• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme baba ben yuvadan uçuyorum..babanıza/ailenize nasıl söylediniz ???

Bu konu tam bana göre ya

Aynı durumdayım, erkek arkadaşım askerde.. Tüm ailesini tanıyorum ama bizim aileden onu bilen az kişi var. Annesi de dönünce istemeye geliriz diyor bizde öyle niyetliyiz ancak babama nasıl söylicem?

Babam sanki hiç evlenmicekmişim gibi geleceğe dair planlar yapar. Bu zamana kadar ağzından hiç benim evlenmemle ilgili bir söz çıkmış değil. Hadi annem söyledi diyelim ondan sonra nasıl babamın yüzüne bakıcam ya trajikomik bir durum. Allah yardımcımız olsun...

yalnız olmadığıma hem üzüldüm hem sevindim :4: sorma birde diğer tarafın sıkıştırmaları var sanki kaçıyoz :66: valla benim süre gittikçe daralıyor ramazandan önce gelelim dedi geçen annesi bilmem dedim ama ramazandan sonraya ertelerim :74: Allah kavuştursun sevdiceğinle hele askerden gelsin sölersin inşallah söleyen arkadaşlar var benim içimi biraz rahatlattılar merak etme belkide biz gözümüzde büyütüyoruz :85:

yalnız olmadığıma hem üzüldüm hem sevindim :4: sorma birde diğer tarafın sıkıştırmaları var sanki kaçıyoz :66: valla benim süre gittikçe daralıyor ramazandan önce gelelim dedi geçen annesi bilmem dedim ama ramazandan sonraya ertelerim :74: Allah kavuştursun sevdiceğinle hele askerden gelsin sölersin inşallah söleyen arkadaşlar var benim içimi biraz rahatlattılar merak etme belkide biz gözümüzde büyütüyoruz :85:

merhaba,

bende geçen pazar günü söyledim. zaten erkek arkadşımın olduğunu ve evlenmek istediğimizi biliyordu ama çok zorlandım ben gene de :17:kahvaltı yapıyorduk öylece birden bire tanışmaya gelmek istiyorlar dedim. babam öylece kaldı bir an. bilmesine rağmen baştan tepki gösterdi hele bi yaz geçsin, ramazan geçsin sonra bakarız gibilrden :43:ben yumuşak yumuşak anlattım. onu çok sevdiğimi neden evlenmek istediğimi vs vs... sonradaaa o zaman önce ben tanışayım dedi. bu cumartesi sevgilimle tanışacak :1:ben şimdilik sakinim ama o gün geldiğinde nasıl olurum bilmiyorum.
söylemeyen kızlara benden naçizane bir tavsiye öle pat diye söylemek :)

iyi günler...

hatırla sevgili diye bi dizi vardı beren saatin başrolde olduğu o aklıma geldi ama onlar ailelerinin görüşlerine takılmamışlardı ki bencede öle olmalı siz evlenirseniz nerde oturacaksınız ailelere yakınmı olursunuz

evet cnm bizim durum aynen dediğin gibi hatırla sevgili..hayır yakın oturma durumumuz olur mu bilemiyorum.o başka bi şehirde memur.daha 1 seneci var tayin hakkı için.hakkını kazandığındada burda açık olmalı ki gelsin.aslında o da istemiyor burayı.biz bi ilçedeyiz.bağlı olduğumuz ilde yaşamak istiyoruz.sende ne zman babana söylersen bilgilendir benii..:10:

evet cnm bizim durum aynen dediğin gibi hatırla sevgili..hayır yakın oturma durumumuz olur mu bilemiyorum.o başka bi şehirde memur.daha 1 seneci var tayin hakkı için.hakkını kazandığındada burda açık olmalı ki gelsin.aslında o da istemiyor burayı.biz bi ilçedeyiz.bağlı olduğumuz ilde yaşamak istiyoruz.sende ne zman babana söylersen bilgilendir benii..:10:

çok güzel madem ailelere yakında olmayacaksınızence nişan döneminde sabırlı ol gerisi gelir inşallah :66: :34:

Merhabalar kızlar!:) ben de iki ay sonra babama söylemenin vaktinin geldiğini düşünüyorum.
Ama nasıl?:78: Acaba annemden rica etsem, annem mi söylese hiç bilemiyorum..:(

Merhabalar kızlar!:) ben de iki ay sonra babama söylemenin vaktinin geldiğini düşünüyorum.
Ama nasıl?:78: Acaba annemden rica etsem, annem mi söylese hiç bilemiyorum..:(

canım bence kendin söylemelisin , sevginin ne kadar büyük ve gerçek olduğunu ve ne kadar ciddi olduğunu anlar baban böylelikle :)

Hmm, doğru aslında haklısın canım, teşekkür ederim tavsiyen için..:)
benim için can kurtarıcı niteliğinde bir tavsiye oldu bu...
Dilerim herşey yolunda gider, aksilik olmaz inşAllah!:16:

canım bence kendin söylemelisin , sevginin ne kadar büyük ve gerçek olduğunu ve ne kadar ciddi olduğunu anlar baban böylelikle :)

benim babam çok ciddidir çok serttir yani o yüzden ben hayatta söyleyemem annemi köprü vazifesi yapmayı düşünüyorum :)))
ama ablam evlendi 6 ay önce babama annem gitti dedi ki kızın istediği varmış biz de odanın kapısını açtık sonuna kadar bunları dinliyoruz :9: baktık babamdan çıt yok :53: sonra babam geldi odaya kızım gel bakayım konuşalım seninle dedi ben babama böyle bakıyorum :53: ablam gitti işte bunlar gitti ama duymuyorum hiçbişrey odadan ben de attım kendimi salona :52: babam dedi ki işte kimin nesi kimin fesi tanıyor muyuz bilmem ne resmini getir birtane bakiim dedi sonra dedi ki yaşın ufak :27: bu arada ablam ufak falan değildir babamın işleri işte neyse ablam dedi işte ama ben istiyorum baba erken değil dedi o da razı oldu bunlar az bir süre sonra bana da lazım olacak kızlar ben hiç konuşamam direkt anneme söyleticem valla :21:

Hmm, doğru aslında haklısın canım, teşekkür ederim tavsiyen için..:)
benim için can kurtarıcı niteliğinde bir tavsiye oldu bu...
Dilerim herşey yolunda gider, aksilik olmaz inşAllah!:16:

eğer söleyeceksen kendin söle cidden daha etkili ama ben fazla çekiniyom annem konuşsun bişey sorarsa mecbur açıklama yaparım :17: dileğin içinde kocaman bir AMİN diyorum :61:

benim babam çok ciddidir çok serttir yani o yüzden ben hayatta söyleyemem annemi köprü vazifesi yapmayı düşünüyorum :)))
ama ablam evlendi 6 ay önce babama annem gitti dedi ki kızın istediği varmış biz de odanın kapısını açtık sonuna kadar bunları dinliyoruz :9: baktık babamdan çıt yok :53: sonra babam geldi odaya kızım gel bakayım konuşalım seninle dedi ben babama böyle bakıyorum :53: ablam gitti işte bunlar gitti ama duymuyorum hiçbişrey odadan ben de attım kendimi salona :52: babam dedi ki işte kimin nesi kimin fesi tanıyor muyuz bilmem ne resmini getir birtane bakiim dedi sonra dedi ki yaşın ufak :27: bu arada ablam ufak falan değildir babamın işleri işte neyse ablam dedi işte ama ben istiyorum baba erken değil dedi o da razı oldu bunlar az bir süre sonra bana da lazım olacak kızlar ben hiç konuşamam direkt anneme söyleticem valla :21:

bendensin :32: bende söleyemem napim :78:

Ayy canım, çok teşekkür ederim, sen de iyi düşünmüşsün bence:)
anneler böyle durumlarda sığınacak bir liman adeta.:69:
Sana da bol şanslar diliyorum, inşAllah herşey gönlünce, gönlümüzce olur!..:69:

eğer söleyeceksen kendin söle cidden daha etkili ama ben fazla çekiniyom annem konuşsun bişey sorarsa mecbur açıklama yaparım :17: dileğin içinde kocaman bir AMİN diyorum :61:

tanışma evde olucak dimi canım
ama tanışmadan önce sölesen
çünkü o da verilmiş gibi bişe kızı

EWET EVDE OLACAK BİZ DIŞARDA DİYE DÜŞÜNÜYORDUK AMA DENK GELMİYOR BİR TÜRLÜ KISMETSE TEMMUZUN BAŞLARINDA GELECEKLER :68: anneme söledim önceden bahset die ama yok diyo illa annesi gelsin tanışayım bi öle sölerim dio :59:

EWET EVDE OLACAK BİZ DIŞARDA DİYE DÜŞÜNÜYORDUK AMA DENK GELMİYOR BİR TÜRLÜ KISMETSE TEMMUZUN BAŞLARINDA GELECEKLER :68: anneme söledim önceden bahset die ama yok diyo illa annesi gelsin tanışayım bi öle sölerim dio :59:

haytcım hiç korkma.sanırım ucundan kıvırdım bu işi.babam soruyor ne zman geleceklermiş sor bakalım kıza diyormuş.bugünde aile büyükleri toplanacak sanırm.mutlaka konuşulur.herkes yapıcıdır.korkma sakın kuşum.2 günde alışıyorlar.vermese babam vermezdi bu dünyada.asabidir ödüm patlar.:52:ama o bile ses etmedi.gerisi olur kuşum.....hatırla sevgili,o eski günleri...:74:

kızlar benim sölemem daha var kurbana kadar rahatım ama burayı okudukça heyecan yaptım

çok merak ediyorum babam ne der acaba bizim evde bi ilk olucak hatta benden büyük ablam var biraz ondan önce gitcem gibi görünüo ama napim ya o okuyo daha kariyer yapcak da bilmem ne..ben se yıllardır ev kızıyım ben evlenmim dekim evlensin
zaaten babam ablama soruyomş şakasına bu niye evlenmio beklio yıllardır evde acaba birini mi beklio demiş ablamda yok yaa demiş...
aslında babam beni verir çünkü pokumuyom çalışmıom napcak beni evde tutupta dimiş ama

haftalar öncesinde karın ağrısı heyecan stres hepsi çok güzel duygular :) annem ilk başlarda ablan var sırada diyordu yavaş yavaş örnekler göstererek annemi ikna ettim sonra babam ile aramıza köprü oldu ve geçen cumartesi beni görmeye geldiler :) çok hoş duygular bunlar umarım hepiniz yaşarsınız bu arada yaşım 23 8 aydır birlikteliğimiz var
sevdiceğimle :69:

haytcım hiç korkma.sanırım ucundan kıvırdım bu işi.babam soruyor ne zman geleceklermiş sor bakalım kıza diyormuş.bugünde aile büyükleri toplanacak sanırm.mutlaka konuşulur.herkes yapıcıdır.korkma sakın kuşum.2 günde alışıyorlar.vermese babam vermezdi bu dünyada.asabidir ödüm patlar.:52:ama o bile ses etmedi.gerisi olur kuşum.....hatırla sevgili,o eski günleri...:74:

çoook sevindim canım ya Allah devamını getirsin inş :62: :64: :66: annesi 3 temmuzda gelelim diyo dün anneme söledim bu defa yok yün dökecekmiş :63: görende der yün döşeklerde yatıyorlar toplasan 3 tane misafir döşeği var 2sinde hiç yatılmamış bile bahane sürüyor :50: canım sıkıldı dün daha şimdiden arada kalmaya başladım :14:

haftalar öncesinde karın ağrısı heyecan stres hepsi çok güzel duygular :) annem ilk başlarda ablan var sırada diyordu yavaş yavaş örnekler göstererek annemi ikna ettim sonra babam ile aramıza köprü oldu ve geçen cumartesi beni görmeye geldiler :) çok hoş duygular bunlar umarım hepiniz yaşarsınız bu arada yaşım 23 8 aydır birlikteliğimiz var
sevdiceğimle :69:

benim annem önyargılı davranıyor. küçük şımarık kız çocukları gibi davranıyor napsın ilk göz ağrısı gidecek die aslında şimdiye kadar problem yoktu annemde şimdi oda böle davranmaya devam ederse ben nasıl babama diyecem ya :14:

kızlar benim sölemem daha var kurbana kadar rahatım ama burayı okudukça heyecan yaptım

çok merak ediyorum babam ne der acaba bizim evde bi ilk olucak hatta benden büyük ablam var biraz ondan önce gitcem gibi görünüo ama napim ya o okuyo daha kariyer yapcak da bilmem ne..ben se yıllardır ev kızıyım ben evlenmim dekim evlensin
zaaten babam ablama soruyomş şakasına bu niye evlenmio beklio yıllardır evde acaba birini mi beklio demiş ablamda yok yaa demiş...
aslında babam beni verir çünkü pokumuyom çalışmıom napcak beni evde tutupta dimiş ama

yani okuyorsa yapcak bişey yok :32: valla bende ramazndan sonra olur die düşünüyordum ama annesi acele ediyor olsun adı konsun die bu defa benim annem uzak kalmaya çalışıyor annem böle devam ederse babam hayatta razı olmaz çünkü annemin sözüne çok güvenir :85: anneme ne oluyo bi anlasam ne güzel destek veriyordu iş ciddiye binde kandın döndü :59:

Back