• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme baba ben yuvadan uçuyorum..babanıza/ailenize nasıl söylediniz ???

teşekkürler güzel fikirlerin için :46: Ben amlatamam işte sulugözüm hemen ağlarım :6: Evide babam bugün teslim almış zaman gittikçe azalıyor :27: :27:

ben de çok sulugözüm(klasik balık burcu:) zor dayandım zaten söylerken sonunda da koyverdim ama toparladım hemen. ya bide babam bana zaten olmaması garip olurdu ben tahmin ediyordum filan dedi. inan ki benim babam da öle ben kızımı evlendirmem modlarında dolaşan bi babaydı ama vakti gelince de normal karşılıyorlar. çünkü evlenmemenin daha kötü olacağının onlarda farkında. her şeyin bir yaşı bir vakti var o vakit geldiğinde onlarında mantığı oturuyo. benim babamın 5-6 önce benden küçük kuzenimin nişanında aklı başına gelmiş.ben yoktum ama teyzemler filan söylemişlerdi baban çok durgundu o akşam çok duyguluydu belli ki seni düşündü hep filan demişlerdi :)

eşim eniştemin çok yakın arkadaşıydı ablamın nişanında tanışmıştık çok beğenmiştim ben o da beğenmiş iki hafta sonra görüşmüştük ama ben öncesinde babama danışmıştım izin istemiştim görüşüp görüşmemek için o da oyfun olacağını sölemişti çünkü onlar nişanda tanışıp baya muhabbet etmişler tabi ortada bi durum yoktu o zaman şans işte biz korkudan en son söylemiştik anneme bide ablam nişanlanalk gün olmuştu üzülür sert tepki verir die cesaret edememiştik ablam evlendi ay sonra biz evlendik

ne güzel mutluluğunuz daim olur inşallah rabbim tüm bekarlara da hayırlı kısmetler nasip eder inşallah :16:

ben de çok sulugözüm(klasik balık burcu:) zor dayandım zaten söylerken sonunda da koyverdim ama toparladım hemen. Ya bide babam bana zaten olmaması garip olurdu ben tahmin ediyordum filan dedi. Inan ki benim babam da öle ben kızımı evlendirmem modlarında dolaşan bi babaydı ama vakti gelince de normal karşılıyorlar. çünkü evlenmemenin daha kötü olacağının onlarda farkında. Her şeyin bir yaşı bir vakti var o vakit geldiğinde onlarında mantığı oturuyo. Benim babamın 5-6 önce benden küçük kuzenimin nişanında aklı başına gelmiş.ben yoktum ama teyzemler filan söylemişlerdi baban çok durgundu o akşam çok duyguluydu belli ki seni düşündü hep filan demişlerdi :)

ayyy kıyamam bizimde sülalede artık benden küçükleri nişanlanmaya başladı. Ama ben hiç evliliği düşünmüyordum çünkü bana göre önce sevgi sonra uyum gerekliydi böle biride yok diiyordum benim gibi bi manyak daha :52: :52: :35: Aşkım benden daha manyak çıktı :66: Ben 22 o 27 yaşında annesi kızlara falan bak diyormuş görücü gidelim yok diyormuş ben evlenmeyeceğim. Oda benim gibi manyağı görünce karar vermiş evlenmeye hatta annesi ilk sölediğinde beni görmeden tanımadan istememiş olmaz ben bulucam falan demiş onun istediği ev kızı, tesettürlü falan ama beni görünce bu düşünceleri değişmiş şükür kendisi itiraf etti :65:

ayyy kıyamam bizimde sülalede artık benden küçükleri nişanlanmaya başladı. Ama ben hiç evliliği düşünmüyordum çünkü bana göre önce sevgi sonra uyum gerekliydi böle biride yok diiyordum benim gibi bi manyak daha :52: :52: :35: Aşkım benden daha manyak çıktı :66: Ben 22 o 27 yaşında annesi kızlara falan bak diyormuş görücü gidelim yok diyormuş ben evlenmeyeceğim. Oda benim gibi manyağı görünce karar vermiş evlenmeye hatta annesi ilk sölediğinde beni görmeden tanımadan istememiş olmaz ben bulucam falan demiş onun istediği ev kızı, tesettürlü falan ama beni görünce bu düşünceleri değişmiş şükür kendisi itiraf etti :65:

heheh sen bana göre de küçüksün yani ben 25 yaşındayım erkek arkadaşım 31 :122::1: bizimkilerinde sülalesi türbanlı ama uzak şehirlerdeyiz onlar kütahya biz izmir. zaten heralde onlarda tahmin ediyorlardır izmirden bi kız bulur bizim oğlan die sonuçta 10 yıldır ayrı yaşıyorlar.e izmirli bi kızın da onların kafalarındaki kız tablosundan farklı olacağını az çok tahmin ediyorlardı heralade ki tanıştığımızda öle soğuk rüzgarlar esmedi. çünkü benim türbanı bırak belime kadar sarı saçlarım var hehehe

heheh sen bana göre de küçüksün yani ben 25 yaşındayım erkek arkadaşım 31 :122::1: Bizimkilerinde sülalesi türbanlı ama uzak şehirlerdeyiz onlar kütahya biz izmir. Zaten heralde onlarda tahmin ediyorlardır izmirden bi kız bulur bizim oğlan die sonuçta 10 yıldır ayrı yaşıyorlar.e izmirli bi kızın da onların kafalarındaki kız tablosundan farklı olacağını az çok tahmin ediyorlardı heralade ki tanıştığımızda öle soğuk rüzgarlar esmedi. çünkü benim türbanı bırak belime kadar sarı saçlarım var hehehe

hehehhe benimde belime kadar siyah saçlarım var :9: Ben düşünüyorum kapanmayı ama onlar için deil inancım gereği yapmam gerekir ki zaten çok açık giyinen biri deilim. Biz erzurumluyuz zaten erzurum'daki havada pek açık giyinmeye müsait deil :60: Halen ısınamadık.

Ben babamın işyerine gidip konuşmayı tercih etmiştim,zaten geliyorum diye aradığımda babam tahmin etmiştir olağandışı bi konuşma olacağını.Gidince de çay içerken sordu,hayırdır sen pek gelmezdin buraya diye.Ben de konuşmak istediğim bişey var dedim,seninle tanıştırmak istediğim bi arkadaşım var dedim.Babam bi süre kilitlenip nasıl bi arkadaş demişti,ben de sence nasıl bi arkadaş olabilir baba dedim.Babam da niye gelip bana söylüyosun,git önce annene söyle,hiç mi bilmiyosun bu işleri demişti,adama bak yaa:60:

Son düzenleme:
Annemin , anneanneme gittiği bi akşam , babamla yalnızdık , önce yemeğe gitmiştik sonra baya derin muhabbetler ettik falan , bilenler bilir İZMİR ATATÜRK LİSESİ çok köklü ve çok kaliteli bir okuldur ve benim babam bildim bileli bu okulda okuyanlara hayranlık duyar , bi çok akrabam bu liseden mezundur falan ve benimkide bu liseden mezun bir makine mühendisi :) neyse ben babamın bu yöndeki zaafını bildiğim için , evirdim çevirdim konuyu yemek boyu sonra ev yolunda falan toplam 2 3 saatte eve gelene kadar konuyu getirdim atatürk lisesine :66: neyse baya yıl geçti şimdi hatırlamıyorum ama babamla evdede sohbet etmeye devam ederken sana bişey sölicem dedim , ve konu hani bu yönlerde hep alakasız falan değil , sonra söylemicem dur yazcam dedim burda gülmeyin :66: :66: :66: , babamda yazma yazma anladım erkek arkadaşın mı var dedi , bende aşırı duygusal ve sulugöz bi insan olduğum için evet dedim ve ağlamaya başladım :43: :66: babamda sordu etti işte ailesini nereli olduklarını vs , hepsinden gurula söz ettim ve babamdan onayı aldım , işin ilginç yanı şuna kimse inanmıycak ama henüz 19 yaşındaydım ve inanın biz çıkmaya başlayalı 1 ay mı ne olmuştu , ama tanışıklığımız 2 yıldı. Ben neyimize güvenip daha 1 aylıkken babama söyledim bilmiyorum ama , şimdi herşey çok güzel gidiyor 4. yılımızda ve sözlüyüz :61:

ben babamın işyerine gidip konuşmayı tercih etmiştim,zaten geliyorum diye aradığımda babam tahmin etmiştir olağandışı bi konuşma olacağını.gidince de çay içerken sordu,hayırdır sen pek gelmezdin buraya diye.ben de konuşmak istediğim bişey var dedim,seninle tanıştırmak istediğim bi arkadaşım var dedim.babam bi süre kilitlenip nasıl bi arkadaş demişti,ben de sence nasıl bi arkadaş olabilir baba dedim.babam da niye gelip bana söylüyosun,git önce annene söyle,hiç mi bilmiyosun bu işleri demişti,adama bak yaa:60:

:60: :60: :60: :60: çok tatlı ya

Benim babamda pamuk gibi adamdır bana da çok bağlıdır.Çocukluktan beri aşığız yani :54:
Erkek arkadaşım olduğunu zaten biliyordu.Sonra önce eşim beni ailesiyle tanıştırdı sonra o bize geldi.Zaten o ziyaretten sonra olayların nasıl gelişeceğini herkes tahmin ediyor.
Babam eşimi çok sever eşim birşey söyleyeceği zaman ona söyle babacım demişti.Çok şaşırmıştım o an.Kıskandım da :53: çünkü babamın benden başka birine böyle birşey söyleyeceğini hiç düşünmezdim.
Bu yolda olan herkese hayırlı ve mutlu bir gelecek diliyorum.

keşke ailene anlatmadan önce ailesiyle de bir tanışsaydın. benim eşim çok dürüst davrandı biz çıkarken herşeylerini biliyordum o yüzden hiç sıkıntı yaşamadım ama eşimin büyük payı var bu durumda, asla bizi karşı karşıya getirmedi sorunlar yüzünden, hep orta mesafede durdu taraf olmadı. kişilik çok önemli, sevgi bir yere kadar. 3 yıldır evliyiz çok kızdığım zamanlar dışında kalbini kırmamak için var gücümle uğraşırım o da hep el üstünde tutar beni. her türlü durumdaki tavrını iyice ölçüp biçmek gerekiyor. allah herkesin yuvasına huzur versin

evet arkadaşım tanıma fırsatım oldu ama ben istemedim.çünkü küçük bi yerde yaşıyorum.onların ve bizim ailemiz herkes tarafından tanınan aileler.bu nedenle ilerde laf olmasını göze alamadım.bize geldi,gitti derler falan.mahvolurdum ozaman.ve hatta babamın tepkisi çok daha fazla olurdu.bu nedenle tanımayı göze alamadım.ama neticede o çocuğu onlar yetiştirdi.ay bilemiyorum karışığım işte böyle.babam da bir iyi bana karşı ne yapacağımı şaşırdım kızlar akıl verin yaaa....

olur mu ya öle şey :37: burada zaten bize sıkıntı veren şeyleri paylaşıp fikir almak için yazıyoruz çöle düşün ben bir sayfaya bir paragraf yazı yazdım sen gerisini getirdin başka bir arkadaşta senin yazının devamını yazar falan flan uzar gider böle şeyleri düşünme ya :66:

teşekkür ederim arkadaşım.çok hemde.bende sular duruldu.babam 2 gün küs durdu benle.sonra annem ne yaptı bilmiorum ama benle yağ bal.kızıcığım hadi uyan dedi bu sabah.ay insanı strese dokuyolar.boğazımda bir düğüm.ya hayatının yönünü değiştiriyor insan.şüpheler içinde bırakıyolar beni.sen onlarla uyum sağlayabilir misin diyorlar.şimdi düşünüyorum ben açık bi insanım.onlarda gelin yeğen falan herkes açık herkes modern.benim gibi yani.sevgilimle hayata aynı pencerden bakarız.hayat görüşümüz aynı.ya daha ne diyeyim.on kez evlenmedim ki..neye göre anlaşılır bu bilemiyorum.kötü söz söylemez.küslük bilmez.ne olmalı başka arkadaşlar yardım.26 yaşındayım.ya şimdide diyorum ki cahilken evleneydim.yaş ilerleyince karar çok zor.allahım utandırma beni ve benim durumumda olan herkesi...

teşekkür ederim arkadaşım.çok hemde.bende sular duruldu.babam 2 gün küs durdu benle.sonra annem ne yaptı bilmiorum ama benle yağ bal.kızıcığım hadi uyan dedi bu sabah.ay insanı strese dokuyolar.boğazımda bir düğüm.ya hayatının yönünü değiştiriyor insan.şüpheler içinde bırakıyolar beni.sen onlarla uyum sağlayabilir misin diyorlar.şimdi düşünüyorum ben açık bi insanım.onlarda gelin yeğen falan herkes açık herkes modern.benim gibi yani.sevgilimle hayata aynı pencerden bakarız.hayat görüşümüz aynı.ya daha ne diyeyim.on kez evlenmedim ki..neye göre anlaşılır bu bilemiyorum.kötü söz söylemez.küslük bilmez.ne olmalı başka arkadaşlar yardım.26 yaşındayım.ya şimdide diyorum ki cahilken evleneydim.yaş ilerleyince karar çok zor.allahım utandırma beni ve benim durumumda olan herkesi...

babanla aranın düzelmesine çok sevindim :81: ya zaten önemli olan senle evlenmeye karar verdiğin kişinin fikirlerinin uyuşması bence. ailelere gelince ben açığım onun ailesi kapalı anneside babasıda kardeşleride beni açık gördüler ve bunun için sorun yapmadılar 1. neden oğullarının isteği kişi olmam 2. neden kapalı olmasam bile onların aileyle ters düşecek bir durumumun olmaması.. zaten kapanmayı ben kendim düşünüyorum ama onlar isteseydi kapanmazdım. :20: bir anlamı kalmaz kapanmamın Allah'ın emri olduğu için kapanmalıyım Rabbimin rızasını almak için kapanmalıyım onlar beni oğullarına layık görsünler die değil zaten dediğim gibi şükürler olsun onların böle bi isteği yok :80: benim sevgilim 27 yaşında ve onla tanıştığım gün benim evleneceğim insan böle biri olmalı demiştim çünkü kriterlerim vardı ve o da bu kriterlere uyuyordu :69: yani anlaşabilmek her insana göre değişir sen kendin belirlersin bilirsin anlaşacağın insanı mesela bazı insanlar kıskanılmaktan nefret eder kıskanç biriyle anlaşamam derler bazıları kıskanılmaya bayılır kıskanç insanla süper anlaşır :68: ayy ne çok konuştum ya inşallah istediğin cevabı verebilmişimdir bu arada gribim ölüyorum :5:

cnm çok çok geçmiş olsun.aslında anlıyorum ne demek istediğini.evet bazı şeyler benim için önemli olan şeyler bunlara dikkat ettim.evet bak doğru sevmem kıskanılmayı.baktım tadında bi kıskançlık.hani sahiplenme anlamında bi kıskançlık.yani ne bileyim 7 senedir ne kıyafetime,ne saçıma,ne makyajıma karışmadı.süslenip püslenim gittiğimiz ortamlarda sevilip sayıldığım zman seninle gurur duyuyorum dedi.ya ne bileyim.babam çok çenecidir,sinirlidir.çok çektik bu yüzden.dırdırcı erkeklerden nefret ettim.sevgilim sakindir,neşelidir.uyumludur.insanları sever.ne bileyim.ilk zmanlar hep şikayetim kadın ruhundan anlamıyorsun falan olurdu.ama valla eğittim yıllarla beraber.hoşuma gideni bilir beni tanıdı.çözdü.emek ettik ikimizde birbirimize.kendimi ifade ettiğimde anlamaya çalışır.anlar ki gerçekten özür diler.hatalarını tekrarlamaz.eski şeyleri gündeme getirip durmaz.unutur.ne bileyim arkadaşım.doğru karar vermek için yeterli mi bunlar?sen duysan çevremdekileri onlar ''ata erkil bir toplumdur.sen onlara uyum sağlayabilir misin?kültürel yetişme tarzınız farklı.ilerde anlarsın ne demek istediğimizi'' diyorlar büyükler.evlendikten sonra anlayınca zaten iş işten geçti.diyorum ki peki ben böyle olmadığını anlamak için ne gözlemlemeliyim diyorum.bilemeyiz onu sen bileceksin diyolar.ama bu sevgilimi tanımayanların sözleri.arkadaşlarım, tanıyan akrabalarım böyle düşünmüyor.nerde bi hata var çözemedim.bi yandan diyorum ki büyüklerin tecrübeleri var boş yere konuşmazlar.ama bi yandan da diyorumki insanoğlu herkes yanılabilr.bu çelişki beni öldürecek...:97:

cnm çok çok geçmiş olsun.aslında anlıyorum ne demek istediğini.evet bazı şeyler benim için önemli olan şeyler bunlara dikkat ettim.evet bak doğru sevmem kıskanılmayı.baktım tadında bi kıskançlık.hani sahiplenme anlamında bi kıskançlık.yani ne bileyim 7 senedir ne kıyafetime,ne saçıma,ne makyajıma karışmadı.süslenip püslenim gittiğimiz ortamlarda sevilip sayıldığım zman seninle gurur duyuyorum dedi.ya ne bileyim.babam çok çenecidir,sinirlidir.çok çektik bu yüzden.dırdırcı erkeklerden nefret ettim.sevgilim sakindir,neşelidir.uyumludur.insanları sever.ne bileyim.ilk zmanlar hep şikayetim kadın ruhundan anlamıyorsun falan olurdu.ama valla eğittim yıllarla beraber.hoşuma gideni bilir beni tanıdı.çözdü.emek ettik ikimizde birbirimize.kendimi ifade ettiğimde anlamaya çalışır.anlar ki gerçekten özür diler.hatalarını tekrarlamaz.eski şeyleri gündeme getirip durmaz.unutur.ne bileyim arkadaşım.doğru karar vermek için yeterli mi bunlar?sen duysan çevremdekileri onlar ''ata erkil bir toplumdur.sen onlara uyum sağlayabilir misin?kültürel yetişme tarzınız farklı.ilerde anlarsın ne demek istediğimizi'' diyorlar büyükler.evlendikten sonra anlayınca zaten iş işten geçti.diyorum ki peki ben böyle olmadığını anlamak için ne gözlemlemeliyim diyorum.bilemeyiz onu sen bileceksin diyolar.ama bu sevgilimi tanımayanların sözleri.arkadaşlarım, tanıyan akrabalarım böyle düşünmüyor.nerde bi hata var çözemedim.bi yandan diyorum ki büyüklerin tecrübeleri var boş yere konuşmazlar.ama bi yandan da diyorumki insanoğlu herkes yanılabilr.bu çelişki beni öldürecek...:97:

tabiki büyükler tecrübelerine dayanarak konuşurlar ama neden böle dediler anlayamadım sen nerelisin onlar nereli

tabiki büyükler tecrübelerine dayanarak konuşurlar ama neden böle dediler anlayamadım sen nerelisin onlar nereli

arkadaşım açıkca söyleyeyim.benim babam solcunun en uç noktası.onun babası sağın en uç noktası.her ikiside aktif...hatta babası belediye başkanlığı yaptı.sorun tam olark bu.kültürlerimiz farklıymışşş.

arkadaşım açıkca söyleyeyim.benim babam solcunun en uç noktası.onun babası sağın en uç noktası.her ikiside aktif...hatta babası belediye başkanlığı yaptı.sorun tam olark bu.kültürlerimiz farklıymışşş.

hatırla sevgili diye bi dizi vardı beren saatin başrolde olduğu o aklıma geldi ama onlar ailelerinin görüşlerine takılmamışlardı ki bencede öle olmalı siz evlenirseniz nerde oturacaksınız ailelere yakınmı olursunuz

Bu konu tam bana göre ya

Aynı durumdayım, erkek arkadaşım askerde.. Tüm ailesini tanıyorum ama bizim aileden onu bilen az kişi var. Annesi de dönünce istemeye geliriz diyor bizde öyle niyetliyiz ancak babama nasıl söylicem?

Babam sanki hiç evlenmicekmişim gibi geleceğe dair planlar yapar. Bu zamana kadar ağzından hiç benim evlenmemle ilgili bir söz çıkmış değil. Hadi annem söyledi diyelim ondan sonra nasıl babamın yüzüne bakıcam ya trajikomik bir durum. Allah yardımcımız olsun...

Back