- 6 Ekim 2014
- 12.026
- 24.201
- 38
Hemfikiriz sizinleİsrafa ben de karşıyım kesinlikle. Size katılıyorum. Ancak gereksiz yere çok harcama yapmak gibi gereksiz yere kıstıkça kısmak içindi söylediklerim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hemfikiriz sizinleİsrafa ben de karşıyım kesinlikle. Size katılıyorum. Ancak gereksiz yere çok harcama yapmak gibi gereksiz yere kıstıkça kısmak içindi söylediklerim
İnşallah :)Teşekkür ederim inşallah çabucak atlatırız. Inanın hiç belli değil. Daha babasıyla olan işlerden dolayı şirketi ayiracaklar. Borcu silecekler o zamana kadar bariz bir sıkıntı yaşayacağız gibi görünüyor. Kazasız belasız alnimizin akıyla atlatmayı diliyorum
Aspirin tek basina deterjan olarak kullaniliyor muymus ben deterjana ekliyordumbenim dikkat etmeye çalıştığım şeyler ise çocuklara her hafta mutlaka bir hamur işi yapardım fakat hal böyle olunca ne şeker yetişiyor ne sıvıyağ ne süt ne yoğurt..
hatta sıvıyağ su gibi gidiyor diyebiliriz.
poğaça kek kurabiye yapıp buzluğa atıyorum yiyeceğimiz kadar çözdürüyorum beslenme çantaları için.. her hafta yapınca hem fırın çalışıyor hem malzeme gidiyor..
buzlukta olan et ve evde olan bakliyatla idare etmeye çalışıyorum marketten süt meyve ekmek gibi ihtiyaçları karsılıyorum.
mutfaga bir kavanoza para atıyorum bozuklukları damacana su paralarını ordan veriyorum.
deterjan olarak yumuşatıcı kullanmıyorum mesela aspirin diye bi deterjan var veya arap sabunu ve sirke o tarz şeylerle idare ediyorum fark oluyor mu bilmiyorum ama makineleri akşam 10 dan sonra çılıştırıyorum :)
evdeki ve eldeki imkanlari degerlendirmeyi bende cok severimYarın yerli mali haftası var büyük oğlumun
Çıkıp tavuk göğsü ve yufka alacaktım sonradan sıcak para elimden çıkmasın diye ne yapabilirim diye düşündüm evde biraz kuşbaşı etim var robotta kiyma yapipi ona da biraz patates ve havuç eklemesi yaparsam cok guzel de kıymalı börek olur tavuk göğsüne vereceğim parayla da evde eksik olan yumurtayı tamamlarım:)
Her türlü o para harcanacak ama yapacak birşey yok:))
Ben en tuvalet kağıdına para vermek istemedim. Her şeye zam geldi ama ben en çok tuvalet kağıdına gıcığımAspirin tek basina deterjan olarak kullaniliyor muymus ben deterjana ekliyordum
Eger yetiyorsa o deterjanlardan cok daha uygun guzel tasareuf olur :)
Ben de sadece havlulara ic camasirlarina yumusatici koyuyorum artik. Tisortlere pantolonlara kazaklara koymaktan vazgectim iki aydir.
Her yerden kisip en ince ayrintiyi dusunmeye calisiyorum ama akil akildan ustundur.
Mesela cok eskimis yirtilmis artik cope gidecek evde giydigim tisortum vardi kucuk kucuk kestim wc kagidi yerine kullanip atiyorum. Bulasik sungerini ikiye kesmezdim artik onu da ikiye kesip kullaniyorum.
Bu tarz tasrruflarimizi paylasmak guzel olur.
Nasıl bir uygulama bu acabaBen en tuvalet kağıdına para vermek istemedim. Her şeye zam geldi ama ben en çok tuvalet kağıdına gıcığım
Migros'un iyi gelecek Elçileri diye bir uygulaması var. Üye olup görevleri yerine getiriyorsun puan topluyorsun o puanları TL'ye çevirip marketlerde harcayabiliyorsun.
Ben bunu keşfettiğimden beri tuvalet kağıdı yumuşatıcı ve pirinç aldım
Sırada birikenlerle sıvı sabun alıcam
Evde eksilen neyse puanla alıyorum son zamanlardan valla. Normalde ekmek süt su vs bunları para verip alıyorum marketten
Sen de deneyebilirsin
Arama motoruna iyi gelecek Elçileri yazınca çıkıyor siteye girip üye olmanız yeterliNasıl bir uygulama bu acaba