•:*´¨`*:• azerinnn`in dünya mutfağı •:*´¨`*:•(azeri,turk,rus)

Simdiye kadar ekledigim tarifler arasinda en cok hangi mutfagi begendiniz?

• Ankete Katılan
    30
ee dedim nereye kadar bizim yemeklerimiz olacak biraz da kucuklere bi sey hazirlayalim:16:iste karsinizda kizimin da bayilarak yedigi

:emir_bebek:Meyveli Cocuk Muhallebisi:emir_bebek:

nu341.jpg

Malzemeler
•1 tatlı kaşığı pirinçunu
•1 çay bardağı sut
•1 elma
•3 tatlı kaşığı seker

Hazirlanisi
elmayi rendeleyip uzerine 2 tatli kasigi seker ilave edib kisik ateste pisiriyoruz rengi sararinca atesten aliyoruz
diger tarafta sutle pirincununu karistitip muhallebi kivamina gelince altini kapatiyoruz ve 1 tatli kasigi sekeri ilave edip sicakken karistiriyoruz ardindan puremizi de ilave ediyoruz yine karistiriyoruz
ben uzerine cilek recelinin suyundan da gezdirdim azicik cok guzel oldu:52::52:kizim bayila bayila yedi:56::56::56:
ellerine sağlık cnm:56:
içerisine değişik meyvelerde olabilir:28:
denemek lazım ,paylaşım için teşekkürler:46:

Azim hayırlı kandiller bugün un helvasıyla tuzlu kurabiye ysğtım biraz aceleye geldi ama paylaşmak istedim
$image.webp bu un helvam:56:

$027.webp

Şekerpare tarifi;

350 gr. un
125 gr. toz fındık
125 gr. pudra şekeri
125 gr. tereyağ ve ya margarin
20 gr. kabartma tozu
5 yumurta ( 2 bütün, 3 ünün sarısı koyulacak )

Şerbeti için: 4 su b. şeker
4 su b. su
yarım limon suyu

Unu tezgaha alıp ortasını açın toz fındığı, pudra şekerini ekleyip yine ortasını açık bırakın. Yumurtaları, margarini kabartma tozunu ekleyin, önce ortadaki malzemeleri karıştırın. Ardından kenarlardan alarak yoğurun (hamuru yoğururken çok fazla güç kullanmayın yoksa çok cıvık kıvam alabilir) hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerini fındıkla süsleyin. 10 dakika 100 derece de pişirin, daha sonra dereceyi 150 yapıp 15 dakika da o şekilde pişirin. Fırından çıkınca ılık şerbeti dökün. Afiyet olsun:))

$Fotoğraf4305.webp$Fotoğraf4315.webp

Çilekli tart

Malzemeler: 3 su b. un
125 gr. tereyağ
2 yumurta
1 su b. toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba k. badem (ben badem koymadım sevmediğim için)

Kreması için: 2 su b. süt
2 çorba k. un
1,5 çay b. toz şeker
1 paket vaniya
4 çorba k. köpürtülmüş şanti
üzeri için çilek

Kabartma tozu ile karıştırılmış unu kaba alıp ortasını açın. Tereyağ, yumurta, şeker, badem ve vanilyayı ekleyip önce ortada malzemeleri karıştırın, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak yoğurun. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. 175-180 derecede pişirin. Bu arada kreması için malzemeleri tencereye alıp (krem şanti hariç)orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin, kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Krema ılıdıktan sonra köpürtülmüş kremşantiyide ekleyip karıştırın. Pişen tartı ters çevirip çıkarın. Tart ve krema soğuduktan sonra kremasını doldurup çilekle süsleyin.

Balli pasta(tort Medavik)(Rus mutfagi)

nupkp.jpg

nuplx.jpg

Malzemeler
un 300 500 gr
seker 200 gr
tere yagi 100 gr
bal 2 yemek kasigi
yumurta 2 adet
kabartma tozu 1 paket

Kremasi icin
150 gr tereyagi
1 su bardagi sut receli
Not-bu pastanin krem santiyle yaparsaniz asiri sert olur

Uzeri icin
ceviz
findik

Hazirlanisi
tereyagini,sekeri ve bali benmari usuluyle sekerler tamamiyle eriyene kadar karistiriyoruz
sekerler eriyince icine kabartma tozunu ekleyip tekrar karistiriyoruz malzemeler kabarinca kabi ocaktan aliyoruz
malzemeler sicakken yumurtalari da tek tek ilave edip hizlica karistiriyoruz ki yumurtalar pismesin
ardindan unu da ilave edip yumusacik hamur elde ediyoruz
hamurumuzdan bezeler ayirip bekletiyoruz
ardindan bezeleri elimizle dikkatlice aciyoruz bu asamada hamuru ince acmaya dikkat edin
hamuru yaydiktan sonra tabak koyup yuvarlak sekilde kesiyoruz ama kenarlarini cikarmiyoruz onlari da pastanin kenarlarinda kullanicaz cunku
onceden isitilmis 180 derecelik firinda 3-5 dakika uzeri hafif kizarana kadar tek tek pisiriyoruz
bu asamada dikkatli olmaniz gerek cunku hemencecik pisiyo gozunuz ustunde olsun
actigimiz hamurlari tek tek pisirdikten sonra sogumaya birakiyoruz ben soguyunca sutle hafif islattim ki daha yumusak olsun
diger tarafta tereyagi ve sut recelini 3-5 dakika cirpip krem haline getiriyoruz
onu yaptiktan sonra onceden kestigimiz kenarlari ve ceviz ya da findiklari blendirdan gecirip toz haline getiriyoruz
onceden hazirladigimiz sogumaya biraktigimiz biskuvilerimizi tek tek alip aralarini kremleyip ust uste koyuyoruz en son kenarlarini da kremleyip her tarafina hazirladigimiz ceviz ve biskuvi karisimimizi serpelim
6 saat oda sicakliginda bekletelim ve pastamiz hazir:56::56::56:

boyle kolay gozuktugune bakmayin en az 2.5 saatinizi gozden cikarmaniz gerekiyo bu pasta icin
ben cocuk yuzunden asama asama fotosunu cekemiyorum o yuzden size videosunu eklicem ordan daha iyi gore bilirsiniz:34:

[video=youtube;e50He7WXatY]http://www.youtube.com/watch?v=e50He7WXatY[/video]

Son düzenleme:
hayırlı olsun canım :nazar:
benim gibi iş yerindeki aç kediler bütün gün topiğinde olucaz merak etme tatlım :1:
şimdiden bakmaya başladım,kahvaltı için ilk sayfadaki poğaçayı göndersene :56:
akşama doğru karnım daha çok acıkır yine gelicem byeee :3: :10:

hayırlı olsun canım :nazar:
benim gibi iş yerindeki aç kediler bütün gün topiğinde olucaz merak etme tatlım :1:
şimdiden bakmaya başladım,kahvaltı için ilk sayfadaki poğaçayı göndersene :56:
akşama doğru karnım daha çok acıkır yine gelicem byeee :3: :10:

:9::9::9::9:hosgeldin canim:16::16:
aksama dogru da sarma eklicem ona da gelirsin artik:9::9::9:

:9::9::9::9:hosgeldin canim:16::16:
aksama dogru da sarma eklicem ona da gelirsin artik:9::9::9:

hayırrr yapma bunu bana,kaç gündür canım istiyor zaten :43:
ayrıca son eklediğin ballı pasta harika duruyor,
ve süt reçeli denilen şeyi ilk kez duydum,hemen internetten tarifini araştırdım.
mutfak kültürümüzü genişletiyorsun sağol :1:

hayırrr yapma bunu bana,kaç gündür canım istiyor zaten :43:
ayrıca son eklediğin ballı pasta harika duruyor,
ve süt reçeli denilen şeyi ilk kez duydum,hemen internetten tarifini araştırdım.
mutfak kültürümüzü genişletiyorsun sağol :1:
:9::9::9::9::9:yok yapacam cok caniyim ya:27::27:
canim sut recelinin tarifini yazdim ben zaten sayfa 8:34:
Ay ilk sayfadaki pogacadan çekti canıımm :56:
3-5 tane yapta yiyem abla:1:
:9::9::9:kuzu cok kolay ya yapi ver hem sen ye hem de evdekiler sevinsin :52::52:

Son düzenleme:
Back
X