Baba evine dönüş...

Papatyamutlusu

Cor No Edito...
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2017
237
253
Merhaba, Nereden başlasam bilmiyorum ama eşimin alkol problemi vardı bahsetmiştim, 10 aylık evliyiz. Ailemden tüm çevremden uzak bir şehirdeyim ve bu zamana kadar hep onlara mutlu olduğumu, hiçbir sorunumuzun olmadığını söyledim, hatta eşimi övdüm. Aslında içmeyince hiç bir problemimiz yoktu ama sonuncusu çok ağır oldu. Çok uzun ama olayları anlatmam gerekiyor sizden fikir almak için..

Son 1 aydır çok iyiydik, cafemizde usta işten çıktığı için eşim ustalık yapmaya başladı ve cafede oluyordu genelde. Ben de arada içmesine ses çıkarmıyor boğmak istemiyordum. Hatta Cuma günü canlı müziğe gitmek istedi bende kabul ettim ve birkaç arkadaşıyla boş bol içti yanımda, bende ses çıkarmadım sonraki gün bir şey olmamış gibi işimize baktım, o gün de bir kaç saat arkadaşlarının yanına gitmek istedi anlayış gösterdim, iş aksamasına rağmen akşam geldi. Ne olduysa o gece oldu... Cumartesi gecesi cafede yine içmek istedi, dün içtiğini bugün gerek olmadığını söyledim ama içti dinlemedi, biraz bozulsam da ses çıkarmadan dükkanı kapatmayı bekledim, normalde 11de kapattığımız dükkanı müşteri olduğu için 1de kapattık, o arada eşim iyice içti.. Elemanlrı erken yolladığımız için, kapatırken dışarıdaki masaları ya ben almaya başlarım o fırını kapatır gelir, ya o almaya başlar ben hesap yapar ona yardım ederim. O fırını 12de kapattığı için, müşteri de Yen'i gittiği için ben hesap yapmamıştım, "hadi sen masaları almaya başla, ben hesap yapıp geliyorum" dedim. Sanırım içkili olduğu için, aslında her gün biribirimize söylediğimiz sözü ters anladı 'sen bana emir mi veriyorsun' dedi. Ben yine alttan alıp emir vermediğimi ve yardıma hemen geleceğimi söyledim sessizce toplamaya başladı, işim bitti ben de toplarken bana bağırdı 'bırak onları sana toplatmam' dedi. Birden hakaret küfür etmeye başladı bağırarak, sinirlendim 'sus şuraları toplayalım artık eve gitmek istiyorum!' Dedim.. Sonra masaları toplayıp geri döndü, cafede bir anda bana vurmaya başladı, şuan bu yazdığıma inanamıyorum ama o anları net hatırlamıyorum bile, yere düştüm en son, sakinleştirmek için tamam dur özür dilerim filan dedim çünkü inanılmaz güçlüydü, arkasını dönünce kapıdan kaçmayı başardım, sokakta da kimse yoktu İstanbul gibi değil ne yazıkki, ufak bir şehir. Arabayla arkamdan geldi bağıracağımı polis çağıracağımı söyledim yaklaşmadı, tesadüf abisi servis çekiyordu işinden dönüyormuş bizi gördü beni aldı evine götürdü. Kısaca sonra bir arkadaşıma geçtim 2 gün başka yerde kaldım, pazartesi yanıma çağırmışlar geldi bir şey olmamış gibi hadi evimize gidelim, içmişim olmuş özür dilerim filan dedi evden yolladım, akrabaları geldi gitmedim, uçak bileti aldım yola çıktım, bu sefer tehdit etmeye başladı "Gitme bize kıyma nolur, Gidersen son olur daha dönemezsin, nerdeysen alayım geri dön..." Dönmedim havalimanına gittim son mesajı atmış "Hoşçakal eski eşim Allah'a emanet ol" ondan sonra da daha yazmadı, tabiki ben hiç iletişim kurmuyorum. Ailesine de kendisine de dedim, evlilik öyle kolay değil, oğlunuzu tedavi ettirin, alkol içince canavar oluyor, yoksa biz boşanıcaz. Bu sabah da bir baktım ortak instagram kullanıyorduk tüm resimleri silmiş, şifreyi ismi filan değiştirmiş ben giremiyorum. Kısaca adam hem suçlu hem güçlü.. Ben de ailemin yanındayım 2 gündür ama anneme babama bir şey demedim. Abimler ablamlar filan biliyor, şimdilik sessiz bekliyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Biliyorum herkes neden hala boşanma davası açmadın ailene söylemedin diyecek ama ben bu adamla evlenmek için ailemi bile YOK saydım. Zaten sonunda boşanıcaz ama şuan beynim dondu sanki. Sadece sizden sakinleştirici ve yönlendirici fikirler bekliyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayın, Teşekkür ederim şimdiden...

Şuana kadar çok mantıklı adımlar atmışsınız. Biliyorum boşanacağız diyorsunuz. Uzatıp kendinize acı çektirmeyin o zaman. Biraz dinlenip, sakinleşip anlatırsınız ailenize. Kendinize yeni bir hayat kurmak için adımlar atın. Kafanız dağılır hem. Umarım bundan sonrası kolay ve güzel olur sizin için.

Maalesef bu alkol/madde bağımlılığı sigara gibi değil. İnsanlar sigarayı bile ne kadar zor bırakıyor. Tedavi olsa, başarılı olsa, alkolü bıraksa dahi hep bir tetikleyen olacak hayatında. Ve 1 dubleden bir şey olmaz dediği anda eski haline geri dönecek. Bunu bilin ve kararlarınızı buna göre alın. Çook geçmiş olsun. Keşke darp raporu alıp kendisini de bir güzel süründürseydiniz. Esnaf adammış, adı bir çıksa bir daha da toplayamazdı.

Şu aileyi yok sayıp evlenme olayı çok acı cidden de. Yuvana dönüyorsun ama ailene söyleyecek cesareti bulamıyorsun.
Valla adamın sizi öldürmesini beklemeyin derim. O da kabullenmiş boşanma olayını, siz hala ortak instadan ne yapıyor ediyor diye takip ediyorsunuz. Bence siz de kabullenin daha da uzatmadan bitirin bu işi

Bence ailenin yanında br kaç gün daha kafanı dinle sonrasında ailenle bir şey konuşmak istediğini söyleyip onlara durumu anlat. Hatalı olduğunuda dile getir. Güzel bir konuşma yap. Bence anlayış gösterirler.

keşke hemen darp raporu alsaydınız!
bence affedilecek bir şeyi kalmamış. alkollü haliyle sizi öldürebilirdi de Allah korusun!
şimdi rest çekip kaçan kovalanır taktiği yapıyor. ama bin pişmandır eminim. kim ne yapsın alkolik bir adamı!
bence geri adım atmayın. sizde durumu kabullenip hayatınıza bir yön çizin.
hani adam darp etmese, sadece içki içip hatalıyım tedavi olacağım dese neyse. ama gecenin bir yarısı savunmasız bir insanı hayat arkadaşını sokaklarda kovalamak nedir yahu!

Çok teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibi olur...

Ben yine de onun adı çıkmasın diye kimseye bir şey demedim sessizce geldim. Ama tam tersi o resimleri silmiş, bize ait herşeyi değiştirmiş. Ne yapmaya çalıştığını gerçekten anlamıyorum, sadece sessiz kalmaya çalışıyorum şuan.

Zaten saygı duymadığı için bu haldeyiz sanırım. İnsanlar içmediği zaman gördükleri için bizim hep be kadar mutlu olduğumuzdan, hep Yanyana olduğumuzdan bahsediyor, herkes bıkmadınız mı hep birliktesiniz bu ne sevgi filan diyor ama içince adam canavara dönüyor. Ailemden yana sıkıntı YOK, onlar zaten eşimi başta istemedikleri için, benim de uzakta yaşamama hala alışamadıklrı için, hemen beni sahiplenirler ama işte biz çok zor kurduk o yuvayı, adam hala çocuk gibi fotoğraf silme derdinde...

Haklısınız kabus gibiydi. İşin kötüsü adamda pişmanlıkta YOK, içince yapmışım olmuş özür dilerim diyor sadece. Ben gidiyorum diye beni boşanmayla daha dönmemeyle tehdit ediyor bi de üstüne. Ne arıyor ne özür diliyor 2 gündür, fotoğrafları silip beni kışkırtmaya yazmaya zorluyor aklınca. Çocuk gibi, evliliği sevgililikle karıştırıyor hala. Hiçbir şeyin düzelme ihtimali kalmadı gerçekten...

Mantikli davranip ailenizee donmussunuz ama simdi mantikli dusunemiyorsunuz. Sizi doven bir adamla evli kalmaya devam etmeyin. Bosayin.

Bakın şu ana kadar çok makul davrandınız,sonrasını da getirin derim.
Şart koşun alkol için destek alsın eğer boşanmak istemiyorsanız?ama alkole devam eder,yaşadıklarınızı hiçe sayıp dönüş yaparsanız da değişen bir şey olacağını sanmam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…