Az parayla çok geçinmek (birikim)

Yarın yerli mali haftası var büyük oğlumun
Çıkıp tavuk göğsü ve yufka alacaktım sonradan sıcak para elimden çıkmasın diye ne yapabilirim diye düşündüm evde biraz kuşbaşı etim var robotta kiyma yapipi ona da biraz patates ve havuç eklemesi yaparsam cok guzel de kıymalı börek olur tavuk göğsüne vereceğim parayla da evde eksik olan yumurtayı tamamlarım:)
Her türlü o para harcanacak ama yapacak birşey yok:))

benim dikkat etmeye çalıştığım şeyler ise çocuklara her hafta mutlaka bir hamur işi yapardım fakat hal böyle olunca ne şeker yetişiyor ne sıvıyağ ne süt ne yoğurt..

hatta sıvıyağ su gibi gidiyor diyebiliriz.

poğaça kek kurabiye yapıp buzluğa atıyorum yiyeceğimiz kadar çözdürüyorum beslenme çantaları için.. her hafta yapınca hem fırın çalışıyor hem malzeme gidiyor..

buzlukta olan et ve evde olan bakliyatla idare etmeye çalışıyorum marketten süt meyve ekmek gibi ihtiyaçları karsılıyorum.

mutfaga bir kavanoza para atıyorum bozuklukları damacana su paralarını ordan veriyorum.

deterjan olarak yumuşatıcı kullanmıyorum mesela aspirin diye bi deterjan var veya arap sabunu ve sirke o tarz şeylerle idare ediyorum fark oluyor mu bilmiyorum ama makineleri akşam 10 dan sonra çılıştırıyorum :)

Teşekkür ederim inşallah çabucak atlatırız. Inanın hiç belli değil. Daha babasıyla olan işlerden dolayı şirketi ayiracaklar. Borcu silecekler o zamana kadar bariz bir sıkıntı yaşayacağız gibi görünüyor. Kazasız belasız alnimizin akıyla atlatmayı diliyorum:KK37:
İnşallah :)

benim dikkat etmeye çalıştığım şeyler ise çocuklara her hafta mutlaka bir hamur işi yapardım fakat hal böyle olunca ne şeker yetişiyor ne sıvıyağ ne süt ne yoğurt..

hatta sıvıyağ su gibi gidiyor diyebiliriz.

poğaça kek kurabiye yapıp buzluğa atıyorum yiyeceğimiz kadar çözdürüyorum beslenme çantaları için.. her hafta yapınca hem fırın çalışıyor hem malzeme gidiyor..

buzlukta olan et ve evde olan bakliyatla idare etmeye çalışıyorum marketten süt meyve ekmek gibi ihtiyaçları karsılıyorum.

mutfaga bir kavanoza para atıyorum bozuklukları damacana su paralarını ordan veriyorum.

deterjan olarak yumuşatıcı kullanmıyorum mesela aspirin diye bi deterjan var veya arap sabunu ve sirke o tarz şeylerle idare ediyorum fark oluyor mu bilmiyorum ama makineleri akşam 10 dan sonra çılıştırıyorum :)
Aspirin tek basina deterjan olarak kullaniliyor muymus ben deterjana ekliyordum
Eger yetiyorsa o deterjanlardan cok daha uygun guzel tasareuf olur :)
Ben de sadece havlulara ic camasirlarina yumusatici koyuyorum artik. Tisortlere pantolonlara kazaklara koymaktan vazgectim iki aydir.
Her yerden kisip en ince ayrintiyi dusunmeye calisiyorum ama akil akildan ustundur.
Mesela cok eskimis yirtilmis artik cope gidecek evde giydigim tisortum vardi kucuk kucuk kestim wc kagidi yerine kullanip atiyorum. Bulasik sungerini ikiye kesmezdim artik onu da ikiye kesip kullaniyorum.
Bu tarz tasrruflarimizi paylasmak guzel olur.

Para parayı çekermiş şöyleki,
Özlem denizmenden dinlemiştim,
100tl si olan biri ne yapsam da bu parayı 120tl ye çıkarsam derse zengin olurmuş (zenginler böyle yapmış).
100tl si olan biri yeni çıkan ayakkabıyı hemen almalıyım dersr harcar ve o para bitermiş.
Kolaylıklar diliyorum :).
Konuyu takipteyim

Ah ah 500 lira harca harca bitmez para mmuamelesi görürse ne olur 15 günde 120 tl si kalır :)
Zaruri ihtiyaç dışında birseye harcamamaya çalıştım ama sağlık gideri vs olunca geriye bu kadar kaldı sağlık olsun..
Subat ayına kadar ailemden 500 tl yatar hesabıma ama ondan harcamamaya gayret edicem elimden geldiği kadar bakalım ilk maaşa kadar idare edebilecek miyim..
Ilk maaş şubat ayında bu arada:)

Yarın yerli mali haftası var büyük oğlumun
Çıkıp tavuk göğsü ve yufka alacaktım sonradan sıcak para elimden çıkmasın diye ne yapabilirim diye düşündüm evde biraz kuşbaşı etim var robotta kiyma yapipi ona da biraz patates ve havuç eklemesi yaparsam cok guzel de kıymalı börek olur tavuk göğsüne vereceğim parayla da evde eksik olan yumurtayı tamamlarım:)
Her türlü o para harcanacak ama yapacak birşey yok:))
evdeki ve eldeki imkanlari degerlendirmeyi bende cok severim

Aspirin tek basina deterjan olarak kullaniliyor muymus ben deterjana ekliyordum
Eger yetiyorsa o deterjanlardan cok daha uygun guzel tasareuf olur :)
Ben de sadece havlulara ic camasirlarina yumusatici koyuyorum artik. Tisortlere pantolonlara kazaklara koymaktan vazgectim iki aydir.
Her yerden kisip en ince ayrintiyi dusunmeye calisiyorum ama akil akildan ustundur.
Mesela cok eskimis yirtilmis artik cope gidecek evde giydigim tisortum vardi kucuk kucuk kestim wc kagidi yerine kullanip atiyorum. Bulasik sungerini ikiye kesmezdim artik onu da ikiye kesip kullaniyorum.
Bu tarz tasrruflarimizi paylasmak guzel olur.
Ben en tuvalet kağıdına para vermek istemedim. Her şeye zam geldi ama ben en çok tuvalet kağıdına gıcığım:KK70:

Migros'un iyi gelecek Elçileri diye bir uygulaması var. Üye olup görevleri yerine getiriyorsun puan topluyorsun o puanları TL'ye çevirip marketlerde harcayabiliyorsun.

Ben bunu keşfettiğimden beri tuvalet kağıdı yumuşatıcı ve pirinç aldım :KK28:

Sırada birikenlerle sıvı sabun alıcam:KK70:

Evde eksilen neyse puanla alıyorum son zamanlardan valla. Normalde ekmek süt su vs bunları para verip alıyorum marketten

Sen de deneyebilirsin:KK73:

Ben en tuvalet kağıdına para vermek istemedim. Her şeye zam geldi ama ben en çok tuvalet kağıdına gıcığım:KK70:

Migros'un iyi gelecek Elçileri diye bir uygulaması var. Üye olup görevleri yerine getiriyorsun puan topluyorsun o puanları TL'ye çevirip marketlerde harcayabiliyorsun.

Ben bunu keşfettiğimden beri tuvalet kağıdı yumuşatıcı ve pirinç aldım :KK28:

Sırada birikenlerle sıvı sabun alıcam:KK70:

Evde eksilen neyse puanla alıyorum son zamanlardan valla. Normalde ekmek süt su vs bunları para verip alıyorum marketten

Sen de deneyebilirsin:KK73:
Nasıl bir uygulama bu acaba

X