• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aza tamah etme, kıtlık bilinci mi ?

Ben aslında biraz da bu işin pskolojisindeyim herşeyde bunu yapıyorum kendime olan değerimle alakalı olabilir mi diye düşündüm sadece çünkü ezelden beri isteme huyum yok
Muhtemelen ailenizdeki yaşantınız ile bu durum başlamış olabilir. Yani dikkatli harcayalım, mutevazi olalım şeklinde bir yaklaşımı var ise ailenizin bu size de yansımış ve şu anda devam ettiriyor olabilirsiniz. Sizin de yazdığınız gibi yüzükten bağımsız olarak hissettikleriniz için söylüyorum ben de.

Şu anda da erkek arkadaşınızın maaşı yine aynı şekilde çok yüksek olmadigi için siz de naif bir insan olduğunuz için yine anlayışlı bir insan olarak devam ediyorsunuz. Bir yandan da buna değer miyim değil miyim diye düşünmeyin, evlilik hazırlıkları sırasında her şeyi bir kere yapıyoruz kafası asıl belli seviye hatalı olan.

Herkes her daim kendi bütçesine göre bir şeyler alıyor. Evlilik bir seferlik diye bunun dışında çıkmaya çalışma ya da çıkmadığınız için kendinizi sorgulama kısmı işi karıştırıyor bana kalırsa. Yani normalde nasıl tepki veriyorsanız haklı olarak yine en başında aynı şekilde dusunmussunuz aslında. Bence doğru olan da bu.

Gerçekten eski esine nasıl almistin diye sordunuz mu ya ne alaka yani?

Adamın da içine sinmemis ki dile getirmis.
Değer bu şekilde kazanılmaz ve ya kaybedilmez,
Sordum valla ya insan ister istemez kıyas mı yapıyor nedir ? Takacak şey olsa tonla bulunur da ne bileyim merak etmedim desem yalan söylemiş olurum illaki merak ediliyor.Ha mesela ona gitmiş tek başına almıs belki süpriz yapmış bana sorarak aldı niye mesela ?

Muhtemelen ailenizdeki yaşantınız ile bu durum başlamış olabilir. Yani dikkatli harcayalım, mutevazi olalım şeklinde bir yaklaşımı var ise ailenizin bu size de yansımış ve şu anda devam ettiriyor olabilirsiniz. Sizin de yazdığınız gibi yüzükten bağımsız olarak hissettikleriniz için söylüyorum ben de.

Şu anda da erkek arkadaşınızın maaşı yine aynı şekilde çok yüksek olmadigi için siz de naif bir insan olduğunuz için yine anlayışlı bir insan olarak devam ediyorsunuz. Bir yandan da buna değer miyim değil miyim diye düşünmeyin, evlilik hazırlıkları sırasında her şeyi bir kere yapıyoruz kafası asıl belli seviye hatalı olan.

Herkes her daim kendi bütçesine göre bir şeyler alıyor. Evlilik bir seferlik diye bunun dışında çıkmaya çalışma ya da çıkmadığınız için kendinizi sorgulama kısmı işi karıştırıyor bana kalırsa. Yani normalde nasıl tepki veriyorsanız haklı olarak yine en başında aynı şekilde dusunmussunuz aslında. Bence doğru olan da bu.
Teşekkür ederim yorumunuz için

Sordum valla ya insan ister istemez kıyas mı yapıyor nedir ? Takacak şey olsa tonla bulunur da ne bileyim merak etmedim desem yalan söylemiş olurum illaki merak ediliyor.Ha mesela ona gitmiş tek başına almıs belki süpriz yapmış bana sorarak aldı niye mesela ?
Ben de ikinci eşim hic diğer eşle kıyaslamadim kendimi, benden önce ona ne yapmışsa yapmis hiiiiiic ilgilendirmez şu an ben varım, su an siz varsınız, bu sizin hikayeniz. Hic düşünmeyin arkada kalmis eski seyleri

Değer görme parayla, herşeyin en iyisini istemekle olmaz. 20 yıldır eşimle beraberim. Özel evlilik teklifi almadım. Yüzüğü kv aldı hatta düğün salonunu bile seçmedim. Altın bilezik ne isterlerse onu taktılar umrumda olmadı. Hala kasada duruyor miktarını bilmiyorum. Çünkü hiç biri önemli değildi. 20 yıldır eşimin ailesi beni kızı gibi gördü bir tek sorunumuz olmadı ki 2.5 sene beraber yaşadık( çocuğuma baktılar). Burada açılan konulara şaşırıyorum. Çünkü eşim bana saygı duyuyor. Kayınvalidem sende bir annenin kızısın deyip asla üzmüyor. Yani değer görme senle değil eş adayının karakteri ile ilgili

Eleman kazma bence o kadına da aynen al yüzük istediğini seç yapmıştır için rahat olsun konu sahibesi :KK51:

20 yıldır eşimle beraberim. /Altın bilezik ne isterlerse onu taktılar umrumda olmadı. Hala kasada duruyor miktarını bilmiyorum.
😮😮😮😮 Hobi olarak da mi saymadın ya, dünyanın en keyifli şeyi altın saymak :)) ben yerinde olsam haftaici ilk musaitligimde gider sayar kaç param varmış bakarım, nasıl artmıştır onlar. Ev bile alabilirsin yatırımlık, niye dursun ki 🤣

Eleman kazma bence o kadına da aynen al yüzük istediğini seç yapmıştır için rahat olsun konu sahibesi :KK51:
Modern family 'deki Gloria diyor ya kocasına; 'ben senin ikinci eşinim,neden ilk karinmisim gibi (özensiz) davranıyorsun'
😂😂 insan bir yaşadığından ders çıkarır ya. Gerçekten odun bir koca adayı.

Ben de ikinci eşim hic diğer eşle kıyaslamadim kendimi, benden önce ona ne yapmışsa yapmis hiiiiiic ilgilendirmez şu an ben varım, su an siz varsınız, bu sizin hikayeniz. Hic düşünmeyin arkada kalmis eski seyleri
Bunları sorarken de biraz kendim için egom içim soruyorum galiba yani “ daha iyi “ olmak İçin neye göre kime göre sorgulanır elbetteki ama yani yinede insan doğasında var bu biraz galiba neyseki sadece düşünüp geçiyorum kurmuyorum.Mesela şimdi sözde organizasyon ev içi konsept işini araştırıyorum hemen aklıma geliyo önceki nasıl oldu acaba düz mü oldu bişi yaptılar mı ? Ay bilmiyorum ama zaten düğün yapmayarak sade bi nikahla her türlü farkımı ortaya koyacağım galiba önceki düğün olmus çünkü.Onu da bana güzel oldu diye anlattı birde saçma sapan mesela benimki.Yani hoş değil yine de duymak

Benzer bir sıkıntı bende de var.
Ben de bir şey almadan önce 36 site geziyorum en uygununu arıyorum. Özel tiyatroya para vermiyorum,belediyeleri takipte kalıyorum beklediğim oyunlar gelir diye (ki geliyor).Çoğu şeyin alternatif ekonomik bir yolunu buluyorum. Diş dolgum için bile ebesinin nikahindaki devlet Hastanesi'ne gidiyorum, haftanın üç günü Havuza- kanoya giderim ama para ödemem, belediyenin ucretsiz hizmetinden yararlanıyorum ,Trendyol yerine dolap uygulamasi yüklü😂 asla bir şeye haddinden fazla para vermem,veremem,içim acır.
Ben de isterdim elibol bir insan olmak ama değilim malesef 🙈🙈 ama paramı da 'aldim say' diye biriktirip sevdiğim şeylere, seyehat etmeye falan harcıyorum. Güzel kiyafetleri olan,yilda bir Çeşme'ye giden kız olacağıma aynı kıyafetlerle şehir şehir,ülke ülke gezen kız olmayı tercih ediyorum .
Evlenme zamanım gelince de yüzük,Nisan suslemesi,gelinlik,düğün,düğün yemeği falan. Millete gösteriş için yapılacak her seyden kaçıp,onu harcamış sayıp o parayla uzun bir balayı yapmak ya da eşimle tatil kumbaramiza atmak isterim.
Ama her şeyden kisip,ekonomi yapıp ,günün sonunda elde sifir ilerleyeceksek neyime yaradı her şeyden kismam😂 siz de bir şeyde ekonomiye kaçıyorsaniz ondan tasarruf ettiğiniz parayı daha çok istediğiniz bir şeyde harcayın . Mesela (benim bakış açıma uygun degil ama) bir arkadaşım her şeyden kıstı,ama evini normal kiralardan iki tık daha fazla olan, kadikoyun nezih bir semtinden seçti. Çünkü kız için düğün, şu,bu, yemekli davet falan gereksiz ama nezih bir mahallede yaşamak onemli.
siz de önceliklerinizi belirleyin.
Mesela yüzükten kistiniz,düğünden kistiniz ama o parayı phuket'te balayında yiyin:) ya da eviniz icin istediğiniz ama masrafa gerek yok diye almadığınız o şeyi alın, ya da baska bir harcama yolu bulun. Ama çıkmayan para bir yere gitsin yani:)
nasilsa hamama giren terler, nasılsa masraflı bir süreç. Her şeyden kısmak yerine 3-5 kalemden kıs ama gerçekten istediğin şeylere de 1 yerine 3 bütçe ayirabil.
Bence böyle mutlu olursun :)
Milletin de gazına gelme. Sen ayrisin onlar ayrı.

:KK22::KK22::oops:

Ama bu biraz da hayattan beklentiler ile alakali degil mi? Ben mesela ilk paragrafta yazdigin gibi her seyi incik cincik hesaplayip daha uygununu bulmakla omur geciremem, hayat kalitemi cok dusurur. Zaten cok yogun calisiyorum bazen kendi kisisel seyahat biletleri/konaklama rezervasyonlarimi bile asistanim hallediyor. 40'tan fazla ulke gezmis biriyim ben de ama bunlar icin surekli rutinlerimden feragat etmeyi de tercih etmezdim.
Bilmiyorum belki ben her seyin dengede olmasini sevdigim icin bana cok bogucu geldi. Yani bir seyi almak icin cok feragat gerekiyorsa tercihimi gozden geciririm. Anlatabildim mi bilmiyorum ama...

Bu konu icin de ayni sey gecerli benim gozumde. Asgari ucretten bir tik fazla kazanan biri 30.000tllik bir yuzuk alamaz bu somut bir durum, bu ne aza tamah etmek ne baska bir sey, capini bilmek sadece.

Asgarinin bir tık üstü geliri varmış zaten ne bekliyordunuz ki 2 kararlık yüzük almasını mı ?

Aldı diyelim diğer masraflar ne olacak ?
Yüzükle bitiyor mu ?
Eşyalar , düğün , takılar , törenler vs va hep masraf

10k değerinde yüzük kötü değil

Konuyu kendi kafanızda çok büyütmüşsünüz.

Böyle küçük şeyleri dert edip, kendinize de olmayacak şeyleri çekmeyin derim. Dönem zaten çok ama çok zor, alım gücü çok düştü. Ben evlenirken yüzüğümü pırlanta aldırmadım, yerine evimize harcadık, yuva yaptık. Ailesindeni de zorlamamak için hep her şeyin makulunu seçtim (yanlış anlaşılmasın tabiki kalitesiz değil ama lüksünü değil). Şuan gelinim de gelinim diye dört dönüyorlar, o zaman sana bir şey alamadık, yapamadık diyip en ufak eksiğim olduğunu (eşim vasıtasıyla) duyduklarında büyük küçük her şeye yetişiyorlar. Yani bu tamamen karşı tarafın karakteriyle alakalı, bir şey istemedim diye değerim (!!!) de düşmedi, aksi oldu. Ay hoş şeyler değil gerçekten buarada yazarken bile rahatsız oldum. İnşallah her şey gönlünüzce olur 🍀

😮😮😮😮 Hobi olarak da mi saymadın ya, dünyanın en keyifli şeyi altın saymak :)) ben yerinde olsam haftaici ilk musaitligimde gider sayar kaç param varmış bakarım, nasıl artmıştır onlar. Ev bile alabilirsin yatırımlık, niye dursun ki 🤣

Evim var. Ama 3 çocuğum var. Onların eğitimi için saklıyorum. Malum özel okullar çok pahalı. Birde şuna katılmıyorum. Mesela ben LCW den de vakkodan da giyinirdim. Gerçi son dönem sadece elimdekileri giyiyorum malum ekonomiden. Arkadaşlarım bana pahalı yada ucuz hediye diye ayırmazlar . Bence gene kişinin karakteri ile alakalı

bu zaten olması gereken birşey değil mi ya ...kendinizi değersizleştirmek aza tamah etmek değil ki biri birşey alacaksa onu sıkıntıya sokmadan olmalı zaten bu ...

Asgari ucretten bir tik fazla kazanan biri 30.000tllik bir yuzuk alamaz bu somut bir durum, bu ne aza tamah etmek ne baska bir sey, capini bilmek sadece.

Adamin birikimi var diye aza tamah etmemeyi dusunuyor ama o kendini daha iyilerine layik gormek, aza tamah etmemek adamin elindeki birikim bitene kadar idare edecek, sonra kendini saraya da layik görse gelir durumu belli ona gore yasayacak. 🤷 Deger mi diye dusunmek ve kendini bilmek kotu degil şu sartlarda.

Ama bu biraz da hayattan beklentiler ile alakali degil mi? Ben mesela ilk paragrafta yazdigin gibi her seyi incik cincik hesaplayip daha uygununu bulmakla omur geciremem, hayat kalitemi cok dusurur. Zaten cok yogun calisiyorum bazen kendi kisisel seyahat biletleri/konaklama rezervasyonlarimi bile asistanim hallediyor. 40'tan fazla ulke gezmis biriyim ben de ama bunlar icin surekli rutinlerimden feragat etmeyi de tercih etmezdim.
Bilmiyorum belki ben her seyin dengede olmasini sevdigim icin bana cok bogucu geldi. Yani bir seyi almak icin cok feragat gerekiyorsa tercihimi gozden geciririm. Anlatabildim mi bilmiyorum ama...

Bu konu icin de ayni sey gecerli benim gozumde. Asgari ucretten bir tik fazla kazanan biri 30.000tllik bir yuzuk alamaz bu somut bir durum, bu ne aza tamah etmek ne baska bir sey, capini bilmek sadece.
İşte herkesin hayatta sevdiği şeyler ve bir bütçesi var. Bütçesi kısıtlı insanlar bazı seylerden kısıp daha çok sevdiği şeylere katıp yapacaklarıni öyle yapabilirler.
Ben mesela kendim için konuşursam, benim gibi kisitli bütçeye sahip birisi oradan buradan kısıp bazı şeylerden feragat etmeden değil baska bir ülkeye gitmek, borçsuz antalya'da otel tatili yapamaz. Haliyle kisabilecegim seylerden kısıp paramı döviz yapıp tatillerim için biriktiriyorum.
Ama kişisel işlemlerimi bile devredecegim bir asistanimin olduğu bir bütçeye sahip olsam neden belediyenin havuzuna gideyim , ya da bir şeyi almadan önce kırk saat düşüneyim ki? Kesinlikle hobiden değil yani, az parayla maksimum hayal gerçekleştirme cabasi🙈
Konuda da yüzükten kısmak istemiş- olabilir,düğünden kısmak- istemiş olabilir, mobilyadan kısmak istemiş- olabilir . Ama bunca şeyden kisip evlenmek yerine bari çok onemsemedigi şeylerden kısıp daha çok önemsediği şeylere bir tık daha fazla bütçe ayirirsa daha mutlu olur konu sahibi..yoksa her şeyden kıs kıs kıs, kendin için bir şey yapma...bu kadar fedakâr olmak da kötü bir başlangıç şekli evliliğe. Hep verici olmak hayatın alma verme dengesini bozuyor bir yerde.

Yazıldı mı tüm yorumları okumadım ama pırlantalar artık laboratuarlarda üretiliyor. Diğerinden daha ucuz hem de. Ama bizim kuyumcular geçiriyordur yine.

itsgalatea itsgalatea bu adamı iyi tanıdığınıza emin misiniz? Yani normalde evlenilecek eş adayının attığı adımdan nasıl yürüyeceği az çok anlaşılır. Sanki bir arkadaşınızdan bahsediyor gibisiniz, evlilik heyecanı alamadım sizden. Çocukluk travmalarınız var hep eziklik hissetmişsiniz ama ortak bir hayata geçiyorsunuz yol arkadaşı olacaksınız birbirinize. Yüzük içinize sindiyse geri adım atmayın, olur değiştirelim demeyin net ve kararlı olun. Bu sadece yüzük meselesi değil, ilerisi için de bir işaret. Kararının arkasında durabildiğinizi, kendi adınıza konuşabildiğinizi gösterin. Başkası sizin adınıza konuşup karar vermesin.

Asgarinin bir tık üstü düşük gelirdir ve daha baştan bütçe yapmalısınız. Başkalarının parmağına bakarak yüzük seçmeyin, daha bunun ev eşyası nikahı düğünü var.

Back