Balli pasta(tort Medavik)(Rus mutfagi)
Malzemeler
un 300 500 gr
seker 200 gr
tere yagi 100 gr
bal 2 yemek kasigi
yumurta 2 adet
kabartma tozu 1 paket
Kremasi icin
150 gr tereyagi
1 su bardagi sut receli
Not-bu pastanin krem santiyle yaparsaniz asiri sert olur
Uzeri icin
ceviz
findik
Hazirlanisi
tereyagini,sekeri ve bali benmari usuluyle sekerler tamamiyle eriyene kadar karistiriyoruz
sekerler eriyince icine kabartma tozunu ekleyip tekrar karistiriyoruz malzemeler kabarinca kabi ocaktan aliyoruz
malzemeler sicakken yumurtalari da tek tek ilave edip hizlica karistiriyoruz ki yumurtalar pismesin
ardindan unu da ilave edip yumusacik hamur elde ediyoruz
hamurumuzdan bezeler ayirip bekletiyoruz
ardindan bezeleri elimizle dikkatlice aciyoruz bu asamada hamuru ince acmaya dikkat edin
hamuru yaydiktan sonra tabak koyup yuvarlak sekilde kesiyoruz ama kenarlarini cikarmiyoruz onlari da pastanin kenarlarinda kullanicaz cunku
onceden isitilmis 180 derecelik firinda 3-5 dakika uzeri hafif kizarana kadar tek tek pisiriyoruz
bu asamada dikkatli olmaniz gerek cunku hemencecik pisiyo gozunuz ustunde olsun
actigimiz hamurlari tek tek pisirdikten sonra sogumaya birakiyoruz ben soguyunca sutle hafif islattim ki daha yumusak olsun
diger tarafta tereyagi ve sut recelini 3-5 dakika cirpip krem haline getiriyoruz
onu yaptiktan sonra onceden kestigimiz kenarlari ve ceviz ya da findiklari blendirdan gecirip toz haline getiriyoruz
onceden hazirladigimiz sogumaya biraktigimiz biskuvilerimizi tek tek alip aralarini kremleyip ust uste koyuyoruz en son kenarlarini da kremleyip her tarafina hazirladigimiz ceviz ve biskuvi karisimimizi serpelim
6 saat oda sicakliginda bekletelim ve pastamiz hazir

boyle kolay gozuktugune bakmayin en az 2.5 saatinizi gozden cikarmaniz gerekiyo bu pasta icin
ben cocuk yuzunden asama asama fotosunu cekemiyorum o yuzden size videosunu eklicem ordan daha iyi gore bilirsiniz
[video=youtube;e50He7WXatY]http://www.youtube.com/watch?v=e50He7WXatY[/video]