Az biraz icimi dokeyim sonra da sizden tavsiye alayim

Hala neler kaybettiğine dönde bir bak istedim kafasındayken bu mevzudan kopmanız zor olabilir. 3 yıl az zaman değil elbette aşama aşama ilerleyeceksiniz ama bence iletişiminizi yara bandı çeker gibi tamamen koparmakta fayda var. Sonuçta benim nasıl eğlendiğimi görsün derken bir anda kendinizi onun çılgın eğlencelerini seyredip üzülürken bulabilirsiniz. Ayrıca bu yaklaşımınız karşı tarafta bir açık kapı bırakma olarak algılanabilir. Bir ara dönerim affeder diye düşünür ki halihazırda dediğine çokta uzak değil gibi görünüyorsunuz.
Bulunduğunuz ortama adapte olamayıp sosyalleşememenizde de bu ilişkinizin çok büyük etkisi vardır. Değer görmediğiniz bu ilişkiden kurtulursanız başka insanlarla olan iletişiminiz kuvvetlenebilir.

Öncelikle dertliyim tasalıyım modundan çıkın. Bir kere çok çok şanslısınız, işiniz var ve sorunlu bir evliliğiniz yok. Eğer memursanız ve yaşadığınız şehre bir türlü alışamadıysanız şehir değiştirip yeni insanlar yeni şehir ile yeni bir hayata başlayabilirsiniz.

Sosyal medyayı hayatınıza daha az dahil edin, tamamen bırakamıyorsanız azaltın, yazışarak duygusal boşluğunuzu bir adamla doldurdunuz ama hayat bu değil, yazışmak değil sanal alem değil... Tatil konusunda sizin yerinizde olsam butik bir otel şirin küçük bir tatil yerini tercih ederdim.
Bir kere böyle sıkılıp tatile gideceğim diye Bodruma gitmiştim o kalabalık hiç iyi gelmedi ayrıca gitmeden önce bir arkadaşım bir otel ve restaurant sahibiyle tanıştırdı hatta adama apaçık dedim ( o zaman öğrenciydim) ucuz bir otel arıyorum sizin otel bana göre değil büyük bir yer istemiyorum diye. Adam sağolsun başka bir arkadaşının otelini ayarladı ama zırt pırt aradı otelde bıraktım telefonu kendim gezmeye çıktım odaya geliyorum günde 20 kez aramış. Tabi buldu yalnız takılan genç minik bir kız nasıl yapışırım derdinde sırtlan. Velhasıl Yalnız gidilecekse tatilde illa ki sırtlan adamlar çevremizi sarıyor ve bunaltıyor. O yüzden kalabalık yerler yerine butik otelleri ve küçük tenha çok da tercih edilmeyen yerleri seçin. Bodrumda gece klubüne gidiyorsunuz sırtlan adamlar diyorum ben onlara, onlar etrafınızda, otelde takılıyorsunuz orada da rahatsız ediliyorsunuz. Ülkemizde bir kadın olarak tek başıma gezeyim tozayım klüplere gideyim durumu pek olmuyor ben sıkıntıdan patlıyorum.
Ama şirin yerlerde herkes işinde gücünde bir de tatile geldim ne yaşasam kârdır mantığındaki adamlarla uğraşmıyorsunuz. Zaten oranın yerli insanı oluyor etrafınızda çok fazla yerli/yabancı turist gelmediğinden kimse de size tebelleş olmuyor.
Zaman ayırıp uzun uzun cevap yazdığınız için teşekkür ederim :dua: Benim pek tatil tecrübem yok.Bir haftasonu değişiklik olsun diye Altınoluka gittim ama sürekli onu aklımdan çıkaramadım. Yine aynı şey olsun da istemiyorum. Her dakikasında bir koşuşturma olacak bir tatil sanırım bana daha uygun olacak. Dediğiniz gibi gittiğim yerlerde butik otellere bakayım. Biri takılır da rahatsız eder gibi bir endişem yok. Gece hayatım yok, oralardan biri takılıp rahatsız eder diye korkmuyorum ama tabi böyle insanlar her yerde olabiliyor.

Hala neler kaybettiğine dönde bir bak istedim kafasındayken bu mevzudan kopmanız zor olabilir. 3 yıl az zaman değil elbette aşama aşama ilerleyeceksiniz ama bence iletişiminizi yara bandı çeker gibi tamamen koparmakta fayda var. Sonuçta benim nasıl eğlendiğimi görsün derken bir anda kendinizi onun çılgın eğlencelerini seyredip üzülürken bulabilirsiniz. Ayrıca bu yaklaşımınız karşı tarafta bir açık kapı bırakma olarak algılanabilir. Bir ara dönerim affeder diye düşünür ki halihazırda dediğine çokta uzak değil gibi görünüyorsunuz.
Bulunduğunuz ortama adapte olamayıp sosyalleşememenizde de bu ilişkinizin çok büyük etkisi vardır. Değer görmediğiniz bu ilişkiden kurtulursanız başka insanlarla olan iletişiminiz kuvvetlenebilir.
Sosyal medyayı aktif kullanan biri değil. İnstagram hesabını 3-4 ay önce actı. Sadece kimin ne paylaştığına bakar, kendi paylaşım yapmaz. Paylastıkları beni üzer diye endişem yok. Onu mumkun olduğunca en kısa sürede hayatımdan çıkarıp kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum. Yaptıklarımı onu düşünmeden sadece kendim ve geleceğim için yapmak istiyorum.

Zaman ayırıp uzun uzun cevap yazdığınız için teşekkür ederim :dua: Benim pek tatil tecrübem yok.Bir haftasonu değişiklik olsun diye Altınoluka gittim ama sürekli onu aklımdan çıkaramadım. Yine aynı şey olsun da istemiyorum. Her dakikasında bir koşuşturma olacak bir tatil sanırım bana daha uygun olacak. Dediğiniz gibi gittiğim yerlerde butik otellere bakayım. Biri takılır da rahatsız eder gibi bir endişem yok. Gece hayatım yok, oralardan biri takılıp rahatsız eder diye korkmuyorum ama tabi böyle insanlar her yerde olabiliyor.

Rica ederim :) Öyle yoğun gezmeli bir tatil ihtiyacınız varsa etrafında gezilip görülecek yerleri olan bir tatili tercih edin tabii. Tur önerebilirdim ama turlar şuan pandemiden dolayı nasıl yapılıyor bilmiyorum.

X