına ama kesinlikle elini taşın altına koyma vakti geldi geçti bile
Evet bu biraz daha olabilir bir şey kısa vadede umut getiren bir çözüm gibi duruyorBabasıyla büyümemiş olmasının etkisi olabilir kesinlikle.
Aslında konuşma olarak değil de mesela kayınvalideniz ve eşiniz çocuklayken “hadi oğlum sen yemeğini yedir, ben şu işimi halledeyim” dese gibi durumlar yaratılsa diye düşündüm ben.
Yaş farkınız göze batacak aralikta malesef. 26 yasinda birine 30 ustü olmaz . Orta yas moduna girmis bile esiniz. Bebek o yahu ne demek itti diye ilgilenmemek. Resti cekin sizle ilgilenmese neyse de bebeğinize yaptığı kotülüğü affetmeyin..kendi bostan korkulugu mu. Sanki eve oyuncak aldiniz hevesi mi kacmiş beyefendinin. Ev işi de yaptirın niye herseyi siz üstlendinizki. Ilk aylar aglarken verseydiniz eşinize bir şekilde susturmayi oğrenirdi. His eşiniz tam bir ...neyse sinir oldum. Bebekli anneye kolaylik saglamayan erkeklere asirı sinir oluyorum. Resmen vicdansizlik. Dusunsenize eşiniz bebeknis ev işi helak oluyor siz hazır yemegi yiyip hazır kiyafeti giyip manda gibi uzanip telefonla ugrasıyorsunuz. Bunu yapan insan değil benim gozumde eşine de çocuguna da zerre değer vermiyordur yollayin evden gitsin madem varliğı yok ortada zaten fiziki gorüntüsü de kalksınMerhaba,
Eşimle birbirimizi severek evlendik, o 34 ben 26 yaşındaydık. Eşimin yakın arkadaşları çocuk sahibiydi, hep “ben 40 yaşında mı baba olacağım” şeklinde sitemlerde bulunurdu. Yakın arkadaşlarının çocuklarıyla nasıl oyunlar oynadığını onlara nasıl hediyeler aldığını gördükçe çok iyi bir baba olacağının hayallerini kurardım. Evlendikten 8 ay sonra hamile kaldım ve çok şükür sağlıkla oğlumuzu kucağımıza aldık.
İlk 3 ay oğlum çok zor bir bebekti, bana aşırı düşkündü ve kesinlikle benden başkasını kabul etmiyordu. Özellikle babasını reddediyor, onun kucağına geçtiğinde deli gibi ağlıyordu. 3. Aydan sonra meme reddi başladı, daha hırçın ve daha zor bir döneme girdik, babasıyla iyice uzaklaştı. 6 aylık olana kadar benden başka kimsede durmuyor kimseyi kabul etmiyordu. Bu süreçte ben bitmiştim, tükenmiştim, ne kadar yıprandığımı siz anneler çok iyi anlarsınız.
Bu süre içindeki en büyük problemimiz eşimin hiçbir şekilde bebekli hayata dahil olamaması. Bebeğimizin de onu itmesi ile kendini hepten geriye attı. Bebeğin altını veya üstünü değiştirmiyor, onunla oynamıyor, ben söylersem rica minnet kucağına alıyor veya ilgileniyormuş gibi yapıyor, seviyor ama sevgisini fiziksel olarak dile getirmiyor. Bebeğim şu an 11 aylık, neredeyse yaşına girecek fakat bu durum halen değişmedi. İşten eve geliyor, eline telefonu alıyor, tv açıyor, bebekle yine ilgilenmiyor. Haftasonları benim tatilim gözüyle bakıyor, yine ilgilenmiyor. Ben söylersem öfleyerek pöfleyerek bir şeyler yapıyor ama ilgisiz olduğu o kadar belli ki çocuk da anlıyor, onunla oynamak istemiyor. Bu konudaki rahatsızlığımı dile getirince abarttığımı söylüyor, tartışıyoruz ve geriliyoruz. Bu süreçten nasıl çıkacağız, ne yapacağız hiç bilemiyorum.
Ben de çalışıyorum, kliniğim var ve tüm gün hastalarla uğraşıyorum, eve geldiğimde kolumu kaldırmayı bırakın konuşacak halim kalmıyor fakat ev işi, çocuk, bir sonraki günün klinik işleri yine bende. Ne eve ne bebeğe yardımcı oluyor, kırk yılda bir yaptığı bir şeyi öne sürüyor biraz yardımcı olsan dediğimde de. Hiç böyle biri değildi, nasıl böyle olduk ve nasıl yoluna sokacağız, yoluna sokabilecek miyiz hiç bilemiyorum.
Sizler bu süreçleri nasıl yönettiniz?
Ah bekara koca boşamak çok kolayYaş farkınız göze batacak aralikta malesef. 26 yasinda birine 30 ustü olmaz . Orta yas moduna girmis bile esiniz. Bebek o yahu ne demek itti diye ilgilenmemek. Resti cekin sizle ilgilenmese neyse de bebeğinize yaptığı kotülüğü affetmeyin..kendi bostan korkulugu mu. Sanki eve oyuncak aldiniz hevesi mi kacmiş beyefendinin. Ev işi de yaptirın niye herseyi siz üstlendinizki. Ilk aylar aglarken verseydiniz eşinize bir şekilde susturmayi oğrenirdi. His eşiniz tam bir ...neyse sinir oldum. Bebekli anneye kolaylik saglamayan erkeklere asirı sinir oluyorum. Resmen vicdansizlik. Dusunsenize eşiniz bebeknis ev işi helak oluyor siz hazır yemegi yiyip hazır kiyafeti giyip manda gibi uzanip telefonla ugrasıyorsunuz. Bunu yapan insan değil benim gozumde eşine de çocuguna da zerre değer vermiyordur yollayin evden gitsin madem varliğı yok ortada zaten fiziki gorüntüsü de kalksın
Yahu tam melek yasları vakit gecirip de sanki kucagina alacak sarilacak en guzel zamanlar. Sizi baya manipüle etmis esiniz ona hak veriyorsunuz mazeretine ikna olmussunuz. Siz mesela vakit geciremiyor musunuz ee o neden geciremiyor. Eşinizin yasça büyük olmasinın etkisi de var sizi kucük bilgisiz olarak mi gorüyor kullanilacak yonetilecek biri. Yapmayin bakalım yemek temizlikEvet, benden anne olmamı bekliyorsun ben senin gibi olamam diyor. Olay bu değil ki tabi ki anne olamaz ama baba figürü de olmadan büyür mü çocuk?
Büyüdükçe paylaşımları artar diye umuyorum, şu an küçük olduğu için de vakit geçirmeyi beceremiyor gibi
Bence kesinlikle bu yuzden, kendinizi çok öne atmıssınız eşinizin de kolayına gelmiş. Bebek bakımı zor, tek anneye yüklenmesi acımasızca. Zaten hamileliği, doğumu derken zor surecler yaşıyoruz. Biz ailelerden uzakta yaşıyorduk onun da etkisi büyüktü. Yardım edecek kimsemiz yoktu. Eşim tüm gece calısır uyuyamazdı, ben tüm gece evde tek basıma, aralıksız ağlayan bebekle sabaha kadar uyuyamazdım. Sabah eşim gorevden hic uyumamış olarak gelir, bende hic uyumamış olarak karsılardım. Sonuç olarak birinin fedakarlık yapması gerekiyordu o kişi genelde eşim oluyordu sabah çocuğu ona paslayıp öğlene kadar uyurdum. Sonra ben alırdım o uyurdu öyle öyle hallettik ama yıprandık mı evet hemde çok. Çocuğunuzun gün icinde baba dedigini, eve gelince cok heyecanlandıgını, babasının fotoğrafını görünce mutlu olduğunu falan pozitif biseyler soyleyin belki cocuk beni istemiyor dusuncesini atar kafasından.Bu süreçte ben de çok kendimi öne atıp parçalandım sanırım benim de hatam oldu, kendini sürece dahil edemedi bir türlü sonrasında da ipler sarpa sardı belki de öyle de düşünmek gerek. Biraz büyüdükçe baba oğul aktivitesi fazlalaşır diye umudediyorum
Bosanın demedim farkettiyseniz ama bu bence yenilir yutulur degil bir rest cekip tepki gosterilecek bir durum. Kendinizin değil çocugunuzun hakkini savunmalisiniz. Gerçi yalanlarina inanmişsınız. Esim icimden gelmiyor bakmakndese bilemiyorum gozum doner herhalde. Sanki eve yeni oyun aldiniz da sevmedi. Cidden rezaletAh bekara koca boşamak çok kolaykeşke kestirip atmak bir çözüm olsaydı, insan sinirlenince ilk bunları yapmak istiyor ama olur mu tabi ki olmaz. Çocuktan önce böyle biri değildi kesinlikle bana yardımcı olurdu elinden geldiğince, yemek yapamadığımda yemeği yapardı, evimiz büyük temizliğe yardım ederdi. Şu an çöp atmak bile sorun haline geldi
Çocuktan önce size yardım edip, şu an etmiyorsa kendini 2. Plana atıldığını hissediyordur. Benim kankamın eşi böyle oldu. Çocuktan sonra içine kapandı. İkisi de ayrı dünyalarda yaşıyor.Çocuktan önce böyle biri değildi kesinlikle bana yardımcı olurdu elinden geldiğince, yemek yapamadığımda yemeği yapardı, evimiz büyük temizliğe yardım ederdi. Şu an çöp atmak bile sorun haline geldi
Bu süreçte ben de çok kendimi öne atıp parçalandım sanırım benim de hatam oldu, kendini sürece dahil edemedi bir türlü sonrasında da ipler sarpa sardı belki de öyle de düşünmek gerek. Biraz büyüdükçe baba oğul aktivitesi fazlalaşır diye umudediyorum
Öyle olduğunu düşünmüyorum, kendisi küçük çocuk eylemeyi pek beceremiyor yaştan çok karakter olarak diyelim. Bahsettiğim arkadaşlarının çocukları da 3-4 yaşlarında zaten onlarla oyun kurabiliyor ama kesinlikle doğru söylüyorsunuz vakit geçirebilirYahu tam melek yasları vakit gecirip de sanki kucagina alacak sarilacak en guzel zamanlar. Sizi baya manipüle etmis esiniz ona hak veriyorsunuz mazeretine ikna olmussunuz. Siz mesela vakit geciremiyor musunuz ee o neden geciremiyor. Eşinizin yasça büyük olmasinın etkisi de var sizi kucük bilgisiz olarak mi gorüyor kullanilacak yonetilecek biri. Yapmayin bakalım yemek temizlik
Kuzenim eşiyle tek başlarına çocuk büyüttüler dediğiniz gibi gece nöbetleşe baktılar çocukları inanılmaz babacı mesela. Oğlunu çok seviyor işte videolarını fotoğraflarını izliyor ama gelince onunla oynamak yerine telefonla oynuyor anlayamıyorumBence kesinlikle bu yuzden, kendinizi çok öne atmıssınız eşinizin de kolayına gelmiş. Bebek bakımı zor, tek anneye yüklenmesi acımasızca. Zaten hamileliği, doğumu derken zor surecler yaşıyoruz. Biz ailelerden uzakta yaşıyorduk onun da etkisi büyüktü. Yardım edecek kimsemiz yoktu. Eşim tüm gece calısır uyuyamazdı, ben tüm gece evde tek basıma, aralıksız ağlayan bebekle sabaha kadar uyuyamazdım. Sabah eşim gorevden hic uyumamış olarak gelir, bende hic uyumamış olarak karsılardım. Sonuç olarak birinin fedakarlık yapması gerekiyordu o kişi genelde eşim oluyordu sabah çocuğu ona paslayıp öğlene kadar uyurdum. Sonra ben alırdım o uyurdu öyle öyle hallettik ama yıprandık mı evet hemde çok. Çocuğunuzun gün icinde baba dedigini, eve gelince cok heyecanlandıgını, babasının fotoğrafını görünce mutlu olduğunu falan pozitif biseyler soyleyin belki cocuk beni istemiyor dusuncesini atar kafasından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?