Konuya pırlanta tarafından bakarsak yeryüzünde daha gereksiz bir masraf kalemi yoktur sanıyorum, 30-40 bin para verirsiniz satarken yarısının altına düşer, çöp olur. Bende de var beş taş yıllardır taktığım sayılıdır, oraya buraya takılıyor, rahat hareket edemiyor insan, eşim çok ısrar etmeseydi asla aldırmazdım ki hiç böyle bir talebim de olmadı. Şu düşünceler cidden gereksiz ve hunharca, yok değerini düşürmek, yok neden parasını düşüneceksin yok bir kere oluyor falan cidden bana çok hunharca geliyor, insan sevdiğini böyle hırpalamamalı bu da bir tür ekonomik şiddettir.
Severek evleniyoruz, birlikte yaşayacağımız bir hayata adım atıyoruz, o da olsun, bu da olsun, bir kere oluyor, göz doldursun, havası olsun, onda var bende de olsun diye başlamak bence evliliğe eksi 10. basamaktan başlamaktır, düpedüz pazarlıktır ve bana yapılsa asla kabul etmem. Birlikte bir hayat yaşayacaksınız, ne kadar az borçla başlarsanız o kadar huzurlu olursunuz. Çok gördük böyle her şeye lüksten girip sonra geçim sıkıntısıyla boşananları. Kalbinizi karartmayın, size değer verecek eş her şekilde değer verir, bu parayla ölçülecek bir durum değil. Ha bu adam ihtiyaç olan şeylere itiraz eder haklısınız düşünün ama bu pırlantalar, cafcaflı evlilik teklifleri falan hikaye, bunlar sevginin yanından geçmez, anı biriktiriyoruz, resim video çekiyoruz, hayatta bir kez oluyor safsatalarına kanmayın, değerli olmak öyle bir şey değil. Evliliği değerli kılan birlikte emek vermek, zamanla üstüne koyarak iyi bir yaşam ortaya çıkarmak. Size bunları düşündüren tüketim toplumu kuralları ve erkekten isteyeceksin yaptıracaksın yanılgısı. Kimse parayla değer almamıştır bugüne dek, erkek harcadığı kadını sever değer verir lafı koca bir yalandır. Öyle olsa düğün yapıp, ev kuran , milyarlarca hediye yapan adamların hiç biri eşini aldatmaz ya da boşanmazdı. Bir alyansla evlendim, kimseden kuruş almadım, destek görmedim ama hep derim bin kere olsa bin kere daha eşimle evlenirdim ; birlikte yaptığımız, emek verdiğimiz ortaya çıkardığımız her şey dünyalara değer, sevgisini hiç bir şeye değişmem, bunca yıldır hayat arkadaşım hangi pırlanta beni onun kadar mutlu edebilir, yolun başında takılmayın böyle şeylere, mutluluklar dilerim