Nişan ayyy evde nişan yapan şekerlerr

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ilori

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
8
0
6
İstanbul
kızlaar merhabaa:) evde nişan konusunda size bi sorum olacak. şekerler sadece yakın akrabaları çağıracağımız 50-60 kişilik bi nişan planlıyoruz. bunların bi kısmı şehir dışından gelecek.
sorum şuuuu bu kadar insan 3+1 eve sığar mı? evi şöyle anlatayım salondaki koltuklara 12 kişi sığar tahminimce diğer odalar da benim odam kardeşimin odası ve yatak odası bir de hol var orası boş sayılır.
şimdi boş olan her yere sandalye atabilirim insanları oturtmak için, hole kadınlar geçer mesela salona erkekler, gençler de benim odama ve kardeşiminkine. servise yardım edenim de çok olacak.
sizce böyle bir nişan şık olur mu?? davetliler sıkış tepiş olur mu? yoksa bi cafe restaurant mı tutalım? nolur yardım edin herkes bana ne istiyosun diye soruyor
bütün fikirlere açığımmm şimdiden çok teşekkürler

Öncelikle hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin nazar değmesin :) Evde nişan yapmadım ama gördüğüm kadarıyla düşüncemi sunayım size. Salonunuzun koltukları zaten 12 kişi alıyormuş 5-6 daha boş olan yerlere sandalye koyduğunuzda 18 kişi alır zaten gençler büyük yanında salonda oturmadığından sizin ve kardeşinizin odasında olması gayet uygun.Sadece yüzükleriniz takılıp kesilirken biraz karmaşıklık olabilir onun dışında zaten ikram ve çay kahve servisi yaptıktan sonra gençler bir yere geçer büyükler bir yere çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum dediğim gibi bir tek yüzük takılırken biraz sıkışık olur.Burada okuduysan evde nişan konularını bir çok kişinin derdi bu oluyor ama hepsi sığıyor maşallah çokta güzel her şey halloluyor.Mutluluklar...
Ama yine de karışık oluyor dersen salon değilde cafe restaurant tarzı bir yerde yine yakın akrabalarınla samimi ortamda nişan yapabilirsin bu da olur yani.

Son düzenleme:
eğer maddiyyatınız izin verirse cafe restaurantta yapın nişanınızı.bu sizin özel gününüz.eğer evde yapacaksanız çok stresli bir gün olacaktır sizin adınıza.aman o ayakta kaldı aman ona yemek ikram edilmedi falan filan.20-30 kişide değil maşallah 50-60 tane misafir.
hem böyle durumlarda misafirlerde beğenmemiş olabilirler.sonuçta herkes herkesten ayrı düşecektir.eşim bir odada kendim bir odada kızım veya oğlum bir odada.benim kuzenimin kınası böyle olmuştu.hiç zevk alamamıştım.ev küçük takı merasiminde herkes herkesi itiyor.ne bileyim karışıklıklar olacaktır ama yinede siz bilirsiniz canım.
bir ömür boyu mutluluklar.

Gayette sığar canım biz salon koltuklarını kaldrmıştık sandalyeler koymuştuk, oturma odasnda L koltuğumuz vardı bizde 45-50 vardık çok da rahat samimi bir nişanımız oldu

oy şekercim sende bendensin bende bu şekilde bi nişan yapmayı planlıyorum ama nasıl olucak nasıl altından kalkıcam bilmiyorum senin nişan ne zman kısmetse benden önce olursa tecrübelerini anlatırmısın

kızlarr biraz geç kaldım yazmak için ama hepinize teker teker teşekkür ederimm saoluunn

Ben nişanımı evde yapmıştım,
sebebi maddiyat ya da başka bir şey olduğundan değil bana daha samimi ve sıcak geldiğindendi.

Dışarıda yapılan organizasyonlar şık olabileceği gibi gereksiz kalabalığı toplamak zorunda olacağınızdan (malumunuz dışarda yapmış beni çağırmamış bıdı bıdısı,evde olsa kapasite belli) dostlar alışverişte görsün eğlencesi gibi geldiğinden evi tercih etmiştim.

Bizim evimiz 3+1 200m2 bir evdi ve bizde de 50-60 kişi vardı.
Fakat koltuk ve sandalye sayısını hesaplamak büyük bir handikap olur zira biz sadece ailenin büyüklerini oturtmuş gerisi free takılmıştı.

Siz haremlik selamlık bir ortam tasvir ettiğiniz için evde yerleşmek herkesin oturması ve misafirleri 2'ye,3'e bölmek biraz yakışıksız olmayacak mı :26:

Her ailenin adetleri farklıdır mutlaka ama bana manzara pek hoş gelmedi,ailece bu kadar kopuk olan bir ortamda ev sahibinin hem hizmet hem memnuniyette işi de zor açıkçası,sizin pozisyonunuzda dışarda yapmak daha uygun gibi çünkü evde kaynaşmış bir topluluk olmadan o kadar dar alanda insanları ayırmak güç..

Biz şu şekilde organize etmiştik,
-Salonda yemek masasının üstüne bir çok çeşit ikram,meze hazırlamıştık bunu da annemin yakın arkadaşları ve çok yakın akrabalarımıza bölüştürmüştük,
yani herkes 1 veya 2 çeşit en iyi yaptığı,özellikle bizim mutfağımızı yansıtan meze ve ikramlar hazırlamıştı (eşim ve ailesi bambaşka bir şehirden geldiği için onlara biraz da mutfağımızın showunu yaptık diyeyim )
-Kokteyl usulü misafirler tabaklarına tatmak istediği şeyleri kendileri aldılar.
-Ayrı bir servis masasına da içecek ve bardaklar kondu,içecek servisini bir kişi üstlenmişti.
-Mutfaktaki kirli tabakları yıkama veya ilave işleri için evimize gelen yardımcımız o akşam için bize yardım etmişti sağolsun.
-Salon,oturma odası,hol ve mutfağa hoparlörler yerleştirip müzik yayını yaptık.
-Evin konumu da buna müsahit olduğu için herkes her yerde eğlendi,kopukluk olmadı,ailemizin yaşlıları dışında oturan yoktu,herkes ayaktaydı ve deli gibi eğlendi
Samimi,sıcak ve eğlenceliydi..

çok güzel olmuş canım sizinki allah mesut etsin :) ama bizim evimizde öyle bi masa bile yok alalım desem self servis olsa benim kendi babam bile hayatta oturduğu yerden kalkıp da yemeğini almaz öyle alıştırmışız suyunu bile bizden ister. erkek arkadaşım şimdilik düşünme bunları ben halledicem ama sürprizi bozma dedi bekliyorum bakalım

Canım bende ev nisanı yaptım 50 kişi rahat vardı ustelık 2+1 di evimiz.erkekler alt komsudaydı yuzuk takılma esnasında bıraz kargasa oluyor okadar. gencler mutfak benım odamda takıldılar yaslılar zaten salonda oturuyorlardı.Salon tutmak istemişti babam sıgamayız diye ama ben cok şaşalı birşey ıstemıyordum.dualı yapıcaktım zaten cokta güzel oldu zaten sadece nısanım gönlüme göre oldu diyebilirim düğünde ailelerin istekleri daha baskın olabiliyor :)

Kismet olursa ben de evde yapicam hazirliklar cok guzel cok heyecanli yaaaa

öncelikle hayırlı olsun canım bende evde yaptım nişanımı bizim ev müstakil artı bahçeli olduğu için o konuda şanslıydık yüzükler takılması pasta kesimi yemek yemesi hep bahçede oldu kadın erkek bahçede belli bölümlerde oturdu genelde yaşlılar evde takıldı plastik tabaklarla yemek servisi yaptık yıkamaya uğraşılmaz çünkü çok kalabalıktı bence sende öyle yap büyükler dağılıp gençler ve yakın akrabalar kalınca bahçede bi eğlence yaptık oyun havası falan çok güzel oldu gecenin sonunda nişanlımla birlikte yemeğe gittik bende senin gibi herşeyi kafaya takıp şu nasıl olacak bu nasıl olacak diye düşünüyodum ama herşey çok güzel oldu tahmin etmediğim kadar eğlendim ve gelen herkes memnuniyetini dile getirerek ayrıldı anın tadını çıkarmaya bak hiçbişeyi kafaya takma inşallah herşey gönlünce olur....Nişanın olunca buraya yazıp bize anlatırsın artık bekliyoruz seni :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…