O bu değil de adamın evlilik teklifi yüzüğünü bile size sectirmesi normal mi? İkinci evliliğiymis üstelik. Keşke ilkinden yol yordam ogrenseydi.
evlilik niyetiyle ilişkiye devam etmek başka,yüzüğe kadar kendi sectirmek başka bir şey. Zaten alyans beraber seçilir,tektasi bari senin sevecegini düşündüğü bir şeyi bulsaymis
"Para harcatanin kıymetli olması" meselesinde de şu açıdan katılıyorum. Eğer bir kişi devamli 'ona gerek yok, buna gerek yok, dur daha alt modeli olsun, onu da istemem, bunu kendim hallederim, bir gün icin gerek yok kiralarim' modunda olursa bu ister istemez şöyle bi mesaj veriyor; ben buna layık değilim.
Tabii ki herkes bütçesine göre davranir ama sen kendini layık görmüyor gibi her şeyin en düşüğünü istersen bir yerden sonra karşıdaki de seni oyle görüyor, evren de sana daha düşüğünü veriyor.
En basitinden doğumgünü hediyesinde de. İş yerinde hediye alacakken normal standartta yaşayan, bijuteriden takı takan, waikikiden giyinen,yolda satılan çantayı alan birine hediye alırken fazla düşünmezsin. Gidersin waikikiye gratise bir şey alır cikarsin. Ya da takı toka... Ama kendine bakan, her şeyi giyinmeyen,ruju mac'dan olan, Pandora Charmlarini değiştire değiştire takan,Marka ayakkabıları olan kişiye Waikiki Gratis bir şey alamazsın,biraz daha düşünürsün. Gerekirse parayı birleştirir ofisce kaliteli bir şey alırsınız:)
Bir başka örnek benim çok tatlı bir kız arkadaşım var. devamlı kızın ofisine çiçek gelir,onu paylasir
kız arkadaşı, ailesi,eşi dostu,müşterileri çiçek sepetinden bir şey yollayıp duruyor... Doğumgününe de çok önem verir, kaç yıldır takip ediyorum, hiç pastane pastasiyla kutlanmaz. Hep arkadaşları tasarım pastalar yaptırırlar (bu arada normal ekonomide/9-6 maaşlı çalışan bir insan)
Bu kızın doğumgününde mesela kredi kartı borcumu hatirlamasam ben de çiçek gönderecektim bu sene. Cunku kız bas bas 'ben buna layigim' mesajı veriyor:) ama kendi yakın arkadaşıma hayatta çiçek falan göndermem,her pastanede satilan uğurböceği pasta alır bir mum diker evine giderim
bu olay üstüne düşündüm ve kızın 'ben her şeyin en iyisine layigim' vibe'i verdiği sonucuna vardım. Bazı insanlar böyle olur ve diğerleri ona her şeyin en iyisini vermek ister. Bazı insanlar da 'ayyy hiç gerek yoktu' modunda olur,onlar için çok düşünmezsin.
Hayat böyle yani, o yüzden evet. Bir tık daha talepkar olabilirsin