Az biraz icimi dokeyim sonra da sizden tavsiye alayim

uzunince

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.211
1.578
38
ÇEKTİKLERİM
Icinden cikmak istedigim bitmesi icin dua etmeye basladigim bir iliskiden kurtulma cabasindayim. Gun yuzu gormedi derler ya iste benim iliskim tam oyle. Ne aranan mesaj atilan ne de merak edilen biri oldum bu iliskide. Kendi kendine bir cicek/hediye almisligi yok. Ne tatli soz duydum ne de bir kere bile gorusmek istedigini isittim. Hak ettim mi? Hak ettim. Sen surekli onu dusun, onu ara hep onun icin hayal kur olacagi buydu. Hangi iliskide tartisma olmaz? Bir seyler icin soylenemez miyiz? Beyfendi hem dogum gunumu kutlamasin hem de ben buna soylendim diye 1 ay benimle konusmasin. Tabi benim ne haddime soylenmek. Kutlamasin ne olacak cani sagolsun demeliydim. Ne naz ceker ne kirildigimda gonlumu alir. En yakinlari onun huyuna gitmemi idare etmemi soyluyor. Peki benim huyuma kim gidecek? Beni mutlu etmek icin tek bir sey yapmayan adami, aramasam 6 ay aramayacak insani ne icin idare etmeliyim? Dusununce ben bu insanla bir iliski bile yasamadim. Hep benim ittirmemle 3 yil gitti. EVet tam 3 yil. Yazik ettim 3 yila. Halbu ki neler farkli olabilirdi. Onunla iliskim basladiginda farkli bir sehire tasinmam gerekti. Ondan ayrildim diye yeni sehrime de isime de alisamadim. Hep ozlem icindeydim. Ne icin? Yanina gittigimde iyi vakit geciriyoruz diye. Yanina gitmesem ne arar ne sorar. 1 ayda 2 gun mutlu oldugumu sandigim icin 3 yilima yazik ettim.

YALNIZLIĞIM
Daha once evlilik hayali kurdugum bir iliski yasamadigimdan ve bu kadar uzun suren bir iliskim olmadigindan nasil unutabilirim tam bilmiyorum. Defalarca beni bu duruma getirdi ama her defasında yapamadım, yine arayı düzelttim. Artik gecirdigim her dakikanin daha kiymetli olmasini istiyorum. Yalniz da mutlu olmak istiyorum. Bunu firsata cevirmek istiyorum. En büyük sorunum yasamaya basladığım sehire adapte olamadığım için pek arkadaş çevrem yok. Çarşıda oturuyorum. Mahallelıyı pek tanımıyorum. Oyle komsuluk ilişkisi kurulabilecek bir yer değil. Evimi baska bir yere taşıyabilirim. Belki yeni insanlarla tanışma imkanım olur. Spor salonuna gitmek istiyordum hatta evimin hemen karşısına yeni bir tane açıldı. Önceleri kimlerin takıldığını gözlemleyip öyle giderim diyordum ama sonra pandemi çıktı. Şimdi de dizimde problem var, doktor dizi zorlayacak hareketleri ve kosu bandını yasaklad. Dışarıda yürüyüş yapabiliyorum sadece. Akşamları yuruyuse gidip, dizi/film izleyerek vaktimi doldurmaya çalışırım ama başka tavsiyeleriniz varsa çok mutlu olurum. İs ortamında görüştüğüm kişiler sınırlı. Yaşıtım olarak iş yerinde sadece 3 kişi var ama onlarla da ya enerjimiz tutmadı ya da kıdemden dolayı mesafemiz olduğundan özel hayatta samimi değiliz. Bu dönemde nasıl sosyalleşebilirim bilemiyorum.

Ayrıca bu kişinin mesajlarını ve numarasını telefonumdan sildim. İlk olarak whatsappa ne zaman girmiş diye bakmamaya çalışacağım. Onu unutmak için başka neler yapabilirim?

Sonuçta bizim ilişkimiz çoğunlukla sanal bir ilişkiydi. Yani telefon olmasa birbirimizden haberimiz olmaz. Sosyal mecralardan onu su an için çıkarmayı düşünmüyorum. Neler kaçırdığını belki bir gün anlar ve pismanlık hisseder. Bazılarınıza göre çocukça bir düşünce gelebilir ama şu an böyle olsun istiyorum.

TATIL
Neyse ki yaz aylarindayiz. Eve kapanmak zorunda degilim (biliyorum virus var ama once psikolojimi duzeltip hayatima devam etmeyi ogrenmem lazim) Iliskimizde 4 yaz geldi gecti ama biz 1 kere bile dogru duzgun tatile gidemedik. Onunla yapamadigim tatili yalniz ama mutlu olarak yapmak istiyorum. Otelde tatil yapmayi cok istiyordum ama hic yapamadim. Haftaya izin alip bir yerlere gitsem diyorum. COk istesem de otelde tatil yapmak şu an için sıkıcı olabilir diye düşünüyorum. Kalabalik, gezilecek yeri cok olan bir yerler seçip gezerek mi gitsem yoksa gezilecek yeri çok olan bir yerde güzel bir otel mi bulsam? Hem otele o kadar para verıp hem de otele sadece yatmak ıcın gidersem paraya da yazık olacak. Bir türlü karar veremedim.

Tatil için tavsiyelerinizi alabilir miyim? Nereleri ve nasıl bir tatili önerirsiniz?

Zamanla tamamen unutacaksınız, şu an bu psikolojide olmanız son derece normal. Kurtulmanıza sevindim. Tatile gelince ise, Trip advisor uygulaması kullanarak geze geze gitmenizi öneririm. Kalacak otelleri filan da gösteriyor, önceden program yapmasanız da bu uygulama ile rahat edersiniz. Bence bu tek kişilik bir tatil olacaksa otele sadece yatmaya gidin. Daha az kalabalık ve uygun fiyatlı, sıcak kahvaltılı butik oteller tercih edebilirsiniz. Ertesi gün başka şehri ya da yakın başka yerleri gezer başka otele geçersiniz. Şu an size yorulmak iyi gelir, otelde zaman geçirmek canınızı sıkar, meşgul olmanız lazım.
Tabi pandemi dönemini göz önünde bulundurunca da son derece dikkatli olmak gerek, gezi ve oteller konusunda.

Sosyal medyadan çıkarın,çünkü ''görür ve üzülür'' diyerek kendinizi kandırıyorsunuz.Üzülmeyecek,en fazla yalnız kaldığında dönüp size yazar.Siz de sürekli başa dönerek acı çekersiniz,buna gerek var mı ?
Yalnız kaldığında çok nadir de olsa aklına geliyordum. Yaz dönemi olduğunu düşünürsek pek yalnız kalmayacaktır. O keyfine bakarken benim de keyfime baktığımı görmesini istiyorum. İster üzülsün ister üzülmesin ama hayatıma onsuz devam ettiğimi bilse yeterli

Yalnız kaldığında çok nadir de olsa aklına geliyordum. Yaz dönemi olduğunu düşünürsek pek yalnız kalmayacaktır. O keyfine bakarken benim de keyfime baktığımı görmesini istiyorum. İster üzülsün ister üzülmesin ama hayatıma onsuz devam ettiğimi bilse yeterli

Ama siz hala merkezinize ''onu'' alıyorsunuz.Bu düşünceden çıkmanız lazım.Sırf o görsün diye eğleniyor gibi görüneceksiniz.Motivasyonunuz bu olmamalı.

Sosyal medya hesaplarınızdan hala niye takipleşesiniz ki? 2 ay sonra size yazsa ne olacak, ne değişecek? Ağzınıza bir parmak bal çalıp en fazla 3.gün yine kaybolacak. Dön dolaş aynı hikaye. Bu şahısı odağınız olmaktan çıkartmadığınız müddetçe mutlu olamazsınız.

Yahu sizin gibi kadinlari anlayamiyorum.benim cok guzel mutlu bir ailem var. Annem babam kardesim.babam hep baskindi ama. Bizi gezdiriri yedirir tatillere goturuurdu fakat en buyuk sarti kizim gece evinde olacakti bir gece bile disarda kalamadim arkaaslarimla tatile gidemedim. Evlendim esimde oyle. Herseye kendi goturuyo. Ama cok sosyalimdir kiz arkadslarim cok fazladir. Gunduzde olsa sinemayaa gideriz avmlerdede gezeriz. Gunu birlik yakin sehirlerede gideriz. Deniz havuz tiyatro. Arkaaslarimin evinde pastasiyfi boregiydi dedikodusu egitimi yani hersyi yasamisligim var. Açin kendinizi. Mesleginiz varmis. Turlara katilin guzel kendinize alisveris yapin. Bakimli olun.guzel guzel fotolar cekilin. Kitap okuyun bol bol. Kafaniz dagilsin.yavas yavas zaten ondan koparsiniz 3 yil gitmis bir 3 yil daha gitmesn

Ama siz hala merkezinize ''onu'' alıyorsunuz.Bu düşünceden çıkmanız lazım.Sırf o görsün diye eğleniyor gibi görüneceksiniz.Motivasyonunuz bu olmamalı.
HAklısınız ama işte tam bu dönemde canınız yanarken bunu belli etmemeyi istiyor insan

Bak insanlar boşanabilmek için neler çekıyor çoluk çocuk perişan olan onca kadın varken sen çok sanslısın ki evli değilsin. Çok kızıyorum ben sevgililik sürecinde kendine hitap etmeyen tipleri sırf alışkanlık uğruna hayatında var edip kendine yazık eden kişilere. Yapmayın yarınınızı görün. Bu kişi demek ki seni mutlu edemıyor. En fazla 1 ay sonra unutacaksın belki başka biriyle mutlu olacaksın neden yazık edıyorsun kendine? Numaranı değiştir whatsaptan ta göremez seni. Sana ulaşmasını engelle.
Tatil olarak ben kişilik olarak otele tek gitmezdim. Sanırım bi turu tercih ederdim. Turlara bakabilirsin.

Yahu sizin gibi kadinlari anlayamiyorum.benim cok guzel mutlu bir ailem var. Annem babam kardesim.babam hep baskindi ama. Bizi gezdiriri yedirir tatillere goturuurdu fakat en buyuk sarti kizim gece evinde olacakti bir gece bile disarda kalamadim arkaaslarimla tatile gidemedim. Evlendim esimde oyle. Herseye kendi goturuyo. Ama cok sosyalimdir kiz arkadslarim cok fazladir. Gunduzde olsa sinemayaa gideriz avmlerdede gezeriz. Gunu birlik yakin sehirlerede gideriz. Deniz havuz tiyatro. Arkaaslarimin evinde pastasiyfi boregiydi dedikodusu egitimi yani hersyi yasamisligim var. Açin kendinizi. Mesleginiz varmis. Turlara katilin guzel kendinize alisveris yapin. Bakimli olun.guzel guzel fotolar cekilin. Kitap okuyun bol bol. Kafaniz dagilsin.yavas yavas zaten ondan koparsiniz 3 yil gitmis bir 3 yil daha gitmesn
Tam da istediğim bunları yapmak. En büyük eksiğim arkadaş çevremin dar olması. Yalnız olunca sanırım yaptıklarımdan zevk alamıyorum. Yavaş yavaş her şeyi düzeltmek istiyorum

Tam da istediğim bunları yapmak. En büyük eksiğim arkadaş çevremin dar olması. Yalnız olunca sanırım yaptıklarımdan zevk alamıyorum. Yavaş yavaş her şeyi düzeltmek istiyorum
Ayy ben bazen aileme ozelliklede ESIME arkasslarima diyorum beni ıssiz adaya atin ben sizi aramayana kadar aramayin gelmeyin. Oyle bikmisim hepsinden. Bazen insan kafa dinlemek istyor.geziyoruz tozuyoruz egleniyoruzda vallahi yerinde olmak isterdim keyfine bak yaa🤭😄 beni herkes biraksa karsi komsum rahat birakmaz saatte bir kapim caliyo

Bak insanlar boşanabilmek için neler çekıyor çoluk çocuk perişan olan onca kadın varken sen çok sanslısın ki evli değilsin. Çok kızıyorum ben sevgililik sürecinde kendine hitap etmeyen tipleri sırf alışkanlık uğruna hayatında var edip kendine yazık eden kişilere. Yapmayın yarınınızı görün. Bu kişi demek ki seni mutlu edemıyor. En fazla 1 ay sonra unutacaksın belki başka biriyle mutlu olacaksın neden yazık edıyorsun kendine? Numaranı değiştir whatsaptan ta göremez seni. Sana ulaşmasını engelle.
Tatil olarak ben kişilik olarak otele tek gitmezdim. Sanırım bi turu tercih ederdim. Turlara bakabilirsin.
Inanın ben de kendıme çok kızıyorum. Dediğiniz gibi benimki alışkanlık bence de. Sevmek değil. Ben alışkanlığımdan kurtulamıyorum. Numaramı bugüne kadar hiç değiştirmedim. Numarasını sildim ki ben ona bakmayayım. Onun bana bakıp bakmadığı düşüncesinden kurtulurum belki. Bundan sonra bol bol dua edeceğim. Hayatımda biri olsun ya da olmasın yeterki hep mutlu olayım.

Ayy ben bazen aileme ozelliklede ESIME arkasslarima diyorum beni ıssiz adaya atin ben sizi aramayana kadar aramayin gelmeyin. Oyle bikmisim hepsinden. Bazen insan kafa dinlemek istyor.geziyoruz tozuyoruz egleniyoruzda vallahi yerinde olmak isterdim keyfine bak yaa🤭😄 beni herkes biraksa karsi komsum rahat birakmaz saatte bir kapim caliyo
Ne güzel. Sevenleriniz hep etrafınızda. Inanın olmamasından iyidir. İnşallah benim de hayatıma güzel insanlar girer:dua:

En büyük varlık yalnızken alınan zevktir. İnanın. Kuru kalabalık ya etinden ya paradan yararlanacak insana yok etrafında. Kendini iyi hissedeceğiniz kıyafetler alın ve çeşmeye olur muğlaya olur gezmek isterseniz anlatalya olur şahane yerleri var gezeceksrniz büyük otele yerleşmeyi 5 yıldız vs. Motel hotel işinizi görür.
Yok ben otelde havuz aqua park yemek içmek zaten her otelin kumsalda var etkinlik vs kafa dğaıtıcam derseniz Antalya da oteller çok olduğundan fiyatları da uygun. ❤️

3 yıl değer görmediğiniz, sürekli kendinizden verdiğiniz ve bağımlılığa dönüşmüş bir ilişki. Ben bu tür ilişkilerin izlerinden kurtulmak için psikolojik yardım alınması gerektiğini düşünüyorum.
Bir kere arkadasım götürdü ama karşımdaki kisiden enerji alamadım. Çok soğuk biriydi öyle olunca ayağım geri geri gitti. Belki de ben daha kafamda bitirememiştim o dönem. Bilemiyorum. Önce kendim bundan kurtulmak için istekli olmalıyım ve elimden geleni yapmalıyım diye düşünüyorum.

En büyük varlık yalnızken alınan zevktir. İnanın. Kuru kalabalık ya etinden ya paradan yararlanacak insana yok etrafında. Kendini iyi hissedeceğiniz kıyafetler alın ve çeşmeye olur muğlaya olur gezmek isterseniz anlatalya olur şahane yerleri var gezeceksrniz büyük otele yerleşmeyi 5 yıldız vs. Motel hotel işinizi görür.
Yok ben otelde havuz aqua park yemek içmek zaten her otelin kumsalda var etkinlik vs kafa dğaıtıcam derseniz Antalya da oteller çok olduğundan fiyatları da uygun. ❤
Otelde sevgilimle tatil yapmaya çok özenmiştim aslında. 3 yıl oncesine kadar tatil nedir bilmiyordum. Gectiğimiz 3 yılda da tatil nedir öğrenemedim açıkçası ama bu defa kendim için yapacağım bir değişiklik olur diyorum. Yüzme bilmiyorum zaten. En fazla denize ıslanmak için girerim. Yani otel tatili de yalnızken bana çok uygun değil. Sanırm yine en mantıklısı geze geze vakit geçirmek yada 2 gün güzel bir otelde kalıp sonra gezerek devam etmek.

Hayat bir defa bu daha tekrarı yok kimse için ziyan etmeyin kendiniz çok kıymetli çok değerlisiniz size değer vermeyene sizde vermeyin silkeleyin gitsin çok şükür hayattasin hastanede değil hapishane de değil gerisi vız gelir silkelen bir kuaföre git bakımlara git özgüvenin gelsin dünyada bir o adam yok ona mecbur değilsin aklından çıkar mecbur değilsin tek seçenek o değil analar neler doğurmuş daha ne güzeller var

Öncelikle dertliyim tasalıyım modundan çıkın. Bir kere çok çok şanslısınız, işiniz var ve sorunlu bir evliliğiniz yok. Eğer memursanız ve yaşadığınız şehre bir türlü alışamadıysanız şehir değiştirip yeni insanlar yeni şehir ile yeni bir hayata başlayabilirsiniz.

Sosyal medyayı hayatınıza daha az dahil edin, tamamen bırakamıyorsanız azaltın, yazışarak duygusal boşluğunuzu bir adamla doldurdunuz ama hayat bu değil, yazışmak değil sanal alem değil... Tatil konusunda sizin yerinizde olsam butik bir otel şirin küçük bir tatil yerini tercih ederdim.
Bir kere böyle sıkılıp tatile gideceğim diye Bodruma gitmiştim o kalabalık hiç iyi gelmedi ayrıca gitmeden önce bir arkadaşım bir otel ve restaurant sahibiyle tanıştırdı hatta adama apaçık dedim ( o zaman öğrenciydim) ucuz bir otel arıyorum sizin otel bana göre değil büyük bir yer istemiyorum diye. Adam sağolsun başka bir arkadaşının otelini ayarladı ama zırt pırt aradı otelde bıraktım telefonu kendim gezmeye çıktım odaya geliyorum günde 20 kez aramış. Tabi buldu yalnız takılan genç minik bir kız nasıl yapışırım derdinde sırtlan. Velhasıl Yalnız gidilecekse tatilde illa ki sırtlan adamlar çevremizi sarıyor ve bunaltıyor. O yüzden kalabalık yerler yerine butik otelleri ve küçük tenha çok da tercih edilmeyen yerleri seçin. Bodrumda gece klubüne gidiyorsunuz sırtlan adamlar diyorum ben onlara, onlar etrafınızda, otelde takılıyorsunuz orada da rahatsız ediliyorsunuz. Ülkemizde bir kadın olarak tek başıma gezeyim tozayım klüplere gideyim durumu pek olmuyor ben sıkıntıdan patlıyorum.
Ama şirin yerlerde herkes işinde gücünde bir de tatile geldim ne yaşasam kârdır mantığındaki adamlarla uğraşmıyorsunuz. Zaten oranın yerli insanı oluyor etrafınızda çok fazla yerli/yabancı turist gelmediğinden kimse de size tebelleş olmuyor.

Hayat bir defa bu daha tekrarı yok kimse için ziyan etmeyin kendiniz çok kıymetli çok değerlisiniz size değer vermeyene sizde vermeyin silkeleyin gitsin çok şükür hayattasin hastanede değil hapishane de değil gerisi vız gelir silkelen bir kuaföre git bakımlara git özgüvenin gelsin dünyada bir o adam yok ona mecbur değilsin aklından çıkar mecbur değilsin tek seçenek o değil analar neler doğurmuş daha ne güzeller var
Ona cok kızgın olduğum anda "hayatta tek iyi insan o değil, ona mecbur değilim" diye düşünüyorum. Sonra akşam yalnızlığın etkisiyle onu özlüyor, onunla konuşmak istiyorum. Ne yapıp ne edip akşamlarımı da doldurmalıyım.

X