Az parayla çok geçinmek (birikim)

Unicorn_s

Kac kiloyum yazmaya gerek var mi ruhum 21 gram
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2014
12.026
24.201
38
Selam hanımlar :KK54:
2 ocakta ise başlıyorum Allah izin verirse. Başka is bulamadigim icin asgari ucretli bir iste calisacagim belli bir zaman.. eşim şuan çalışmıyor. bir süre de anca eline gecen borca gidecek. Genel mutfak masraflarından da birazını karsilayabiliyor.
Benim bu günlükte ki amacim:
1- az parayla çok iş yapmaya çalışmak.
2- israftan,gereksiz harcamalardan kaçınmak adına yaptığım her alışverişi kaydetmek.
3- az çok demeden birikim yapabilmek

Bu ay ailemin gönderdiği 500 tl var sadece elimde. Şubat ayına kadar elimdeki tek para bu olacak gibi görünüyor.
Mutfak kısmında da mümkün olduğunca alışveriş yapmadan, olan malzemeleri eritmek niyetindeyim.
Bu konuda tavsiyelere açığım daha önce böyle durumlarla yaşamaya alışkın olmadığım için çok tecrübem yok.
Benimle birlikte tasarruf ve birikim yapmak isteyen arkadaşlarda bana katılırsa çok mutlu olurum :KK66:
Hadi bakalim hepimize kolay gelsin :ıslık:

22 aralik
Market alisverisi: 8tl
Oğluma pasta : 25tl
Toplam 33 tl

23 aralık
Ödev çıktısı 2.5tl

25 aralık
Oğluma ayakkabı 140tl

26 aralık
Yufkacı 12 tl
Telefon faturası 35
Toplam 47 tl

Son düzenleme:
Selam hanımlar :KK54:
2 ocakta ise başlıyorum Allah izin verirse. Başka is bulamadigim icin asgari ucretli bir iste calisacagim belli bir zaman.. eşim şuan çalışmıyor. bir süre de anca eline gecen borca gidecek. Genel mutfak masraflarından da birazını karsilayabiliyor.
Benim bu günlükte ki amacim:
1- az parayla çok iş yapmaya çalışmak.
2- israftan,gereksiz harcamalardan kaçınmak adına yaptığım her alışverişi kaydetmek.
3- az çok demeden birikim yapabilmek

Bu ay ailemin gönderdiği 500 tl var sadece elimde. Şubat ayına kadar elimdeki tek para bu olacak gibi görünüyor.
Mutfak kısmında da mümkün olduğunca alışveriş yapmadan, olan malzemeleri eritmek niyetindeyim.
Bu konuda tavsiyelere açığım daha önce böyle durumlarla yaşamaya alışkın olmadığım için çok tecrübem yok.
Hadi bakalim hepimize kolay gelsin :ıslık:
cok guzel bi gunluk baslangıcı Allah yardımcınız olsun evınız bereketli olsun takıpteyız

Benim ilk aklıma gelen elektrik,su dan kesmek.
Elektrik için LED türevinde ampullere geçebilirsiniz. Gerçekten çok az yakıyorlar. Ben anlamazdım ama az inceleyince anladım. Normal ampuller 60-70 watt dedikleri türden, bunlarsa 5 watt. Aradaki fark 10 da biri.
Su için de, bu forumda okudum. WC niz klozetli ise, arkasındaki deponun içine su dolu iki plastik şişe sokun , koyun. HEr dolduğunda onlar da yer kapladığı için koyduğunuz hacim kadar az su alacak ve o kadar su inanın yetiyor.
Eve giren asıl vanadan suyu bir miktar kısın.
Isınmada bir şey diyemiyorum ama İstanbulda iseniz gece ısınmayı kapatın.
TV gibi aletleri direk tuştan kapatın. Uzaktan kumanda ile kapatmayın. Uzaktan kumanda ile kapatınca, bekleme moduna giriyor. Azcık da olsa elektrik harcıyor. Fişte herhangi bir aygıtı bırkamayın. Azcık olsa yiyorlar. Aklıma gelenler bunlar cnm şimdilik.

Bir de bu da ilginç bir yöntem bence, nakit para ile ödemeyin. Banka kartınız varsa onla ödeyin o zaman bozuk para ortay açıkmayıp, paranız çarçur olmuyor. Ben de ekonomi yapmaya çalışanlardanım her daim. bir sürü böyle kendimce yöntem buldum.

Benim ilk aklıma gelen elektrik,su dan kesmek.
Elektrik için LED türevinde ampullere geçebilirsiniz. Gerçekten çok az yakıyorlar. Ben anlamazdım ama az inceleyince anladım. Normal ampuller 60-70 watt dedikleri türden, bunlarsa 5 watt. Aradaki fark 10 da biri.
Su için de, bu forumda okudum. WC niz klozetli ise, arkasındaki deponun içine su dolu iki plastik şişe sokun , koyun. HEr dolduğunda onlar da yer kapladığı için koyduğunuz hacim kadar az su alacak ve o kadar su inanın yetiyor.
Eve giren asıl vanadan suyu bir miktar kısın.
Isınmada bir şey diyemiyorum ama İstanbulda iseniz gece ısınmayı kapatın.
TV gibi aletleri direk tuştan kapatın. Uzaktan kumanda ile kapatmayın. Uzaktan kumanda ile kapatınca, bekleme moduna giriyor. Azcık da olsa elektrik harcıyor. Fişte herhangi bir aygıtı bırkamayın. Azcık olsa yiyorlar. Aklıma gelenler bunlar cnm şimdilik.

Cok tesekkur ederim bilgiler icin..
Şeytan ayrıntıda gizlidir:) gerçekten insanın aklına pek gelmez bu bilgiler ama damlaya damlaya çoğalıyor malesef. benim elektrik faturasi 200 e yakin geliyor ciddi anlamda cozum bulmak lazim. Derin dondurucu ve termosifon bu kadar arttirir mi bilmiyorum. Evde de cok aktifiz tabi ben calisirsam buda azalir diye düşünüyorum..
doğuda oturuyoruz ısınma konusu da halen kömür kullanılıyor ve ortak kullanım.

Bir de bu da ilginç bir yöntem bence, nakit para ile ödemeyin. Banka kartınız varsa onla ödeyin o zaman bozuk para ortay açıkmayıp, paranız çarçur olmuyor. Ben de ekonomi yapmaya çalışanlardanım her daim. bir sürü böyle kendimce yöntem buldum.

Evet bunu ben de yapıyorum:) nakit para olmayınca yanımda en ufak şeye ben de para var lazımsa vereyim mi diyemiyorum cevremdekilere:) bu defa da banka kartından alışveriş yapmak keyifli ve kalan parayı gormedigim için de hesapsız alisveris olabiliyor bunu engellemek için bankada fazla para bırakmadan az da olsa altın almayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun evini bereketlendirsin. Kendi bilgi ve tecrübelerinizi de paylasirsaniz çok mutlu olurum :)
aklıma ilk gelen mutfak için haftalık menü olusturulması eger ertesi gün aynı yemekleri yıyebılıyorsanız ıkı gunluk sekılde yemekleri planlayıp evde sunlar var sunlar gereklı seklınde bı kere alısverıs yaparsınız zırtpırt markete gtmeye gerek kalmaz hem de evdekılerle yemek listesi olusturmus olursunuz

aklıma ilk gelen mutfak için haftalık menü olusturulması eger ertesi gün aynı yemekleri yıyebılıyorsanız ıkı gunluk sekılde yemekleri planlayıp evde sunlar var sunlar gereklı seklınde bı kere alısverıs yaparsınız zırtpırt markete gtmeye gerek kalmaz hem de evdekılerle yemek listesi olusturmus olursunuz

Tesekkurler fikir için..Evet evdeki malzemelere göre haftalık yemek listesi hazırlayıp sadece eksik olan malzemeleri o hafta almak istiyorum.
Eşimin yaptığı is yemekle ilgili olduğundan bize belli bir zamana kadar yetecek malzemem kaldı. Stoklar tükenince de artık aylık haftalık alışveriş yaparız inşallah..

Gecinmek kolay degil ne guzel sende ugrasiyorsun ise basliyacak missin
esinin issizlik durumu ne kadar surecek
Umarim bu gunleri cabuk atlatirsiniz

Gecinmek kolay degil ne guzel sende ugrasiyorsun ise basliyacak missin
esinin issizlik durumu ne kadar surecek
Umarim bu gunleri cabuk atlatirsiniz

Teşekkür ederim inşallah çabucak atlatırız. Inanın hiç belli değil. Daha babasıyla olan işlerden dolayı şirketi ayiracaklar. Borcu silecekler o zamana kadar bariz bir sıkıntı yaşayacağız gibi görünüyor. Kazasız belasız alnimizin akıyla atlatmayı diliyorum:KK37:

Ben de Şubat itibariyle ücretsiz izne ayrılacağım 4 ay kadar tek maaşla gecinecegiz Allah yardımcımız olsun hepimizin...

Amin.. özel değilse neden 4 aylığına izne ayrıliyorsunuz doğum vs sebebiyle mi?

Evet canım öğretmenim ve biri 2 buçuk yaşında biri de 1 aylık iki oğlum var o yüzden seminer dönemine kadar calismayip bebeklerimi kendim büyütmeye karar verdim. İnşallah çalışma mecburiyeti olmaz bu süreçte :)

Evet canım öğretmenim ve biri 2 buçuk yaşında biri de 1 aylık iki oğlum var o yüzden seminer dönemine kadar calismayip bebeklerimi kendim büyütmeye karar verdim. İnşallah çalışma mecburiyeti olmaz bu süreçte :)

Insallah olmaz. Allah evlatlarınızı hayırlı evlat etsin ve tek maaşınızı bereketlendirsin.. paranin miktarindan cok bereketi onemli gercekten.. bir daha ki okul dönemine kadar oğlunuz iyice büyümüş olur kafanız daha rahat başlarsınız.

Insallah olmaz. Allah evlatlarınızı hayırlı evlat etsin ve tek maaşınızı bereketlendirsin.. paranin miktarindan cok bereketi onemli gercekten.. bir daha ki okul dönemine kadar oğlunuz iyice büyümüş olur kafanız daha rahat başlarsınız.

İnşallah canımm Rabbim kazanclarimiza bereket versin :)

Büyük de anaokulu çağına gelmiş olur seneye inşallah birlikte gider geliriz okula :KK68:

X