Az parayla çok geçinmek (birikim)

Cok tesekkur ederim bilgiler icin..
Şeytan ayrıntıda gizlidir:) gerçekten insanın aklına pek gelmez bu bilgiler ama damlaya damlaya çoğalıyor malesef. benim elektrik faturasi 200 e yakin geliyor ciddi anlamda cozum bulmak lazim. Derin dondurucu ve termosifon bu kadar arttirir mi bilmiyorum. Evde de cok aktifiz tabi ben calisirsam buda azalir diye düşünüyorum..
doğuda oturuyoruz ısınma konusu da halen kömür kullanılıyor ve ortak kullanım.
Bu dedikleirmi yap canım. Cidden etkisini göreceksin. Elektirkte LED ampuller baya etkiliyor.

Evet bunu ben de yapıyorum:) nakit para olmayınca yanımda en ufak şeye ben de para var lazımsa vereyim mi diyemiyorum cevremdekilere:) bu defa da banka kartından alışveriş yapmak keyifli ve kalan parayı gormedigim için de hesapsız alisveris olabiliyor bunu engellemek için bankada fazla para bırakmadan az da olsa altın almayı düşünüyorum.

O konuyu da düşündüm. Banka kartıma ait 2 adet hesap var. Yani bankada 2 adet hesabım var. Birisi direk karta bağlı. Birisi de yine benim adıma kartla bağımsız. Ay başı ben kafamda belirlediğim miktarı karta bağlı hesaba atıyorum. Diğerine dokunmuyorum. O ayı da onla kapatıyorum.

Bugünün harcamaları

Market alışverişi yarına misafirim var eksikleri aldım 8 tl
Oğlumun canı çekti ailecek yemek için pasta aldım 25tl

Toplam harcanan para 33 tl

Konunuz hayırlı olsun Allah anlamadan kolayca atlatmayı nasip etsin

Ben de Eylül ayından beri ücretsiz izindeyim bebeğimi kendim büyütmek istedim bi mecburiyetim olmazsa seneye için de aynı şekilde düşünüyorum bakalım bu sebeple tek maaş geciniyoruz Allaha şükür yetiyor ama ben de tek maas ile biraz birikim yapmak istiyorum cunku goruyorum ki etrafımda var su an için hedefim bu :)

Ben de Eylül ayından beri ücretsiz izindeyim bebeğimi kendim büyütmek istedim bi mecburiyetim olmazsa seneye için de aynı şekilde düşünüyorum bakalım bu sebeple tek maaş geciniyoruz Allaha şükür yetiyor ama ben de tek maas ile biraz birikim yapmak istiyorum cunku goruyorum ki etrafımda var su an için hedefim bu :)

Tesekkur ederim:) Rabbim bebeginizi hayirla büyütmeyi nasip etsin.. bebek olunca surpriz alışverişler çıkabiliyor harcamalar artiyor. yapabildiğimiz kadarıyla gereksiz alışverişten kaçıp ufak ufak birikim yapmak bile kardır.

Tkrr

Bence harikalar yaratıyorsun. 2.5 tl bir günde inanılmaz.
İşte biz kadınlar neler yapabiliyoruz görsünler.
Ayy canım cokk teşekkür ederim kendimi mecburi olmayan herşeyden vazgeciriyorum. Elzem olan şeyler içinde malesef yapicak birşey yok. Oğluma kış başında aldığımız ayakkabı önden arkadan her yani paramparça oldu. Iyi bir fiyata da alınmıştı oysa ama garantiye gitmesi zaman alacaktı oğluma mecburen kampanyadan yenisini aldım. Uygun geldi yine şükür..
Ayakkabı:140 tl

:KK70: Ülkemizin çoğu yerinde yaşanan kar yağışı ve soğuk havalar nedeniyle Gram altin, Euro, Dolar fiyatlarında donmalar yaşanmaktadır. Bu hava durumunu firsata çevirin. Bilgilerinize arz ederiz. :KK70:

Ay havalarda kar etmez şuan bana canım mani yok mani:))

Merhaba
Kendimce tespit ettiğim bir şey var. İnsan ne kadar kısıp aza kanaat ediyorsa hayat da o kadar kısıyor. Para parayı çekiyor harcadıkça (uçmadan) o akış ile paranın devamı geliyor. Bunu çok kez denedim gördüm.
Sanki şey gibi
Çok kısıp evrene ben fakirim enerjisi yollayınca
Evren de insana fakir muamelesi yapıyor gibi
:eğlence:

Merhaba
Kendimce tespit ettiğim bir şey var. İnsan ne kadar kısıp aza kanaat ediyorsa hayat da o kadar kısıyor. Para parayı çekiyor harcadıkça (uçmadan) o akış ile paranın devamı geliyor. Bunu çok kez denedim gördüm.
Sanki şey gibi
Çok kısıp evrene ben fakirim enerjisi yollayınca
Evren de insana fakir muamelesi yapıyor gibi
:eğlence:

Ben de ayni dusuncedeydim bir zamanlar .. dikkatli harcamaya çalışınca para bana daha az geliyor derdim
Ta ki cok para harcayarak daha fazla para çektiklerini düşündüğüm insanların benden daha zor duruma düştüğünü görünceye kadar..
Konuyu açmamdaki amaç pintilik yapmak değil. Neyi nereye harcadığımı görüp gereksiz harcamadan kaçmak. Tabiki gerekli şeyler alınır, giyilir yenilir içilir ama israf insanın içini huzursuz eden birşey..

Ayy canım cokk teşekkür ederim kendimi mecburi olmayan herşeyden vazgeciriyorum. Elzem olan şeyler içinde malesef yapicak birşey yok. Oğluma kış başında aldığımız ayakkabı önden arkadan her yani paramparça oldu. Iyi bir fiyata da alınmıştı oysa ama garantiye gitmesi zaman alacaktı oğluma mecburen kampanyadan yenisini aldım. Uygun geldi yine şükür..
Ayakkabı:140 tl

Parayı bence çocuğunun ihtiyaçları için harcamak 'harcamak' değildir. O yüzden bence normal

Ben de ayni dusuncedeydim bir zamanlar .. dikkatli harcamaya çalışınca para bana daha az geliyor derdim
Ta ki cok para harcayarak daha fazla para çektiklerini düşündüğüm insanların benden daha zor duruma düştüğünü görünceye kadar..
Konuyu açmamdaki amaç pintilik yapmak değil. Neyi nereye harcadığımı görüp gereksiz harcamadan kaçmak. Tabiki gerekli şeyler alınır, giyilir yenilir içilir ama israf insanın içini huzursuz eden birşey..
İsrafa ben de karşıyım kesinlikle. Size katılıyorum. Ancak gereksiz yere çok harcama yapmak gibi gereksiz yere kıstıkça kısmak içindi söylediklerim ☺️

X