- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
tesekkur ederim canimAfiyet olsun canim :)
Oyy kuzum ya kiyamma,valla okumadim takip edemiyorum pek cok gecmis olsun canim ya..
Benim kiz kardesimin seker bogazina durdu nefesi kesildi ben öldü diye kendimi yerlere attim.. bi 5-10 sn geç kalinsaydi resmen gitmisti
Cok uzuluyorum o yuiden,aman yalniz birakma annesi basinda ol kucuk seyler koyma ortaliga sakin
Azim dün yaptığım pideyi ekliyorumYakalayamadım seni tüh
Peynirli Pide
Malzemeler:
1 su b. ılık su
1 su b. ılık süt
1 paket yaş maya
1 çorba k. şeker
1,5 çorba k. tuz
Aldığı kadar un
2-3 çorba k. tereyağ
Un hariç diğer malzemeleri geniş bir kaba alıp mayayı eritiyoruz. Unu ekleyip yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekliyoruz. Hamurun ağzını streç filmle kapatıp 20-25 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz, tezgaha biraz un serpip merdaneyle açıyoruz. Ortasına peyniri koyup kenarlarını içe doğru kapatıyoruz. 10 dakika da tepside mayalandırıyoruz. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı ile erittiğimiz tereyağını pidenin kenarlarına sürüyoruz.
Vay behelal olsun sana vuslatim ben hiç pide yemedim(sezercik gibi söyledim he ) mutlaka denicem ellerine sağlık
immmm annenin de senin de ellerinize saglik adra muhtesem gorunuyorRamazan yaklaştığı için dün annemle birlikte yufka açtık.Tabi annem açtı biz yardım ettik.Hamuru merdaneyle biraz büyültüp anneme verdik o açtı.Ben de sizin için resimledim.Hamur açılır da yufka yağlaması yenmeden olur mu olmaz tabi.
Bu resimleri aktif olan her başlığa ekliyorum.Çünkü hepinizi takip ediyor ve seviyorum:)
Bu da yufka yağlaması ve sacda hamurişi.
ellerine saglik vuslatim
Bu kurabiyeleri de dün yaptım, tavsiye ederim hem pratik hem de çok güzel oluyor
Fındıklı tarçınlı kurabiye
Malzemeler: 250 gr. eritilmiş margarin
3 çorba k. toz şeker
3 su b. un
1 tatlı k. tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su b. dövülmüş fındık
üZERİ İÇİN: Pudra şekeri, tarçın
Erimiş margarini şekere ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Tarçını, kartma tozunu, unu ve fındığı ekleyip yoğurun.
140 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Bir kapda pudra şekerini ve tarçını eşit miktarlarda karıştırın. Soğuyan kurabiyeleri karışıma iyice bulayın.
Eki Görüntüle 743716
Azerin son eklediğin İzmir'lilerin yediği boyoza benziyor.Eline sağlık.
tesekkur ederim canimsimdi baktim gercekten benziyor ama yapilisi farkli sanirim:26:
dene canim gercekten tadi muhtesem ve en azindan dogalOnlar kocaman büyük bir hamur açıp üst üste katlayıp kol böreği şeklinde yapıyorlar.Bazısı da küçük muska şeklinde yapıyor.
Kesmeşeker çok ilginçmiş.İnşallah denerim birgün.Eline sağlık.
sen yabancimisin pisim al bi tabak gel hemenoooooohh oh oh oh
canım çekti be yaaaa:26:
ellerine saglik vuslatimbecerikli hatun ne yapsa guzel oluyor zaten
oooo harika mutlaka denicem benim heruf bayilir tarcinli kurabiyeyeellerine saglik hamarat hatunum
Dusbere (azeri mutfagi)
Malzemeler
1 su bardagi un
tuz
ilik su
Ici icin
150 gr kiyma
1 sogan
uzeri icin
kuru nane
Hazirlanisi
Hamurumuzu yogurup kenara aliyoruz
kiymamiza soganimi rendeleyip tuzunu karabiberini de ekleyip harcimizi hazirliyoruz
hamurumuzdan bezeler yapip manti hamuru gibi aciyoruz
sonra seritler halinde,tekrar kare halinde kesip icine harcimizdan koyup once ucgen seklinde katlayip ardindan bir ucunu diger ucuyla birlestirerek sekil veriyoruz
unlu tepsimize aliyoruz
bu sirada 1 kucuk sogani yagda azicik kavurup uzerine kaynar su ekleyip su kaynayinca tuzunu ve dusbereleri ekleyip pismeye birakiyoruz
10 dakika kadar kaynadiktan sonra uzerine kuru nane ekleyip altini kapatiyoruz
Not/Dusbereyi nar eksisi ve ya sarmisak ve sirkeyle sofraya sunuyoruz
Dusbere (azeri mutfagi)
Not/Dusbereyi nar eksisi ve ya sarmisak ve sirkeyle sofraya sunuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?